Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Dorija @ 2013 07 17, 18:33)
Laba diena,

Ieškau patarimo dėl blenderio.
Vis noriu įsigyti Vitamix, bet tiesiog neagliu sau leisti lizingo ar visą dumą iškart mokėti.

Kiek Interneto platybėse ieškojau pigesnių variantų, radau tokį STOLLAR blenderį.
Jis apie 500 Lt kainuoja.

galbūt kas turi STOLLAR blenderį ir galėtų jo kokybę pakomentuoti arb agla žinote kitos firmos gerą blenderį už prieinamesnę kainą nie kad Vitamix'as.

Ar vistik Vitamix pats geriausias ir niekuo nepakeičiamas ?  blush2.gif

Dėkoju  4u.gif

Jei vis norit įsigyt, bet negalit sau leisti to, tai supranta, kad yra dvi išeitys: gyventi be jokio blenderio ir taupyt svajonei, arba nusipirkti kažką nebrangaus, bet patikimo ir tada vėlgi taupyti svajonei smile.gif
Aš pvz turiu Philipsa HR 1372, nors jo principas veikimo kitoks nei VItamixo, bet as uz ji mokejau 279 lt is juo jau antrus metus gaminu: ledus, kapoju riesutus, naudoju vietoj mesmales, kai gaminu draugui vištieną, blenderiuoju salotų padažus, plakuosi kokteilius, ar plaku kiaušinienę draugui. Žodžiu toks plaktuvas tenkina ne tik mano žaliavalgiškus poreikius, bet dar ir kito namiškio. BET jis nesuplaka smoothio taip tolygiai ir absoliuciai vientisai, kaip tai padaro Vitamixas. Ne veltui ir kaina skiriasi taip ženkliai. Bet kokiu atveju, mano nuomone, jei Jūs kažko norite ir šiai dienai negalite to daikto įsigyti, nusipirkite alternatyvą už Jums prieinamą, bet ne pačią didžiausią kainą, kad turėtumėte daiktą ir tuo pačiu galimybę palengva taupyti kam norit.
Ir nekelkit klausimų tokių kaip ar vitamixas geras ir niekuo nepakeičiamas, nes juk suprantat, kad jis geriausias, bet kas iš to, jei dabar neleidžia galimybės jo įsigyt... Nestresuokit dėl to, ko neturit, džiaukitės tuo, ką galit turėt, sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Slotas, man irgi labai smagu, jog čia vis daugiau receptų galima aptikti, ypač paprastų, kur neatima daug laiko. smile.gif Receptas šokolado štai čia: http://vanilla-blond...-sokoladai.html Dariau abu, bet tas, kurį minėjau, man skanesnis buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorija @ 2013 07 17, 16:33)
Laba diena,

Ieškau patarimo dėl blenderio.
Vis noriu įsigyti Vitamix, bet tiesiog neagliu sau leisti lizingo ar visą dumą iškart mokėti.

Kiek Interneto platybėse ieškojau pigesnių variantų, radau tokį STOLLAR blenderį.
Jis apie 500 Lt kainuoja.

galbūt kas turi STOLLAR blenderį ir galėtų jo kokybę pakomentuoti arb agla žinote kitos firmos gerą blenderį už prieinamesnę kainą nie kad Vitamix'as.

Ar vistik Vitamix pats geriausias ir niekuo nepakeičiamas ?  blush2.gif

Dėkoju  4u.gif


Laba 4u.gif

As pradzioj turejau STOLLAR'a, paskui 'praturtejau' ir isigijau VITAMIX'a
Isties nepalyginami reikalai, bet nebandzius Vitamixo stollaras atrodo super.

given444 'ikalbinejau' vis tik rinktis Vitamix'a, manau, kad nesigaili, jog ji pasirinko wub.gif

Mamai as atidaviau savo Stollar'a, tai ji dar ateidama pas mane, buna, tsinesa ismirkytu aguonu, riesutu ar taip ko, kad 'kokybiskiau' susiplaktu/susimaltu, nes stollar'as vis del to ne viska 'kabina' idealiai 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už gerus žodžius 4u.gif Kas nutiko? - praeities klaidos, ne mano, bet man teks kapstytis iš viso "š"... Kaip nors išvažiuosiu.
Antradienio tortas:
user posted image
Kas buvo įdomiausia - pirmąkart naudojau migdolų miltus ir sezamo sėklas tortui, "biskvitiniam sluoksniui". Kitąkart darant reiktų ne vien slyvom pertepti, bet sugalvoti kažką panašaus į "Seklyčios" torto pertepimą: vienas sluoksnis (galbūt) riebesnio sluoksnio, kitas - slyvų. Gal šokoladu dar pertept ar riešutų sviestu?.. Bus matyt... Antrą dieną šaldytuve stovintis dar skanesnis - net neaptikėtum, kad nekeptas..

