Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(given444 @ 2013 11 28, 19:10)
smagu, kad dar be manes cia esti " pusiau vegane".
pasidalink, kas tie tavo megiamieji produktai, be kuriu negaletum gyvent, nebent smertis ziuretu. mirksiukas.gif dar vis megsti varske ar turi kokiu fainu recepteliu?

ar man klausimas: koki alieju naudoji? nes beveik visi jie blogi, zinau.... bet.
naudoju saulegrazu, tik zinau, jis blogas. kai perskaiciau kad del kokosu aliejaus/sviesto - mano megiamo - taip kencia gyvunai, nyksta simpanziu gimvietes ir kartu simpanzes, tai prisijungiau prie nevartojanciu kokoso aliejaus. (beje, turbut jo negalima ir kaitinti aukstoj temp. g.gif )...

beje, pasakysiu pastebejima, cia velgi siesis su mano netobula gimine.

tad klausiu saves, (o gal ir jusu): kaip manot, kiek genai turi itakos - vat tokio gero atrodymo? nezilas, neaptukes, isvis lieknas (judejo, aisku, nuolat daug) - ir is veido tikrai 65m, ne 80m. ? g.gif nes jei GENAI tikrai yra stiprus, matomai (genetiskai?) isisenejusio artrito Kulvinskui ir nepristabde?  g.gif aisku, gal Kulvinskas butu susirges dar 6 ligom, nesakau nieko, o dabar bent jau kiti organai (speju) sveiki, bet visgi...susimastau.

dar kita liudna zinia. mano mociute, to pacio senelio zmona, dabar ruosiama suntavimo operacijai ligoninej.ji, priesingai lieknam seneliui, turi antsvorio. liudna ir klaiku ziureti, kaip palatoje (po kaire ir po desine) guli bobeles po suntavimo operaciju ir teigia, kad: "Et, mityba tai niekis, reikia valgyti visko ir po truputi, nes net nuo vandens  doh.gif kemsasi kraujagysles". gaila, nes matau, kad mano mociute vis tiek mitybos atzvilgiu nepasikeis, net ir po pastarosios tragedijos, kuomet pries 9dienas ja su reanomobiliu atveze i reanimacija ir vos atgaivino nuo infarkto. dabar ji ir laukia operacijos. jau minejau sioje temoje daug kartu anksciau, kaip mano mociute yra pareiskus "kad mano zoliska mityba (ypac vasaros metu) - yra staciai baisi, ir ji jau geriau gyvens 3 metus, bet SKANIAI, nei 10metu,ilgai ir neskaniausiai". cool.gif zinoma, ji zino ta pagrindini sakini, kad "riebiai valgyti negerai" - o tas riebiai tai reiskia matomus taukus ir plaukiojancius riebalus keptuveje, kuriu ji ir taip nevalgo beveik. (ji visai nepasidomi kiek pasleptu riebalu yra pvz mesoje unsure.gif ) zodziu, mano mociute, kaip ir dauguma zmoniu, itikejusi medikamentiniu gydymu, ir man tik sleptis po lapais, kai tiek draugu mediku - nesveikai maitinasi ir pabrezia vaistu itaka... unsure.gif tas ir nervina. vat tokie gydytojai, ir tokios kvaksincios po suntavimo operaciju bobeles doh.gif

4u.gif  rolleyes.gif

Nu fermentinis sūris unsure.gif kiek maisto atkristų be jo, neturėčiau jokio pasitenkinimo sad.gif Be to, bijočiau kažkaip be jūros gėrybių iš viso. Nu man gerai jos, nes tik spirulina, kuri juk milteliai eina, tai juk ne tas pats. Tikrai kasdien tų gėrybių nevalgau, bet ir atsisakyti kažkaip nesinori. O dar kai dėl kokosų pasakei... Taip, aš kažką girdėjau dėl palmių aliejaus regis, komentarą mačiau prie natūralių muilų, kad tokių nesirenka, nes kenčia beždžionės g.gif Tada nesupratau kas prie ko, bet va tu išaiškinai.
Pagal receptėlius nelabai ir gaminu, vis pati ką sumąstau.
Aliejus pas mane pagrinde alyvuogių. Nežinau, jei taip viskuo tikėt, kad viskas blogis, tai kas ir bus? unsure.gif Aš vistiek auginu plėšrūną ir manau dar auginsiu, negaliu aš be gyvūnų. Tai juk mano šuo vistiek naikiną kitus gyvūnus. Taip jau yra, gamta irgi žiauri...

