Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenu užsienyje, bet vestuves švęsiu Lietuvoje!

QUOTE(Mažoji_Draugė @ 2014 07 18, 21:19)
Sveikos  4u.gif

Pasiskaitydavau sia temute,bet niekad negalvojau kad rasysiu cia,o va tau ir parasiau  bigsmile.gif

Gyvensime UK ir ruosimes vestuvems LT. Vis galvojau,kad neapsimokes cia pirkti nieko,bet gal atsiras nuotaku ir apsvies mane,kokiu yra geru nebrangiu pardotuviu,kuriuose galeciau nusipirkti ivairiu dalykeliu vestuvems  blush2.gif  o gal istikro neapsimoka?  g.gif

4u.gif
Kadangi, jau 5 metus gyvenu UK, tai pastebejau, kad Lietuvoje pigiau.. Kad ir pavyzdziui popierius atviruku gamybai, pigiau ir didesnis pasirinkimas Lietuvoje, tarkim auksas, tai kokybe nelabai.. Aisku, kai ka galima internetu susirasti:)
Papildyta:
QUOTE(Mažoji_Draugė @ 2014 07 23, 18:21)
Tai as kazkaip buvau sumanius pati daryt ir palikau ta minti,o kai planai pasikeite tai ir prisiminiau  doh.gif  noreciau iteikti asmeniskai,galeciau grizti savaitgaliui,bet nezinau kur ka kada uzsisakyti + nieko gero nerandu. Vat ir panikuoju  lotuliukas.gif

As atvirukas pati darysiuos thumbup.gif turiu mazdaug ideja, tik teks priemoniu nusipirkti. Ir noriu, kuo anksciau kai kuriems issiusti pastu, pvz draugei, kuri gyvena Amerikoje. Ir siaip man patinka viska siusti pastu, todel viska darome patyliukais ir visiems bus grazi staigmena lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dolyte @ 2014 07 23, 21:40)
o sukneles kur ziuresit? Man cia kimyne anglu pasiule viena puslapi, tai ka as zinau... nieko grazaus nera ir kainos  blink.gif

As susiradus modeliuka, koki noriu ir siusiuos. Gal pasiseks ir teta pasius, o jei ne.. Lietuvoje galima tikrai kokybiskai ir nebrangiai pasisiuti. Man kartais net juokas ima, kai kitos uzsisako is Kinijos, atsiucia kaip skarmala, nes automatiskai susilamdo, pacios turi lygintis, o po to dar ir negraziai atrodo.. O kai siuviesi, tai gali kazka keisti eigoje.. Mano manymu, visu pirma reiketu kazkur pasimatuoti modeliukus sukneliu, pvz undinele, ar tinka, ar ne..gal labiau pusta tinka, o gal graikisko stiliaus. Tada turetu buti lengviau ieskoti, nes bent zinotumet, kas pagal figura tinka. Pvz., man labai grazu undineles sukneles, bet uzsidejau doh.gif O tarkim "tortukai" tiesiog man limpa, pagal mano charizma smile.gif tai gi... imkit drauge i paranke ir keliaukit, kad ir i sukneliu parduotuve ar i nuomos salona.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites hi.gif

Pirma sveikinu tas kurios sekmingai planavo, suplanavo ir atvente vestuves :sutink Esu laiminga, kad ir man teka prisijungtiman prie sios puikios temutes bigsmile.gif Kiek skaiciau komentaru, tai jaudulio per akis, o laikas tirpasta akimirksniu verysad.gif

Gal galit pasidalinti patirtimi nuo ko visaka pradejot planuot, nuo pareiskimu padavimo , nuo surastos vietos ir sutartos datos , ar baznycios, nes kai gyveni svetur aisku viskas uzsitempia ? g.gif
doh.gif
Per savaitgali issiunciau gal kokius 15 emailu del Restoranu ir Saliu nuomos su preliminarius veciu skaiciumi, bet procesas zinoma letokas pastu, tai speju teks pasipildyti storokai telefono saskaita ir skambinti.

