Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(katakombose @ 2013 11 30, 21:48)

Pradejau dometis mesos nevalgymu smile.gif Po truputi skaitau visur. Bijau nerti stacia galva i zaliavalgyste, nes be mesos gyventi galiu, bet man norisi silto maisto, kavos puodelio ir t.t Ir zinoma bandau surati info kaip zaliavalgiai ir vegetarai maitinasi ziema g.gif Kazkaip nekaip man atrodo.. Mano pinigine per plona ziemos sezono darzovems is parduotuviu... verysad.gif Vasara tai kitas dalykas.

pagal logika, mes turime but linke i sezonine mityba. bety dabar galvoju, dauguma ipranta prie zalio maisto, kad jau nebevirskina virto? g.gif galbut.
siaip tai uz tai, kad saltuoju metu butu ir virto maisto - nes ankstiniai, pagal dr.Fuhrman, prvz, privalomi kasdien, nes saugo nuo vezio - iskaitant ir gyvus daigintus ankstinius...tad tikrai nemanau jei ziema maitinciau vien raw, buciau sveikesne. pvz puodelis zirniu su kokiom raugintom ar zaliom darzovem geriau pakrauna nei kokie egzo vaisiai, kur valgai, ir fuu...net skonio nejauti, o tai vitaminu, klausimas, kiek ir kur? g.gif vakar pvz figa pirko mano vaikas, 3lt uz vieneta!, paragavom abu, nu popierius skonis! - vat ka reiskia ne sezono metu valgyt, nes vasara pirktines, pvz, tai tikrai buvo skanesnes unsure.gif doh.gif
zodziu, protas, protas ir darsyk protas maitinantis...skaiciau cia straipsny apie jauna studente kaip maitinasi raw , nes visai naujoke, tai baisiu ir klaiku pasidare. kilogramasi vynuoges ir bananai, zalesiu nulis, tai kas bus? juk zalesiai ir yra esme, lauko zalesiai isvis geris, o toliau visokie kopustiniai - visos ju rusys. zodziu, esme ta, kad priaugo svorio, ir tt. kaina i diena - 30lt. tai gerai, sako, kad mane tevai remia ir ant maisto duoda.
kol atrandi kaip geriau ir kas - daug klystkeliu nueini.
Papildyta:
p.s.

rasma, o kiek iseina ghee is triju pakeliu (po 180/200gr?) sviesto? turbut tik puslitris? laikot saldytuve, zinau, kadturbut ilgai negenda, ir kokiu pvz santykiu ji visur naudoti. i koses pvz, tinka saustelis ar taip? o i tesla, pvz, kiek, i tortus? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 01, 15:06)
rasma, o kiek iseina ghee is triju pakeliu (po 180/200gr?) sviesto? turbut tik puslitris? laikot saldytuve, zinau, kadturbut ilgai negenda, ir kokiu pvz santykiu ji visur naudoti. i koses pvz, tinka saustelis ar taip? o i tesla, pvz, kiek, i tortus?  

Laikau kambario t-roje, tiesiog stovi ant stalviršio, kur gaminu. Pirkau "Maximoj" stiklinį užsukamą indą (500 ml), tai gaunas nepilnas. Toks artipilnis, per pirštą nuo viršaus. Tiksliai nematavau, tik žinau, jog tokiom porcijom man patogiausia išsivirti. Nei per daug, nei per mažai. Man užtenka mėnesiui ar dviems..
O stovėt gali ilgai, ir pusmetį drąsiai..ir dar ilgiau ax.gif

Nesunku paskaičiuot kiek gali likti, jei sviesto riebumad 82 proc., vadinasi iš 600 g turi likti apie 500 g ghee (t.y.tie patys 82 proc.). Turi nugaruot 14-16 proc drėgmės ir nuosėdom nusėst 2-4 proc baltymų.

Gerai paruoštas ghee - negenda, jo nebūtina laikyt šaldytuve schmoll.gif Jis atšąla, sustingsta iki "kristalizuotos" košelės konsisrencijos.
Atsiprašau žaliavalgių, aš nesu radikali žaliavalgystės sekėja, tad ghee vartoju į patroškinamas daržoves, daržovių apkepus, taip, dedu į košes paskaninimui šaukštelį, vaikams kepu omletą ant ghee..

Tinka visur, kur norit paįvairinti ir pakeisti aliejų. Tinka ir į tešlas (bet ne sluoksniuotai ir nekapotai tešlai), kur reik aliejaus ar kur pagal receptūrą reik sviestą išlydyti. O santykis, tai toks pats..
Aš skoniu vadovaujuos, man į patiekalus 1 v.š. max.užtenka.