Va va, dėl tų grynų žaliavalgių... Nu aš žaviuosi mintyse ir džiaugiuosi, jei kam tinka, bet sakau, pati nedrįsčiau. Be to, aš žinau ne vieną gydytoją, kuriuo tikiu, pasitikiu ir jie veganai, o ne žaliavalgiai.

Genai kiek žinau pagrindas. Jei jų neturi, tai taip ir turi vargti visą gyvenimą, ieškodamas tos sveikatos, nes antraip ligų maišas. O kas turi gerus genus, gali sau tyčiotis ir varvintis riebalus nuo mėsos per smakrą smile.gif Ir pas gyvūnus tas pats. Gerų geno šuns ar katės net maisto atliekos nepražudo, ilgai ištraukia, kur koks jautruolis, popinamas šeimininko, tik pusę tiek...

Apie bevalius žmones sunku kalbėti, nes pyktis ima. Pas mane tokia uošvienė, amžina bevalė, ligonė, depresnykė. Ji visiems tik gadina gyvenimą. Jau jai net savi palinki greičiau rankas atlaisvinti... Na žodžiu...
Atsakyti
Šita žiema man trečioji, vis dar nesu 100 procentų žaliavalgė. Kokie pasikeitimai pas mane? Tapau atsparesnė temperatūrų svyravimui, pakantesnė šalčiui (pirmąją žiemą buvo šalta pastoviai). Dezodorantų nebereikia, ciklas - kaip laikrodukas, jogoj kūnas išsilanksto taip, kad niekad gyvenime nebūčiau galėjusi patikėti, kad ir man kažkada taip pavyks. Nebelimpa jokios virusinės ligos, kai aplink masiškai serga. Nebereikia tiek miego, kiek anksčiau, energija kitokia - ne pulsuojanti (tai yra, tai nebėra), kaip anksčiau, bet pastovi.
Šiuo metu užsikabinau ant daigintų grikių. Man jie skanūs be jokių prieskonių. Be to, pagal ajurvedą, grikius galima valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Mangai šiuo metu neskanūs, kažkokie mediniai. Daug įvairių daigų ir citrusiniai vaisiai. Tiesiog šiuo metu man jų labiausiai norisi, tai ir valgau.
Iš riebalų naudoju pagrinde vynuogių kauliukų, alyvuogių ir kokosų (mažiausiai jo) aliejus, ir ghee sviestą.

Plaukams sugalvojau kaukę, nuo kurios jie labai blizga: alijošiaus riekelė, šaukštas kokosų aliejaus, šaukštas garstyčių ir/arba vienas trynys. Viską išplakti gerai, įtrynus į galvos odą, palaikyti pusvalandį apvyniojus rankšluosčiu, išplauti šiltu vandeniu.

Given, Kulvinsko knygų neskaičiau, ir turbūt artimiausiu metu neskaitysiu. Tikiu, kad jis aprašė viską gerai ir knygose yra vertingos informacijos. Bet kaip pati pastebėjai, nenorėtum atrodyti kaip Kulvinskas. Vadinasi, kažkur jo filosofijoje yra spraga, trūkstama grandis. Man įdomu pati žaliavalgystės istorija. Jeigu ji atsirado praeito šimtmečio pradžioje, tiek daug buvo atsiradusių vegetarų ir žaliavalgių. Negi karai juos užčiaupė? Nenorėčiau, kad šitam amžiuje ji išnyktų iš akiračio.

