Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikutes. As irgi jau kuris laikas stengiuos po zingsneli eiti prie zaliavalgystes. Gal pasirinkau ne pati geriausia laika ( netrukus gimdysiu anra vaikiuka ir laukia ilgas zindymo periodas) tai truputi neramu kad nepakenkti sau ir mazylei. Kai perskaiciau Colino knyga, isvis pasidare baisu (mano seima suvartoja baisiai daug pieno prod). Bet pas jus ziuriu pienas nera laikomas labai didelia blogybe? Dar klausimelis. O kaip jusu vaikuciai? Nes mano pirmagime eina i darzeli, tai didziaja dali maisto gauna ten, o racionas baisokas. blynai, varskeciai, sureliai, sausainiai, morkos su majonezu ir pan, jau nekalbu apie saldumynus.
Ar jus kazkaip skaiciuojate gaunamu maist medziagu kiekius, kalorijas, ar tiesiog megaujates maistu ir stengiates kad jis butu kuo ivairesnis?
Atsakyti
nu jau zaliavalgiai tai kcal neskaiciuoja schmoll.gif jie ir taip nepakankamai kartais surenka tu kcal (apie 2000kcal mazdaug norma), pagalvok kiek kcal turi darzoves? ax.gif juk saujomis riesutu neslamsi, uztat butina vaisiu nepamazinti nes tai pagrindins energijos saltinis ir jie neleis tau uzsimanyti kazko pamoninio saldaus, kai neteksi jegu...
zodziu zaliavalgiai irgi klaidu pridaro, issenka - todel maitintis - tikrai, vos ne menas 4u.gif nors atrodo, kas cia... kaip i tualeta nueit. o pasirodo, taip nera.

zodziu, yra daug internete psl kur zaliavalgiai suvartoja 2000-3000-4000kcal, ir nestoreja, nes jie arba zindo pienu, arba intensyviai sportuoja - ir isvis - zalio maisto kcal organizmas degina daug greiciau ir efektyviau nei termiskai apdoroto maisto kcal.

taigi, patariu tikrai galvos nesukt 4u.gif

o del darzeliu tai tikrai beda. gerai kad mano vaikai eina i toki pusiau privatu darzeli-mokykla, ir ten maitinami bent jau "sveiku vegetarisku" maistu.
Atsakyti
Sveikos merginos,

paskaičiusi Viktorijos Boutenko knygą nebegaliu taip maitintis kaip iki šiolei, sąžinė neleidžia. Nuo ko jūs patartumėte pradėti žaliavalgystę? Nusipirkčiau tą išgirtą Thermomix, bet neišgaliu kol kas, taupau, su džiovintuvu Excalibur tas pats. Kaip pradėti žaliavalgiauti be šių prietaisų? Ačiū už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 09, 06:14)
kai ilgai nevartoji gyvulinio baltymo, organizme išnyksta/sumažėja fermentų jiems virškinti .
Apie "povandeninius akmenis" :
Vieno protingo žmogaus saitas kur yra daug informacijos.
Patys didžiausi povandeniniai akmenys yra polinesotieji riebalai ir fruktozės perteklius.
Jei abu yra žudikai nr1 ir nr2 pasaulyje.

voresta, tu ateini is Paleo temos ir aiskini cia. as gi nebandau eiti i jusu tema ir ten aiskinit. nemanau kad ir Paleo turi povandeniniu sroviu.
del fruktozes pertekliaus, labai graziai aiskina Graham ir Fuhrman, tikrai jos nebijau, nes jei dietoje yra mazai riebalu, fruktoze labai greit ir paprastai pasisalina is kraujo, o butent su riebalais ji sukimba (jei vartojama daug riebalu), ir tik tumet issaukia autoimuninius sutrikimus, diabeta ir pan. jau senokai imta kalbeti kad diabeto priezasti yra riebalai, o ne vien "cukrus". jei noresiu platesnes info, galiu tau nukopint i AZ.
taip kad reikia viskuo dometis, ir ypac kritiskai. butu naivu, jei Paleo garbintum irgi 200proc.
man pvz Artimiausias kelais yra Fuhrman pasiulytas - veganiskasis. zalio maisto kuo daugiau , plius virti ankstiniai grikiai(grudai kurie neturi gliuteno, nors siaip grudu apskritai jau vengiu, tiesiog nera poreikio, apart grikiu.)
taigi, superinis dalykas. ankstiniai normalizuoja cukraus kieki kraujyje, uzmusa tuos "norejimus kazko saldaus". juk kas yra ankstiniai - tos pacios darzoves, tik kitokios rusies.
o mazinti vaisius ar kontroliuoti vaisiu kieki, kaip Paleo teigia, ne iseitis. schmoll.gif
nes vaisiai mums teikia energija,jie - musu organizmo kuras, be ju pakankamo kiekio galu gale nusilpstam, o tada tai tikrai uzsinorime nesveiku pramoniniu saldziu dalyku. vien darzovemis ir mesa energijos nepasikrausi. ims dominuoti vel riebALU PERTEKLIUS, ir tada pssshhh. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Fungu @ 2013 10 16, 09:15)
Sveikos merginos,

