Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Pradėkim nuo to, kad voresta yra viena iš savo kiekvienoje temoje reklamuojamo puslapio bendraautorė smile.gif
Ir kai ateina žmogus ir sako, kad yra šiek tiek žaliavalgis, nes valgo žalią mėsą, todėl turi teisę ir šioje temoje reikštis, tai nei verkt, nei juoktis. Tada visi pasaulio žmonės yra žaliavalgiai, nes visi ką nors žalio valgo biggrin.gif Kas obuolį, kas salotą. Bet juk esmė, kad kuo dažniau būtų atverstas tas ypatingai protingas tinklapis, argi ne? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2013 11 08, 17:36)
Pradėkim nuo to, kad voresta yra viena iš savo kiekvienoje temoje reklamuojamo puslapio bendraautorė smile.gif

galiu save tokia laikyti, nes tikrai ten yra keletas straipsnių iš mano blogo, tačiau jie ne apie metabolizmą. Jie iš kitos temos, kuri šiuo metu čia nenagrinėjama.
Tačiau bendraautorių ten šimtai- jei koks mano straipsnis išspausdintas Lryte -tai ką ir jo nuorodų negaliu dėti?
Jei matau žmogų, kuriam informacija iš ten gali padėti, tai pasidaliju informacija .
Jei tos informacijos dėka žmonės atsikratė labai sunkių bėdų pvz Išsėtinės sklerozės, vėžio ar kam nors tuo pakenkiau?
Bet juk esmė, kad kuo dažniau būtų atverstas tas ypatingai protingas tinklapis, argi ne?

Jei jau tokia Išmintinga, pasakyk, kokia iš to kam nors nauda, išskyrus tuos žmones, kurie ten rasta informacija išmoksta pasinaudoti savo sveikatos labui? Ar ten paspaudimai kapeikas generuoja? Kas nors, be žinių, ten siūloma?

Nepatinka HS, prašom originalą http://www.royalrife.com/hbal.html
Geriau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 08 lapkričio 2013 - 18:00
QUOTE(Išmintinga @ 2013 11 08, 07:36)
Bet juk esmė, kad kuo dažniau būtų atverstas tas ypatingai protingas tinklapis, argi ne?  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Pakliuvo man į rankas knygutė N.V. Tarasovas ir T. I. Bochanovskaja "Žalias maistas ir jo gaminimas". Knygutė rusų kalba, išleista 1931 metais Leningrade. Labai įdomiai skaitosi. Žinoma, atmetus visus proletariatinius pasisakymus smile.gif))... Pasirodo, tuo metu Leningrade netgi vyko ir žaliavalgystės kursai. Pasak knygos įvade pasisakiusio profesoriaus V. V. Markovičiaus, pirmiausia reiktų atsisakyti juodos mėsos, paskui - baltos mėsos, trečia - atsisakyti žuvies, ketvirta - pereiti į pieno bei augalinį maistą, penkta - įvesti kuo daugiau žalio maisto, ir šešta - perėjimas į švarią žaliavalgystę, neatsisakant rupios duonos. Pats profesorius, knygos rašymo metu, buvo penktoje stadijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 08 lapkričio 2013 - 17:58
tautosaka, ziuriu ajurveda tave uzkabinus. o grybai? jei neklystu, labai megsti grybus...kiek zinau, pagal ajurveda, jie neleistini, nes...auga zemeje, vadinasi atveria mumyse geidulinguma.... ka manai? mirksiukas.gif

oho, na ir mokslingas musu skyrelis pasidare. siaip jau man, merginos, tokios diskusijos - idomiau, tokie gincai, moraliniai, moksliniai - negu vien dalijimasis salotyciu ir uztepeliu receptukais blush2.gif ax.gif aisku, tik gincijames su visa derama pagarba 4u.gif

VV, - uz paskutini posta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 08 lapkričio 2013 - 18:58
iš ryto patartina suvalgyti 7 daigintus migdolus - tai maistas smegenims lotuliukas.gif
Atsakyti
tai? as apie grybus...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 08, 12:08)
tai? as apie grybus...

