Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Labas friends.gif
QUOTE(given444 @ 2014 02 15, 21:04)
Tokie zmones, skaiciau liudijimus, nei sampunu, nei dantu pastos, nei deodozorantu nevartoja...pavyydziu.... smile.gif

Kaip būtų faina jei plaukai be šampūno ir balzamo būtų gražūs ir švarūs... ir dar susitaupytų pinigų bigsmile.gif tuoj suplanuosiu kur juos išleisti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AustejaKamile @ 2014 02 11, 18:39)
Norėjau pasiteirauti, gal galite pavardinti kokius blenderius, sulčiaspaudes, džiovykles naudojate?

Aš turiu dabar paprastesnį blenderį, bet sunku kartais su juo pasidaryti kaiką ir kokybės norisi geresnės, tai jau užsisakiau pirmadienį gausiu Blendtec HP3A (Total). Pati domėjausi daug, tai lyginant su Vitamix jie vienodai abu nuostabūs, o skirtumai čia angliškai jei skaitai aprašyti: http://www.rawfoodli...cvsvitamix.html Bet kol neišbandysi su paprastu ir neįsitikinsi, kad toks gyvenimo būdas tavo, neskubėk brangaus pirkti mirksiukas.gif Dėl sulčiaspaudės, tai daug sveikiau susitrinti kokteilį nei spausti sultis. Visada geriau vartoti niekaip neapdorotus maisto produktus, o ne iš jų išskirtas tam tikras dalis, tačiau yra kelios išimtys, pvz., citrusiniai vaisiai, nes šviežiai spaustose citrusinių vaisių sultyse kartu su jomis lieka daug minkštimo. Kitos vaisių ir daržovių sultys išspaudžiamos be minkštimo, kuris lėtina maistinių medžiagų pasisavinimą, dėl to galimas staigus cukraus lygis kraujyje ir sutrikti cheminė kraujo pusiausvyra. Tad jei nenorite valgyti viso vaisiaus geriau vaisius sutrinti į vandeningą tyrę ir ruošti kokteilius dedant visą bananą, braškes, mangus, persikus ir kt. vaisius. Sutrinus vaisius jie išsaugo visas savo maistingas medžiagas, o kokteiliai būna tiršti ir skanūs mirksiukas.gif
o dėl džiovyklės tai pagalvok ar būtina, aš kai pradėjau domėtis atrodė jo reikia, bet kai daugiau paskaičiau ir pagalvojau, tai sveiką vaisių valgyti daug sveikiau ir minties apie džiovyklę atsisakiau.
QUOTE(bambukas* @ 2014 02 13, 16:23)
Sveikos,  norejau pasiteirauti, nuo pirmadienio maitinuosi kaip zaliavalge, taciau vakar ir siandien atsikelus skaudejo galva, siandien tai labai, net atsiguliau i lova vis dar skauda, ar taip buna pradzioje? Nes tikrai nesu nei alkana nei ka ir fiiskai puikiai jauciuos tik tas galvos skausmas..,

Svarbu ir pasigilinti ar teisingai žaliavalgiauji, ar nevalgai per daug riešutų, ar gauni pakankamą kcal kiekį... detoksikacija aišku būna, bet reikia pažiūrėti ar visa kita tvarkoje...
Atsakyti
Labas vakaras

Gal kas galit patarti, koki blenderį įsigyti (žaliems kokteiliams gaminti), išskyrus VITAMIX?
Aš suprantu, kad VITAMIX yra puikus blenderis, tačiau labai jau jis brangus. Gal kas turit patirties šioje srityje ir galite pasiūlyti analogišką blenderį VITAMIXui?
Labai laukiu patarimų.

Ačiū iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(Dzalita @ 2014 02 16, 19:11)
Labas vakaras

Gal kas galit patarti, koki blenderį įsigyti (žaliems kokteiliams gaminti), išskyrus VITAMIX?
Aš suprantu, kad VITAMIX yra puikus blenderis, tačiau labai jau jis brangus. Gal kas turit patirties šioje srityje ir galite pasiūlyti analogišką blenderį VITAMIXui?
Labai laukiu patarimų.

Ačiū iš anksto.

Visi plius minus jie sumala, turiu paprastutį Gamma 250 W už 59 Lt maximoje pirktą rankinį blenderį, sutrina košytę ir špinalus, ir salierus, turiu Kenwood 700 W kombainą už 800 Lt, ten ąsotinis blenderis užsideda sutrina irgi normaliai, tik pavargti reikia maistą stumiant, jei šaldytą bananą trinti bandau su uogomis, tai užtrunka laaaabai ilgai, nes daug daug kartų stabdau, pajudinu, vėl suku... iš esmės visi pigesni yra max iki 700 W, pritaikyti daugiau minkštiems dalykams. Kuo jie skiriasi nuo brangių, kad pati kokteilio konsistencija kita, brangūs sumala į vienalytę masę (nesijaučia lapelių, mango ar apelsinų ūselių), sutaupoma laiko ir gaunama geresnė kokybė. Mano patarimas, jei neturi jokio, tai pradžiai nusipirk kokį vieną pigiausių variantų, jei prilips ir norėsi tai paversti gyvenimo būdu, tada užsinorėsi ir pradėsi taupyti brangesniam mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš turiu Omniblend
Atsakyti
Supratau.
O kaip OMNIBLEND?
Atsakyti
QUOTE(Dzalita @ 2014 02 16, 21:47)
Supratau.
O kaip OMNIBLEND?

