Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikos, perskaičiau temą atrodo vien moteriškos giminės atstovės 4u.gif jei priimsite ateinu į temą, žinių dar trūksta, tai klausimų bus 4u.gif pastaruosius metus su draugu buvome vegetarais, neseniai tapome veganais, o kadangi vegetarais ir veganais tapome jo iniciatyva, tai mano iniciatyva man rodos tapsime ir žaliavalgiais lotuliukas.gif tai va, noriu draugauti friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 01 29, 13:46)
tai va, noriu draugauti friends.gif

Sveika, prisijungusi 4u.gif

Knisliuk, kaip arbatiniam grybui užpilą darai: su actu ar be jo?
Atsakyti
Labas rytas,

o kaip Jūs pasišildote maistą iki 43 laipsnių? ax.gif

ir kažin kas nors http://www.omegabalt...aj-2l-plaktuvas gal jau turi? atsiliepimų papasakotųsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Tautosaka, del mitybos tai taip delto ir neserga, bet kadangi mano seima visavalgiai, nora ir gauna daugiau vaisiu, darzoviu nei iprastines visavalges seimos, bet va ligu neisvengia del to. Mazoji va darzeli lanko, tai vis koki virusa, vakar sukarsciavo daviau vakare isgerti to peroksido, siandien stebesiu , bet labiau neapsirgo, tikiuos ir neapsirgs. Apie jonizuota vandeni tai as kazkada buvau rasius, kad turiu ta prietaisa ir vandeni , vaisus, darzoves jonizuoju. Tai mes toki tik vandeni ir geriam , man skirtumas didelis nuo vandens is krano. Sis daug skanesnis smile.gif
Del arbatinio grybo as darau be acto, su cukrum. Dedu cukru, vandeni jonizuota, tada citrinos, imbiero po griezineli, ir razinu saujele. O kaip tu darai?
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 01 29, 16:03)
4u.gif Iš tiesų taip ir yra: valgydami termiškai apdorotą maistą, deguonies nebegauname. Visai kas kita valgant žalią maistą. Todėl žaliavalgių nepuola virusai jokie smile.gif)) Dar galima naudoti vandens jonizatorių, ir gerti iš jo pagamintą šarminį vandenį. Kaip antibakterinę priemonę galima naudoti sidabringą vandenį. Jeigu turite iš senesnių laikų sidabrinį šaukštelį ar monetą (senesnių laikų todėl, kad tada būdavo iš gryno sidabro, vėliau pradėjo maišyti vario ir pan. ), įmeskite į stiklinę vandens ir tegul pastovi per naktį. Ryte išgerkit. Sidabringą vandenį naudodavo gydytojai iki tų prakeiktų antibiotikų išradimo.

Oi Tautosaka kiek nuostabiu minciu jus cia isakote.Labai Jums aciu.Nezinau ar iki pilnos zaliavalgystes prieisiu bet dabar vartoju apie 75% neapdoroto maisto(iskaitant mesa ir zuvi).Bet tikrai pasinaudosiu Jusu patarimais. clap.gif clap.gif
Atsakyti
tautosaka, na ar radai atsakyma, kodel pas mus nera ilgos zaliavalgiskos tradicijos? ar tave vis tai stebina ir neramina? Kas, be Kulvisnko, apie tai raso?

Mane domina tie tavo receptai, kambucha arabtos visokios ir pan. vasara as geriu tik vandeni....bet jei nesunku, isvardink detaliai, ka dar be vandens ir pieno su ghee vartoji is gerimu?

beje, kaip ziuri i tai kad pienas visi gleivingiausias geralas ant svieto? ajurveda kitaip viska paaiskina, ar ne? Klausiausi profesoriaus vegano interviu (nepamenu pavardes). jam buvo uzduotas klausimas apie ajurvedine mityba (atkiriant ja nuo filosofijos). ji aiskino, kad Indijoje labai daug neturtingu zmoniu, ir juk negali is ju visu atimti pieno, kuris toks pigus, kap pvz, lietuvoje - bulves, ar afrikoj - kokia kita kruopa, ryziai. taigi, jei negali sau leisti pieno negerti, turi ta piena gerti, bet pienas vis tiek rugstinanti organizma medziaga. suprantu, kad negeri to pieno kilais.