Taip, given, grybai yra tamasinis maisto produktas, kaip ir mėsa, alkoholis, cukrus. Jie visi sunkiai virškinami. Netgi, karvės pienas, tik pamelžtas yra satvinis, po keturių valandų tampa radžastiniu (aistroje). Ne viskas, kas auga žemėje yra tamasinio pobūdžio (labai gera indų pasaka Dr. Douglas N. Graham "Mitybos formulė 80/10/10" knygoje apie dramblį ir šešis akluosius). Paiimkim, pavyzdžiui, morkas. Jos auga žemėje, tačiau jos padeda sumažinti karštį kūne, išvalo toksinus iš kraujo, pagerina virškinimą ir t.t. Jos, kaip ir saldžiosios bulvės, burokėliai, ropės, nors ir auga žemėje, yra satviniai produktai. Čia yra daugiau paaiškinta, jei įdomu.
Taip, man labai patinka grybai. Būna dienų, kai atrodo juos valgyčiau ištisai. Bet mano tikslas yra išvalyti kūną nuo visų priklausomybių. Ir aš žaliavalgystės pagalba po truputį einu pirmyn, į tą šeštąją stadiją. Ateis laikas, kai grybų neliks mano valgiaraštyje, kaip neliko ir kavos, be kurios negalėjau gyventi...

Beje, ajurveda nėra vien tik būdas padaryti kūną sveiku, kiek įmanoma, tai yra gyvenimas harmonijoje su savimi ir aplinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 08 lapkričio 2013 - 22:46
Dėl tų mūsiškų, nuo seno žinomų grybų sutinku, bet pievagrybiai man asmeniškai gana lengvučiai smile.gif Aišku, gal ajurveda sako ir kitaip, bet man regis reikia ir į savo konkretų kūną, virškinimą, organizmą atsižvelgti.
Atsakyti
sveiki 4u.gif
Tautosaka, perskaiciau, kad ajurivedas mokymas padeda jums atsikratyti silpnybiu.
As turiu 2 pagrind silpnybes skubejimas, gobsumas ( arba tai viskas labai arti vienas kito)
As noriu visko iskarto ir daug.

Mesos atsisakiau pries daugiau nei metus. Slubuodama, bet laikausi zaliavalgystes. As zn, kad atkritimus skatina psihologiniai dalykai. Bandau surasti optimaliausiu variantu. Norisi, kad artimieji nuo to nekentetu. Nes pvz, dabar is principo atsisakiau gaminti virta maista, nes dazniausia as ji ismetu, nes vaikai meiliau valgo duona, dziuveselius ir t.t. Nusprendziau, jeigu mano gamintas maistas sugenda, tai as daugiau skirsiu laiko savo zalio maisto gamybai ir tada jie matant, kad as valgau tik si maista susigundys su laiku, svarbu atlaikyti fronta. Sprendimai, sprendimai.
As pastebejau tokia tendencija, kad man atkritimai buna pries menesines, mazdaug pries savaite iki ju, bet nebutinai, 3 sav saziningai zaliavalgiauju ir tik kazkoks stresas as atkrentu, ypac, kai matau kai mano virto maisto nevalgo, tada is apmaudo ji visa suvalgau, veliau sergu nevirskinimu ir duju sankaupom ir t.t. O virtas maistas -toksina, narkotine medziaga, nusizengei, veliau dar sunkiau atsispirti, tarsi kazkas issiurbe tavo energija ir ryzta.
Pasigendu harmonijos, jos man labai truksta. Tas skubejimas irgi gerokai pakisa koja. O ir zaliu maistu norisi priviliuoti savo seimyna, tada paieskos zaliu produktu atima laika, nes norisi pigiau ir daugiau. Kazkaip truksta ramybes, koncentruotu minciu, apmastymu. Aisku kartais pavargstu nuo skubejimo ir tada ateina laikas medituot, kazkaip savaime, tiesiog protas atsijungia.
Kaip atrasti pusiausvyra nekovojant su savim, o atrandant taikius sprendimus...?
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2013 11 10, 01:31)
Nes pvz, dabar is principo atsisakiau gaminti virta maista, nes dazniausia as ji ismetu, nes vaikai meiliau valgo duona, dziuveselius ir t.t. Nusprendziau, jeigu mano gamintas maistas sugenda, tai as daugiau skirsiu laiko   savo zalio maisto gamybai ir tada jie matant, kad as valgau tik si maista susigundys su laiku, svarbu atlaikyti fronta. Sprendimai, sprendimai.
As pastebejau tokia tendencija, kad man atkritimai buna pries menesines, mazdaug pries savaite iki ju, bet nebutinai, 3 sav saziningai zaliavalgiauju ir tik kazkoks stresas as atkrentu, ypac, kai matau kai mano virto maisto nevalgo, tada is apmaudo ji visa suvalgau, veliau sergu nevirskinimu ir duju sankaupom ir t.t.