Dėl ligų esamų ir būsimų, esame kalti tik mes patys, mūsų blogos savybės (yra "n" skaičius paskaitų apie tai internete). Ir tik kovodami su jomis, turime galimybę gyventi sveikai ir laimingai.

Dėl bananų - rinkis mažiukus smile.gif)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 28 lapkričio 2013 - 20:01
na, del ligu kaip dvasiniu priezasciu - as susilaikyciau - cia diskusijoms be galo, tikrai 100proc nepritarsiu, bet aisku, kad pyktis, neapykanta kenkia, tai faktas smile.gif

VV, del tu genu...tu teisi, nors, matai, as skaiciau Fuhrman ir Campbell, ir jie tikrai duoda didele paguoda, kad visgi genus stipriai gali koreguoti mityba, bet kaip stipriai? tai velgi... cia idomus gaunasi dalykas: jei susirupintum pradzioje, tai butum beveik ir sveikas, bet juk kiek trisdesimtmeciu tuo rupinasi? susirupina 50ties, gal kai kazi kelinta stadija eina...

pacituosiu tiksliau, jei netingesiu, man ju sakiniai viltingi del mitybos...nes, zinai tuomet kas? tuomet jei genai visagaliai, teisus visi kurie sako: visos ligos genetiskos ir nuo rukymo rolleyes.gif tada belieka kisti vaistus, ir dzin ta mityba rolleyes.gif

Del Kulvinsko, tai dabar atmenu, kad jis savo sveikata jau labai buvo susigrioves dar iki zaliavalgystes - ir dantis jau prarades is armijos grizes, nes kiti negraziai saipos, tipo, dantys dirbtiniai...tai kas? negi specialiai dabar jam ir kitus organus pudyti? taigi, galvoju, kad jei ir tada artritas reiskesi, ir progresavo, zaliavalgyste vadinasi, iki galo negali visko atstatyti, arba, kaip jau minejau, tik dr. Graham 10/10/80 zaliavalgystes pakraipa butu ji geriau isgydziusi, - kuomet riebalu santykis racione nevirsija 10proc, kuo labai abejoju del visu zaliavalgiu, ypac jei jie kerta pyragus ir tortus su sitiek riebalu...(Graham gisavo garsioje knygoje rase istorija, kaip zaliavalgi operavo, suntus dejo, nes visos kraujagysles riebalais pavirte doh.gif ), Graham gi kritikuoja tuos visus restoranelius ir gomuri tenkinancius kursus, nes atsiradus receptams, anot jo, zmonija eme sirgti, taigi reikia valgyti ne receptus, o produktus. smile.gif (idealu per karta valgyti viena rusi, max maisyti su dviem, aisku, zalumynai, kaip trecioji dalis, tinka visada. smile.gif )
..zodziu, galu gale musu organizme, visas stebuklingas maistas ir recepteliai virsta tais paciais riebalais, aminorugstim ir tt. ir organizmui, juk jokio skirtumo, kaip sako Green, is kur jis gavo riebalu: tai riebalas ir tiek. g.gif

p,s, zinai, visgi uz Kulvinska man dar baisiau atrodo Boutenko, siandien vel jos nuotrauka Moters savaiteje kartu su Grazina Gum (ji man labai dailiai atrodo) pamaciau, tai rankos jau...nu leeskos, negrazu sakyti, nu bet....dieve, dieve...jei tai zaliavalge, tai tikrai pas klaidu begalybe...(ji pati, aisku, prispazino, kad net tapus zaliavalgia, jos tas compulsive eating nieku nedingo unsure.gif verysad.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 lapkričio 2013 - 20:54
Given, kokosu aliejus geriausiai kepimui tinka is visu, nes neoksiduojasi aukstoj kaitinimo temperaturoj. Nors as kepu ir ant ghee 4u.gif
Na genai manau daug nulemia, arba visgi zmones daug klaidu daro savo mityboje, arba ju sveikatos problemos apmazeja, bet nedingsta. Bet pasiziurejus yra daug graziu lieknu zmoniu, besilaikanciu raw vegan/fruitarian diet. O va mano low carb high fat arba paleo dietos paziurejus tuos seniausiai besilaikancius, tai verkt noris, net lieknu sunku rast lotuliukas.gif doh.gif Na dziaugiuos bent tuo, kad skydliauke mano su sita dieta atsistate ir vaistu nereik, bet uoj kaip buna baisiu dienu, kai atrodo geriau badausi nei mesos ar kiausiniu suvalgysi ph34r.gif
Grazina Gum - tikra grazuole wub.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 28, 20:50)
na, del ligu kaip dvasiniu priezasciu - as susilaikyciau - cia diskusijoms be galo, tikrai 100proc nepritarsiu, bet aisku, kad pyktis, neapykanta kenkia, tai faktas smile.gif

