Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Grazute Venera @ 2013 12 30, 16:02)
4u.gif ,

Ir as i jusu buri, ar priimsite ?
Planuoju pereiti prie visisko raw food po keliu dienu, kai pabaigsiu viska, ka anksciau pirkau  biggrin.gif  (esu vegetare, pagrinde valgau sveikuoliskai, bet planuoju valgyt dar sveikiau).
Klausimas butu, ar jus nevalgote jogurto ?
ir kaip su rytine kava ar zalia arbata ? ka jus geriate ziema, ar tik sultis, vandeni ?

sveika prisijungusi 4u.gif

Jogurto nevalgau, aš jo ir taip nelabai mėgau... Kavos nebegeriu, man jos tiesiog nebereikia. Rytais geriu arba šviežiai spaustas sultis, arba kombucha arbatą, kuri yra šalta. Žiemą išgeriu vakare pašildyto pieno su ghee sviestu (ne kasdien). Vanduo pats geriausias gėrimas.
Atsakyti
Labas vakaras, jau senokai skaitineju apie zaliavalgyste- idomu ir man priimtina. Tik pagrindinis klausimas, kuris mane kamuoja- kaip suprantu maistas yra saltas, nes jis niekaip neapruosiamas (neverdamas, nekepamas, netroskinamas).
Mano pacios organizmas toks, jos man maistas turi butinai buti siltas, esu is tokiu zmoniu, kurie visada sala, galunes saltos, spaudimas zemas, todel man reikia (o gal man tik atrodo, kad reikia g.gif silto maisto.
ar nepasigendat silto maisto ? g.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų, galima sušildyti maistą iki 42 laipsnių. Tam yra dehidratatoriai. Aš nelabai jų naudoju, tik krekeriams ar duonai padaryti. Spaudimas mano irgi buvo žemas, ir amžinai buvo šalta. Pirmąją žaliavalgystės žiemą jaučiau, kad trūksta šilto maisto. Valgiau grūdų košes. Šįmet man jau nebetrūksta šilto maisto, priprato organizmas turbūt smile.gif
Atsakyti
Liune Sutema, man ir budavo spaudimas zemas, bet dabar jau nesimatuotu, nes nejauciu tam poreikio. Maistas tikrai turi itakos, bet siltas maistas nebutinai sildo smile.gif gerkite imbierine arbata, i maista dekite siek tiek astriu prieskoniu, cinamonas ir sildo. Kitas dalykas , kadangi as visada eiskau priezasciu ne tik maiste, bet yra emocijose, paklauskite save, ar tai kaip gyvenate , save kuo laikote jauciate gyvenimo dziaugsma, pilnatve, ramybe? Kiek domejausi del saves , zmonems , kuries daznai sala galunes, buna salta,gyvena pernelyg daug stresuodami, nemoka dziaugtis mazais dalykais, tiesiog jausti ta gyvenima. Gal ir jums kazkas tokio yra ar buna? Pasidalinau, gal pagalvosit apie tai.. smile.gif
Atsakyti
O aš visai neseniai kažkokioje knygoje skaičiau, kad nuolat galūnės šalti gali ir dėl to, kad valgoma per mažai vaisių ir daržovių, ant kurių yra tam tikrų bakterijų. O kad dabar prisiminčiau, kur aš tai skaičiau...
Na, o pati esu vis dar vegetarė (maždaug 6 metus), labai noriu tapti vegane, nors esu visom keturiom už žaliavalgystę smile.gif Keletą kartų po savaitę laiko taip ir dariau, bet po to pajutau, kad organizmui per didelis stresas. Ko gero, per didelis pripratimas prie įvairiausių skonių. Antrąją žaliavalgystės dieną imu svajoti apie spageti su pomidorų padažu biggrin.gif Visgi, ateityje žinau, kad tikrai būsiu žaliavalgė smile.gif O tie, kurie jau maitinasi žaliavalgiškai, ką patartumėt vietoj grietinės ant salotų? Nes man tas žaliavalgiškas majonezas sublenderiuotas iš saulėgrąžų nelabai schmoll.gif O ir avokadas neypatingo skonio blush2.gif
Atsakyti
LiliLu, zinok, viskam reikia laiko, ir tam perejimui prie kito maisto. As dar ir nepilnai zaliavalgiauju, bet pasakysiu pagal save dabar kaip ziuri i ta kelia. Nereikia kazkaip iskart pulti ir pereidineti is kart prie to kitokio maisto. Geriau po biski, tada net nepastebesi kada jau imsi valgyti taip kaip nori. Pradzioj isivesk , gal kad va sakei nelabai avokadas, pradek valgyt jo dazniau, idek i salotas,na kad priprastu skonis prie jo, ir palaipsniui pradesi jo noreti daugiau ir jis taps labai skanus. Dabar kaip atsimenu kazkur skaiciau net rasoma kaip vaikus pratinti prie darzoviu , net ir buvo rasoma , kad gal po 10 ar daugiau kartu pradeda patiktu skonis. Tarp kitko mano mazoji dievina avokadus.Manau del to, kad daviau nuo mazumes , o vyresnele nemegsta , nes jai nebuvo duodama. Dar zinok labai padeda perejimui zinios apie maisto produktus,ir ju maistine verte,ne valgau, kad pavalgyt , bet valgau, kad maistas man duotu kuo daugiau energijos, sveikatos, ir naudingu medziagu.o kad tai pajustum turi pradedi save, kaip reaguoja tavo kunas i vienoki , kitoki maista. Kada jauciu pavalgiu noriu miego, o kada gyvybinga ir galiu kalnus versti. Gal duos tau minciu pamastymams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiliLu @ 2014 01 10, 18:20)
O aš visai neseniai kažkokioje knygoje skaičiau, kad nuolat galūnės šalti gali ir dėl to, kad valgoma per mažai vaisių ir daržovių, ant kurių yra tam tikrų bakterijų. O kad dabar prisiminčiau, kur aš tai skaičiau...

