Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Tautosaka, del grybo tai acta zinok turbut pila del to, kad realiai suaktyvinti gal. Nes karta palikau gal 5 d ta gryba tai kvapelis buvo kaip acto tikrai.
O del Torsunovo, tai as ir ji labai klausau, man Veduose ir labai daug isminties. Nors pieno kolkas negeriu, bet pagal ji puse stiklines vakare pries miega tinka. Ir jei kita ryta burnoj nera negero kvapo, apnasu vadinas tau tiek tiko, jei yra vadinas isgerei per daug, gal tau tada tik sauksto reikia. As va ta kazkaip uzklausiau is jo.
As daiginu grikius dabar labai , ir kviecius dar. Kazkaip ziemos metu man labai eina,o vasara ziuriu nelabai ju jau noris. Organizmas pasiima ko jam reikia.
Atsakyti
Elija,
na tai atsirink, as tau tina del zaliavalgystes - gi tinka isvardinti daiginti grikiai, daigintos pupuoles, kvieciai daiginti...ir avizas gali issibrininti pernakt...
siaip, galeciau jau nemazai knygu perskaicius cia ir pasigincyti, nes manau kad avinzinrniai ar ciut virinto maisto (ankstiniu) yra daug geriau nei zaliavalgiski tortai ir ju picos (nes tai riebalu kalnai, ir nuo ju toks pats garantuotas infarktas ilgainiui kaip ir nuo kotleto...) todel svarbu nepadauginti, ir tu tortuu kasdien ir netgi ne kas savaite valgyti... bigsmile.gif isvis, kuo maziau kulinariniu repectu, kuo daugiau produktu -su receptais atejo pas mus visos ligos, kaip Graham teigia. mums, lietuviams, liytis kad ir 70-80proc zalio maisto dietos - pats tas. musu klimatui. smile.gif

Tautosaka, as irgi zalia moli turejau omeny, suklydau. smile.gif gaila, rusu kalbos nemou gerai.

Knisliukas, tu pametai vis cia moraliniu minciu apie harmonija, minciu valymasi, neapykantos nebuvima...tau kaip tik butu pakeliui ir atsisakyti pieno ir ghee vien jau del morales...domekis ne vien sveikata, bet ir morale...ir morale nera ukoncentruota VIEN i ajurvedini mokyma...galima is visur pasisemti isminties, ir aklai neisikabinti i viena religija... pasidomek vien moraliniu aspektu del veganines mitybos (nesvarbu, virtos ir zalios...) neik ir i cirka su gyvunais, ismesk visas odas ir kailius... juk tu visa panirus i tobulejima... as tai truputi ironizuoju, nes man kai kurios mintys ajurvedoj nepriimtinos, bet kadangi vis pati akcentuoji ta harmonija , tai ir pradek hamronija visatos prasme, isimdama gyvunu kancias, ne vien zmonemis apsiribodama... 4u.gif juk taip nori tobulet...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 31, 14:55)
Elija,
na tai atsirink, as tau tina del zaliavalgystes - gi tinka isvardinti daiginti grikiai, daigintos pupuoles, kvieciai daiginti...ir avizas gali issibrininti pernakt...
siaip, galeciau jau nemazai knygu perskaicius cia ir pasigincyti, nes manau kad avinzinrniai ar ciut virinto maisto (ankstiniu) yra daug geriau nei zaliavalgiski tortai ir ju picos (nes tai riebalu kalnai, ir nuo ju toks pats garantuotas infarktas ilgainiui kaip ir nuo kotleto...) todel svarbu nepadauginti, ir tu tortuu kasdien ir netgi ne kas savaite valgyti... bigsmile.gif isvis, kuo maziau kulinariniu repectu, kuo daugiau produktu -su receptais atejo pas mus visos ligos, kaip Graham teigia. mums, lietuviams, liytis kad ir 70-80proc zalio maisto dietos - pats tas. musu klimatui.  smile.gif

Tautosaka, as irgi zalia moli turejau omeny, suklydau.  smile.gif gaila, rusu kalbos nemou gerai.