Trečiadienio ledai:
user posted image
Liko likutis nuo žalio kokteilio iš vynuogių, mango, špinatų ir mėtų, tad supilsčiau į formeles ir užšaldžiau kameroj. Kai pavėsy 35 karščio - pats tas. Kažkur skaičiau, kad nereikia pripilti iki galo į formelę, nes šąlant plečiasi ir išlips per viršų... tad liko dar tarpelis...

Šokoladui (kaip atskiram patiekalui) aš dažnai naudoju per pusę kokosų aliejų ir kokosų sviestą - tada gaunasi kietesnis, t.y. ne taip greit tirpsta išėmus iš kameros. Mano mėgstami priedai šokoladui - chia, kanapių (hemp) sėklos ir migdolai. Dėl saldumo vis gi po visų bandymų rinkčiausi agavos sirupą, o ne medų. Ir visada dedu truputį druskos - man taip skaniau.
Torto užtepimui šokoladą dažnai pasidarau iš avokado, agavos sirupo ir kakavos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 18 liepos 2013 - 21:25
vitamixas super...ne dienos be darbo...moulenrouge nereikejo labai ir ikalbineti, sirdyje zinojau, kad linkstu i ji 4u.gif ... ryzausi lizingui, o ka darysi, permokesiu nepilnai 300lt, tiek jau to... VERTA....visi draugai baigia nualpt....niekas netiki kad riesutu sviesta per 2min, cukras pudra per 1min, kokteiliai iki 30s. zodziu, nera zodziu.... wub.gif
Atsakyti
Merginos, sakykit ar chia sėklas, kai dedat į mišraines ar į šokoladą, mirkot? Aš ant pakelio perskaičiau, kad reikia jas būtinai išmirkyti...
Atsakyti
Tautosaka, gal torto receptą galima būtų? blush2.gif
Atsakyti
mieloji tautosaka, ar del saves kepi taip daznai ar kitiems dalini....ne per daug tau riebalu susidarys.... ax.gif vis prisimenu monozaliavalgiu mintis: jei tai atrodo kaip pica/tortas (kad ir zaliavalgisku pagrindu), tai ir virskinsis kaip pica ir tortas....

cia as su savo moralais nepiktai... biggrin.gif
Atsakyti
Tautosaka, koks tortas wub.gif Norėčiau ir aš receptuko...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 07 19, 11:17)
mieloji tautosaka, ar del saves kepi taip daznai ar kitiems dalini....ne per daug tau riebalu susidarys....  ax.gif vis prisimenu monozaliavalgiu mintis: jei tai atrodo kaip pica/tortas (kad ir zaliavalgisku pagrindu), tai ir virskinsis kaip pica ir tortas....

cia as su savo moralais nepiktai... biggrin.gif


O as tai, kai ne monovalge biggrin.gif mastau taip: gal ir VIRSKINSIS kaip pica (na tarkim sunkiau, ligiau, nes juk KAIP pica),BET produktai tai joje bus ne picos (nei kiausiniu, nei miltu, nei aliejaus, nei t.t.t.t.t.t.t.t...) - bus gyvi ingridientai, tau jau vien del to nesivirskins kaip eiline pica, nors taip ir atrodys tongue.gif
Atsakyti
Torto receptas čia. Kaip minėjau anksčiau, aš dariau ne vyniotinį, o tiesiog susluoksniavau į 15 cm torto formelę. Ir vietoj maltų linų sėmenų (ground flaxseeds) naudojau kokoso drožles.

Anksčiau darydavau tortus didesnius, kai kuriuos dalindavausi, kai kuriuos suvalgydavo mano šeimyna... (visi valgo, išskyrus mano vyrą). Dabar kad ir produktai skirti didesniam tortui, aš stengiuosi daryti kelis mažesnius. Vienas suvalgomas, kitas - kai labai užsinori ištrauki iš kameros - ir po kelių valandų - skanaus. Dėl virškinimosi, stengiuosi valgyti tam tikrus patiekalus - tam tikru paros metu, pagal ajurvedą. Tad saldumynus visus skanauju iš ryto.

Chia sėklas į mišraines tiesiog užbarstau ir leidžiu kokias 10 min pastovėti, tas pats su šokoladu - sumaišau, pastovi šiek tiek ir tada pilstau į formeles.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 07 18, 23:17)
Antradienio tortas:
user posted image

Šitas tai atrodo TOBULAI, net skonį jaučiu žiūrėdama thumbup.gif Man su tortais nesiseka, arba nesustingsta arba ne itin valgomi, bet iki žiemos švenčių reiks persilaužti ir atrast ką sugebėčiau ir aš pagamint biggrin.gif
Atsakyti