paskaičiusi Viktorijos Boutenko knygą nebegaliu taip maitintis kaip iki šiolei, sąžinė neleidžia. Nuo ko jūs patartumėte pradėti žaliavalgystę? Nusipirkčiau tą išgirtą Thermomix, bet neišgaliu kol kas, taupau, su džiovintuvu Excalibur tas pats. Kaip pradėti žaliavalgiauti be šių prietaisų? Ačiū už patarimus. 4u.gif

sazine leis kai kunas prades reikalauti "savo duokles", dar neissivales.... biggrin.gif
siaip, eilinis philips blenderis visad tui buti po ranka.
atsisakyk po truputi tam tikros rusies produktu, mesos, po to pieno... itraukt kuo daugiau gyvo maisto...ir taip po truputi...
kiti nutraukia viska vienu ypu.
kaip kam lengviau. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 16 spalio 2013 - 11:25
Aš apie skaičiavimą ta prasme kad netrūktų nieko. Gal reikia skaičiuoti suvartojamu baltymų,riebalų uralan kiekį?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 16, 11:23)
sazine leis kai kunas prades reikalauti "savo duokles", dar neissivales.... biggrin.gif
siaip, eilinis philips blenderis visad tui buti po ranka.
atsisakyk po truputi tam tikros rusies produktu, mesos, po to pieno... itraukt kuo daugiau gyvo maisto...ir taip po truputi...
kiti nutraukia viska vienu ypu.
kaip kam lengviau.  smile.gif  4u.gif

Visų pirmiausia ačiū jums už atsakymą. 4u.gif

O ar Philips blenderiai yra pakankamai stiprūs, kad žalumynų celiuliozines(?) sieneles sutrinti? Viktorijos Boutenko knygoje apie tai rašoma buvo, kad tam, kad gauti visus įmanomus vitaminus iš žalumynų, reikia stipraus blenderio.
Atsakyti
na, nesusmulkina, tas ir yr. grumsteliai jaucias kartais, reikia labai mazai vandens pradzioj pilt (ant zalumynu ir vaisiu)i, o po to jau dapilti daugiau vandens (nes priesingu atveju visai gali gautis zoles ir arbata) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 spalio 2013 - 08:33
QUOTE(given444 @ 2013 10 16, 12:23)
man pvz Artimiausias kelais yra Fuhrman pasiulytas - veganiskasis.

Iš tiesų, dabar prisiminiau, kad net tie mūsų baisieji medikai, kišantys vien tik vaistus žmonėms, jei jau rekomenduoja mitybą, tai tik veganišką. Pamenu dar seniai, kai aš paauglytė visiška buvau, vienam žmogui, kuris nedaug virš keturiasdešimties patyrė pirmąjį mikro infarktą, buvo uždrausta mėsa (nors tada apie hormonus joje niekas dar nekalbėjo, mūsų šeima tikrai to negirdėjo, vadinasi ne vien gal dėl hormonų, bet ir šiiap gal dėl to, kad tai nu dvėsena), buvo rekomenduota soja, nes suprantama, kad pripratusiam vyrui norisi kažko sočiau. Jei kokį jogurtą paliko, tai sviestų, grietinių, riebių sūrių liepė bent jau riboti.
Šiai dienai net nekalbu. Paimk bele kokią vidinių organų ar liaukų problemą ir paskaityk ką daryti, ką valgyti. Visur rasi: vegan, vegan. vegan...
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 10 16, 12:23)
nes vaisiai mums teikia energija,jie - musu organizmo kuras, be ju pakankamo kiekio galu gale nusilpstam, o tada tai tikrai uzsinorime nesveiku pramoniniu saldziu dalyku. vien darzovemis ir mesa energijos nepasikrausi. ims dominuoti vel riebALU PERTEKLIUS, ir tada pssshhh. 4u.gif

