Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikos, gyvos 4u.gif

Laiko nebera absoliuciai. Bet siandien kazkaip ikisau nosi, galvoju pasivaidensiu smile.gif

Mano paskutines naujienos tos, kad gi MB prie menesi pradejo dometis 'mano' mityba... Daresi toki 'Master cleanse' (galesiu papasakot placiau, jei bus idomu, bet guglej labai viskas paprastai isdestyta), ir po jo pradejo reikalauti viska daryt dvigubai - t.y. ir sau, ir jam... Na taip, zalios ar puszales zuvies ir kitu juros gerybiu (austres, sashimiai ir pan.) paskanaujam kai labai uzsimanom, bet kol kas maniskis kuo puikiausiai darzovytemis ir vaisiais minta bei riesutais (tik zaliojo darau po 3 litrus per diena, o ir riesutu pieno po litra isvanojam abudu doh.gif ). Per pietus ziema ir as kavinej 'sugriesyju' koki zuviska patiekala suvalgydama, nes gi tempas tempas siuolaikinius zmones vis pagauna doh.gif
Tiesa sakant, net mane jis suzavejo, kiek ryzto - po darbo parsinesa maisa morku, buroku, prisispaudzia sulciu (dar susimalti 'neismoko'), pamaiso su imbieru, dar kokios cirinos ir vaikeli, man paciai kad skanu taipogi blush2.gif
Is vakaro vel, kokios pomidoru sriubos su salierais pagamina, tai dvigubai smagiau ir lengviau ir man jam kompanija palaikyti wub.gif

Brokeliu noras visa saltaji sezona neapleidzia, matyt kazi ko ten man is ju baisiai reikia. Jau net darbe juokiasi, kad jei kazkas kazko eina i parde, visiems aisku, kad jau man tai TIKRAI burokeliu reikia parnesti blush2.gif

Laukiu-nesulaukiu zalumos, net seile tysta apie vasara galvojant bigsmile.gif

P.S. Mano megstamas pusrytis ziema (na, mazdaug, sotesnis, bet maziau zalias gal...). Per nakti issimirkau grikiu (tu keptuju, nes skaniau kazkaip) riesutu piene (paskutiniu metu susimiksuoju migdolus su lazdyno riesutais ir toki piena darausi), ryte prisipjaustau raugintu agurku labai smulkiai, dziovintu pomirosu ir juoduju alyvuogiu. Kaip man skanu buna!

Pabandysiu uzsukti dazniau, jei pavyks. Laikykites/-mes drinks_cheers.gif

Atsakyti
Sveika, MoulinRouge,
nebuvau girdejusi apie tokia dieta. Paskaiciau google, norejau patikslinti. O taviskis 10 dienu gere ta kokteili? As labai noreciau, kad mano MB pereitu prie mano mitybos, butu man lengviau, bo nemegstu as gaminti (tik skaniai pavalgyt... tongue.gif ), bet tiek dienu neistemptu, o ir sportuoja aktyviai, po 2-3 treniruotes per diena. Jau kartais gundosi mesos nebevalgyt, bet.
Mano mityboje dabar irgi visokiu nukrypimu pasitaiko, nes nestuke.gif . Po velyku pamazu zadu pasitaisyti biggrin.gif Norisi lengvumo. Ir energijos. O ir formas reiks pamazu taisyt smile.gif
Visoms linkiu, kad greiciau pievos suzliuotu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2014 02 23, 12:46)

Dėkoju už rūpestį aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Kakoshelio mamka @ 2014 02 24, 10:04)
Dėkoju už rūpestį aciuks.gif

O "puodelis", tai maždaug 200ml? Ar kitas mato vienetas? g.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Įsigijome ir mes Omniblend V smile.gif Ačiū visoms už patarimus.
Tiesa, prieš tai apžiūrėjome dar KomoMix. Niekam nerekomenduoju,nes per dvi minutes net saliero normaliai nesumalė, nekalbu jau apie riešutus ir pan. Džiaugiuosi, kad nepirkom aklai ir paprašėm pademonstruoti...
Tikiuosi, naujas pirkinys nenuvils thumbup.gif