Laba,

aš jau seniai negaminu šeimai: kam gaminti, jei tenka išmesti? Mėsyyytės, jei kuriam yra toks poreikis pavalgo darbe/ugdymo įstaigoje, o namie tikrai nenumirs (maniškiai) gavę vaisių ar daržovių vakarienei. Košės - geriausiu atveju lotuliukas.gif
Kas lieka nesuvalgyta - keliauja anytos vištoms. Tikrai neturiu minčių kišti į save nesuvartotą maistą. Buvo čia sykį atvejis, kai suvalgiau po ilgo laiko kažko virto - vos kanopėlių nepakračiau, kaip žiauriai buvo doh.gif Nuo to laiko vien nuo tos minties, kaip blogai buvo, nekyla noras kažką bandyt.
Siūlau nebegaminti šeimai, ypač jei yra tokia tendencija, kad nevalgo - vadinas, gal ir nenori:) Nuo duonos valgymo dar niekas badu nemirė. Tegul valgo duoną, jei skanu:)
Man irgi prieš mmm būna kažkokie ėdrumo priepuoliai doh.gif Žiū, ir neaišku kur 5 kg kriaušių ar vynuogių...dingo??? Dar vis kartais patraukia ant juodojo šokolado tuo metu (deja, bet raw šokolado taip ir neprisijaukinau - neskanus jis man g.gif )
Meditacijos dar bandyt neteko, bet jau esu kelyje link jogos (turėčiau greitu metu pradėt lankyt), tai gal atrasiu ir ten sau naujų dalykų. Tačiau spėjau išbandyt tokį a le pusiau badavimą (na, ne visai, bet..): valgymą vieną sykį per dieną. Salotų dubuo. Ir viskas. Su mano pomėgiais smaguriauti vaisius kilogramais, tai man buvo tikras atradimas, kad aš tai galiu ir nesijaučiu alkana po to visą dieną thumbup.gif
Dabar bandysiu dar kažkokį įdomų dalyką, kurį aptikau FB žaliavalgių grupėje - aerobinį vaisių ir daržovių apdorojimą g.gif Labai jau sužavėjo atsiliepimas "dabar užtenka keturių nedidelių obuolių visai parai - IR VALGYTI DAUGIAU NEBESINORI - net "tradicinio" maisto kvapai nekelia jokių emocijų". Given444 - manau, Tau irgi turėtų patikti, ypač ekonominė šios metodikos pusė biggrin.gif

i 
skelbimams yra skirta Skelbimų lenta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 11 lapkričio 2013 - 13:24
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 09, 12:08)
Dėl tų mūsiškų, nuo seno žinomų grybų sutinku, bet pievagrybiai man asmeniškai gana lengvučiai smile.gif

pagal ajurveda vienaip. o vat mano pats mylimiausias gydytojas (mitybos prasme) Fuhrman kaip tik teigia, kad sie balti pievos grybai nera tikrieji misko grybai ir maistine prasme (ne dvasine) - kaip tik maziausiai vertingi. kaip nusiminiau. nes, ziema tik tokius ir valgau beje.

