Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Radmile @ 2014 02 11, 07:38)
bet gi čia mūsų topinambas  smile.gif

Taip taip, tas pats biggrin.gif Tik, kad aš jį pirmąkart gyvenime paragavau (gėda pelėda) lotuliukas.gif

QUOTE(AustejaKamile @ 2014 02 11, 08:39)
Sveikos  4u.gif

Kaaaip aš džiaugiuosi šitą temą čia atradusi. Pati morališkai ruošiuosi pereiti prie visiškos 100 proc. žaliavalgystės. Čia planuoju liepą taip drastiškai jau.
Norėjau pasiteirauti, gal galite pavardinti kokius blenderius, sulčiaspaudes, džiovykles naudojate? Kadangi einu labai iš lėto, vegetarian, vegan ir tada tik Raw, tai palengva viską ir susipirkt norėčiau. Bet kai pamačiau džiovyklių kainas..  doh.gif nuo 150 svarų.. Wow.

Kas kiek čia laiko propaguojat žaliavalgystę? Visų temos puslapių neperskaičiau, tai sorry jeigu kartotis reikės..  blush2.gif

Kai mokinys pasiruošęs, mokytojas atsiranda pats smile.gif)) Sveika, prisijungusi 4u.gif
Aš pradėjau nuo sulčiauspaudės (paprasta), toliau ėjo blenderis (kuris po žaliavalgiškų tortų gaminimo sugedo labai greit - tada perėjau prie Vitamix) ir džiovyklė (Excalibur), toliau ėjo įvairios pjaustyklės, dabar įvairios formos šokoladui... Siūlyčiau neskubėti su brangiais aparatais. Vienintelis tikrai reikalingas prietaisas - blenderis. Jei ir nebūsi žaliavalgė, tai nepamainomas prietaisas virtuvėje. Aš pati džiovyklę naudoju tikrai gana retai. Dar, matau, kad kainas žiūri svarais, rinkis tiekėją iš savo aplinkos. Jeigu sugestų, nereikėtų ilgai laukti, kol bus sutvarkytas, pakeistas ir t.t.
Mano - tretieji metai, dar prieš tai buvau vegetarė
Atsakyti
Sveika prisijungus,

Tikrai pradzioj nesusipirk visu prietaisu, nes jei nebenoresi, nepatiks...manau logiskiau butu pradeti valgyt,vartot, o tada poreikis atsiras ir pirksi. As bent ta pastebejau, as gan letai pereidineju, bet uztai tikrai kaip sakau uztikrintai- darzoves naturaliai tokios skanios pasidaro, tie produktai seniau vartoti ir naturaliai atkrenta, nors buna kada vel ka suvalgai i " lankas" , bet tuo dar labiau sau uztvirrini, kad ne tai jau nebe man ,,,na bent man taip biggrin.gif
Tautosaka, o tu sakai dziovykle mazai naudoji? O pas tave ji 9 stalciu? Nes va tas poreikis jau jai atsirado ziurineju arta sedonija ar excalibrum imti.o topinanga reikes ir paragaut, pamirsau apie toki. As ka dabar valgau nu man labai skanu ta bulve morkava , tada petrazoles saknis nu kokia man jin skani, as ja viena griauziu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau pasiteirauti, nuo pirmadienio maitinuosi kaip zaliavalge, taciau vakar ir siandien atsikelus skaudejo galva, siandien tai labai, net atsiguliau i lova vis dar skauda, ar taip buna pradzioje? Nes tikrai nesu nei alkana nei ka ir fiiskai puikiai jauciuos tik tas galvos skausmas..,
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 02 13, 00:37)

Kai mokinys pasiruošęs, mokytojas atsiranda pats smile.gif)) Sveika, prisijungusi 4u.gif 
Aš pradėjau nuo sulčiauspaudės (paprasta), toliau ėjo blenderis (kuris po žaliavalgiškų tortų gaminimo sugedo labai greit - tada perėjau prie Vitamix) ir džiovyklė (Excalibur), toliau ėjo įvairios pjaustyklės, dabar įvairios formos šokoladui... Siūlyčiau neskubėti su brangiais aparatais. Vienintelis tikrai reikalingas prietaisas - blenderis. Jei ir nebūsi žaliavalgė, tai nepamainomas prietaisas virtuvėje. Aš pati džiovyklę naudoju tikrai gana retai. Dar, matau, kad kainas žiūri svarais, rinkis tiekėją iš savo aplinkos. Jeigu sugestų, nereikėtų ilgai laukti, kol bus sutvarkytas, pakeistas ir t.t.