ir dar. kaip jus apie balto molio vartojima?as kazkada geriau, bet stebuklo nepajutau, gal per mazai geriau....netgi kuri laikai, kaip tik - toks cementas jausdavos skrandyje. siaip nuo jo nepykindavo manes. kokie jusu pastebejimai?
nes siaip, molio, grybo...visko vienu metu vartoti negalima... gausis misraine...

juk rytas yra svarbiausias - as taip manau, ir visokios proveduros vyksta rytwe (aisku, jei pries tai nakti neprisikisai)....taigi, jei isgeri vandens su citrina...pradzioje.... o po to zaliasis kokteilis (ypac jei jis nebus saldusis)....tai sitie dalykai ir veiks kaip sluotos...manau, nereikia viskuom apsikrauti...arba pagal poreikius daryti pertraukas...
Atsakyti
sveikos, prisiskaiciau visokiu nuomoniu apie grudu valgyma, tai man idomu ar jus valgot grudus ar kruopas visokias? ir jei valgot tai kokias?
Atsakyti
geriausios kruopos, kurios kuo maziau perdirbtos, ir begliutenines, be glitimo. glitimas tai kvieciu/rugiu/mieziu baltymas, kuris kaip ir pieno baltymas - sunkiai virskinamas, ir klijuojasi kaip sh...apie kraujagysliu ir zarnu sieneles.
kruopas galima brininti, pvz avizu dribsnius, pvz, uzpilti is vakaro siltu/ar draugnu vandeniu ir per nakti leist ismirkt, ryte tik pasildyti.
o dar geriau valgyti avizas, o ne avizu dribsnius, ju yra ukininku skyriuose supermarketuose ar turgeliuose.
be avizu dar geros soros, grikiai ir kukuruzai.

gyvus grikius dar galima daiginti. o siaip, jei ne daiginti, ir jei brinkyti nesinori, galima jas tiesiog isvirti.

siaip, geriau uz kruopas, rikiuojasi visi ankstiniai: visu rusiu pupeles(pupuoles(jas galima dainginti, lb skanu), zirniai ir avinzirniai, irgi visu rusiu, spalvu, skaldyti, neskaldyti. mixeris cia nepakeiciamas, susiplaki isvirtus avinzirnius ar pupeles su darzovem ir gauni ka nori: ar tai sriuba, ar troskini, ar uztepele... darzoves sveikiausia kartu sutrinti zalias; jei darai isrankesniems vaikams, viska reiktu pavirti nors kiek.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 30, 15:49)
geriausios kruopos, kurios kuo maziau perdirbtos, ir begliutenines, be glitimo. glitimas tai kvieciu/rugiu/mieziu baltymas, kuris kaip ir pieno baltymas - sunkiai virskinamas, ir klijuojasi kaip sh...apie kraujagysliu ir zarnu sieneles.
kruopas galima brininti, pvz avizu dribsnius, pvz, uzpilti is vakaro siltu/ar draugnu vandeniu ir per nakti leist ismirkt, ryte tik pasildyti.
o dar geriau valgyti avizas, o ne avizu dribsnius, ju yra ukininku skyriuose supermarketuose ar turgeliuose.
be avizu dar geros soros, grikiai ir kukuruzai.

gyvus grikius dar galima daiginti. o siaip, jei ne daiginti, ir jei brinkyti nesinori, galima jas tiesiog isvirti.

siaip, geriau uz kruopas, rikiuojasi visi ankstiniai: visu rusiu pupeles(pupuoles(jas galima dainginti, lb skanu), zirniai ir avinzirniai, irgi visu rusiu, spalvu, skaldyti, neskaldyti. mixeris cia nepakeiciamas, susiplaki isvirtus avinzirnius ar pupeles su darzovem ir gauni ka nori: ar tai sriuba, ar troskini, ar uztepele... darzoves sveikiausia kartu sutrinti zalias; jei darai isrankesniems vaikams, viska reiktu pavirti nors kiek.