Stengiuos nuo kepinių atprast ir šeimynai juos ribot, tai kepu sąmoningai l.retai. Bet jei kepčiau, tai dėčiau šiek tiek mažiau, nei nurodyta aliejaus ar sviesto (kokius 10 proc. numesčiau).
Papildyta:
QUOTE(katakombose @ 2013 12 01, 13:34)
Mano nuomone viskas yra made in China smile.gif Tik uzsideje antkaini parduoda vos ne dviguba kaina. As uzsisakiau per ebay ta smelio laikrodzio formos pjaustykle, tad kai gausiu ir pabandysiu galesiu pasakyti ar i verta 40LT smile.gif Kiek ziureau ebay ta zalia paustykle blogesne tuo kad ten reikia darzoves gabala atpauti ir ideti i jos vidu. Tad jei morka ar cukinija ilga - tektu pasmulkinti. O ta smelio laikrodzio formos pjaustykle gera tuo, kad visa darzove dedasi is galo ir ranka sukasi. Tai va del to emiau pastaraja. Is pradziu pabandymui norejau imt ta zalia, bet vis tik skirtumas nera didelis kainoje. O patogumu skiriasi.

Dėl antkainio esu tikra drinks_cheers.gif
Tik tiek, jog ir kinietiškų daiktų būna l.kokybiškų, o būna taip "bet kaip" pakopijuoti nuo kokybiško daikto. Tai vat ir įdomu..

O gal galit įmest nuorodą kur konkrečiai pirkot (kur visa daržovė dedasi)?
Atsakyti
Na va zalia pjaustykle. Pasukit puslapi zemiau ir atkreipkit demesi kur dedasi darzove. Ji isideda i vidu to pjaustykles pilnai. O ji ilgio tik 15cm. Tad agurka, morka ar cukinija jau tektu pjaustyt
http://www.ebay.co.u...Y-/251288546682

O ta kita pjaustykle matosi darzove visa ideta ir uz cukinijos galo suki ir pjauna jau. Nereikia darzoves prie tai pjauti trumpesniais gabalais
http://www.ebay.co.u...N-/301031144588
Atsakyti
sveikos 4u.gif mane turbut nelabai pamenat, zodziu as nesu zaliavalge, labiau vegane, bet pas mane dar visko buna, mityba pakeiciau kazkur tuoj bus puse metu, ir ka sugalvojau issitirti organizma...galvojau, kad truksta gal siek tiek gelezies, bet kai istyre tai ta mano gelezis net i kosmosa iskilus, niekada tokios gyvenime nepamenu, kad esu turejus 134, zodziu viskas gerai..nors tiesa pries tai geriau gelezies vitaminus nes atidave, tai galvoju blogiau nebus, kol per tv neisgirdau, kad negalima gerti gelezies jei netruksta, tai as specialiai meciau ta gelezi menesiui pries tyrimus...na nesvarbu, ne esme cia, vel eisiu po keliu men tirtis, nes kilo itarimas man, tyre man cukraus kieki kraujyje ir jis buvo 6.1, tai mane labai suneramino...skaitosi normalus iki 6. gal kam taip buvo pakeitus mityba? nebezinau ka bedaryti ar grizti prie buvusios mitybos, ar cia nereikia kreipti demesio...pasimetus..kas idomiausia as saldumynu ir beveik nebevalgau, na gal savaitgal su draugais kokiais prie progos, bet jokiais budais ne kas diena...gal kas patarimu kokiu turite? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(katakombose @ 2013 11 30, 23:48)
Pradejau dometis mesos nevalgymu smile.gif Po truputi skaitau visur. Bijau nerti stacia galva i zaliavalgyste, nes be mesos gyventi galiu, bet man norisi silto maisto, kavos puodelio ir t.t Ir zinoma bandau surati info kaip zaliavalgiai ir vegetarai maitinasi ziema g.gif Kazkaip nekaip man atrodo.. Mano pinigine per plona ziemos sezono darzovems is parduotuviu... verysad.gif Vasara tai kitas dalykas. Galima savo uzsiauginti. Gal tada kas turit savo zeme labai daug saldote?
Paskutiniu metu kazkaip naturaliai pradeda atsirasti noras mest mesa ir likti draugauti su darzovemis, bet pvz mocarellos surio negaliu atsisakyti... Kai siaip nei pieno nei sviesto nevalgau. Taigi kol kas esu dvejonese giliose. Bet poreikis yra kazka keisti mityboje.
Beje kas gal gali pasidalinti patirtimi kaip vaikams darzoves isiulote? Man tai sekasi sunkiai  doh.gif