drinks_cheers.gif Pagėriau obuolių sulčių 2-3 dienasm, kai dabar jų derlius, pamaišiau dar su žalėsiais, veidas tarsi su krem pudra biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Oi kaip aciu, Tautosaka, Given444 uz tiek ziniu, man kaip super, kiek jus zinote, nes as kaip einu tuo keliu, ne viska suskaitau, dar kitose mokymuose saves esu..tai man jusu zinios atgaiva, aciu smile.gif
Ikvepiat smile.gif
Given444, minejai kazkada , kad plauni galva su soda.Bandziau, jauciu kazka netaip darau, nelabai man ten isiplove. Ar tu i stiklainiuka pridedi jos daug ir pamaisius su vandeniu tiprini ant odos, plauku.O kiek tos sodos dedi? Parasyk vel jei nesunku, noriu suprast ka netaip darau. Aciu! smile.gif
Atsakyti

Sveikos, tikiuosi patarimo. As irgi skaitau V.Boutenko knyga ir nusprendziau pradeti nuo zaliuju kokteiliu. Dariau su kale (lapiniai kopustai) ir obuoliu, mazdau 40:60 santykiu, dar truputi petrazoles. Vienu zodziu, po pusvalandzio pasijutau labai nekaip, o veliau is vis pragulejau diena lovoj, nes labai pykino, galva skaudejo. Vienu zodziu, apsinuodijau.
Pries tai niekad tu lapiniu kopustu nevartojau jokiam pavidale. Patarkit, ar as cia nuo ju. Visi ingridientai buvo ir organines parduotuves.
Kokius siaip zalesius vartojat i kokteiliuis/sultis?
Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MMorta: 20 spalio 2013 - 05:25
QUOTE(MMorta @ 2013 10 20, 06:24)
Sveikos, tikiuosi patarimo. As irgi skaitau V.Boutenko knyga ir nusprendziau pradeti nuo zaliuju kokteiliu. Dariau su kale (lapiniai kopustai) ir obuoliu, mazdau 40:60 santykiu, dar truputi petrazoles. Vienu zodziu, po pusvalandzio pasijutau labai nekaip, o veliau is vis pragulejau diena lovoj, nes labai pykino, galva skaudejo. Vienu zodziu, apsinuodijau.
Pries tai niekad tu lapiniu kopustu nevartojau jokiam pavidale. Patarkit, ar as cia nuo ju. Visi ingridientai buvo ir organines parduotuves.
Kokius siaip zalesius vartojat i kokteiliuis/sultis?
Aciu

g.gif O kaip jūs tą santykį apskaičiavote? Obuolys juk visiškai kitos formos ir masės nei žalėsiai. Gal jūs perdaug žalėsių prikrovėte ir dėl to gavote tokią didžiulę bangą ant ganėtinai užteršto organizmo. (Aš čia tik svarstau dėl to užteršimo, nepykite).
Manau, kad ne patys produktai kalti, o dozuotė, reikėjo pradėti nuo mažiau. Be to, žinokite, kad pirminė detoksifikacija toli gražu nėra malonumas, galimi galvos skausmai, vėmimas, pykinimas, viduriavimas.
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 10 16, 21:03)

O ar Philips blenderiai yra pakankamai stiprūs, kad žalumynų celiuliozines(?) sieneles sutrinti? Viktorijos Boutenko knygoje apie tai rašoma buvo, kad tam, kad gauti visus įmanomus vitaminus iš žalumynų, reikia stipraus blenderio.

Vis gi, pasikartosiu, kaip jau ne karta temoje minejau, kad galingas aparatas niekada nesusilygins susmulkinimo kokybe su silpnu: visai kita konsistencija, visai kitas malonumas geriant. O ir del tu sieneliu zalumynu, kaip cia rasot, jei nesusmulkina iki galo, tai va, ko gero, ir naudos tada gali buti maziau g.gif
Dabar gi visi tie dalykeliai lizingu parduodami: nemanau, kad 100 Lt menesiui yra tokia jau didele suma, skiriama savo sveikatai pagerinti smile.gif O daiktas tikrai vertas investiciju thumbup.gif (bet kuris is tu galinguju, neisskiriant kurio tai konkretaus prekinio zenklo).
Atsakyti