QUOTE(erdnixxx @ 2013 10 03, 15:33)
tai man ir idomu Emeira, tai kaip jus ta mesa zalia ir zuvi valgote ir del kiausinio kaip idomu, kazin sugebeciau bent isdristi ? eina sau nu kaip idomiai, niekad nesu ragavusi...o tai kokia perkate? gal gaunate ekologisku?
ir kaip jus plaunate tas darzoves ir vaisius su soda? kuriems nulupate oda?
ir kaip jus plaunate tas darzoves ir vaisius su soda? kuriems nulupate oda?
Manau jau esate ragavusi zalios zuvies, jei kada valgete sudyta (ne rukyta) lasisa?
ARba sudytu (ne rukytu) lasinuku? Viskas gi zalia Bet as nebevalgau del druskos, neskanu jausti jos skoni.
Tai va, kiausinius perkam is pazystamos TIK naminius, kad butu labai sviezi ir sveiki.
Yra daug triuku, kaip patikrinti kiausinio sviezuma.
Jei turesite tokiu kiausiniu, siulyciau pradziai susitrinti puse banano + isispausti puse apelsino sulciu + siek tiek avokado (apie30g) del skonio ir ideti arbatini sauksteli trynio, ismaisyti. Skanaus Aisku, nieko nesijaus, esme ta, kad reikia po truputi pratinti organizma. Tada jis igaus imuniteta stipresni. Kita karta idek 2 saukstelius trynio, tada tris, tada visa tryni. Butina atskiriant trynius nuo baltymu nuimti ir apsaugine trynio plevele, turi buti tik pats trynys, be visu tu salia esanciu gumuliuku nuo baltymu.
Baimintis del salmoneliozes nera prasmes, jei kaiusiniai sviezi ir sveiki. Esu ju suvalgiusi SIMTAIS ir viskas ok su sveikata. Kol cholesterolis ne kaitintas, tol jis butinas ir labai naudingas organizmui, o zaloja sveikata butent aukstoje temp apdorotas cholesterolis.
Labai megstu zalia skumbre, tik ja valgau arba pamarinuota citrinos sultyse arba 50-60 laipsniu temp. (tokia temp. mesai saugi) orkaiteje apdziovinta apie 40min. Skonis labai geras
Jautienos "carpaccio" tradicinis Italų patiekalas (panaršyk google) yra zalios jautienos patiekalas, patiekiamas daugelyje restoranų. Jei turi ekologiškos jautienos, gali plonomis juostelėmis supjaustyti, užlašinti citrinos sulčių, šlakelį alyvuogių aliejaus ir skanaus
lašišos sašimi, japonų patiekalas. Tai žalia lašiša, gali užsisakyti sušių restoranuose.
O kiek dar vytintų mėsų, žuvų ir t.t Tik esminis dalykas, turi pati jausti kiek tavo organizmui reikia mėsos, jokiu būdu neperdauginti, nes tai minusas sveikatos atzvilgiu. Tačiau minimalus kiekis manau yra būtinas dėl elementų, kurių nėra daržovėse ir vaisiuose.
Beje, kai valgau žalią mėsa, valgau ją vieną ir atskirai, nebedarau jokių šalia garnyrų. Nebenoriu tiesiog.
Prie šalto maisto reikia priprasti, tačiau kai pripranti, kitoks jau net neįdomus
P.s tarp kitko, 10 metų turėjau nereguliarias mėnesines (dėl praeities valgymo sutrikimų) buvo diagnozė amenorėja, jau net siūlė kreiptis į vaisingumo centrus. Nekalbu apie sintetinius vaistus, hormoninius preparatus, kontarceptikus ir kita sh***, kuri bruko. Menstruacijų ciklui yra BUTINAS naturalus cholesterolis, kurio po alinanciu pauglystes dietu, tiesiog truko organizme, gaila, kad joks gydytojas to man nepasake, o tik vaistus siule. Tai zodziu, po kokiu 3me, valgiau apie 2-3 trynius kasdien, dabar turiu naturaliai sugryzusias menesines
Beje, lupu odeles nuo visu uzsienietisku vaisiu, kaip: nektarinai, persikai, kriauses, pomidorai, agurkai. Lupu su paprastu skustuku
O pvz vynuoges pamerkiu i salta vandeni su saukstu sodos, pamakaluoju, apiplaunu ir palieku bent valandai mirkti, po to nupilu, nuplaunu svariu vandeniu ir valgau.
Paziurekit, daugiausiai apipurkstu ir maziausiai apipurkstu pesticidais, vaisiu ir darzoviu sarasas (atsivertus, pavaziuokite su pele zemyn)
Pesticidai ant daržovių ir vaisių