Sveikutės
QUOTE(Ritutia @ 2014 01 29, 23:56)
o kaip Jūs pasišildote maistą iki 43 laipsnių?
Tam yra dehidratatorius - "žaliavalgių orkaitė"
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Aš nelabai ir šildau, kai šokoladą darau tik, kad ištirptų kakavos sviestas...
QUOTE(Knisliukas @ 2014 01 29, 23:57)
Del arbatinio grybo as darau be acto, su cukrum. Dedu cukru, vandeni jonizuota, tada citrinos, imbiero po griezineli, ir razinu saujele. O kaip tu darai?
Aš panašiai darydavau, tik su paprastu vandeniu (pas mane filtras namuose) ir be jokių priedų. Anas grybas (kur džiovintą gavau), labai santūriai fermentuodavosi. Na dabartinis labai aktyvus, man net keista. Pasiskaičiau internete, tai angliškuose puslapiuose beveik visur su actu. Tai ir pagalvojau, gal kažką ne taip darau...
QUOTE(I.Elija @ 2014 01 30, 04:19)
Bet tikrai pasinaudosiu Jusu patarimais.
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Bandykit, kaip kas Jums tinka... Aš irgi taip darau, nors ir yra tikrai daug žalaivalgių dabar, bet kažkaip pabandžius vieną, kitą - vienų patarimai prilimpa, kitų - ne. Gal kad mes visi skirtingi esame?
QUOTE(given444 @ 2014 01 30, 04:34)
tautosaka, na ar radai atsakyma, kodel pas mus nera ilgos zaliavalgiskos tradicijos? ar tave vis tai stebina ir neramina? Kas, be Kulvisnko, apie tai raso?
Mane domina tie tavo receptai, kambucha arabtos visokios ir pan. vasara as geriu tik vandeni....bet jei nesunku, isvardink detaliai, ka dar be vandens ir pieno su ghee vartoji is gerimu?
beje, kaip ziuri i tai kad pienas visi gleivingiausias geralas ant svieto? ajurveda kitaip viska paaiskina, ar ne? Klausiausi profesoriaus vegano interviu (nepamenu pavardes). jam buvo uzduotas klausimas apie ajurvedine mityba (atkiriant ja nuo filosofijos). ji aiskino, kad Indijoje labai daug neturtingu zmoniu, ir juk negali is ju visu atimti pieno, kuris toks pigus, kap pvz, lietuvoje - bulves, ar afrikoj - kokia kita kruopa, ryziai. taigi, jei negali sau leisti pieno negerti, turi ta piena gerti, bet pienas vis tiek rugstinanti organizma medziaga. suprantu, kad negeri to pieno kilais.
ir dar. kaip jus apie balto molio vartojima?as kazkada geriau, bet stebuklo nepajutau, gal per mazai geriau....netgi kuri laikai, kaip tik - toks cementas jausdavos skrandyje. siaip nuo jo nepykindavo manes. kokie jusu pastebejimai?
nes siaip, molio, grybo...visko vienu metu vartoti negalima... gausis misraine...
Ne, kol kas atsakymo į tai neradau. Skaičiau rusų knygutes, seniai leistas. Man atrodo, kad karas viską suvėlė, ir žmonės rinkosi bet kokį būdą išgyventi - valgydami kas papuola....
Dėl gėrimų - man vanduo irgi pats geriausias gėrimas, geriu kombucha arbatą (jai reikalingas grybas, kuris fermentuojasi juodoje arbatoje (galima ir žalioje, bet aš naudoju juodą) su cukrumi), vandens kefyras (kefyro granulės fermentuojasi pasaldintam vandeny, tik jau paskui, kai nukošiu dedu įvairių dalykų: ar citriną, ar mėtą, ar imbierą, ar ciberžolės šaknį...), geriu šviežiai spaustas sultis ir žaliuosius kokteilius. Na, taip dar ir pienas (nepasterizuotas, tiesiai iš ūkininkų pirktas).
Dėl pieno - aš remiuosi Torsunovu:
Отношение к корове является критерием оценки процессов, происходящих в обществе. Если имеют место процессы позитивного плана, то все люди в обществе начинают очень сильно культивировать молочные продукты. Так, например, 5 тысяч лет назад был расцвет нашей цивилизации, и тогда половину (или даже больше) рациона в питании людей составляли молочные продукты. Врационе современного человека молочные продукты занимают очень малую часть. Существует множество способов приготовления молочных продуктов. Каждый молочный продукт сообщает уникальную силу человеку. Все молочные продукты дают благостную силу, но каждый в своем направлении. Когда в обществе наблюдаются процессы отвержения молока, это значит, что понимание тонкого тела в цивилизации полностью потеряно, что уж говорить о понимании души. Это означает, что на лицо - деградация нравственности, духовности. Нравственность подразумевает понимание тонкого тела, а духовность - понимание того, что такое душа. Когда люди начинают изучать молоко с позиции химических элементов, они обнаруживают, что оно плохо переваривается. При этом они совершенно не имеют представления о том, что у человека есть еще тонкое тело. То, что молоко плохо переваривается, является как раз его незаменимым преимуществом. Преимущество заключается в том, что молоко может долго находиться в организме и стимулировать развитие тонкого тела разума, активизировать и очищать его. Ит ак, наши выдающиеся ученые утверждают, что молоко вредно. С ними нельзя не согласиться. Действительно, днем, как утверждает Аюр-веда, свежее молоко чаще всего может быть вредно для людей в возрасте старше 14-15 лет. Аюр-веда никогда не рекомендовала употреблять молоко днем. Оно используется в пищу после восхода солнца и до восхода, в ночное время. Молоко переваривается под воздействием силы Луны, а не под воздействием силы Солнца. Более того, под воздействием силы Солнца оно мешает перевариваться другим продуктам, потому что обладает охлаждающим действием. Оно охлаждающе действует на ум, успокаивая его. И когда ум становится спокойным, то увеличивается сила разума.
Dėl molio - aš geriu žaliąjį molį, dukart metuose. Tuo metu jokių kombucha arbatų ar vandens kefyro negeriu.
QUOTE(marimacho @ 2014 01 30, 05:11)
sveikos, prisiskaiciau visokiu nuomoniu apie grudu valgyma, tai man idomu ar jus valgot grudus ar kruopas visokias? ir jei valgot tai kokias?
QUOTE(bim-bam @ 2014 01 30, 08:40)
Labas,
Ar valgot kas daigintus grikius? I kur dedat?
Ir kaip uzsiauginti kvieciu zelmenu? Ar ju tik sultis galima gerti ar i zaliuosius kokteilius maisyti?
Aš valgau daigintus kviečius, grikius. Iki želmenų dar neužauginau - viską suvalgau anksčiau
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
)) Žinoma, juos galima maišyt į žaliuosius kokteilius.