Tautosaka jei galima noreciau tavo pagalbos paprasyti, nes manau kad esi isties protinga ir daug ziniu turinti moteris. O ir ajurvedai prijauti kaip ir as. Turiu problema su skrandziu, ziauriai padidejas rugstingumas, neturiu kolkas jokiu zaizdu, bet vat neleidzia man jis konfortiskai gyvent nors tu ka. Gydytojai aisku siulo kruva cheminiu vaistu ir raminamuju!, o man kazkaip pernelyg sunku tersti savo organizma, kol kas paklustu jiems bet matau kad tam nebus galo. Gal turi kokiu patarimu kaip galeciau sau padeti.
Atsiprasau uz
QUOTE(eliuka @ 2013 10 29, 05:49)
kur perkat daiginimui grudu (kvieciai, grikiai, avizos)? Man tai noretusi lietuvisku grudu...
perku dažniausiai iš vietinių ūkininkų, kurie augina įvairių rūšių augalus. Stengiuosi pirkti maisto produktus, kurie šalia manęs auginami. Aišku, kokosų neišauginsi mano aplinkoj... Paieškok gal koks ūkininkas šalia pardavinėja.
Gotica, ačiū už gražius žodžius Skrandžio glandos gamina rūgštis, kurios padeda suskaidyti skrandyje maistą. Kai tų rūgščių prisigamina per daug, jaučiame padidėjusį rūgštingumą. Kas sukelia? - yra daug veiksnių. Aš skirčiau pirmoj vietoj, nereguliarų maitinimąsi bei dienos rėžimo nesilaikymą. Pagal ajurvedą, rūgštingumas kyla, kai valgome per daug sauso, rūgštaus, aitraus, aštraus arba per šalto, per karšto maisto.Taip pat rūkymas, alkoholis bei kava prisideda prie rūgštingumo pakilimo. Psichologiniai veiksniai, kaip baimė, pyktis... gyvenimo būdas: sunkus fizinis darbas, darbas karštoje aplinkoje, kėlimasis naktį...
Pienas neutralizuoja rūgštis, bet vėl gi, pieną patartina gerti iki 6 ryto bei po 6 vakaro, šiek tiek pašildytą ir su prieskoniais. Kiekvienam pieno kiekis, kurį gali išgerti irgi skiriasi - nepadaugink, nes paskui gali dar labiau skaudėti. Po valgymo gali sukramtyti po 5 - 6 baziliko lapelius, ar pačiulpti gvazdikėlį. Dar geras yra kardamono prieskonis: sutrink 2 kardamono sėkliukes (geriausia pirkt ne maltas, dar nelukštentas sėkliukes, nes jos labai greit praranda savo savybes) užpilk stiklinę vandens (~250 ml), pakaitink 15 min, kai pravės išgerk. 100g smulkinto kopūsto pavirti stiklinėje vandens, kol liks ~ 100 ml, ataušinus gerti triskart per dieną... Dar tiktų pagerti gydomojo molio - as pati kartas nuo karto jo pageriu.
Reiktų vengti garstyčių, acto, pipirų, pomidorų padažo, karbonizuotų gėrimų, arbatos, kavos, alkoholio, ankštinių augalų. Stenkitės laikytis dienos rėžimo ir nebadaukite.
Jeigu mėgstate jogą, tinkami pratimai : pavanmuktasan
Beje, lietingu metų laiku ir taip padidėja rūgšties išsiskyrimas
Nors manęs patarimo ir neklausė, aš pasakysiu, kad yra atvirkščiai, skrandį skauda, kai jame trūksta rūgšties. Skrandžio nervai gerai jaučiasi rūgščioj aplinkoj ir labai blogai - kai jos trūkumas. Tada skauda.
Jei dabar dar bus panaudoti rūgštį mažinantys vaistai, tada viskas visai negražiai toliau bus.
http://www.homosanit..._druskos_rugsti
Gotica, tavo nagų paviršiuje nesimato išilginių iškilų juostelių? Jei yra, tai rodytų druskos rūgšties trūkumą.
Jei ką, tai vieną žaliavalgį su tokia bėda, per savaitę iš skausmų išvadavau, ir daugiau niekada jam skrandžio neskaudėjo.
