Graikinių riešutų ir saulėgrąžų užtepas iš Gražinos Gum knygos "Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai".
neįtikėtina, kad net nesijaučia pipirų, dėdama pagal receptą truputį abejojau, kad bus per daug. Kaip visada, dariau pagal save - nedėjau kalendrų ir riešutų bei saulėgrąžų proporcijas dariau kitaip. Taip pat agurkų nesumaišiau su visa mase.
Tautosaka, aciu ir uz krekeriu issamia receptura, ir uz 'enzymini valikli'
___
O as pamegau Grazinos Gum svetaineje pateikta 'majonezo' rcepta. Kai pabosta salotytes sultimis slakstyti, tai labai gerai sis majonezas praeina ir kaip salotu padazas ir siaip 'del riebumo' kaip koks uztepukas
Žaliavalgiškas majonezas-padažas
Gardus, sveikas ir labai greitai paruošiamas žaliavalgiškas majonezas-padažas.
Mums reiks:
2 stiklinės saulėgrąžų sėklų
2 skiltelės česnako
1 citrinos
druskos
čili pilirų
juodųjų pipirų
vandens
Gaminame
Į plaktuvą beriame gerai nuplautas dvi stiklines saulėgrąžų sėklų, dedame česnako skilteles (pagal skonį). Išspaudžiame vienos citrinos sulčių ir pilame į plaktuvą, įdedame druskos ir užpilame vandens kad apsemtu viską. Taip pat galima įberti čili pipirų, juodųjų pipirų ar net visą čili pipiriuką. Viską gerai suplakame plaktuvu.
Salotoms naudojant kaip užpilą-darykite skystesnį. Užtepėlei-tirštesnį. Tai universalus receptas, tinka ant įvairių žieminių salotų: burokėliai, morkos, obuoliai...
QUOTE(given444 @ 2013 07 13, 16:42)
jis persikele is Vilniaus g i Laisves aleja. puiku, nuostabu. Nuostabi ir ten dirbanti darbuotoja/savininke. turi cia nicka pas mus
jo, siandien issipakavau Vitamix. laukiau jo bemaz du metus. tarsi dar vienas vyras namie. viska padarys, beveik viska.
jo, siandien issipakavau Vitamix. laukiau jo bemaz du metus. tarsi dar vienas vyras namie. viska padarys, beveik viska.
___
O as pamegau Grazinos Gum svetaineje pateikta 'majonezo' rcepta. Kai pabosta salotytes sultimis slakstyti, tai labai gerai sis majonezas praeina ir kaip salotu padazas ir siaip 'del riebumo' kaip koks uztepukas
Žaliavalgiškas majonezas-padažas
Gardus, sveikas ir labai greitai paruošiamas žaliavalgiškas majonezas-padažas.
Mums reiks:
2 stiklinės saulėgrąžų sėklų
2 skiltelės česnako
1 citrinos
druskos
čili pilirų
juodųjų pipirų
vandens
Gaminame
Į plaktuvą beriame gerai nuplautas dvi stiklines saulėgrąžų sėklų, dedame česnako skilteles (pagal skonį). Išspaudžiame vienos citrinos sulčių ir pilame į plaktuvą, įdedame druskos ir užpilame vandens kad apsemtu viską. Taip pat galima įberti čili pipirų, juodųjų pipirų ar net visą čili pipiriuką. Viską gerai suplakame plaktuvu.
Salotoms naudojant kaip užpilą-darykite skystesnį. Užtepėlei-tirštesnį. Tai universalus receptas, tinka ant įvairių žieminių salotų: burokėliai, morkos, obuoliai...
Labas rytas
Siandien pusryciams valgau man patikusia 'improvizacija', tad pasidalinsiu deriniu, gal kuriai irgi patiks:
1 pankolis
1 obuolys
0,5 mango
0,5 avokado
Viska supjausciau siaudeliais ir apslaksciau citrinos sultimis, siek tiek druskos, balzamico ir ivairiu prieskoniniu zoleliu misiniu pabarsciau. Apsivalgyt baigiu
Siandien pusryciams valgau man patikusia 'improvizacija', tad pasidalinsiu deriniu, gal kuriai irgi patiks:
1 pankolis
1 obuolys
0,5 mango
0,5 avokado
Viska supjausciau siaudeliais ir apslaksciau citrinos sultimis, siek tiek druskos, balzamico ir ivairiu prieskoniniu zoleliu misiniu pabarsciau. Apsivalgyt baigiu
Česnakas - vienas iš 4 natūralių antibiotikų. Stengiuos dėti visur, kur tik įmanoma. (rawforbeauty.com)
Aš jau senokai naudoju Himalajų druską. Tai be sąžinės graužimo kažkaip. Atvažiavau pas mamą atostogaut, tai taiiip gerai - juodieji serbentai, vyšnios, žirniai, o kiek pomidorų, pilnos lysvės - nors imk ir apsigyvenk darže.