Knisliukas, tu pametai vis cia moraliniu minciu apie harmonija, minciu valymasi, neapykantos nebuvima...tau kaip tik butu pakeliui ir atsisakyti pieno ir ghee vien jau del morales...domekis ne vien sveikata, bet ir morale...ir morale nera ukoncentruota VIEN i ajurvedini mokyma...galima is visur pasisemti isminties, ir aklai neisikabinti i viena religija... pasidomek vien moraliniu aspektu del veganines mitybos (nesvarbu, virtos ir zalios...) neik ir i cirka su gyvunais, ismesk visas odas ir kailius... juk tu visa panirus i tobulejima... as tai truputi ironizuoju, nes man kai kurios mintys ajurvedoj nepriimtinos, bet kadangi vis pati akcentuoji ta harmonija , tai ir pradek hamronija visatos prasme, isimdama gyvunu kancias, ne vien zmonemis apsiribodama... 4u.gif juk taip  nori tobulet...

Sakydama,kad ne zalevalgyste turejau omeni apdorota maista(pavirimus).Daug ka atsirinkusi jau esu.As pati be pieno,kiausiniu,gliuteno,sojos,cukru ir ankstiniu gyvenu pora metu.Brinkinu,malu,dziovinu daug ka.Bet iki pilnos zaliavalgystes nepriejau. Bet skystas sveikas riebalas pvz kokoso nemanau kad prives prie infarkto.Bet cia kiekvienas turi savo nuomone. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 31, 14:55)
Elija,
siaip, galeciau jau nemazai knygu perskaicius cia ir pasigincyti, nes manau kad avinzinrniai ar ciut virinto maisto (ankstiniu) yra daug geriau nei zaliavalgiski tortai ir ju picos (nes tai riebalu kalnai, ir nuo ju toks pats garantuotas infarktas ilgainiui kaip ir nuo kotleto...) todel svarbu nepadauginti, ir tu tortuu kasdien ir netgi ne kas savaite valgyti... bigsmile.gif isvis, kuo maziau kulinariniu repectu, kuo daugiau produktu -su receptais atejo pas mus visos ligos, kaip Graham teigia. mums, lietuviams, liytis kad ir 70-80proc zalio maisto dietos - pats tas. musu klimatui.  smile.gif

Tautosaka, as irgi zalia moli turejau omeny, suklydau.  smile.gif gaila, rusu kalbos nemou gerai.

Knisliukas, tu pametai vis cia moraliniu minciu apie harmonija, minciu valymasi, neapykantos nebuvima...tau kaip tik butu pakeliui ir atsisakyti pieno ir ghee vien jau del morales...domekis ne vien sveikata, bet ir morale...ir morale nera ukoncentruota VIEN i ajurvedini mokyma...galima is visur pasisemti isminties, ir aklai neisikabinti i viena religija... pasidomek vien moraliniu aspektu del veganines mitybos (nesvarbu, virtos ir zalios...) neik ir i cirka su gyvunais, ismesk visas odas ir kailius... juk tu visa panirus i tobulejima... as tai truputi ironizuoju, nes man kai kurios mintys ajurvedoj nepriimtinos, bet kadangi vis pati akcentuoji ta harmonija , tai ir pradek hamronija visatos prasme, isimdama gyvunu kancias, ne vien zmonemis apsiribodama... 4u.gif juk taip  nori tobulet...