Jei dabar dar bus panaudoti rūgštį mažinantys vaistai, tada viskas visai negražiai toliau bus.
http://www.homosanit..._druskos_rugsti
Gotica, tavo nagų paviršiuje nesimato išilginių iškilų juostelių? Jei yra, tai rodytų druskos rūgšties trūkumą.
Jei ką, tai vieną žaliavalgį su tokia bėda, per savaitę iš skausmų išvadavau, ir daugiau niekada jam skrandžio neskaudėjo.
Skrandžio skausmas ir padidėjęs rūgštingumas nėra vienas ir tas pats dalykas. Skrandžio skausmas yra dažnai pasitaikanti problema, kurios tikslią priežastį sunku nustatyti - tai gali būti ne vienos ligos požymis. Padidėjusio rūgštingumo požymiai dažniausiai atsiranda 1 - 2 valandos po valgymo. Tokiu metu skrandžio sultys būna jau apdoroję suvalgytą maistą ir jų perteklius pradeda dirginti (graužti) gleivinę skrandyje. Tai sukelia deginantį jausmą skrandyje, gali pykinti, kartais sukelti vėmimą, gali sutrikti virškinimas, žmogus gali rūgščiai atsirūgti. Rūgšties perteklius gali pereiti į stemplę, taip sukeldamas deginantį skausmą krūtinėje, žinomą kaip refliuksas arba rėmuo. Jeigu nesiimti jokių priemonių, gali atsirasti opų.
Kaip minėjau anksčiau, ajurveda nežiūri vien tik kokį maistą įdedi į save. Tai apima žmogaus kūną, protą ir sielą, tik viską suderinus, galimi teigiami pasikeitimai. Suderintas reguliarus maitinimas (gali paieškoti pitą raminančių receptų), dienos rėžimas, joga ir meditacija.
Kaip minėjau anksčiau, ajurveda nežiūri vien tik kokį maistą įdedi į save. Tai apima žmogaus kūną, protą ir sielą, tik viską suderinus, galimi teigiami pasikeitimai. Suderintas reguliarus maitinimas (gali paieškoti pitą raminančių receptų), dienos rėžimas, joga ir meditacija.
Na Gotica pasakys, kada jai skauda, po keletos val, ar vos pavalgius.
Daugumai skauda dėl trūkumo ir labai retam dėl pertekliaus.
Daugumai skauda dėl trūkumo ir labai retam dėl pertekliaus.
QUOTE
Gastritas tai ūminis ar lėtinis skrandžio gleivinės uždegimas, kai pažeista gleivinė parausta, paburksta, sunkesniais atvejais susidaro erozijos (gleivinės išopėjimas). Esant lėtiniam uždegimui, nyksta rūgštį gaminančios skrandžio liaukos ir gleivinė vystosi gleivinės atrofija....
..... Paprastai pavalgius po 30-40 min. ligoniui pradeda skaudėti viršutinę pilvo dalį, jį pykina, jis raugėja, užkietėja viduriai.
..... Paprastai pavalgius po 30-40 min. ligoniui pradeda skaudėti viršutinę pilvo dalį, jį pykina, jis raugėja, užkietėja viduriai.
voresta, jūs painiojate visus. Galvą guldau, kad nesate gydytoja. Kas yra gastritas? Tai ne tas pats, kas padidėjęs rūgštingumas. Kitą kartą atidžiau perskaitykite klausimą, kad jau taip skubate į jį atsakyti. Gastritas yra uždegimas, skrandžio gleivinės sienelės erozija. Jis gali atsirasti staiga, arba palaipsniui. Gastritą gali sukelti per didelis alkoholio vartojimas, chroniškas vėmimas, stresas, tam tikrų vaistų vartojimas, taip pat jį gali sukelti virusai ir bakterijos.