claries,

zinok mano polinkis uzkandziAUTI visai nyksta totaliai. ypac atradus dr Fuhrmana, bet pvz, as valgau ankstinius, juo dievinu. ne kasdien, bet... ir darzoviu daug. ir badavimus visad gerai palaikydavau, tada man mazai valgyt arba isvis NEVALGYT 1-2D-nieko nereiskia schmoll.gif bet...nenoreciau pasiekti stadijos kaip tu rasai "nuo virto maisto uzverst" kojas. oi nenoreciau.... man rodos tai kaip tik nelaisve... tenka gyventi strukturose kur tenka valgyti virta maista, niekur pardos salia nera, esi pvz misijoj, ir palmes neauga... jus cia kalbat apie ISsilaisvinima, o man kaip tik tai butu nelaisve. jei atvirai - tai nenoriu is maisto padaryti religijos dar vienos. todel manau kad 30proc ar 40oroc virto maisto (ne sh, o negliukeminiai augalai), tikrai imanoma islaikyti savy nemirstant. as nenoreciu valytis iki begalybes, kad paskui gyventi azoru vien, kaip viena grupele zmoniu, skaiciau. nu galima gyventi ir taip, beveik is vis nevalgant, vien saules energija. bet...koks to tikslas? galima ir be sekso seimoje gyventi.... zinau, ajurveda gi teigia - kad seksas - tik del vaiku (izeisiu gal tautosaka), o kas gali susilaikyti - esti aukstesnio lygio - lai susilaiko...nu, zodziu, galima tobulintis iki begalybes, galima medituoti po 4 val per diena, bet ziurek tuo metu gal gatveje kam gyvybes neisgelbesi... bet cia mano nuomone, as siekiu harmonijos kitaip. zodziu, tikrai nenoriu kad maistas man taptu dievu. manau, veganiska mityba (be miltu, cukraus, blynu, alieju) - jau ir taip yra super, kur verdami tik keliu rusiu augalai.
imho 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 11 lapkričio 2013 - 09:56
QUOTE(Oksanik @ 2013 11 10, 01:31)
sveiki 4u.gif
Tautosaka, perskaiciau, kad ajurivedas mokymas padeda jums atsikratyti silpnybiu.
As turiu 2 pagrind silpnybes skubejimas, gobsumas ( arba tai viskas labai arti vienas kito)
As noriu visko iskarto ir daug.

Mesos atsisakiau pries daugiau nei metus. Slubuodama, bet laikausi zaliavalgystes. As zn, kad atkritimus skatina psihologiniai dalykai. Bandau surasti optimaliausiu variantu. Norisi, kad artimieji nuo to nekentetu. Nes pvz, dabar is principo atsisakiau gaminti virta maista, nes dazniausia as ji ismetu, nes vaikai meiliau valgo duona, dziuveselius ir t.t. Nusprendziau, jeigu mano gamintas maistas sugenda, tai as daugiau skirsiu laiko  savo zalio maisto gamybai ir tada jie matant, kad as valgau tik si maista susigundys su laiku, svarbu atlaikyti fronta. Sprendimai, sprendimai.
As pastebejau tokia tendencija, kad man atkritimai buna pries menesines, mazdaug pries savaite iki ju, bet nebutinai, 3 sav saziningai zaliavalgiauju ir tik kazkoks stresas as atkrentu, ypac, kai matau kai mano virto maisto nevalgo, tada is apmaudo ji visa suvalgau, veliau sergu nevirskinimu ir duju sankaupom ir t.t. O virtas maistas -toksina, narkotine medziaga, nusizengei, veliau dar sunkiau atsispirti, tarsi kazkas issiurbe tavo energija ir ryzta.
Pasigendu harmonijos, jos man labai truksta. Tas skubejimas irgi gerokai pakisa koja. O ir zaliu maistu norisi priviliuoti savo seimyna, tada paieskos zaliu produktu atima laika, nes norisi pigiau ir daugiau. Kazkaip truksta ramybes, koncentruotu minciu, apmastymu. Aisku kartais pavargstu nuo skubejimo ir tada ateina laikas medituot, kazkaip savaime, tiesiog protas atsijungia.
Kaip atrasti pusiausvyra nekovojant su savim, o atrandant taikius sprendimus...?

Manau, kad tai ir nuo charakterio priklauso, įgimti dalykai. Tarkime aš esu labai valingas žmogus. Aš galiu sau viską apsvarsčiusi, išnagrinėjusi informaciją pasakyti: mano kūnas - ne šiukšliadėžė - ir viskas, aš to laikysiuosi amžinai. Nepaveiks manęs jokie besistebintys giminės, draugai ar dar kas nors. Nepaveiks manęs cepelinų kvapas ar pan. Bet aš tokia buvau visuomet, tai įgimta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 11 11, 09:46)
pagal ajurveda vienaip. o vat mano pats mylimiausias gydytojas (mitybos prasme) Fuhrman kaip tik teigia, kad sie balti pievos grybai nera tikrieji misko grybai ir maistine prasme (ne dvasine) - kaip tik  maziausiai vertingi. kaip nusiminiau. nes, ziema tik tokius ir valgau beje.
claries,

Bet skrandį irgi reikia kažkuo užkišti smile.gif Gi svarbu, kad tai nėra blogai, o kad ne per daugiausiai jau ten visko turi, tai ką padarysi
Atsakyti