Tai lacto-ovo vegeterams ir nereikia atsisakyti mocarelos sūrio biggrin.gif Daržovės? Na bet juk ir žiemą jos nekainuoja maišo pinigų. Dabar pigios morkos, kinietiški kopūstai, paprikų labai normali kaina, dar aną savaitę buvo ir ne guminių pomidorų, nors ir ispaniškų ir t.t. ir pan. Žiemą daugiau galima burokėlių, bulvių, raugintų kopūstų valgyti. Juk vis geriau nei "tradicinių maxima pirkėjų" šlamštu perkrauti krepšeliai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gven444, jeigu supranti rusu kalba, rauginti kopustai
Knisliukas, tavo postai kaip pirstu i aki, akivaizdu, kad subrendus ir ismintinga 4u.gif

Cia radau pslp, siulau paskaityt smile.gif sventasodis

As laikausi nuomones, kad pagrindine priezastis, kodel mes priklausomi nuo maisto, tai yra vidines, psichologines problemos. Fiziskai blogo maisto arba maisto mes galim atsikratyt greitai, bet mes ne vien meterialus kunas.... Todel svarbu gylintis ir pazinti save 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 01 gruodžio 2013 - 23:58
QUOTE(erdnixxx @ 2013 12 01, 23:39)

Kaip daznai ir kokiais kiekiais vaisius vartojat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 12 02, 10:49)

kiekviena ryta geriu zalia kokteili, o po to dienos eigoje beveik nevalgau jokio visiskai vaisiaus, nebent granata turiu, tai puse suvalgau link vakaro...daugiau nieko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 12 02, 07:49)

jau tik nepradekit kaltinti vaisiu cool.gif cool.gif net pyktis suima kai isgirsti tokia nesamone... tuoj as jums cia gydytoju pricituosiu, kurie taip pat piktinasi, kad vaisiu fruktoze sulgynama su paprastu cukrumi. erdnixx, tau reiktu lb mazinti riebalu vartojima, nes butent jie ir sulaiko ivairios formos "cukrus" kraujyje. nes gryna vaisiu fruktoze is kraujo labai greit iseina, jei jiems netrukdo riebalu perteklius - priesingu atveju, jungiasi su riebalais, ir kelia cukraus kieki kraujyje.

riebalai, kuriuos pervartoja veganai/zaliavalgiai:
avokadas
kokosas
iv aliejai
alyvuoges

rasma,
aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 gruodžio 2013 - 11:59
QUOTE(given444 @ 2013 12 02, 12:57)

Given, man tik ydomu palyginti su tuo, kaip as maitinaus anksciau, nes pas mane vaisiu tikrai per daug budavo, o riebalu as daznai nevartodavau smile.gif Mano cukrus budavo 2,9. Visi mes esam skirtingi. Paneles cukrus yra 6,1. As tik norejau pasiulyt kury laika daugiau zalesiu valgyt, nes galvojau galbut tiesiog per daug vaisiu ir per mazai zalumynu smile.gif Nesirengiu cia gincytis, gerai, kad jum gerai su sveikatom, o kiti tiesiog iesko iseities, jeigu kazkas netenkina mirksiukas.gif O kad vaisiai geriausi vieni arba su zalumynais, riebalai tik su darzovem cia is Seltono laiku dar ismokus taip ir man puikiai veikdavo smile.gif
Atsakyti
hmm kaip idomiai, nu kiek as tu riebalu vartoju, avokada nebent kas antra diena, ir pietums ziurint ka darau, tai nebent alyvuogiu alieju panaudoju, o vakare jokiu riebalu...jetau tai nieko nebesuprantu, anksciau valgydavau bileka ir riebiai ir visaip kaip, ir tas mano cukrus nekildavo, o dabar kazkaip atrodo lyg stengiuos geriau maitintis, ir va se tau lyg beda...daktare dar nesake nerimauti, cia kaip ir nieko dar..tik kad eisiu vel po keliu men tikrintis, bet uz tai nesuprantu kaip taip gali buti biggrin.gif kai beleka valgai geriau, nei stengiesi biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
cukrus iš vaisių pasišalina iš kraujo labai greitai. Kaip jau ir minėjo given, didžiausia problema yra riebaluose. Jų nemažai yra ir sėklose. Beje, jeigu šiandien nevalgėte riebiai, tai dar nereiškia, kad organizmas jūsų riebalus iš anksčiau yra "sugromulavęs"... Kad išeiti iš šio užburto rato - kuo daugiau žalių lapinių daržovių - dėl šito nesiginčija nė vienas gydytojas. Spauskit sultis iš kale kopūsto, brokolių, sallierų, iš minkštesnių (špinatų, salotų ir t.t.) darykit žaliuosius kokteilius. Iš ajurvedos pusės, reiktų nemiegoti dieną, sportuoti kasdien (tegul tai būna paprastas 15 min. pasivaikščiojimas lauke), stengtis nerūkyti... Cinamonas, vaistinė ožragė, tulsi... salotinė cikorija... juodoji aronija... kopūstai... pupelių ankščių nuoviras mažina cukraus kiekį kraujyje... daiginti grūdai...
Atsakyti