Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Oksanik @ 2013 11 09, 16:31)
As turiu 2 pagrind silpnybes skubejimas, gobsumas ( arba tai viskas labai arti vienas kito)
As noriu visko iskarto ir daug.
Kaip atrasti pusiausvyra nekovojant su savim, o atrandant taikius sprendimus...?

Miela Oksanik, žmonėms būna sunkiausia savo blogas ypatybes pamatyti ir pripažinti, kad jas turi. Jūs jau tai pripažįstate, vadinasi, galite su jomis kovoti. Jūs esate teisi, tiek skubėjimas, tiek gobšumas yra arti vienas kito - aistra... Padėkite kam nors, taip, šiaip sau, nesitikėdama nieko atgal. Stenkitės kasdien bent po kartą... Tegul tai būna paprasčiausia šypsena, geras žodis, bet kad būtų iš širdies ir nuoširdžiai... Lašas po lašo ir akmenį pratašo... Man asmeniškai labai padėjo sahaja joga, ji nemokama, LT ne viename mieste vyksta jų užsiėmimai... Jos pagalba atsikračiau labai daug blogų dalykų, galėjau pasižiūrėti į viską kitomis akimis, netgi sugebėjau atleisti už tokius dalykus, kurių jokiais būdais kitaip nebūčiau sugebėjusi atleisti...

QUOTE(given444 @ 2013 11 11, 00:46)
tik del vaiku (izeisiu gal tautosaka), o kas gali susilaikyti - esti aukstesnio lygio - lai susilaiko...

Viskas gerai, given lotuliukas.gif Smagu, kad sakai tą, ką jauti - Tavo žodžiai visad trykšta gyvybingumu 4u.gif

QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 11, 01:07)
Manau, kad tai ir nuo charakterio priklauso, įgimti dalykai. Tarkime aš esu labai valingas žmogus. Aš galiu sau viską apsvarsčiusi, išnagrinėjusi informaciją pasakyti: mano kūnas - ne šiukšliadėžė - ir viskas, aš to laikysiuosi amžinai. Nepaveiks manęs jokie besistebintys giminės, draugai ar dar kas nors. Nepaveiks manęs cepelinų kvapas ar pan. Bet aš tokia buvau visuomet, tai įgimta smile.gif

Va, būtent, aš irgi tokia pati... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,

Kaip malonu kaip tiek skirtingu nuomoniu ir poziuriu.Bet juk ir kiekvienas esame skirtingi, eiskom savo gyvenimo kelio,tad normalu buti kitokiu, kitaip matyti, atsirinkti, ko tau reikia , o ne kas sako kiti, tuo mes ir idomus. O kaip nuomoniu ivairiu, gali ir ta , ir ana.
Oksanik, as pasisakysiu, del taves... Tiesiog , kadangi pati domiuos, mokaus, tobuleju.
Tai zinok dziuhi zinia tau, kad tavo pripazinimas , kad tai turi jau yra didele pradzia. O dar tas samoningas suvokimas, kada taip nutinka, kaip tu jauties, kas vyskta is vis pasaka, tu nuostabi , nes save stengies pazinti ir suprasti, noras keisti, tobulet. Labiau pasitikek savim, zinok daug zmoniu, net to nepripazista ir nenori kazka keisti.o kad lengviau tai butu, tu turi pirmiausia priimti savo tokia asmenybes dali, o ji tikrai yra tik dalis, nes tu visada tokia nebuni. turbut kiekvianam nenaujiena, kad musu asmenybe sudaro visu asmenybiu rinkinys, kurio kiekviena dalis pasireiskia tam tikrai momentais. ( kas domites pasidomesite kas tai:) . Tai va tu turi pirmiausia priimti, ir nekovoti su tuo, nes kovojimas yra pastanga, o pastanga reiskia , kad tu sutelki i tai demesi,ir tai jau kelia itampa ir prisirisima prie to. Paskaityk si straipsni labai pades.

Cia
Ten tikrai labai daug nuostabios informacijos, man ji buvo ir yra labai vertinga. Gal ir tau pades.

O as zinau, kad mano zaliavalgystes kelias dar netobulas, bet tai , kad maitinuos tuo 60 proc zaliu maistu man yra nuostabu. Ir buna dienu , kad nusivalgau daugiau, bet nekaltinu tikrai saves. As esu tik zmogus. Svarbiausia yra noras eiti, siekti, daryti.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
Aciu visoms uz komentarus ir siltus zodzius 4u.gif
Siuo metu man priimtina, kad negaminu virto maisto, rezultatai zymiai geresni, kas svarbu, kad vaikai irgi pavalgo. Vyras valgo ko jis nori, o as ko as noriu. Siek tiek pasitaiko nepasitenkinimas, bet dazniausia taip buna kai vyras suirzes. Vienu zodziu pasidariau egoiste, reikia save mylet biggrin.gif As apskritai nelieciu termiskai maisto saldytuve. Vaikai praso ka nors duoti, o as apsimetu slanga. Vakar eksperementavau su kokosu: 3 vnt kokoso riesutu, ananasas, medus ir vanile, skonis kaip varske thumbup.gif Kai per daug tai liezuvi duria. Siai dienai vartoju nesuderinamus produktus, bet manau, kad tai laikina.
Nejauciu itampos kas svarbiausia bigsmile.gif