Given444, atidziai perskaityk dar ka rasiau...tik idemiai biggrin.gif rasiau, kad pieno nevartoju...rasiau, ka kalba ir kad man Veduose yra daug isminties.. Ir dar siulau idemiau perskaityti tai ka rasiau anot taves tose pasisakymuose.
O apie minciu valyma nerasiau, neapykanta , harmonija tikrai nerasiau, apie kaip kuriuos aspektus taip, kad skiriu laiko tobulejimui, bet tikrai netiek kiek rasai biggrin.gif
Del kailiu, tai tokiu nenesioju del to pacio gyvuno aspekto, kuri labai akcentuoji. Jei zmogus nedeklaruoja atvirai tavo suprastu tiesu, tai nereiskia , kad to nedaro.kazkaip matyt labai vidu mano zodziai tavo sujudino...na bet zmogus vertina visus pagal save..
Atsakyti
Išversiu:
Pvz. prieš 5000 metų, kai mūsų civilizacija klestėjo, pieno produktai užėmė pusę ir daugiau žmonių raciono. Šiuolaiknio žmogaus racione pieno produktai užima tik mažą kiekį. Yra daug būdų kaip paruošti pieno produktus. Kiekvienas pieno produktas suteikia žmogui unikalią jėgą. Visi pieno produktai duoda dorybinę jėgą, kiekvienas tam tikra kryptimi. Kada visuomenėje vyksta nusigrežimo nuo pieno procesai, tai reiškia, kad subtiliojo kūno supratimas visiškai prarastas, ką jau bekalbėti apie sielos supratimą. Tai reiškia, kad akivaizdi dvasingumo degradacija. Dorybė nujaučia subtiliojo kūno supratimą, o dvasingumas - supratimą to, kas tai yra siela. Kada žmonės pradeda tyrinėti pieną iš cheminių elementų pozicijos, jie atranda, kad jis blogai virškinasi. Tuo pačiu jie visiškai neturi jokio supratimo, kad pas žmogų egzistuoja dar ir subtilusis kūnas. Tai, kad pienas blogai virškinasi, iš tikrųjų yra nepakeičiamas pranašumas. Pranašumas yra tame, kad pienas ilgai gali išbūti organizme ir stimuliuoti subtiliojo kūno proto vystymąsi, aktyvizuoti ir jį išvalyti. Ir taip, mūsų mokslininkai tvirtina, kad pienas kenkia. Su jais negalima nesutikti. Iš tiesų, dieną, kaip tvirtina Ajurveda, šviežias pienas dažniausiai kenkia žmonėms, vyresniems nei 14-15 metų. Ajurveda niekada nerekomenduoja vartoti pieną dieną. Jis naudojamas maistui iki patekant saulei ir po jos nusileidimo, nakties metu. Pienas virškinamas padedant Mėnulio jėgai, o ne Saulės jėgai. Tuo labiau, kad paveiktas Saulės jėgos, jis trugdo virškintis kitiems produktams, todėl, kad veikia šaldančiai. Pieno šaldantis efektas veikia protą, jį ramina, Kada protas (ум) tampa ramus, tada didėja proto (разум) galia.

Vedos - tai ne religija. Tai senovinis arijų genčių tekstų rinkinys. Jose daug išminties. Mano gyvenimas, o ir visų, su manim susijusių žmonių, gyvenimai pasisuko 180 laipsnių kampu, kai pradėjau taikyti savo gyvenime tik keletą šio istorinio paminklo taisyklių.
Atsakyti
knisliukai, taip taip sujudino, kurgi ne....n kartu nereaguodavau, dabar sureagavu neturiu ka veikti...mat biggrin.gif o kodel cia neleidziama diskutuoti? jei diskutuoji, papriestarauji, tai jau ligu pilnas? jau as ligonis, ar ne?cia siaip jau SM forume visu vidus labai kabinasi, nes visi diskutuoja, nebutinai tik palinkcioti reikia i takta... isaugau is to amziaus, kuomet tik ligonius norisi aplinkiniais vadinti, etiketes klijuoti. tai daro naujai atsiverte krikscionys, krisnaitai, what not...visi...baksnoja i tamsuolius , o patys labai patenkinti jauciasi...
visur yra isminties...
o dabar konkreciai, kad nepriimtina man krisnaizme. man nepriimtinas krisnaizmo(induzimo) poziuris yra reinkarnacija, nes ji labai bjauriai pas krisnaitus pasireiskia praktikoje. pvz, jei anam gyvenime buvai blogas zmogus, tai dabar ir sergi - tai nemanot, kad nera reikalo tuomet sveikatintis? kai jusu draugiu vaikai vis serga ir serga, arba kad ir jusu -gi negalvojat, kad anam gyvenimejie buvo parazitai, gal dar slapcia pakrizenat i rankove? jei neduokdie drauge susirgs veziu, gal irgi ateisit pas ja su gelyte ir dar pamoklsu - tai va, vaikeli, anam gyvenime turbut smaugei zmones... nepamirsiu kaip susikibau su vienu krisnaitu. jis isvadino krikscionybe - pradiniu klasiu mokykla, o krisnaizmu - ohoho, aukstaja mokykla. kai pasidalinau, kad esu bendruomenej, kur zmones su protine negalia, ir jau daug metu(apie 11), tai jis eme ramiai destyti, kad taip ir reikia, nes anie zmones anam gyvenime buvo aferistai, maniakai...as jam bandziau parodyti, kad krikscionybe zvelgia i kiekviena zmogu kaip unikalu Dievo atvaizda, visi esame dovana, net neigalus asmuo su savo spec.talentais, bet jis bla bla bla....vare savo, ir aisku, didziuodamasis, kad pats nera neigalus, reiskias, anam gyvenime buvo neaferistas. bigsmile.gif nepatinka, nepatinka man tokie dalykai. vienu stumimas ant kitu. arba kad ir krikscioniu tarpe. nesiplesiu....

