Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Graikinių riešutų ir saulėgrąžų užtepas iš Gražinos Gum knygos "Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai".
user posted image

neįtikėtina, kad net nesijaučia pipirų, dėdama pagal receptą truputį abejojau, kad bus per daug. Kaip visada, dariau pagal save - nedėjau kalendrų ir riešutų bei saulėgrąžų proporcijas dariau kitaip. Taip pat agurkų nesumaišiau su visa mase.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 13 liepos 2013 - 22:05
Tautosaka, aciu ir uz krekeriu issamia receptura, ir uz 'enzymini valikli' bigsmile.gif

QUOTE(given444 @ 2013 07 13, 16:42)
jis persikele is Vilniaus g i Laisves aleja. puiku, nuostabu. Nuostabi ir ten dirbanti darbuotoja/savininke. turi cia nicka pas mus  wub.gif
jo, siandien issipakavau Vitamix. laukiau jo bemaz du metus.  wub.gif tarsi dar vienas vyras namie. viska padarys, beveik viska.  wub.gif


wub.gif
___

O as pamegau Grazinos Gum svetaineje pateikta 'majonezo' rcepta. Kai pabosta salotytes sultimis slakstyti, tai labai gerai sis majonezas praeina ir kaip salotu padazas ir siaip 'del riebumo' kaip koks uztepukas 4u.gif

Žaliavalgiškas „majonezas“-padažas

Gardus, sveikas ir labai greitai paruošiamas žaliavalgiškas „majonezas“-padažas.

Mums reiks:
2 stiklinės saulėgrąžų sėklų
2 skiltelės česnako
1 citrinos
druskos
čili pilirų
juodųjų pipirų
vandens

Gaminame
Į plaktuvą beriame gerai nuplautas dvi stiklines saulėgrąžų sėklų, dedame česnako skilteles (pagal skonį). Išspaudžiame vienos citrinos sulčių ir pilame į plaktuvą, įdedame druskos ir užpilame vandens kad apsemtu viską. Taip pat galima įberti čili pipirų, juodųjų pipirų ar net visą čili pipiriuką. Viską gerai suplakame plaktuvu.
Salotoms naudojant kaip užpilą-darykite skystesnį. Užtepėlei-tirštesnį. Tai universalus receptas, tinka ant įvairių žieminių salotų: burokėliai, morkos, obuoliai...

user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Siandien pusryciams valgau man patikusia 'improvizacija', tad pasidalinsiu deriniu, gal kuriai irgi patiks:

1 pankolis
1 obuolys
0,5 mango
0,5 avokado

Viska supjausciau siaudeliais ir apslaksciau citrinos sultimis, siek tiek druskos, balzamico ir ivairiu prieskoniniu zoleliu misiniu pabarsciau. Apsivalgyt baigiu thumbup.gif
Atsakyti
Česnakas - vienas iš 4 natūralių antibiotikų. Stengiuos dėti visur, kur tik įmanoma. smile.gif (rawforbeauty.com)
Aš jau senokai naudoju Himalajų druską. Tai be sąžinės graužimo kažkaip. ax.gif Atvažiavau pas mamą atostogaut, tai taiiip gerai - juodieji serbentai, vyšnios, žirniai, o kiek pomidorų, pilnos lysvės - nors imk ir apsigyvenk darže. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@Andrea @ 2013 07 14, 15:08)
Česnakas - vienas iš 4 natūralių antibiotikų. Stengiuos dėti visur, kur tik įmanoma. smile.gif (rawforbeauty.com)
Aš jau senokai naudoju Himalajų druską. Tai be sąžinės graužimo kažkaip.  ax.gif  Atvažiavau pas mamą atostogaut, tai taiiip gerai - juodieji serbentai, vyšnios, žirniai, o kiek pomidorų, pilnos lysvės - nors imk ir apsigyvenk darže.  lotuliukas.gif

Ačiū, reiks mėgautis ir toliau bigsmile.gif Himalajų druską aš irgi jau senokai įtraukus į racioną vietoj tos paprastos, bet kažkaip vistiek stengiuosi saikingai jos, nes dėl pačios druskos vartojimo daug prieštaringų nuomonių prisikaičiau ax.gif
puikios ir sočios atostogos Jums nusimato biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 07 14, 01:23)
cesnakas sveika. Megaukities jei tik patinka  4u.gif 

pasisekė man reiškiasi cool.gif ačiū smile.gif
Atsakyti
nei aliejaus nei druskos i jokius uztepus nepilu. turiu Himalajus - bet tikrai stebuklu druskos nelaikau. visgi didesnis stebuklas - isvis be druskos.

buvau siandien ir Pupa Raw ir Raw INN kaune. nu tikrai smagu smagu.