VV, del tu genu...tu teisi, nors, matai, as skaiciau Fuhrman  ir Campbell, ir jie tikrai duoda didele paguoda, kad visgi genus stipriai gali koreguoti mityba, bet kaip stipriai? tai velgi... cia idomus gaunasi dalykas: jei susirupintum pradzioje, tai butum beveik ir sveikas, bet juk kiek trisdesimtmeciu tuo rupinasi? susirupina 50ties, gal kai kazi kelinta stadija eina...

pacituosiu tiksliau, jei netingesiu, man ju sakiniai viltingi del mitybos...nes, zinai tuomet kas? tuomet jei genai visagaliai, teisus visi kurie sako: visos ligos genetiskos ir nuo rukymo  rolleyes.gif tada belieka kisti vaistus, ir dzin ta mityba  rolleyes.gif

Aš irgi. Serga ir tie visi vadinami "poxxxjistai" g.gif

Tai taip. O man patinka Šulcas ir kiti panašūs, kuris iš numirėlių kaip Jėzus prikelia, tai jis irgi buvo vos ne luošys ir su diagnoze, kad mirsi jaunas, duokdie 30 sulauksi. Koreguoti gali viską, bet ir gadinti gali daug ir nieko nebus. Sekasi gi būna rūpužėm. Žinau babūlia, atšventė jau 80 prieš kažkiek laiko. Baisiai gyvenusi, baliai festivaliai su čerkutėm, mėsos šmotai ir t.t. Nepasakysiu ar valgė daržovių, bet kažkodėl abejočiau, kad daug biggrin.gif Stora, vos paeina jau nežinau kiek metų nuo to storumo. Ir šiaip ji gyvenime mažai judėjus, visas judėjimas būdavo pas ją, nes ji siuvėja. Ir nieko. Bet ar visiems ji gali būti pavyzdžiu? Kitas jei taip, tai 33 išveš kojom į priekį...
Ligos gal ir ne visos genetiškos, tiesiog žmonės slamba vis su metais, kurie ne tokie stiprūs. Kurie gimė šiame atvejyje su marškinėliais, tai ir velnias neima.
Atsakyti
bet kokią informaciją reikėtų pasitikrinti pačiam, prieš darant išvadas - aš tuom vadovaujuosi smile.gif))
Dėl Boutenko - taip, jie ir iš pradžių atvažiavę į JAV, maitinosi impulsyviai ir labai jau nesveikai. Žaliavalgystė gal ir apmažino jų ligas, bet neišgydė, nes jie taisė tik pasekmes, o ne jų priežastis.
Aš po truputį vis labiau įsitikinu, kad visos fizinės bėdos yra mūsų pačių sukuriamos. Pritariu dėl Graham ir Douglas dėl per didelio riebalų suvartojimo. Pastebėjau ant savęs: aš labai mėgstu salotas (špinatai, pomidorai, avokadas ir grybai). Buvo laikas, kai aš ant šių salotų dar užsipildavau aliejaus ( lotuliukas.gif doh.gif doh.gif ), rezultate - spuogai iššokinėdavo vienas po kito; eliminavus aliejų - oda vėl tapo graži ir lygi. Anksčiau ir riešutų daug suvalgydavau, dabar man užtenka rytais 7 mirkytų migdolų, retkarčiais - tortai. Nors tiesą pasakius, žiemą man tų tortų nelabai ir norisi smile.gif)))
Visų ligų priežastis motyvuojantiems genetika, sakyčiau rūpi tik pinigai, t.y. šitokia didžiulė farmacijos pramonė... Kas būtų, jei visi nuspręstų maitintis sveikiau? - žlugtų verslai... Visa laimė, kad vis daugiau atsiranda tokių, kuriems rūpi sveikata, ir savo pavyzdžiu užkrečia kitus. Žmonės turi žinoti, kad ir po 30, ir po 50, ir po 70 galima gyventi pilnavertį gyvenimą ir nepriklausomam nuo tablečių...
