Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Rasma, o gal žinot kokia situacija su arachidono rūštimi ghee svieste? Atsisakiau sviesto, tame tarpe ir ghee, nes negaliu vartot produktų su AR, bet dabar suabejojau - gal, apdorojant sviestą, AR lieka tose drumzlėse, kurias nupilam? g.gif
Atsakyti
dėl ghee sviesto.. nežinau tikslios sudėties, bet žinau tiek, kad lydyto sviesto pati molekulinė struktūra skiriasi nuo kitų riebalų (gyvulinės kilmės). Visos lydytame svieste esančios rūgštys yra virškinamos greitai ir lengvai. Aš jį naudoju ir gydyti šeimos narius, kai užpuola virusai ar kosulys bjaurus.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 12 06, 19:39)
dėl ghee sviesto.. nežinau tikslios sudėties, bet žinau tiek, kad lydyto sviesto pati molekulinė struktūra skiriasi nuo kitų riebalų (gyvulinės kilmės). Visos lydytame svieste esančios rūgštys yra virškinamos greitai ir lengvai. Aš jį naudoju ir gydyti šeimos narius, kai užpuola virusai ar kosulys bjaurus.


o kaip ji panaudoti kosuliui? g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
esu prijaučianti žaliavalgiams, bet pati tik bandanti, ieškanti informacijos, receptų, kad galėčiau pritaikyti skoniu ir išvaizda savo šeimai. Tai nėra paprasta, nes dvi paauglės papurkštauja, kas čia toks, aš šito nevalgysiu ir panašiai. Be skambiu anonsavimų, kad nuo šiol gyvensime sveikiau ir naudingiau, padidinau šviežių salotų kiekį ir dažnį.
Žalia mityba pradėjau domėtis dėl kylančio svorio. Patrauke M.Sovetovo antraštė "Žalivalgystė netinka norintiems tik sulieknėti." Kaip bebūtų paradoksalu, tai mane ir užvede ant kelio. Pradėjau gerti žaliuosius kokteilius, atsirado brinkintos košės, vaikai jas pradėjo irgi kapliuoti pradžioje užmaskuotas po uogiene po to po vaisiais kol galiausiai ir natūralios jau priimtinos be dideliu išlygų. Nebekepu pyragu, nuo kurių labai pūsdavausi, svoris nėra dar džiuginantis, bet ne tai svarbiausia..
Anksčiau reikėdavo kavos dviejų puodelių per dieną, žemas kraujo spaudimas, be kofeino kaip lavonas šliauždavau. Dabar užtenka rytinės, nes energijos po pietu uztenka o po kavos nebeuzmigdavau, gal ir rytinės kada nebereiks..smile.gif
Šį savaitgalį užsirašiau į rawraw maisto gaminimo pamoka tai viliuosi pabendravus su ilgamečiais žaliavalgiais daugiau bus ryžto keistis toliau.
Turiu tokį klausimėlį, ar geriate kas kviečių želmenų sultis? Pati nesiryžtu, sakė, kad ne visiems priimtinos.
Atsakyti
Nuo kosulio: 7 pamirkyti migdolai be luobelės (aš palieku per naktį), 2 šaukšteliai cukraus, 2 šaukšteliai ghee sviesto. Riešutus sutrinti ir viską gerai išsukti. Mano vaikai prieš tokį vaistą nepurkštauja, o rezultatas yra. Ghee sviestą galima naudoti su dauguma prieskoninių žolelių, jis sustiprina jų savybes. Pavyzdžiui, jei jaučiate, kad tuoj užpuls (ar jau užpuolė) virusai ar gripas, sutrinkite 7 juoduosius pipirus ir sumaišykite su šaukštu ghee sviesto - šitą mišinį patartina gerti tik ryte, po pietų jis netinkamas.