Oho kiek cia diskusiju sukeliau
Man neskauda skrandzio, kartais tik padilgcioja, bet skausmu to napavadinciau. Skrandzio tyrimas parode paraudusias sieneles, zodziu sudirginima. Pagrindinis simptomas labai rugstus skonis burnoje, na kartais toks pojutis kad atsikandai labai rugstaus obuolio, ir tas pojutis nepraeina. Aisku daktarai israse rugsti mazinanciu vaistu stipriu!. Ilgiau juos pagerus viskas issisprendzia, bet tik pameginu mest, busena vel tampa pradine, ir vel turiu pradet gert. Jei negeriu keleta dienu, pradeda pykinti ir svaigti galva, tikrai busena nepavydetina. Nu zodziu uzburtas ratas. Valgyti aisku pataria viska tik virta ir troskinta, jokiu vaisiu, zaliu darzoviu. Baisu. Paskutiniu metu israse stipriu raminamuju, sako nuo streso viskas, aisku as ju nevartoju. Todel tikrai dekoju uz patarimus, meginsiu isbandyti viska kol atrasiu sau tinkama sprendima.
Jokios kavos, burbuliuku negeriu, sokolado, mesos nevalgau, nerukau, na net nezinau kaip cia taip man atsitiko. Dar gavau patarima is daktaru i savo valgiarasti butinai itraukti mesa!!!
Man neskauda skrandzio, kartais tik padilgcioja, bet skausmu to napavadinciau. Skrandzio tyrimas parode paraudusias sieneles, zodziu sudirginima. Pagrindinis simptomas labai rugstus skonis burnoje, na kartais toks pojutis kad atsikandai labai rugstaus obuolio, ir tas pojutis nepraeina. Aisku daktarai israse rugsti mazinanciu vaistu stipriu!. Ilgiau juos pagerus viskas issisprendzia, bet tik pameginu mest, busena vel tampa pradine, ir vel turiu pradet gert. Jei negeriu keleta dienu, pradeda pykinti ir svaigti galva, tikrai busena nepavydetina. Nu zodziu uzburtas ratas. Valgyti aisku pataria viska tik virta ir troskinta, jokiu vaisiu, zaliu darzoviu. Baisu. Paskutiniu metu israse stipriu raminamuju, sako nuo streso viskas, aisku as ju nevartoju. Todel tikrai dekoju uz patarimus, meginsiu isbandyti viska kol atrasiu sau tinkama sprendima.
Jokios kavos, burbuliuku negeriu, sokolado, mesos nevalgau, nerukau, na net nezinau kaip cia taip man atsitiko. Dar gavau patarima is daktaru i savo valgiarasti butinai itraukti mesa!!!
QUOTE(gotica @ 2013 10 31, 21:09)
Dar gavau patarima is daktaru i savo valgiarasti butinai itraukti mesa!!!
ooo... kur radai tokį protingą daktarą. Nes aš irgi tą patį patarčiau. Baltyminis maistas skatina druskos rūgšties gamybą. Kai nebetruks rūgšties, nurims tavo skrandis. Beje, mėsą galima valgyt vytintą- t.y raw. , jei jau nenori nusidėt žaliavalgystei. Jei ką- aš žaliavalgė- mėsėdė , o daržoves troškinu.
Tik nustok naudoti rūgštį mažinančius, tau tikrai to nereikia, kaip ir daugybei kitų. Tau jos yra per maža. Įsitikinti gali tik vienu būdu- paklausyk daktaro.
būtent, daktaro, ir gero daktaro, ne šiaip su baltu chalatu
QUOTE(Jolete @ 2013 10 22, 19:23)
Merginos ar yra pirkti kokosų sviesto? arba kuo jį galima pakeisti? noriu daryti desertą http://rawforbeauty....cheesecake.html
merginos, mane irgi labai domina, kur perkate pvz kokosų sviestą maistui?
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 31, 20:36)
ooo... kur radai tokį protingą daktarą.
Šiaip jau didžioji dauguma tradicinės medicinos gydytojų rekomenduoja valgyt mėsą Tai rasti tokį daktarą tikrai nesunku - kiekvienoje poliklinikoje ar kitoje gydymo įstaigoje į bet kurį kabinetą užsukus lengviausia rasti tokį, kuris pats valgo mėsą ir kitiems siūlo
QUOTE(skyler @ 2013 11 04, 18:33)
merginos, mane irgi labai domina, kur perkate pvz kokosų sviestą maistui?
Labai paprasta su sviestu -http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/virtuve/gaminame-namuose/pasidarykime-pacios-nuostabus-kokosu-sviestas-724-328551