Bet gi tai nezaliavalgyste.O ir avizos turi glitimo.....Jeigu jis nepasalintas.
Atsakyti
Labas,

Ar valgot kas daigintus grikius? I kur dedat?

Ir kaip uzsiauginti kvieciu zelmenu? Ar ju tik sultis galima gerti ar i zaliuosius kokteilius maisyti?
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2014 01 30, 16:40)
Labas,

Ar valgot kas daigintus grikius? I kur dedat?

Ir kaip uzsiauginti kvieciu zelmenu? Ar ju tik sultis galima gerti ar i zaliuosius kokteilius maisyti?



apie daigintus grikius kalbeta 28 puslapyje mirksiukas.gif netingekite paskaityti temukes 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
QUOTE(Ritutia @ 2014 01 29, 23:56)
o kaip Jūs pasišildote maistą iki 43 laipsnių? ax.gif

Tam yra dehidratatorius - "žaliavalgių orkaitė" smile.gif Aš nelabai ir šildau, kai šokoladą darau tik, kad ištirptų kakavos sviestas...

QUOTE(Knisliukas @ 2014 01 29, 23:57)
Del arbatinio grybo as darau be acto, su cukrum. Dedu cukru, vandeni jonizuota, tada citrinos, imbiero po griezineli, ir razinu saujele. O kaip tu darai?

Aš panašiai darydavau, tik su paprastu vandeniu (pas mane filtras namuose) ir be jokių priedų. Anas grybas (kur džiovintą gavau), labai santūriai fermentuodavosi. Na dabartinis labai aktyvus, man net keista. Pasiskaičiau internete, tai angliškuose puslapiuose beveik visur su actu. Tai ir pagalvojau, gal kažką ne taip darau... ax.gif

QUOTE(I.Elija @ 2014 01 30, 04:19)
Bet tikrai pasinaudosiu Jusu patarimais.    clap.gif  clap.gif

4u.gif Bandykit, kaip kas Jums tinka... Aš irgi taip darau, nors ir yra tikrai daug žalaivalgių dabar, bet kažkaip pabandžius vieną, kitą - vienų patarimai prilimpa, kitų - ne. Gal kad mes visi skirtingi esame? smile.gif

QUOTE(given444 @ 2014 01 30, 04:34)
tautosaka, na ar radai atsakyma, kodel pas mus nera ilgos zaliavalgiskos tradicijos? ar tave vis tai stebina ir neramina? Kas, be Kulvisnko, apie tai raso?

Mane domina tie tavo receptai, kambucha arabtos visokios ir pan. vasara as geriu tik vandeni....bet jei nesunku, isvardink detaliai, ka dar be vandens ir pieno su ghee vartoji is gerimu?

beje, kaip ziuri i tai kad pienas visi gleivingiausias geralas ant svieto? ajurveda kitaip viska paaiskina, ar ne? Klausiausi profesoriaus vegano interviu (nepamenu pavardes). jam buvo uzduotas klausimas apie ajurvedine mityba (atkiriant ja nuo filosofijos). ji aiskino, kad Indijoje labai daug neturtingu zmoniu, ir juk negali is ju visu atimti pieno, kuris toks pigus, kap pvz, lietuvoje - bulves, ar afrikoj - kokia kita kruopa, ryziai. taigi, jei negali sau leisti pieno negerti, turi ta piena gerti, bet pienas vis tiek rugstinanti organizma medziaga. suprantu, kad negeri to pieno kilais.
ir dar. kaip jus apie balto molio vartojima?as kazkada geriau, bet stebuklo nepajutau, gal per mazai geriau....netgi kuri laikai, kaip tik - toks cementas jausdavos skrandyje. siaip nuo jo nepykindavo manes. kokie jusu pastebejimai?
nes siaip, molio, grybo...visko vienu metu vartoti negalima... gausis misraine...