Kaip tai kaip? smile.gif Normaliai, atlieka savo funkcijas pagal kainą ir galingumą kaip iš jo ir tikimasi. O kiek veiks virš garantinio metų ar net tiek neatlaikys, tai nežinau ir niekas juk nežino. Individualu viskas, o dar kartais nelaimių nutinka doh.gif Kartą nepamačiau, kad nusipirkau labai jau natūralias datules, aš nė nesapnavau, kad jos su kauliukais unsure.gif Tai kai dėjo džeržgėti, o aš dar apstulbusi stovėjau kurį laiką ir mąsčiau kas čia dabar, maniau, kad čia šį kartą taip šaldyti dalykai smarkokai malasi, kol galiausiai išjungiau...
Taigi.
Atsakyti
Turiu Vitamixa wub.gif - issimoketinai liepos men paemiau, (nes jau netveriau su philips blenderiu (gerai tarnavo bet...)), tai dabar tik rugseji baigsiu issimoket...bet nesigailiu ne dienos. Zinau, technologijos vystosi, ir vis geresniu pagamina....

Ritutia, o tu visai nepatyrei detoksikacijos simptomu? smile.gif idomu....ka darai su draugemis susitikusi? valgai savo bananus...? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 02 17, 13:20)
Turiu Vitamixa  wub.gif - issimoketinai liepos men paemiau, (nes jau netveriau su philips blenderiu (gerai tarnavo bet...)), tai dabar tik rugseji baigsiu issimoket...bet nesigailiu ne dienos. Zinau, technologijos vystosi, ir vis geresniu pagamina....
Ritutia, o tu visai nepatyrei detoksikacijos simptomu? smile.gif  idomu....ka darai su draugemis susitikusi? valgai savo bananus...? smile.gif

Kad technologijos vystosi tas tiesa ir kad šiandien perki, o jau nauji išrasti irgi tiesa... bet nuo to nepabėgsi, čia visose srityse smile.gif pritariu minčiai geriau išsimokėtinai gerą daiktą nusipirkti, nei vidutinišką friends.gif šiaip Vitamix nuostabus prietaisas, aš tiek apie jį prisiskaičiau daug gero ir prisižiūrėjau filmukų... iki nakties... ne vienos... unsure.gif biggrin.gif bet man kas labai užkliuvo tai jo išvaizda, nu tas pagrindas nu caro rūriko laikų doh.gif
user posted image
Tad nors abu beprotiškai nuostabūs, bet Blendtec pasirinkau dar ir dėl to, kad automatiškai gali užprogramuoti mygtukus ir nereikia stumti maisto, paspaudei ir darai ką kitą dar reikia... tai va gal jau per daug išpindėjusi, bet man tas atrodo labai patogu blush2.gif
O detoksikacijos visai nepajutau... gal dėl to, kad palaipsniui viskas išėjo... ir šiaip nesu fanatikė, jei užsinorėsiu ko nors virto ir išsivirsiu ax.gif kas man jaunai kaip sakoma biggrin.gif friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 17 vasario 2014 - 18:31
O iš kur VITAMIX pirkote, ir kokia jo kaina?
O ka manote apie KOMOMIX?
Atsakyti
QUOTE(Dzalita @ 2014 02 17, 20:49)
O iš kur VITAMIX pirkote, ir kokia jo kaina?
O ka manote apie KOMOMIX?

Vitamix 2198 Lt, papildomas indas sausam malimui atskirai
Blendtec 1860 Lt
Komomix 1199 Lt
Omega 1499 Lt - 1599 Lt

Šiaip kai žiūrėjau siųstis iš užsienio ar pirkti vietoje Lietuvoje, kainos labai panašios, tad geriau manau pirkti Lietuvoje, nes ir garantija galios Lietuvoje, būtų paprasčiau jei kas nutiktų... Dėl komomix tai jis 900 W, tai nėra mažai, bet kiti galingesni, žiūrint ką darysite... šiaip vitamix kas turi yra, blendtec aš jau turiu, omega viena mergaitė mūsų turėjo nusipirkti, bet dar neparašė atsiliepimų, užklausiu, o komomix dar man rodos niekas neturime... šiaip reiktų su skirtingais susitikti blenderiais ir susukti lietuvišką blenderių palyginimą ax.gif tad reikia, kad ir komomix kas nors turėtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 18 vasario 2014 - 02:51
QUOTE(Dzalita @ 2014 02 16, 19:11)
Labas vakaras

Labai laukiu patarimų.

Ačiū iš anksto.

Aš turiu ProfiCook UM1006 ir esu labai patenkinta. Galia 1200W, o kaina nesiekia 300lt. Aišku, šito daikto turbūt nereikėtų lyginti su Vitamix'u, bet kolkas plaku viską, ką tik sugalvoju ir jokių problemų neturiu thumbup.gif Pati prieš įsigyjant šitą daiktą ieškojau atsiliepimų ir labai nustebino, kai iš kelių šimtų vos keli buvo neigiami (skaičiau užsienietiškuose puslapiuose) smile.gif
Atsakyti