Atsakyti
Aciu uz atsakymus:)
Del genetiku ... Tai nereikia pamirsti, kad zmogus nera tik fizinis kunas, bet ir dvasine butybe..
Ir genetika as jokia netikiu...yra tik viena is tai kiek skaiciau, analizavau, supratau...ligos kartojasi is kartos i karta del to,kad yra ismokstamas perimamas mastymo modelis, budas, elgesys. Ar niekad neatkreipete demesio , kad dukros ir mamos elgesys buna labai panasus, ypataingai kokiose problematiskose situacijose? Dazniausiai vaikai net saukia ir kartoja tas pacias frazes kokias sako mama ar tetis? Nepastebejote? Pastebekit liksit nustebe. Vaikai juk musu atspindys , veidrodis. Ka suformuosim, poziuri, vertybes, mastymo modeli toki jie priims. Dar pasakysiu yra taip , kad labai daznai vaikai neigia , kad yra panasus i savo mama ar teti , ne fizine prasme, bet elgesiu, nes jiem buna nepriimtinas toks jo elgesys budas ir pan. Psichologiskai kiek tyrimu atlikta , kad deja butent taip ir yra su tuo panasumu. ir kuo labiau priesinasi ir neigia, tuo kabiau nenori priparzinti, kad vis delto tu panasumu labai nemazai. Bet esme , jei ta pripazintu , suvoktu. tai galetu ir koreguoti kazka samoningai keisti. Kaip skaiciau , net kuno sudejimas zmogaus priklauso nuo zmogaus savybiu. pvz Zmones apkunus, dazniausiai labai patiria vaikysteje dideli gedos jausma, buvo nuolat gedinami, sumenkinami tevu. O tokie zmones daznai ir poto valgo daug, arba slepias, valgydami,bijo isgyventi nuolat geda del savo elgesio ir pan. Ir su tai net atitinkamai siejamos ligos , kurios budingos tokiom emocijom ir pan. Neneriu issiplesti, labai daug ta tema galima literaturos rasti ir paskaityti, o tada paciam apmastyti, stebeti, ir atrasti sasajas..o paneigti ir galima greit, net nesigilindami . Ta daro dauguma, kaip ir va given mociute... Vietoj to , kad pati paskaitytu , panagrinetu,isiklausytu i savo kuna kada ir kaip jis jaucias, kad ir pavalgius vieno kito maisto, ir tada darytu isvadas. Kaip bebutu, bet mane dar siek tiek irgi pykdo toks zmoniu nesupratimas ...

Papildyta:
Dar pamirsau, o del suntavimo operaciju.. Tai visos sirdies ligos , infarkatai budingi zmonem , kurie yra karstakosiai, greit uzsiplieskia, emocianalus, viska ima i sirdi ir pan. Ar nera tokia tavo mociute?
Atsakyti
Egliukasz, nesupratau....tai su paleo mktyba stori ar kudi zmones? nes gi cia visi giriasi paleo temoj esantys - kad visi daug labai numete, nejaucia niekad alkio jausmo, pilni energijos, viena net 33kg numete...o juk zaliavalgiu kurie bananus ir riesutus kg kemsa, yra net papilnejusiu g.gif ax.gif