ajurvedos mityba irgi priestarauja netgi tiems patiems bioritmams ir naturalistinei mitybai, kuri teigia, kad iki 12val - geriau nevalgyti nieko, arba vaisiu ir vandens...o ajurveda leidzia valgyti daug "saldaus" vaisiu, jogurto, kosiu...nes aisku, 5 ryto eliantis, neistversi iki 12val nevalgius....cia pastebejimai...todel tikrai keista, kad pas zmones sveikata is skirtingos mitybos ateina...tuomet nebezinai...vienas valge zole ir numire, o kitas valge ir pasveiko....

tautosaka, nusirpirkau zelmenu, idesiu vandens ir susiplaksiu kokteili, nes spausti neturiu salygu....gal bus gerai? cielu valgyti negALIMA? vat vaikas pasiimi lapus ir kramsnoja stiebus. gal ir per tai patenka medziagu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 vasario 2014 - 19:39
QUOTE(given444 @ 2014 02 02, 20:36)
knisliukai, taip taip sujudino, kurgi ne....n kartu nereaguodavau, dabar sureagavu neturiu ka veikti...mat biggrin.gif o kodel cia neleidziama diskutuoti? jei diskutuoji, papriestarauji, tai jau ligu pilnas? jau as ligonis, ar ne?cia siaip jau SM forume visu vidus labai kabinasi, nes visi diskutuoja, nebutinai tik palinkcioti reikia i takta... isaugau is to amziaus, kuomet tik ligonius norisi aplinkiniais vadinti, etiketes klijuoti. tai daro naujai atsiverte krikscionys, krisnaitai, what not...visi...baksnoja i tamsuolius , o patys labai patenkinti jauciasi...
visur yra isminties...
o dabar konkreciai, kad nepriimtina man krisnaizme. man nepriimtinas krisnaizmo(induzimo) poziuris yra reinkarnacija, nes ji labai bjauriai pas krisnaitus pasireiskia praktikoje. pvz, jei anam gyvenime buvai blogas zmogus, tai dabar ir sergi - tai nemanot, kad nera reikalo tuomet sveikatintis? kai jusu draugiu vaikai vis serga ir serga, arba kad ir jusu -gi negalvojat, kad anam gyvenimejie buvo parazitai, gal dar slapcia pakrizenat i rankove? jei neduokdie drauge susirgs veziu, gal irgi ateisit pas ja su gelyte ir dar pamoklsu - tai va, vaikeli, anam gyvenime turbut smaugei zmones... nepamirsiu kaip susikibau su vienu krisnaitu. jis isvadino krikscionybe - pradiniu klasiu mokykla, o krisnaizmu - ohoho, aukstaja mokykla. kai pasidalinau, kad esu bendruomenej, kur zmones su protine negalia, ir jau daug metu(apie 11), tai jis eme ramiai destyti, kad taip ir reikia, nes anie zmones anam gyvenime buvo aferistai, maniakai...as jam bandziau parodyti, kad krikscionybe zvelgia i kiekviena zmogu kaip unikalu Dievo atvaizda, visi esame dovana, net neigalus asmuo su savo spec.talentais, bet jis bla bla bla....vare savo, ir aisku, didziuodamasis, kad pats nera neigalus, reiskias, anam gyvenime buvo neaferistas.  bigsmile.gif nepatinka, nepatinka man tokie dalykai. vienu stumimas ant kitu. arba kad ir krikscioniu tarpe. nesiplesiu....

