Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Būtybė* @ 2013 10 08, 13:56)
Sveikos.

Aš labai nedrąsiai čia pas jus koją įkėliau.
Gal klausimas ir kvailas pasirodys, bet norėjau paklausti kur jūs perkate džiovintus vaisius, sėklas? Didžiuosiuose prekybos centruose?
Kaip juos švariai pasiruošiate valgymui, tiesiog nuplaunate?

Laba visiems! 4u.gif
mano istorija labai panasi. Zengiu pirmuosius zingsnius i zaliavalgyste. Prisijungiu prie klausimo, kuri iskele Būtybe. Kaip tik siandien Scheteling parduotuveje maciau saulegrazu pauksciams. Ipakavimas 2 kg, lukstentos. Labai knietejo nusipirkti, bet isgasdino tas paskirties prierasas-pauksciams. Kur gi jus perkate seklas ir riesutus?
Atsakyti
QUOTE(Maltiete @ 2013 10 08, 18:01)
Laba visiems! 4u.gif
mano istorija labai panasi. Zengiu pirmuosius zingsnius i zaliavalgyste. Prisijungiu prie klausimo, kuri iskele Būtybe. Kaip tik siandien Scheteling parduotuveje maciau saulegrazu pauksciams. Ipakavimas 2 kg, lukstentos. Labai knietejo nusipirkti, bet isgasdino tas paskirties prierasas-pauksciams. Kur gi jus perkate seklas ir riesutus?

Norėčiau perspėti- saulėgrąžose netinkami polinesotieji riebalai .Pasiskaitykit
Reikia žiūrėti kiek ir kokių riebalų yra riešutuose ar sėklose.
Kad riešutus prieš valgant reikia ilgai mirkyti, tikriausiai žinot?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 08, 22:03)
Norėčiau perspėti- saulėgrąžose  netinkami polinesotieji riebalai .Pasiskaitykit
Reikia žiūrėti kiek ir kokių riebalų yra riešutuose ar sėklose.
Kad riešutus prieš valgant reikia ilgai mirkyti, tikriausiai žinot?

Dekui uz straipsni, permeciau akimis, rytoj nuodugniau pastudijuosiu. Del riesutu, patikslinkite prasau, kiek tas 'ilgai' mirkyti? 4u.gif
Atsakyti
W Price siūlo mirkyti beveik parą.
Šiaip saugiau valgyti žalią mėsą, nei žalius augalus. smile.gif
Augalai ginasi ir juos geriau nukenksminti kaitinant.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 08, 23:41)
W Price  siūlo mirkyti beveik parą.
Šiaip saugiau valgyti žalią mėsą, nei žalius augalus.  smile.gif
Augalai ginasi ir juos geriau nukenksminti  kaitinant.

kaip suprast kaitinant? zaliavalgyste cia?
Atsakyti
Tai dėl ko žaliavalgystę renkatės? Vien iš idėjos, ar dėl sveikatos?
Jei dėl sveikatos, tai reikia žinoti tokius visus povandeninius akmenis.
Atsakyti
sveikos prisijungusios 4u.gif
QUOTE(Būtybė* @ 2013 10 08, 03:56)
Gal klausimas ir kvailas pasirodys, bet norėjau paklausti kur jūs perkate džiovintus vaisius, sėklas? Didžiuosiuose prekybos centruose?
Kaip juos švariai pasiruošiate valgymui, tiesiog nuplaunate?

anksčiau pirkdavau džiovintus vaisius parduotuvėse, dabar kai reikia susidžiovinu pati - bet džiovintų vaisių mano valgiaraštyje nėra daug, pagrinde švieži vaisiai bei daržovės, kurių nei kaitinu nei kaip kitaip termiškai apdoroju. Pavyzdžiui sako, kad beta karotinas pasisavina geriau iš virtų morkų -mano oda turi gražią gyvą spalvą - man to užtenka, žinau, kad pasisavino organizmas tiek, kiek reikia. Sėklas perku dažniausiai internetu. Nuplaunu vandeniu ir mirkau vandenyje - dažniausiai palieku nakčiai mirkti tiek sėklas, tiek riešutus. Man labai patinka mirkytos saulėgrąžos... Naudoju jas ir padažams, ir vienas valgau.
Va, mano salotos - valgiau apsilaižydama, kaip man skanu buvo:
user posted image
Špinatai, marinuoti grybai, mirkytos saulėgrąžos suplaktos su trupučiu vandens, druska bei pipirais. Grybus pašildžiau dehidratatoriuje pora valandų.

QUOTE(Buttuke @ 2013 10 08, 07:19)
nieko neismanau apie sia mityba, kokia knyga pradziai rekomenduotumet?
na man kolkas kyla ne esminiai klausimai biggrin.gif pvz, jusu vyrai ir vaikai taip pat zaliavalgiauja? ar jiems gaminate atskirai "normalu" maista?