mano mociute karsto budo, bet juk yra su sirdim serganciu ir tyliuju, kurie ima viska i sirdi, ar dar blogiau ryja atidepresantus, nemoka uz save pakovot, kaip sakoma: jei agresija ne i kita, tai eina - i save. tad neuzsimineju diletantizmais, ir neteigiu kad viso ligos del blogo vidaus. kiek paziurejus, tarkim grizta is kalejimu ar kokia mafukai: nei jie veziu serga nei artritais, lekia, sportuoja, kikena, nuolat alu plempia, tempas didziulis (cia ne pletkai, cia is kaimynu gyvenimo). gal lazdele paims 80ties, o ne kaip kitas doruolis, mokesciu moketojas, 50ties metu.... taigi.

o dabar norejau paklausti dvieju recepteliu ax.gif smile.gif

dariau ghee sviesta, neisejo... verysad.gif visgi noreciau is smalsumo pabandyti. patarkit, ka dariau ne taip. nusipirkau du pakelius gero sviesto, 82proc, ir viriau viriau ant letos ugnies, graibiau putas...ir ka? stiklainiuose sustingus ji gavosi ziauriai rudos bjaurios spalvos, o juk turejo gautis skaidrios gintarines spalvos. ka dariau ne taip g.gif pries 3 metus bandziau ir 11litu skaitosi ismeciau.... unsure.gif

del tu raugintu kopustu. as juos dievinu, bet sakau vis, paskutini syki perku is parduotuves. noriu ismokt pati raugt kopustus, bet parduotuvej pirktuose nepatinka sudetis:"cukrus". druska tai - dar, dar, bet cukrus cool.gif

kaip raugiat kopustus? zinau kad lakstus sudejus ant puodo dugno, pilt vandens, o po to? g.gif

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 29, 19:11)

Na cia paleo temoj tikrai visos numetusios ( isskyrus mane lotuliukas.gif ), bet kas liecia zmones, kurie propaguoja sia mityba ilgiau nei 10-20 metu, tai nemaciau nei vieno kudo per interviu biggrin.gif Kazkokie veidai paburke, pasene, figura kaip standartinio 50mecio lietuvio doh.gif Zodz, internete man labai truksta tu pavyzdziu graziu ir lieknu zmoniu, valganciu ilgai paleo arba ant atkinso tipo dietu g.gif
Jeigu ghee buvo rudos spalvos, reiskias sudeginai schmoll.gif Nepamirsk, kad net isjungus ugny, sviestas vis dar verda kury laika ir del to gali but jau sudeges. Tu putas iskart nugraibei ar leidai sudegt apacioj kazeinui ir tiesiog nupylei per merliuka? g.gif Paleo panos isrado, kad ystacius viena inda y kita, nu tipo garu voneles principu darant maziau sudega ir geriau pasidaro jis. As tai viriau ant labai zemos ugnies, vis putas graibiau, po to isjungiau, palikau kol atves ir perkosiau per merliuka.
Artimiausias mano gaminys bus kokoso pieno jogurtas. Nusipirkau, paragavau, ziauriai skanu, bandysiu pati gamint thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Parasysiu ne i tema smile.gif
Bet gal kam pravers. Ebay jusu darzoviu pjaustykles yra daug pigesnes nei LT puslapyje.
Ta zalia - £3
O ta kaip smelio laikrodis £9

Tad jei norite siek tiek pataupyti siulau pirkti ne is Lietuvos puslapiu.