Geros dienos visiems!
Atsakyti
Šaunuolė MoulinRouge 4u.gif
Lietuvos ryte peržiūrėjau video, kad žaliavalgystės nusekinti vaikai plūsta į ligonines... Kas čia dabar per nesąmonė? Gal vertėtų patiems gydytojams (tradicinius turiu omeny) persvarstyti savo darbo pobūdį ir kokybę? Kodėl nepuola greito maisto mylėtojų? Pinigai tiek gamintojams, tiek gydytojams...
Atsakyti
Sveikos,

Tautosaka, kada cia tokia laida rode idomu? mc donaldo valgytoju nepuola, nes nu jie juk naudingi . Auga karta, kuri vartos, negalvos, nieko nesieks, bus mase ,o to ir reikia. Kur jaucia gresme ten ir puola biggrin.gif
Atsakyti
Ar nepirkot kuri tokio dziovintuvo?

dabar yra cia pirkti, kaip galvojat ar verta pirkti? nes kaina tikrai gera

Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Knisliukas @ 2014 02 28, 01:15)
Sveikos,

Tautosaka, kada cia tokia laida rode idomu? mc donaldo valgytoju nepuola, nes nu jie juk naudingi . Auga karta, kuri vartos, negalvos, nieko nesieks, bus mase ,o to ir reikia. Kur jaucia gresme ten ir puola biggrin.gif

va štaičia
"kūdikiai, išsekinti žaliavalgystės..." - kūdikiai mamos pienu yra maitinami doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Tautosaka, cia turbut zaliavalgyste labiau su netradiciniais gydymo metodais maisoma doh.gif Galbut ir yra a la pradedanciu zaliavalgiu, kur mazus vaikus bando gydyt nuo alergiju ir nugydo y lankas, o pas daktarus kreipiasi, kai jau isvis prastai buna..Teko ir zaliavalgystes forume skaityt pora tokiu istoriju..Kai tiesiog nezino, ka daryt, kur kreiptis ir t.t.
Plius jeigu pati mama issisekinus, tai kiek ten tas pienas to riebumo ir gerumo beturi vaikams g.gif Kartais is to darymo kaip geriau, gali but visai negerai..
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 02 27, 17:50)
Šaunuolė MoulinRouge  4u.gif
Lietuvos ryte peržiūrėjau video, kad žaliavalgystės nusekinti vaikai plūsta į ligonines... Kas čia dabar per nesąmonė? Gal vertėtų patiems gydytojams (tradicinius turiu omeny) persvarstyti savo darbo pobūdį ir kokybę? Kodėl nepuola greito maisto mylėtojų? Pinigai tiek gamintojams, tiek gydytojams...

o kad visavalgiai pastoviai ligoninese sedi tai niekam neidomu... doh.gif kazkoks keistas video. straipsnyje dar rase kad daznai vaikai maitinami vien tik mamos pienu iki 3 metu. idomu, ar daug tokiu vien tik mp maitinamu biggrin.gif ir apskritai kazkokia nesamone, paskutiniu metu labai neigiamai atsiliepiama apie kazkokius 'kitokius' - zaliavalgius, neskiepyjancius vaiku, besistengiancius isvengti cheminiu vaistu ir pan.
Atsakyti
Sveikos,