Visai gali būti.
Atsakyti
Man skaniausias majonezas ar grietinė iš anakardžių.Žinoma, nesūdytų ir nekepintų.Tada galima su migdolų pienų daryti, įdėti šiek tiek druskytės, citrinos sulčių ir česnakų...Man labai skanu....

Smagu, kas mane pažinot, visada laukiu dabar jau Žalioj Pupoj Laisvės al. ax.gif

Jurga 4u.gif
Atsakyti
Man salotos dabar skaniausios su trupučiu aliejaus, bet pastebėjau, kad iš vis dažniau nesinori jokių padažų - vien salotos. Kartais dar tiesiog sutrinu avokadą.
Kojos gali šalti ir nuo streso. Taip pat tam gali būti priežastis diabetas, prasta skydliaukės veikla, hormonų sutrikimas. Kontrastinės šalto-karšto vonelės, vilnonės kojinės, joga gelbėja.

Gavau knygą "Healing foods: Eat your way to a healthier life". Beletristikos joje nėra. Man patiko, kad daug produktų apibūdinta, jų gydančios savybės... Vienu žodžiu, knyga remiasi žymiu Hipokrato posakiu: Tegul maistas bus vaistas, o vaistas - maistas.

Pavyzdžiui, autoriai rašo apie mango (mano topinis vaisius): maitina gerąsias bakterijas storojoje žarnoje, kovoja su vėžiu (mažina gaubtinės žarnos, odos ir prostatos vėžio tikimybę), padeda apsaugoti akių sveikatą, apsaugo nuo gripo ir peršalimų ( vidutinio dydžio mango vaisiuje yra 2/3 kasdienės vitamino C normos). Taip pat neutralizuoja laisvųjų radikalų žalą kūne.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 01 11, 23:46)
Pavyzdžiui, autoriai rašo apie mango (mano topinis vaisius): maitina gerąsias bakterijas storojoje žarnoje, kovoja su vėžiu (mažina gaubtinės žarnos, odos ir prostatos vėžio tikimybę), padeda apsaugoti akių sveikatą, apsaugo nuo gripo ir peršalimų ( vidutinio dydžio mango vaisiuje yra 2/3 kasdienės vitamino C normos). Taip pat neutralizuoja laisvųjų radikalų žalą kūne.

Kur jų gerų gaunate? Labai norėčiau juos vartoti, bet man jie kažkoks nesusipratimas. Tarkime, avokadą, kad ir nupirksi kietą, kietą, jis suminkštėja per laiką, laikomas namie ir tampa normaliu vartojimui, nu bet mango unsure.gif doh.gif Pirk tiek kietą, tiek minkštą, jie kažkokie nenormalūs. Labai baisus skonis, tarsi valgytumei eglės/pušies spyglius unsure.gif Nesuprantu jų, bet norėčiau suprasti ir išmokti vartoti. Gal kažką ne taip darau, ne ten ieškau? unsure.gif
Atsakyti
Dabar ne sezonas, tad iš tiesų sunku nusipirkti gerą mango. Labai dažnai, prapjauni, o ten viduj pajuodavę. Skaniausi jie būna rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais. Tada jų valgau daug. Dabar apsiriboju vienu į žalią kokteilį, o jei pasiseka pasidarau mišrainę (jei tai galima pavadinti mišraine smile.gif)) ), kaip ir šiandien daiginti kviečiai, bananas, mangas ir šaukštas medaus. Kai perku, žiūriu, kad nebūtų minkštas, bet kad ir nebūtų kietas kaip akmuo. Galima pagreitinti namuose jų prinokimą įdedant į rudą popierinį maišelį, bet aš leidžiu jiems patiems pora dienų prinokti namuose, nelaikau jų šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 01 12, 19:37)
Dabar ne sezonas, tad iš tiesų sunku nusipirkti gerą mango. Labai dažnai, prapjauni, o ten viduj pajuodavę. Skaniausi jie būna rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais. Tada jų valgau daug. Dabar apsiriboju vienu į žalią kokteilį, o jei pasiseka pasidarau mišrainę (jei tai galima pavadinti mišraine smile.gif)) ), kaip ir šiandien daiginti kviečiai, bananas, mangas ir šaukštas medaus. Kai perku, žiūriu, kad nebūtų minkštas, bet kad ir nebūtų kietas kaip akmuo. Galima pagreitinti namuose jų prinokimą įdedant į rudą popierinį maišelį, bet aš leidžiu jiems patiems pora dienų prinokti namuose, nelaikau jų šaldytuve.

Ačiūka. Jūs tokia protinga moteris 4u.gif Skaičiau ką parašėte Jonizuotam vandeny, visiškai jums pritariu. Ar nepaprašyčiau perdaug, jei paklausčiau kokio nors įdomaus jūsų valgomo patiekalo aprašo? Esate minėjusi pašildytą pieną su prieskoniais, gal galite konkrečiau arba dar kažką tokio įdomaus turite?
Aš pati kol kas nieko įstabaus neatradau iš veganiškų netgi, nes vis man sūrio reik blush2.gif Šiaip aišku darausi įvairiausius žalius ar net raudonus biggrin.gif kokteilius, dar riešutų pieną po sporto geriu smile.gif
Atsakyti