Aš pradėjau nuo Butenko knygų. Šeimyna mano ne žaliavalgiauja, bet kuo toliau - tuo daugiau ragauja mano patiekalų. Pačioje pradžioje, kai dar pati buvau beveik nieko neišbandžiusi pirmą kartą, padariau žalią kokteilį vyrui su salierais (sušvietė, kad jam spaudimui bus geriau), užsipuolė, kad nunuodyt jį noriu lotuliukas.gif iš tiesų, aš irgi negalėjau to kokteilio gerti... Stebėjo mane per tuos metus, pasidarė išvadas: kol kas valgys įprastai (išlygom, kad mažiau mėsos), bet žalias kokteilis iš ryto yra būtinas smile.gif))) Kiekvienas gali prisitaikyti kiek jam tos žaliavalgystės reikia. Man jos reikia daug smile.gif ir tikrai žinau, kad jau geriau valgysiu chemikalais apipurkštas daržoves nei tegu ir organinę geriausios kokybės mėsą. Čia yra mano pasirinkimas. Atsimenu, žiūrėjau filmą apie žaliavalgę, kai pradėjo rodyti, kaip valgo žalią mėsą, mane bežiūrint supykino. Taip kad į tą pusę - man nepakeliui...

Maltiete, žiūrint kokius riešutus mirkysite: paprastai migdolams reikia 8-12 val, anarkaidžių riešutams 3-4 val, graikiškiems riešutams - 4 val.
Atsakyti
Dar - įkvepiantis filmas Sacred Science galima nemokamai pažiūrėti nuo spalio 7 d. dešimt dienų
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 09, 00:24)
Tai dėl ko žaliavalgystę renkatės? Vien iš idėjos, ar dėl sveikatos?
Jei dėl sveikatos, tai reikia žinoti tokius visus povandeninius akmenis.

As renkuosi del sveikatos. Mano vizija yra tureti 50% zaliavalgisku patiekalu savo racione. Kokteilius jau darau sau kuris laikas ir tai pilnai atstoja pusrycius. Jau beveik metai kaip nebevartoju pieno produktu bei mesos ( nebent saslykai, kuriuos pagamino mano vyras tuos 3-4 kartus per metus blush2.gif ) na po tu saslyku nelabai jau gerai man buna.... Ir reikia atsistatineti kelias dienas....
Is visu zaliavalgisku patiekalu ir prietaisu jiems pasigaminti, man priimtiniausia butu kokteiliai, padazai bei dziovintuvas ivairioms duonelems, skrebuciams.
Visada su zingeidumu pasiskaitau literatura, kuri apsviecia ir 'povandenines sroves'.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 10 09, 01:39)
ir tikrai žinau, kad jau geriau valgysiu chemikalais apipurkštas daržoves nei tegu ir organinę geriausios kokybės mėsą. Čia yra mano pasirinkimas. Atsimenu, žiūrėjau filmą apie žaliavalgę, kai pradėjo rodyti, kaip valgo žalią mėsą, mane bežiūrint supykino. Taip kad į tą pusę - man nepakeliui...

drinks_cheers.gif
zalios mesos valgymo taip pat nesuprantu, vien bandydama isivaizduoti, kaip ja kramtyti reiketu, nemalonus jausmas apima blush2.gif
Tautosaka, aciu uz filmo nuoroda, butinai pasiziuresiu 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Mano sprendimas žaliavalgiauti yra visiškai apgalvotas, tačiau dar labai trūksta žinių. Bet kasdien tuo duomiuosi, skaitau..
Manau praeis dar šiek tiek laiko kol pilnai pereisiu prie žaliavalgystės. Pokolkas stengiuosi valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių, plakuosi žaliuosius kokteilius.
Ar anakardžiai išlukštenami kaitinant juos aukštoje temp.? Ar tai gali būt tiesa? Buvo tik komentaras (FB žaliavalgių grupėje) tai gal čia tiesiog antis?? Nes tuo pasakymu buvo norėta pasakyti kad žaliavalgiams jie kaip ir netinkami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Būtybė*: 09 spalio 2013 - 07:46
QUOTE(Maltiete @ 2013 10 09, 07:39)
As renkuosi del sveikatos. Mano vizija yra tureti 50% zaliavalgisku patiekalu savo racione. Kokteilius jau darau sau kuris laikas ir tai pilnai atstoja pusrycius.  Jau beveik metai kaip nebevartoju pieno produktu bei mesos ( nebent saslykai, kuriuos pagamino mano vyras tuos 3-4 kartus per metus blush2.gif ) na po tu saslyku nelabai jau gerai man buna.... Ir reikia atsistatineti kelias dienas....
Is visu zaliavalgisku patiekalu ir prietaisu jiems pasigaminti, man priimtiniausia butu kokteiliai, padazai bei dziovintuvas ivairioms duonelems, skrebuciams.
Visada su zingeidumu pasiskaitau literatura, kuri apsviecia ir 'povandenines sroves'.
4u.gif

kai ilgai nevartoji gyvulinio baltymo, organizme išnyksta/sumažėja fermentų jiems virškinti .
Apie "povandeninius akmenis" :
Vieno protingo žmogaus saitas kur yra daug informacijos.
Patys didžiausi povandeniniai akmenys yra polinesotieji riebalai ir fruktozės perteklius.
Jei abu yra žudikai nr1 ir nr2 pasaulyje.
Atsakyti