ajurvedos mityba irgi priestarauja netgi tiems patiems bioritmams ir naturalistinei mitybai, kuri teigia, kad iki 12val - geriau nevalgyti nieko, arba vaisiu ir vandens...o ajurveda leidzia valgyti daug "saldaus" vaisiu, jogurto, kosiu...nes aisku, 5 ryto eliantis, neistversi iki 12val nevalgius....cia pastebejimai...todel tikrai keista, kad pas zmones sveikata is skirtingos mitybos ateina...tuomet nebezinai...vienas valge zole ir numire, o kitas valge ir pasveiko....

tautosaka, nusirpirkau zelmenu, idesiu vandens ir susiplaksiu kokteili, nes spausti neturiu salygu....gal bus gerai? cielu valgyti negALIMA? vat vaikas pasiimi lapus ir kramsnoja stiebus. gal ir per tai patenka medziagu?

O as maniu kad sita tema vadinasi Zaliavalgyste. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2014 02 02, 12:16)
O as maniu kad sita tema vadinasi Zaliavalgyste. biggrin.gif

na jau čia holistinis gyvenimo būdas gaunasi, ne tik žaliavalgystė. Bet juk tikslas visų tas pats - būti sveikiems ir laimingiems... lotuliukas.gif

Taip jau gaunasi su tom etiketėm. Kai tik pradedi jas klijuoti, aplinkiniai labai skausmingai pradeda į jas reaguoti. Budizmas, krišnaizmas, judaizmas... žaliavalgis, veganas, vegetaras... Juk tai viso labo tik pavadinimas. Atrodo, kas pasikeičia, kai garsiai įvardini kažką... Savo kailiu patyriau, kad žmonės bendrauja normaliai, o užtenka tik pasakyt, kad esu žaliavalgė, kai kurie pradeda elgtis lyg būčiau raupsuotoji... lotuliukas.gif Pamokslautojų niekas nemėgsta, tame tarpe ir aš pati lotuliukas.gif Tai, kai anksčiau, labai džiaugsmingai entuziastingai aiškindavau kiekvienam apie žaliųjų kokteilių naudą, dabar to nebedarau. Kam įdomu - paklausia, tada paaiškinu. Kiekvienam savas kelias... 4u.gif
dėl saldžių pusryčių... Važinėjant po pasaulį, o ir oficialiuose firmų pusryčiuose, pastebėjau, kad dažniausiai būna vaisiai, saldžios bandelės, kava, arbata ir sultys... O pagal ajurvedą, pusryčius geriausia valgyti iki 8 val. ryto. Atsikėlus aš irgi iš karto nevalgau: nuo 5:30 joga, grįžus - išleidžiu vaikus į mokyklą ir tada pusryčiauju smile.gif

Dėl želmenų... jei turi kad ir paprastą sulčiaspaudę, dėk kartu su kažkuom kietu: morka, obuoliu... Aš taip darau dažniausiai. Vieni man jie neskanūs, kad ir kokių ypatingų savybių turi. Vitamixas suplaks normaliai, bet su silpnesniais blenderiais, jausis "siūlai".
Atsakyti
nu va...susiplakiau su vitamixu, tai zalias vanduo gavosi, nors nedaug skiedziau...spaustos zelemenys stipresnes, tarsi su laipsniais. tai dabar klausimas: kokiu pavidalu geriausiai pasisavinamos tos zelmenys? smile.gif

sulciaspaudes jokios neturiu.