Beje, ar girdejot apie konferencija Zaliavalgiams skirta - rugsejo 28d.Vilniuje? ketinat eit?
as laaabai noreciau...... wub.gif 4u.gif tarp mylimu kalbetoju Campbellas...kazkodel ji megstu, nes nepabijojes demaskuoti tamsiaja mokslo puse, patinka iki siol.....
Atsakyti
sveikos 4u.gif keistas tas gyvenimas... kartais užtenka vienos sekundės, kad išslystų žemė iš po kojų... nuo vakar nebegaliu nei valgyti, nei apskritai ko daryti...

Sekmadienio patiekalas - burokėlių ravioli. Labai sotu, įdarui naudojau saulėgrąžų-graikiškų riešutų užtepą.
user posted image

Vakar dienos patiekalas - @Andreos padažas su morkom. Aš tik vandens dar pyliau - agurkų per mažai turėjau. Labai patiko.
user posted image

Šiandien vakarui dariau torčiuką - http://talesofakitch...um-sesame-cake/ . Kadangi ir anksčiau nelabai mėgau vyniotinių, tai padariau kaip sluoksniuotą torčiuką, ir vietoj linų sėmenų maltų naudojau kokoso drožles.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 07 16, 18:44)
sveikos  4u.gif keistas tas gyvenimas... kartais užtenka vienos sekundės, kad išslystų žemė iš po kojų... nuo vakar nebegaliu nei valgyti, nei apskritai ko daryti...


Kas nutiko? console.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 07 16, 21:17)
Beje, ar girdejot apie konferencija Zaliavalgiams skirta - rugsejo 28d.Vilniuje? ketinat eit?

Ketinu smile.gif iš pirmos algos pirmas pirkinys bus bilietas į tą renginį, jau netgi laukiu smile.gif

QUOTE(Tautosaka @ 2013 07 16, 21:44)
sveikos  4u.gif keistas tas gyvenimas... kartais užtenka vienos sekundės, kad išslystų žemė iš po kojų... nuo vakar nebegaliu nei valgyti, nei apskritai ko daryti...

Kad ir kas nutiko... rytojus visada būna šviesesnis, laikykitės...
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Tautosaka, net neįsivaizduoju, kas galėjo nutikti, bet kad užtenka tik vienos sekundės, kad žemė išslystų iš po kojų, tai taip pažįstama.... verysad.gif Laikykis. 4u.gif Seilę vis pavarvinu žiūrėdama į Tavo šedevrus kaskart, reikės pabandyt kurį pasigamint. ax.gif
Šiandien dariausi padažą iš alyvuogių aliejaus, petražolių (daug), česnakų bei druskos. smile.gif Be jos saldokas padažas būtų. Tai vėliau nutipensiu iki daržo, parsinešiu šviežių daržovių ir skanausim wub.gif Mama paburbėjo tėčiui, kad: "Va, galėtum tokį padažą valgyti ir nereikėtų majonezo" thumbup.gif Tėtis turi sveikatos probemų, kurias mityba labai palengvintų, bet kai nugyventa jau daugiau nei pusė gyvenimo, sunku įpročius keisti.... O given444, Tu aliejaus išvis nenaudoji? Ar tik į užtepus nededi? Aš stebėdama save supratau, kad suvartoju pakankamai daug augalinių riebalų - riešutai, avokadai, alyvuogių, kokosų aliejus, na dar medų priskirčiau. Turbūt dėl to ir svoris stovi kaip įkaltas. Ir sveikatai, aišku, nėra gerai. doh.gif Mama gavo daug medaus (man davė net 5litrus blush2.gif ), tai dariau neseniai šokoladą: medus (arba agavų sirupas), kakava ir kokosų aliejus. Buvau nustebinta skoniu. smile.gif Gal kuri bandėte?
Atsakyti
Laba diena,

Ieškau patarimo dėl blenderio.
Vis noriu įsigyti Vitamix, bet tiesiog neagliu sau leisti lizingo ar visą dumą iškart mokėti.

Kiek Interneto platybėse ieškojau pigesnių variantų, radau tokį STOLLAR blenderį.
Jis apie 500 Lt kainuoja.

galbūt kas turi STOLLAR blenderį ir galėtų jo kokybę pakomentuoti arb agla žinote kitos firmos gerą blenderį už prieinamesnę kainą nie kad Vitamix'as.

Ar vistik Vitamix pats geriausias ir niekuo nepakeičiamas ? blush2.gif

Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
@Andrea, gal galetumet placiau apie sokolado gaminimo eiga? 4u.gif
Beje, esu tyli sio skyrelio skaitytoja, bet labai dziaugiuosi, kad vis dazniau cia pasidalinama savo gamintais receptais bigsmile.gif
Atsakyti