Tautosaka, paklausiau. Ir is kart i strigo neobjektyvumas..na matosi kad iskart ta laida ruosiama buvo su tikslu kazka blogo pasakyti..ta gydytoja sake buna pasitaiko atveju vegetaru, zaliavalgiu.. Del skiepu ir viena atveji pasake...nors nezinom kokia ten konkreti situacija buvo ir kas buvo... Pzv kodel nesako kiek komplikaciju istinka vaikams po skiepu....ju simtus kartu daugiau nei tas vienas atvejis.. Del zaliavalgiu, tai as manau jei tokie atvejai pasitaiko tai del zmogaus neismanymo,,jei puola stacia galva , pries tai valge viska, nepereja palaispniui, neigije nauju ziniu apie kitus naujus produktus, maistine verte ir pan. Tai zinoma gal ko truksta. Bet tai tikrai zmogaus konkretaus problema , o ne zaliavalgystes aplamai.
Tautosaka, kaip daznai naudoji dziovykle.? Tik duomiukams, ar kam daugiau?
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 01, 01:32)
Tautosaka, cia turbut zaliavalgyste labiau su netradiciniais gydymo metodais maisoma doh.gif Galbut ir yra a la pradedanciu zaliavalgiu, kur mazus vaikus bando gydyt nuo alergiju ir nugydo y lankas, o pas daktarus kreipiasi, kai jau isvis prastai buna..Teko ir zaliavalgystes forume skaityt pora tokiu istoriju..Kai tiesiog nezino, ka daryt, kur kreiptis ir t.t.
Plius jeigu pati mama issisekinus, tai kiek ten tas pienas to riebumo ir gerumo beturi vaikams g.gif Kartais is to darymo kaip geriau, gali but visai negerai..

QUOTE(bim-bam @ 2014 03 02, 05:21)
o kad visavalgiai pastoviai ligoninese sedi tai niekam neidomu...  doh.gif kazkoks keistas video. straipsnyje dar rase kad daznai vaikai maitinami vien tik mamos pienu iki 3 metu. idomu, ar daug tokiu vien tik mp maitinamu  biggrin.gif  ir apskritai kazkokia nesamone, paskutiniu metu labai neigiamai atsiliepiama apie kazkokius 'kitokius' - zaliavalgius, neskiepyjancius vaiku, besistengiancius isvengti cheminiu vaistu ir pan.

QUOTE(Knisliukas @ 2014 03 02, 22:01)
Sveikos,

Tautosaka, paklausiau. Ir is kart i strigo neobjektyvumas..na matosi kad iskart ta laida ruosiama buvo su tikslu kazka blogo pasakyti..ta gydytoja sake buna pasitaiko atveju vegetaru, zaliavalgiu.. Del skiepu ir viena atveji pasake...nors nezinom kokia ten konkreti situacija buvo ir kas buvo... Pzv kodel nesako kiek komplikaciju istinka vaikams po skiepu....ju simtus kartu daugiau nei tas vienas atvejis.. Del zaliavalgiu, tai as manau jei tokie atvejai pasitaiko tai del zmogaus neismanymo,,jei puola stacia galva , pries tai valge viska, nepereja palaispniui, neigije nauju ziniu apie kitus naujus produktus, maistine verte ir pan. Tai zinoma gal ko truksta. Bet tai tikrai zmogaus konkretaus problema , o ne zaliavalgystes aplamai.
Tautosaka, kaip daznai naudoji dziovykle.? Tik duomiukams, ar kam daugiau?

Jūs teisios... Apie tai, kad ir žaliavalgiaudami, žmonės kartais neprotingai maitinasi, nepagalvojau... Bet iš kitos pusės pažiūrėjus, tegul užpirkinėja tokius straipsnius - man tik tai paskata, dar kruopščiau atsirinkinėti maistą ir dar labiau tolti nuo šiuolaikinių gydytojų. Aplinkiniai vis vien mato, kuris sveikai atrodo, kuris ne - atsirinks su laiku... Visa laimė, klad Lietuvoje dar gydytojai neturi tokių galių kaip JAV, kad nesutikus su gydytojo diagnoze vaikas iš tėvų paprasčiausiai atimamamas dar tebebūnant ligoninėje...
Knisliuk, pas mane džiovyklė tinginiauja smile.gif) Darau tik duonelę kol kas, ir šildau kakavos sviestą... Užsikrėčiau šokoladinių saldainių gamyba, o jiems džiovyklės ir nereikia... Principas paprastas: padarau žaliavalgišką tortą; dalį padarau kaip mažučius torčiukus, o kitą masę supilstau į saldainines formeles -čia kaip įdaras būna. Kai sušąla - mirkau šokolade... Labai skanu ir porcija pats tas smile.gif)))
Atsakyti