pasaulietiniai pusryciai manes nestebina. ten ne tik bandeles, bet dar ir siaip sumustinukais, omletas salia...o kur dar saldusis patiekalu patiekalas - dribsniai su pienu.... ax.gif

tautosaka, tai ir maniau, kad straipsnis bus is "filo" puses kazkiek. matai, cia reikia tiketi tuo subtiliuoju kunu, kad vartoti piena. o jei as tikiu kad del pieno kencia gyvuliai - tebunie, as anot autoriaus, pabusiu ta baisi nelaimele, nevartojanti pieno. gerai, jie pienas tiesiai is vienos karves (ar dvieju) kurios gyvena tvarte. (ir tai dar klausimas.) todel vasara su vaikais labai moraliskai ramiai ir pageriam to arvinio/tvartinio (kur tvarte ne, pvz, trisdesimt, o viena karve) pieno. o pramoninis pienas. ar juolab jei esi statistinis amerikietis perkantis statistini piena parduotuvej. jei esi mastantis, zinai, kiek kanciu sutelpa toje pakuoteje. tad velgi...viskas priklauso nuo pasauleziuros... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 vasario 2014 - 13:49
Dar galima kramtyti želmenis, nuryjant sultis, o jau kas lieka - išspjaunant, nelabai gerai virškinasi tie "siūlai".
Aš stengiuosi, kiek įmanoma, viską pasigaminti (varškė, sviestas, duona...), užsiauginti namuose. Ko neišeina, stengiuosi pirkti iš ūkininkų, kurie turi mažus ūkius. Viskas, kas parduotuvėje - vienaip ar kitaip (ar pats produktas, ar pakuotė ir t.t) yra supramoninta. Pieną perku iš ūkininkų, dažnai parsivežu tik ką pamelžtą. Nesulyginsi su parduotuviniu. O piene, kurį perka dauguma amerikiečių, klausimas iš viso kiek to tikrojo pieno yra - miltukai atskiesti vandeniu smile.gif))
Atsakyti
tu man tokia naturaliste atrodai, kad keista kad gyveni ne lietuvoj... smile.gif gal cia asmeniskesnis klausimas: nesiilgi lietuvos? nes tada butum pati cia paciausia...sava gamta, miskai, o ir pati lietuve? gal jau pritapai pilnai kitur?

ar esi paskaiciavusi kiek kainuoja tau tokia mityba eurais (ar?) - palyginus su tavaja ankstesniaja - pigiau ar brangiau butent uzsieni zaliavalgiaut?
jei griztum i lietuva, kaip manai, pigiau iseitu ...viskas ar visgi brangiau (imant tavo hobi gaminti tortus ir tt...) g.gif 4u.gif
Atsakyti
Given, linksmuole tu , zinok net prisijuokiau smile.gif
Kad as nesu induiste, krisnaiste, ar kokia..krikscione, ir niekuo neatvirtau, nes nelabai ir buvo i ka atvirsti smile.gif visada mano gyvenime buvo Dievas.
O tobulejimas apima ir saves pazinima, mokejima pamilti, suprasti, tam tikru iprociu atsisakyma, nauju igyjima, perziurejima savo neig, tieg pusiu..
O del tu inkarnaciju...tai jei tau nepatinka sis poziuris , tada ziurek i viska per priezasties pasekmes desni..ka paseji ta pjauni..kazkaip as tai labai daug dalyku , atsekiau savo gyvenime. Ir as jau kaip tautosaka, supratau, kad geriau nemokinti ir neaiskinti kol kas nors nepraso nenori... Gavau praktikos mama mokinamt ir pan, aciu ir nebenoriu biggrin.gif tikrai kiekvienam savas kelias..
Ir sutinku su given , kazkaip labai tu tautosaka ekologiskai gyveni. Mano sesuo anglijoj tai ir netaip viskas , jau man nuvaziavus truksta to naturalumo..
Atsakyti