Aš jau senokai naudoju Himalajų druską. Tai be sąžinės graužimo kažkaip. Atvažiavau pas mamą atostogaut, tai taiiip gerai - juodieji serbentai, vyšnios, žirniai, o kiek pomidorų, pilnos lysvės - nors imk ir apsigyvenk darže.
QUOTE(@Andrea @ 2013 07 14, 15:08)
Česnakas - vienas iš 4 natūralių antibiotikų. Stengiuos dėti visur, kur tik įmanoma. (rawforbeauty.com)
Aš jau senokai naudoju Himalajų druską. Tai be sąžinės graužimo kažkaip. Atvažiavau pas mamą atostogaut, tai taiiip gerai - juodieji serbentai, vyšnios, žirniai, o kiek pomidorų, pilnos lysvės - nors imk ir apsigyvenk darže.
Aš jau senokai naudoju Himalajų druską. Tai be sąžinės graužimo kažkaip. Atvažiavau pas mamą atostogaut, tai taiiip gerai - juodieji serbentai, vyšnios, žirniai, o kiek pomidorų, pilnos lysvės - nors imk ir apsigyvenk darže.
Ačiū, reiks mėgautis ir toliau Himalajų druską aš irgi jau senokai įtraukus į racioną vietoj tos paprastos, bet kažkaip vistiek stengiuosi saikingai jos, nes dėl pačios druskos vartojimo daug prieštaringų nuomonių prisikaičiau
puikios ir sočios atostogos Jums nusimato
Papildyta:
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 07 14, 01:23)
cesnakas sveika. Megaukities jei tik patinka
pasisekė man reiškiasi ačiū
nei aliejaus nei druskos i jokius uztepus nepilu. turiu Himalajus - bet tikrai stebuklu druskos nelaikau. visgi didesnis stebuklas - isvis be druskos.
buvau siandien ir Pupa Raw ir Raw INN kaune. nu tikrai smagu smagu.
Beje, ar girdejot apie konferencija Zaliavalgiams skirta - rugsejo 28d.Vilniuje? ketinat eit?
as laaabai noreciau...... tarp mylimu kalbetoju Campbellas...kazkodel ji megstu, nes nepabijojes demaskuoti tamsiaja mokslo puse, patinka iki siol.....
buvau siandien ir Pupa Raw ir Raw INN kaune. nu tikrai smagu smagu.
Beje, ar girdejot apie konferencija Zaliavalgiams skirta - rugsejo 28d.Vilniuje? ketinat eit?
as laaabai noreciau...... tarp mylimu kalbetoju Campbellas...kazkodel ji megstu, nes nepabijojes demaskuoti tamsiaja mokslo puse, patinka iki siol.....
sveikos keistas tas gyvenimas... kartais užtenka vienos sekundės, kad išslystų žemė iš po kojų... nuo vakar nebegaliu nei valgyti, nei apskritai ko daryti...
Sekmadienio patiekalas - burokėlių ravioli. Labai sotu, įdarui naudojau saulėgrąžų-graikiškų riešutų užtepą.
Vakar dienos patiekalas - @Andreos padažas su morkom. Aš tik vandens dar pyliau - agurkų per mažai turėjau. Labai patiko.
Šiandien vakarui dariau torčiuką - http://talesofakitch...um-sesame-cake/ . Kadangi ir anksčiau nelabai mėgau vyniotinių, tai padariau kaip sluoksniuotą torčiuką, ir vietoj linų sėmenų maltų naudojau kokoso drožles.
Sekmadienio patiekalas - burokėlių ravioli. Labai sotu, įdarui naudojau saulėgrąžų-graikiškų riešutų užtepą.
Vakar dienos patiekalas - @Andreos padažas su morkom. Aš tik vandens dar pyliau - agurkų per mažai turėjau. Labai patiko.
Šiandien vakarui dariau torčiuką - http://talesofakitch...um-sesame-cake/ . Kadangi ir anksčiau nelabai mėgau vyniotinių, tai padariau kaip sluoksniuotą torčiuką, ir vietoj linų sėmenų maltų naudojau kokoso drožles.
QUOTE(Tautosaka @ 2013 07 16, 18:44)
sveikos keistas tas gyvenimas... kartais užtenka vienos sekundės, kad išslystų žemė iš po kojų... nuo vakar nebegaliu nei valgyti, nei apskritai ko daryti...
Kas nutiko?
QUOTE(given444 @ 2013 07 16, 21:17)
Beje, ar girdejot apie konferencija Zaliavalgiams skirta - rugsejo 28d.Vilniuje? ketinat eit?
Ketinu iš pirmos algos pirmas pirkinys bus bilietas į tą renginį, jau netgi laukiu
QUOTE(Tautosaka @ 2013 07 16, 21:44)
sveikos keistas tas gyvenimas... kartais užtenka vienos sekundės, kad išslystų žemė iš po kojų... nuo vakar nebegaliu nei valgyti, nei apskritai ko daryti...