Želmenų sultis geriu - nėra jos tokios malonios, kaip kad vaisių sultys. Bet jų ir nereikia daug išgerti, užtenka kad ir mažyčio stikliuko. Iš pradžių aš jas maišydavau šiek tiek su apelsinų sultimis, paskui pripratau.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 12 07, 21:43)
Nuo kosulio: 7 pamirkyti migdolai be luobelės (aš palieku per naktį), 2 šaukšteliai cukraus, 2 šaukšteliai ghee sviesto. Riešutus sutrinti ir viską gerai išsukti. Mano vaikai prieš tokį vaistą nepurkštauja, o rezultatas yra. Ghee sviestą galima naudoti su dauguma prieskoninių žolelių, jis sustiprina jų savybes. Pavyzdžiui, jei jaučiate, kad tuoj užpuls (ar jau užpuolė) virusai ar gripas, sutrinkite 7 juoduosius pipirus ir sumaišykite su šaukštu ghee sviesto  - šitą mišinį patartina gerti tik ryte, po pietų jis netinkamas.


Dekui Tautosaka 4u.gif

QUOTE(Tautosaka @ 2013 12 07, 21:43)
Želmenų sultis geriu - nėra jos tokios malonios, kaip kad vaisių sultys. Bet jų ir nereikia daug išgerti, užtenka kad ir mažyčio stikliuko.  Iš pradžių aš jas maišydavau šiek tiek su apelsinų sultimis, paskui pripratau.


As kai bandziau pirma karta- man visai patiko. Bet gal pries metus laiko nusprendziau vel pabandyti, tai iki siol nupurto prisiminus. Nezinau ar organizmui tuo metu netiko ar kas, bet visa diena purte mane nuo to skonio. Tad kol kas nekyla noras ju gerti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 12 06, 18:39)
dėl ghee sviesto.. nežinau tikslios sudėties, bet žinau tiek, kad lydyto sviesto pati molekulinė struktūra skiriasi nuo kitų riebalų (gyvulinės kilmės). Visos lydytame svieste esančios rūgštys yra virškinamos greitai ir lengvai. Aš jį naudoju ir gydyti šeimos narius, kai užpuola virusai ar kosulys bjaurus.

as visai blondine visai - kas tas lydytas sviestas, istirpintas jau? biggrin.gif

tautosaka, tu ghee naudoji ant savo namines duonos?
rasma, kiek zinau, ghee tepti ant duonos - tai visai skonio nera, palyginus su sviestu, ar ne? vaikai valgo?
koks pvz avo meniu? tu pusiau vegane ar kaip?kazkiek naudoji gyvul produku? jaui pokyi vaiku sveikata perejus nuo visavalgystes, jei neklystu, o gal...?
Papildyta:
QUOTE(redsunrise @ 2013 12 07, 00:12)
Sveikos merginos,
esu prijaučianti žaliavalgiams, bet pati tik bandanti, ieškanti informacijos, receptų, kad galėčiau pritaikyti skoniu ir išvaizda savo šeimai. Tai nėra paprasta, nes dvi paauglės papurkštauja, kas čia toks, aš šito nevalgysiu ir panašiai. Be skambiu anonsavimų, kad nuo šiol gyvensime sveikiau ir naudingiau, padidinau šviežių salotų kiekį ir dažnį.


ziema?????????? pasidalinkit, pasidalinkit...

pirku pomidorus du...pamirsau kuriam laikui saldyvue... verysad.gif nepatikesit, jokia isvaizda nepakito, kiei abu kaip akmuo...nu ir kiek, pvz, is tokio "nemaisto" medziagu naudingu pateks man? g.gif
(as siaip visad pries pomidorus ziema, be ...dar nebvuo ziema kai pirkau bigsmile.gif )
Papildyta:
QUOTE(redsunrise @ 2013 12 07, 00:12)

Turiu tokį klausimėlį, ar geriate kas kviečių želmenų sultis? Pati nesiryžtu, sakė, kad ne visiems priimtinos.