Pradejau dometis mesos nevalgymu smile.gif Po truputi skaitau visur. Bijau nerti stacia galva i zaliavalgyste, nes be mesos gyventi galiu, bet man norisi silto maisto, kavos puodelio ir t.t Ir zinoma bandau surati info kaip zaliavalgiai ir vegetarai maitinasi ziema g.gif Kazkaip nekaip man atrodo.. Mano pinigine per plona ziemos sezono darzovems is parduotuviu... verysad.gif Vasara tai kitas dalykas. Galima savo uzsiauginti. Gal tada kas turit savo zeme labai daug saldote?
Paskutiniu metu kazkaip naturaliai pradeda atsirasti noras mest mesa ir likti draugauti su darzovemis, bet pvz mocarellos surio negaliu atsisakyti... Kai siaip nei pieno nei sviesto nevalgau. Taigi kol kas esu dvejonese giliose. Bet poreikis yra kazka keisti mityboje.
Beje kas gal gali pasidalinti patirtimi kaip vaikams darzoves isiulote? Man tai sekasi sunkiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 29, 18:11)
dariau ghee sviesta, neisejo... verysad.gif visgi noreciau is smalsumo pabandyti. patarkit, ka dariau ne taip. nusipirkau du pakelius gero sviesto, 82proc, ir viriau viriau ant letos ugnies, graibiau putas...ir ka? stiklainiuose sustingus ji gavosi ziauriai rudos bjaurios spalvos, o juk turejo gautis skaidrios gintarines spalvos.

Perkaitinote.
Aš kiek kitaip darau, labai puikiai gaunasi. Imu puodą storu dugnu, sudedu tris pakelius sviesto (aš imu be laktozės "valio", nors ir šiaip daugiau reklamimis triukas, kadangi svieste savaime laktozės l.mažai), kurį prieš tai susmulkinu. Puodą statau ant pačio mažiausio dujinės viryklės degiklio ir ant pačio silpniausio pajėgumo. Lydosi, verda. Putų negraibau 45 min.-val, bet ir dangčio nekilnoju. Po to atidengiu, kad jau drėgmė šalintųsi ir nuosėdos sėstų į dugną, jei dar būna paviršiuje putų - tik tada nugraibau. Ir reik stovėt šalia, stebėt, sekti spalvą, nes viskas vuksta l.greit..sėda nuosėdos, kimba prie dugno storu sluoksniu (svarbu nieko nemaišyti), skaidrėja sviestas ir pasklinda lengvas riešutų kvapas..tada reik veukti greitai..aš jau būnu pasiruošus stiklainį ir marlinę medžiagą, iškart nupilinėju ir košiu dar labai karšrą, vos nuo ugnies nukeltą.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 29, 18:56)
Paleo panos isrado, kad ystacius viena inda y kita, nu tipo garu voneles principu darant maziau sudega ir geriau pasidaro jis.

O kiek laiko verda..net neįsivaizduoju kiek laiko reik praleist kol garų vonelėje ghee padaryt. Ir nesitiki, kad išvis normalus be drėgmės pasidaro.
Tikras ghee turi būti šv.gintarinis ir tarsi "kristalizuotis", neturi būti skysto sviesto sluoksnių ir t.t.

QUOTE(katakombose @ 2013 11 30, 23:48)
Ebay jusu darzoviu pjaustykles yra daug pigesnes nei LT puslapyje.
Ta zalia - £3
O ta kaip smelio laikrodis £9

O kas pirkot ir naudojat iš ebay?
Įdomu kaip kokybė..ar nebus pigus padirbinys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 12 01, 11:24)

O kas pirkot ir naudojat iš ebay?
Įdomu kaip kokybė..ar nebus pigus padirbinys g.gif

Mano nuomone viskas yra made in China smile.gif Tik uzsideje antkaini parduoda vos ne dviguba kaina. As uzsisakiau per ebay ta smelio laikrodzio formos pjaustykle, tad kai gausiu ir pabandysiu galesiu pasakyti ar i verta 40LT smile.gif Kiek ziureau ebay ta zalia paustykle blogesne tuo kad ten reikia darzoves gabala atpauti ir ideti i jos vidu. Tad jei morka ar cukinija ilga - tektu pasmulkinti. O ta smelio laikrodzio formos pjaustykle gera tuo, kad visa darzove dedasi is galo ir ranka sukasi. Tai va del to emiau pastaraja. Is pradziu pabandymui norejau imt ta zalia, bet vis tik skirtumas nera didelis kainoje. O patogumu skiriasi.

Atsakyti