Kad ir kas nutiko... rytojus visada būna šviesesnis, laikykitės...
Labutis
Tautosaka, net neįsivaizduoju, kas galėjo nutikti, bet kad užtenka tik vienos sekundės, kad žemė išslystų iš po kojų, tai taip pažįstama.... Laikykis. Seilę vis pavarvinu žiūrėdama į Tavo šedevrus kaskart, reikės pabandyt kurį pasigamint.
Šiandien dariausi padažą iš alyvuogių aliejaus, petražolių (daug), česnakų bei druskos. Be jos saldokas padažas būtų. Tai vėliau nutipensiu iki daržo, parsinešiu šviežių daržovių ir skanausim Mama paburbėjo tėčiui, kad: "Va, galėtum tokį padažą valgyti ir nereikėtų majonezo" Tėtis turi sveikatos probemų, kurias mityba labai palengvintų, bet kai nugyventa jau daugiau nei pusė gyvenimo, sunku įpročius keisti.... O given444, Tu aliejaus išvis nenaudoji? Ar tik į užtepus nededi? Aš stebėdama save supratau, kad suvartoju pakankamai daug augalinių riebalų - riešutai, avokadai, alyvuogių, kokosų aliejus, na dar medų priskirčiau. Turbūt dėl to ir svoris stovi kaip įkaltas. Ir sveikatai, aišku, nėra gerai. Mama gavo daug medaus (man davė net 5litrus ), tai dariau neseniai šokoladą: medus (arba agavų sirupas), kakava ir kokosų aliejus. Buvau nustebinta skoniu. Gal kuri bandėte?
Tautosaka, net neįsivaizduoju, kas galėjo nutikti, bet kad užtenka tik vienos sekundės, kad žemė išslystų iš po kojų, tai taip pažįstama.... Laikykis. Seilę vis pavarvinu žiūrėdama į Tavo šedevrus kaskart, reikės pabandyt kurį pasigamint.
Šiandien dariausi padažą iš alyvuogių aliejaus, petražolių (daug), česnakų bei druskos. Be jos saldokas padažas būtų. Tai vėliau nutipensiu iki daržo, parsinešiu šviežių daržovių ir skanausim Mama paburbėjo tėčiui, kad: "Va, galėtum tokį padažą valgyti ir nereikėtų majonezo" Tėtis turi sveikatos probemų, kurias mityba labai palengvintų, bet kai nugyventa jau daugiau nei pusė gyvenimo, sunku įpročius keisti.... O given444, Tu aliejaus išvis nenaudoji? Ar tik į užtepus nededi? Aš stebėdama save supratau, kad suvartoju pakankamai daug augalinių riebalų - riešutai, avokadai, alyvuogių, kokosų aliejus, na dar medų priskirčiau. Turbūt dėl to ir svoris stovi kaip įkaltas. Ir sveikatai, aišku, nėra gerai. Mama gavo daug medaus (man davė net 5litrus ), tai dariau neseniai šokoladą: medus (arba agavų sirupas), kakava ir kokosų aliejus. Buvau nustebinta skoniu. Gal kuri bandėte?
Laba diena,
Ieškau patarimo dėl blenderio.
Vis noriu įsigyti Vitamix, bet tiesiog neagliu sau leisti lizingo ar visą dumą iškart mokėti.
Kiek Interneto platybėse ieškojau pigesnių variantų, radau tokį STOLLAR blenderį.
Jis apie 500 Lt kainuoja.
galbūt kas turi STOLLAR blenderį ir galėtų jo kokybę pakomentuoti arb agla žinote kitos firmos gerą blenderį už prieinamesnę kainą nie kad Vitamix'as.
Ar vistik Vitamix pats geriausias ir niekuo nepakeičiamas ?
Dėkoju
Ieškau patarimo dėl blenderio.
Vis noriu įsigyti Vitamix, bet tiesiog neagliu sau leisti lizingo ar visą dumą iškart mokėti.
Kiek Interneto platybėse ieškojau pigesnių variantų, radau tokį STOLLAR blenderį.
Jis apie 500 Lt kainuoja.
galbūt kas turi STOLLAR blenderį ir galėtų jo kokybę pakomentuoti arb agla žinote kitos firmos gerą blenderį už prieinamesnę kainą nie kad Vitamix'as.
Ar vistik Vitamix pats geriausias ir niekuo nepakeičiamas ?
Dėkoju
@Andrea, gal galetumet placiau apie sokolado gaminimo eiga?
Beje, esu tyli sio skyrelio skaitytoja, bet labai dziaugiuosi, kad vis dazniau cia pasidalinama savo gamintais receptais
Beje, esu tyli sio skyrelio skaitytoja, bet labai dziaugiuosi, kad vis dazniau cia pasidalinama savo gamintais receptais