ojei, superinis skonis - turiu omeny ne skanumo prasme, bet tikrai ziuriu kaip i koki gydomaji dikta, jis net fiziskai vidu pavalo, jaucias iskart, kai isgeri....tarsi zoliu spiritas bigsmile.gif geras, geras dalykelis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 08 gruodžio 2013 - 15:00
QUOTE(given444 @ 2013 12 08, 15:02)
pirku pomidorus du...pamirsau kuriam laikui saldyvue... verysad.gif nepatikesit, jokia isvaizda nepakito, kiei abu kaip akmuo...nu ir kiek, pvz, is tokio "nemaisto" medziagu naudingu pateks man?  g.gif
(as siaip visad pries pomidorus ziema, be ...dar nebvuo ziema kai pirkau bigsmile.gif )

Norfoje aš dar iki šiol gavau normalių. Tikrai dar neplastikiniai buvo. Taip pat dar gyvuoja žalėsiai iš Italijos: špinatai, balizikas, mėta, petražolės, rozmarinas, įvairūs salotų lapai.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 12 08, 15:02)
ojei, superinis skonis - turiu omeny ne skanumo prasme

biggrin.gif
Aš esu moringą vartojusi, o dieve, tai šlykštynė, bet net į galvą "kaldavo" kelias sekundes nuo antioksidantų visokių kiekio smile.gif
Atsakyti
zalesiai is italijos>? idomiai skamba, man zalesiai visu pirma tik is lietuvos, antraip tai kokie ten zalesiai begali buti g.gif saldikly dar turiu zalesiu, laime....pirmi metai turiu....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 09, 12:20)
zalesiai is italijos>? idomiai skamba, man zalesiai visu pirma tik is lietuvos, antraip tai kokie ten zalesiai begali buti  g.gif saldikly dar turiu zalesiu, laime....pirmi metai turiu....

O kuo jie blogi? Juk ten šviežias maistas, ten daug šilčiau. Tai negi geriau lietuviškai: lašinių paltis žiemą ir bulvės su burokais mirksiukas.gif
Atsakyti
Kol visus situos zalesius atgabena is Italijos,praeina nemazai laiko.Taigi norint ,kad jie neprarastu prekines isvaizdos,tai manau ohoho kiek reikia panaudoti chemijos.O Lietuvoje pagamintu,tarpas iki parduotuviu tikrai mazesnis,uz tai reikia maziau ir chemijos.Cia jau visiems seniai aisku kaip dukart du.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 08, 06:02)
as visai blondine visai - kas tas lydytas sviestas, istirpintas jau?  biggrin.gif

tautosaka, tu ghee naudoji ant savo namines duonos?

pirku pomidorus du...pamirsau kuriam laikui saldyvue... verysad.gif nepatikesit, jokia isvaizda nepakito, kiei abu kaip akmuo...


Taip, given, esi teisi: lydytas sviestas (mano močiutė seniai taip darydavo smile.gif ), dar kitaip vadinamas ghee sviestu, ir yra ištirpintas sviestas. Tai saulės energija smile.gif. Dar galima vietoj sviesto sumuštiniams avokadą naudoti - tikrai skanu.
Retokai bekepu jau duoną sau (kartą ar du į mėnesį) - praktiškai niekas namuose jos nebevalgo. Dažniausiai kepu draugams smile.gif. Ant duonos ghee netepu - viena duona man skaniau. Ghee sau kartais sušildau ant garų ir ant salotų šaukštelį dedu. Šeimynai troškinu daržoves ant jo, dedu į košes, sriubas.

Pomidorus reikia laikyti ne šaldytuve, o kambario temperatūroje. Šaldytuve reiktų laikyti citrusinius vaisius, tada geriau išsilaiko. Perskaičiau, jau net nepamenu kur, ir gal jau metai taip darau. O jei nori greičiau prinokinti vaisius, įdėk į rudą popierinį maišelį ir palaikyk šiltai.
Atsakyti