Ne, kol kas atsakymo į tai neradau. Skaičiau rusų knygutes, seniai leistas. Man atrodo, kad karas viską suvėlė, ir žmonės rinkosi bet kokį būdą išgyventi - valgydami kas papuola....
Dėl gėrimų - man vanduo irgi pats geriausias gėrimas, geriu kombucha arbatą (jai reikalingas grybas, kuris fermentuojasi juodoje arbatoje (galima ir žalioje, bet aš naudoju juodą) su cukrumi), vandens kefyras (kefyro granulės fermentuojasi pasaldintam vandeny, tik jau paskui, kai nukošiu dedu įvairių dalykų: ar citriną, ar mėtą, ar imbierą, ar ciberžolės šaknį...), geriu šviežiai spaustas sultis ir žaliuosius kokteilius. Na, taip dar ir pienas (nepasterizuotas, tiesiai iš ūkininkų pirktas).
Dėl pieno - aš remiuosi Torsunovu:
Отношение к корове является критерием оценки процессов, происходящих в обществе. Если имеют место процессы позитивного плана, то все люди в обществе начинают очень сильно культивировать молочные продукты. Так, например, 5 тысяч лет назад был расцвет нашей цивилизации, и тогда половину (или даже больше) рациона в питании людей составляли молочные продукты. Врационе современного человека молочные продукты занимают очень малую часть. Существует множество способов приготовления молочных продуктов. Каждый молочный продукт сообщает уникальную силу человеку. Все молочные продукты дают благостную силу, но каждый в своем направлении. Когда в обществе наблюдаются процессы отвержения молока, это значит, что понимание тонкого тела в цивилизации полностью потеряно, что уж говорить о понимании души. Это означает, что на лицо - деградация нравственности, духовности. Нравственность подразумевает понимание тонкого тела, а духовность - понимание того, что такое душа. Когда люди начинают изучать молоко с позиции химических элементов, они обнаруживают, что оно плохо переваривается. При этом они совершенно не имеют представления о том, что у человека есть еще тонкое тело. То, что молоко плохо переваривается, является как раз его незаменимым преимуществом. Преимущество заключается в том, что молоко может долго находиться в организме и стимулировать развитие тонкого тела разума, активизировать и очищать его. Ит ак, наши выдающиеся ученые утверждают, что молоко вредно. С ними нельзя не согласиться. Действительно, днем, как утверждает Аюр-веда, свежее молоко чаще всего может быть вредно для людей в возрасте старше 14-15 лет. Аюр-веда никогда не рекомендовала употреблять молоко днем. Оно используется в пищу после восхода солнца и до восхода, в ночное время. Молоко переваривается под воздействием силы Луны, а не под воздействием силы Солнца. Более того, под воздействием силы Солнца оно мешает перевариваться другим продуктам, потому что обладает охлаждающим действием. Оно охлаждающе действует на ум, успокаивая его. И когда ум становится спокойным, то увеличивается сила разума.

Dėl molio - aš geriu žaliąjį molį, dukart metuose. Tuo metu jokių kombucha arbatų ar vandens kefyro negeriu.
QUOTE(marimacho @ 2014 01 30, 05:11)
sveikos, prisiskaiciau visokiu nuomoniu apie grudu valgyma, tai man idomu ar jus valgot grudus ar kruopas visokias? ir jei valgot tai kokias?



QUOTE(bim-bam @ 2014 01 30, 08:40)
Labas,

Ar valgot kas daigintus grikius? I kur dedat?

Ir kaip uzsiauginti kvieciu zelmenu? Ar ju tik sultis galima gerti ar i zaliuosius kokteilius maisyti?

Aš valgau daigintus kviečius, grikius. Iki želmenų dar neužauginau - viską suvalgau anksčiau smile.gif)) Žinoma, juos galima maišyt į žaliuosius kokteilius.
Atsakyti