Mano - tretieji metai, dar prieš tai buvau vegetarė

Ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif

Blenderį jau turiu. Nelabai skubu, bet vasarą jau norėčiau viską turėti, kad ramia sąžine rimtai galėčiau užsiimti. Aš dar veidaknygėj seku žaliavalgių grupes, tai tas džiovykles labai naudoja.. Dar kaip visokiu traškių dalykų megėjai man atrodo labai būtinas dalykas. thumbup.gif rolleyes.gif Žiūriu svarais, nes dabar čia (UK) ir randuosi. Greitu laiku keliausiu, grįšiu visam vasarą, tai noriu "namų ūkį" paruošt. ax.gif Net mano partneris pasiryžęs pereiti prie 100 proc. RAW dėl ko labai džiaugiuosi. clap.gif essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Knisliukas @ 2014 02 13, 07:06)
Sveika prisijungus,

Tikrai pradzioj nesusipirk visu prietaisu, nes jei nebenoresi, nepatiks...manau logiskiau butu pradeti valgyt,vartot, o tada poreikis atsiras ir pirksi. As bent ta pastebejau, as gan letai pereidineju, bet uztai tikrai kaip sakau uztikrintai- darzoves naturaliai tokios skanios pasidaro, tie produktai seniau vartoti ir naturaliai atkrenta, nors buna kada vel ka suvalgai i " lankas" , bet tuo dar labiau sau uztvirrini, kad ne tai jau nebe man ,,,na bent man taip  biggrin.gif

Ačiū 4u.gif

Ne ne, aš labai neskubu, kaip ir minėjau viskas nuo liepos prasidės. O dabar lėtai lėtai.. ax.gif Patiks nepatiks, bent metus noriu pabandyti. Dėl sveikatos, tiek gerų dalykų prisiskaičiau. Kai kurios moterys net hormonus ir atritą išsigydė. blink.gif Kas man ir yra aktualiausia.. Žaliavalgystė mano paskutinė viltis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bambukas* @ 2014 02 13, 15:23)
Sveikos,  norejau pasiteirauti, nuo pirmadienio maitinuosi kaip zaliavalge, taciau vakar ir siandien atsikelus skaudejo galva, siandien tai labai, net atsiguliau i lova vis dar skauda, ar taip buna pradzioje? Nes tikrai nesu nei alkana nei ka ir fiiskai puikiai jauciuos tik tas galvos skausmas..,

Detoksikacijos procesas, normalu. Būkite atsargi, stebėkite save, nepersitempkite darbuose ar sporte
Atsakyti
QUOTE(AustejaKamile @ 2014 02 11, 18:39)
Sveikos  4u.gif

Kaaaip aš džiaugiuosi šitą temą čia atradusi. Pati morališkai ruošiuosi pereiti prie visiškos 100 proc. žaliavalgystės. Čia planuoju liepą taip drastiškai jau.
Norėjau pasiteirauti, gal galite pavardinti kokius blenderius, sulčiaspaudes, džiovykles naudojate? Kadangi einu labai iš lėto, vegetarian, vegan ir tada tik Raw, tai palengva viską ir susipirkt norėčiau. Bet kai pamačiau džiovyklių kainas..  doh.gif nuo 150 svarų.. Wow.

Kas kiek čia laiko propaguojat žaliavalgystę? Visų temos puslapių neperskaičiau, tai sorry jeigu kartotis reikės..  blush2.gif