Sian kerobo saldainiukus gaminsiu.
As visus jus myliu wub.gif
Atsakyti
kaip suprast praso duoti, o jus apsimetat slanga? gal reiktu su vaikais samoningiau kalbetis, ne gyvunai visgi...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 14, 13:04)
kaip suprast praso duoti, o jus apsimetat slanga? gal reiktu su vaikais samoningiau kalbetis, ne gyvunai visgi...

samoningai as tai darau. Taigi termiskai apdoruotu produktu apskaita veda arba vyresnele arba vyras. Kalbeta ir perkalbeta, vaikai kai nemato kai kas nors valgo nepraso, sunus labiau praso. Vienu zodziu jie zn, kad su manim negaus termiskai apdoruoto maisto. Dabar grizo dukra is mokyklos ir gamina valgyt. Jeigu jus bijot, kad jie bus alkani, tai be reikalo. Nors is esmes pabadaut irgi sveika, o jie nebadauja, o valgo termiskai neapdoruota. Pusdieni, jeigu pavalgys vertingesni maista, tragedijos neivyks. Vaikai nemoka jausti saiko, jeigu galima taip pasakyt, jei emocijom vadovaujasi.
Atsiprasau, kad sukeliau jums neigiamu jausmus 4u.gif
Atsakyti
jokiu neigiamu jausmu... smile.gif dar ne tiek cia SM tenka patirti.... nereikia del kiekvieno pirst atisprasineti...nes irgi kvepia perdeta puikybe mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Turiu pora nedvasingu klausimu:

1. Kaip zaliavalgyste jums paveike svori ir figura?
2. Ar geriate vyna? Viename straipsnyje skaiciau, kad vynas yra zaliavalgiskas produktas.
Atsakyti
as ne zaliavalge, bet pradejom tuo dometis, vis isbandyt noris kokiu tai receptu, bet nelabai ismanau apie kai kuriuos produktus, pvz raw kakava, tai kas cia? paprasta kakava? raw sokoladas? tai kuom jis cia ypatingas? kad vietoj cukraus yra naudojami kiti saldikliai?
dar idomu kas tas kakavos sviestas? g.gif
beje, kokios nuomones jusu yra apie saldiklius, agavu sirupa, klevu sirupa, medu?
norejau koki raw deserta pagamint seimynai, bet va nelabai zinau ka cia nusipirkt ir kur ieskoti biggrin.gif
Atsakyti
visi isvardinti saldikliai yra nevertingi, ypac blogi tiems, kurie linke sirgti kraujagysliu ligomis ir aukstu kraujo spaudimu. bet zaliavalgiai juos naudoja, nes tai geriau nei baltasis cukrus, tik is esmes - ne geriau. zaliavalgiai ir tortus labai naudoja - bet zaliavalgyste is esmes tai ne receptu atkartojimas. tikroji zaliavalgyste yra valgymas tokio maisto, koks jis yra, nedarant is ju cirku (aisku, kokteiliai nesiskaito). negaminant jokiu ten picu ir tt. skaiciau, kad su kulinarija atejo ligos. o juo daugiau mes valgysim produktu o ne receptiniu dalyku - juo geriau.
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2013 11 16, 17:52)
as ne zaliavalge, bet pradejom tuo dometis, vis isbandyt noris kokiu tai receptu, bet nelabai ismanau apie kai kuriuos produktus, pvz raw kakava, tai kas cia? paprasta kakava? raw sokoladas? tai kuom jis cia ypatingas? kad vietoj cukraus yra naudojami kiti saldikliai?
dar idomu kas tas kakavos sviestas?  g.gif 
beje, kokios nuomones jusu yra apie saldiklius, agavu sirupa, klevu sirupa, medu?
norejau koki raw  deserta pagamint seimynai, bet va nelabai zinau ka cia nusipirkt ir kur ieskoti biggrin.gif

Tikroji kakava ta prasme, tiesiai iš natūralių pupelių, be jokių skaniklių, saldiklių ir pan.
O tikras šokoladas tai ta pati natūraliai perdirbta kakava (šaltuoju būdu, o ne vartojant aukštas temperatūras)
Stevia plačiai paplitęs natūr. saldiklis. Aišku, kaip ir kiekvienas augalas, ji irgi turi šalutinių požymių, bet šiaip jau jie gana menki ir ji saugi, jei ne kilogramais vartoti.
Į desertus pirmiausia kokosų aliejus, sviestas dedamas, riešutų miltai, žem. riešutų sviestas.
Atsakyti
kokosu sviestas/aliejus lb skanus, bent jau man.
bet ta naturali kakava, nu niekaip. cia daugelis ta pastebi. dejau i tingini - tai tik skoni sugadinau. g.gif
tiesa, dar gavau dovanu per gimtadieni - kokosinio cukraus, tokio rudo. nu nezinau, niekaip niekaip ne pro kur... schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos
O gal zn koki receptuka saldesiu su ksantano derva arba su agaru, gali buti ir veganiski. Ksantano dervos turiu daugiausia ji augalines kilmes. Turiu kerobo, agavu sirupo, medaus, riesutu, vaisiu, kokosu aliejaus. Sestadieni svesim vaiku sukaktys.
Atsakyti