sveikos prisijungusios
QUOTE(Būtybė* @ 2013 10 08, 03:56)
Gal klausimas ir kvailas pasirodys, bet norėjau paklausti kur jūs perkate džiovintus vaisius, sėklas? Didžiuosiuose prekybos centruose?
Kaip juos švariai pasiruošiate valgymui, tiesiog nuplaunate?
anksčiau pirkdavau džiovintus vaisius parduotuvėse, dabar kai reikia susidžiovinu pati - bet džiovintų vaisių mano valgiaraštyje nėra daug, pagrinde švieži vaisiai bei daržovės, kurių nei kaitinu nei kaip kitaip termiškai apdoroju. Pavyzdžiui sako, kad beta karotinas pasisavina geriau iš virtų morkų -mano oda turi gražią gyvą spalvą - man to užtenka, žinau, kad pasisavino organizmas tiek, kiek reikia. Sėklas perku dažniausiai internetu. Nuplaunu vandeniu ir mirkau vandenyje - dažniausiai palieku nakčiai mirkti tiek sėklas, tiek riešutus. Man labai patinka mirkytos saulėgrąžos... Naudoju jas ir padažams, ir vienas valgau.
Va, mano salotos - valgiau apsilaižydama, kaip man skanu buvo:
Špinatai, marinuoti grybai, mirkytos saulėgrąžos suplaktos su trupučiu vandens, druska bei pipirais. Grybus pašildžiau dehidratatoriuje pora valandų.
QUOTE(Buttuke @ 2013 10 08, 07:19)
nieko neismanau apie sia mityba, kokia knyga pradziai rekomenduotumet?
na man kolkas kyla ne esminiai klausimai
pvz, jusu vyrai ir vaikai taip pat zaliavalgiauja? ar jiems gaminate atskirai "normalu" maista?
Aš pradėjau nuo Butenko knygų. Šeimyna mano ne žaliavalgiauja, bet kuo toliau - tuo daugiau ragauja mano patiekalų. Pačioje pradžioje, kai dar pati buvau beveik nieko neišbandžiusi pirmą kartą, padariau žalią kokteilį vyrui su salierais (sušvietė, kad jam spaudimui bus geriau), užsipuolė, kad nunuodyt jį noriu
iš tiesų, aš irgi negalėjau to kokteilio gerti... Stebėjo mane per tuos metus, pasidarė išvadas: kol kas valgys įprastai (išlygom, kad mažiau mėsos), bet žalias kokteilis iš ryto yra būtinas
))) Kiekvienas gali prisitaikyti kiek jam tos žaliavalgystės reikia. Man jos reikia daug
ir tikrai žinau, kad jau geriau valgysiu chemikalais apipurkštas daržoves nei tegu ir organinę geriausios kokybės mėsą. Čia yra mano pasirinkimas. Atsimenu, žiūrėjau filmą apie žaliavalgę, kai pradėjo rodyti, kaip valgo žalią mėsą, mane bežiūrint supykino. Taip kad į tą pusę - man nepakeliui...
Maltiete, žiūrint kokius riešutus mirkysite: paprastai migdolams reikia 8-12 val, anarkaidžių riešutams 3-4 val, graikiškiems riešutams - 4 val.