Stai ir as kaip gryzau is Lietuvos su savo tyrimu rezultatais tai kaip uzsukta nulekiau i John Lewis ir isigijau:
1.http://www.johnlewis.com/magimix-le-micro-mini-chopper/p230855942?colour=Satin,
2.http://www.johnlewis.com/kenwood-im200-ice-cream-maker-white/p231378166
3.http://www.johnlewis.com/philips-hr2096-01-avance-collection-blender-stainless-steel-black/p231789086
Tikrai esu patenkinta visais sitais produktais.Nors ir kaina ne kosmine.Ir isviso pagrinde apsiperku butent John Lewis nes tame kiek man yra teke susidurti kad ir perki ta pati daikta bet kitame tinkle pvz Curys jie buna kitokie ir tiek nelaiko.Nezinau gal jiems atskirai gamina.O dziovykles pati neturiu nes duoneliu nusiperku Whole Foods,arba Chelsea yra labai geras turgelis kur turi laaaabai skaniu duoneliu.Tik zinoma jeigu jeigu Jus Londone.
Atsakyti
QUOTE(bambukas* @ 2014 02 13, 06:23)
Sveikos,  norejau pasiteirauti, nuo pirmadienio maitinuosi kaip zaliavalge, taciau vakar ir siandien atsikelus skaudejo galva, siandien tai labai, net atsiguliau i lova vis dar skauda, ar taip buna pradzioje? Nes tikrai nesu nei alkana nei ka ir fiiskai puikiai jauciuos tik tas galvos skausmas..,

Detoksikacijos metu, ilgai kaupti toksinai patenka į sistemą. Kol jie cirkuliuoja, vienaip ar kitaip paveikia ir visus organus. Patekę į kraują, jį tirština ir tada pajuntame galvos skausmą. Gerkite daugiau vandens, šviežiai spaustų sulčių. Galite eukalipto aliejumi, mėtomis patrinti smilkinius. Ir, kaip sakė Monteverte, stebėkite save.

Taip, Knisliuk, pas mane Excalibur 9 padėklų.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 02 13, 18:54)
Detoksikacijos metu, ilgai kaupti toksinai patenka į sistemą. Kol jie cirkuliuoja, vienaip ar kitaip paveikia ir visus organus. Patekę į kraują, jį tirština ir tada pajuntame galvos skausmą. Gerkite daugiau vandens, šviežiai spaustų sulčių. Galite eukalipto aliejumi, mėtomis patrinti smilkinius. Ir, kaip sakė Monteverte, stebėkite save.

aciu uz patarimus 4u.gif o kiek laiko buna detoksikacija?
Atsakyti
Yra geras pasiulymas, gal kas turi tokia? Ar verta butu pirkti? Video man patinka smile.gif

dziovintuvas
Atsakyti
QUOTE(bambukas* @ 2014 02 13, 22:01)
aciu uz patarimus  4u.gif  o kiek laiko buna detoksikacija?

Kiekvienam individualiai, priklauso nuo organizmo užterštumo laipsnio. Man buvo tarp savaitės ir dviejų.
Dar, sako, simptomus malšinti padeda vonia (tuo pačiu ir atsipalaiduosit, pasilepinsit save rolleyes.gif )
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

Norėčiau truputį žinių. Esu apie 70% raw, bet turiu problematiškus plaukus. Labai sausi, pučiasi, riečiasi į visas puses. Ir pats plaukas kaip frenuotas. Plaukų džiovintuvą naudoju retai, kasdien išgeriu apie 2l vandens. Tepu plaukus ir kokosų aliejumi, ir ricina. Gal Jūs galėtume kažkuo patarti, kaip tuos plaukus atgaivinti? Gal kažkokio maisto reikia daugiau valgyti? Vakar kaip tik kirpykloje pakirpo nemažai, tai dabar puikus metas gaivinti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2014 02 15, 12:02)
Sveikos, merginos  4u.gif

Norėčiau truputį žinių. Esu apie 70% raw, bet turiu problematiškus plaukus. Labai sausi,  pučiasi, riečiasi į visas puses. Ir pats plaukas kaip frenuotas. Plaukų džiovintuvą naudoju retai, kasdien išgeriu apie 2l vandens. Tepu plaukus ir kokosų aliejumi, ir ricina. Gal Jūs galėtume kažkuo patarti, kaip tuos plaukus atgaivinti? Gal kažkokio maisto reikia daugiau valgyti? Vakar kaip tik kirpykloje pakirpo nemažai, tai dabar puikus metas gaivinti. smile.gif

sumazink riebalu/baltymu kieki iki 10proc. racione, vartok kuo daugiau angliavandeniu iki 80proc. viso kaloriju... 80/10/10 mityba laikoma idealiausia zaliavalgyste forma...
Tokie zmones, skaiciau liudijimus, nei sampunu, nei dantu pastos, nei deodozorantu nevartoja...pavyydziu.... smile.gif
Atsakyti