Noretumem kelti vestuves kitu metu Vasaros pabaigoje, bet kiek atsakymu gavome atgal, tai sales ar restoranai pilnai uzbookinti. doh.gif Tai mano ponaitis i panika puole is karto lotuliukas.gif ir supratau kad greiciausiai tai moteru darbas, planuoti vestuves thumbup.gif

Pas mus tokia situacija, vienas is vieno miesto kitas is kito. Buvom susizaveja isvaziuojancios ceremonijos ideja, galvojom daryti vestuves ant juros kranto, ir likuse svente svesti taip pat prie juros. Viskas vienoje vietoje, nebutu pestyniu kurima mieste kelti vestuves. Bet pasirodo dar daugiau vargo doh.gif

Zodziu mergaites, pasidalinkit patirtimias nuo ko pradejot mirksiukas.gif Step 1 Step 2 ir t.t biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prawa @ 2014 10 14, 08:58)
Sveikos mergaites  hi.gif

Pirma sveikinu tas kurios sekmingai planavo, suplanavo ir atvente vestuves  :sutink  Esu laiminga, kad ir man teka prisijungtiman prie sios puikios temutes  bigsmile.gif  Kiek skaiciau komentaru, tai jaudulio per akis, o laikas tirpasta akimirksniu verysad.gif 

Gal galit pasidalinti patirtimi nuo ko visaka pradejot planuot, nuo pareiskimu padavimo , nuo surastos vietos ir sutartos datos , ar baznycios, nes kai gyveni svetur aisku viskas uzsitempia ?  g.gif
doh.gif
Per savaitgali issiunciau gal kokius 15 emailu del Restoranu ir Saliu nuomos su preliminarius veciu skaiciumi, bet procesas zinoma letokas pastu, tai speju teks pasipildyti storokai telefono saskaita ir skambinti.

Noretumem kelti vestuves kitu metu Vasaros pabaigoje, bet kiek atsakymu gavome atgal, tai sales ar restoranai pilnai uzbookinti.  doh.gif  Tai mano ponaitis i panika puole is karto  lotuliukas.gif  ir supratau kad greiciausiai tai moteru darbas, planuoti vestuves  thumbup.gif

Pas mus tokia situacija, vienas is vieno miesto kitas is kito. Buvom susizaveja isvaziuojancios ceremonijos ideja, galvojom daryti vestuves ant juros kranto, ir likuse svente svesti taip pat prie juros. Viskas vienoje vietoje, nebutu pestyniu kurima mieste kelti vestuves. Bet pasirodo dar daugiau vargo  doh.gif

Zodziu mergaites, pasidalinkit patirtimias nuo ko pradejot  mirksiukas.gif Step 1 Step 2 ir t.t biggrin.gif

Sveika 4u.gif
Mes pradejom nuo apytiksles datos, tada susiradom sodyba.. As is Vilniaus, o MB is Mazeikiu, tai buvo irgi dilema, kur svesti vestuves, bet kadangi Mazeikiu kraste yra tik keletas sodybu, tai laimejo Vilniaus apylinkes. Bet viska apziurinejom internetu, o kai jau issirinkom, nuvykau I vieta ir pasirasiau sutarti. Kai sutartis buvo pasirasyta, prasidejo fotografo ir muzikantu paieskos. Su fotografe susitarem, kad uzrezervuos mums data iki tol, kol grisime I Lietuva ir pasirasysime sutarti, su muzikantais panasiai.. Kai grizome I Lietuva, pirmu taikiniu I baznycia (ir ja rinkomes interneto pagalba), o jau tada susitikome su dekoratore, fotografe ir muzikantu.. ir aptareme smulkiau detales. Tai dabar svarbiausi dalykai padaryti, belieka smulkmeneles smile.gif
Atsakyti
Dekui Zydriuke, tai reiskia gera linkme viska planuoju thumbup.gif

Atrodo tokia svarbi gyvenimo svente, ir norisi kad viskas sklandziai planuotusi ir praeitu... Bet iki tu noru ir sklandumo siek tolokai nuo tiesaus kelio doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prawa @ 2014 10 15, 20:16)
Dekui Zydriuke, tai reiskia gera linkme viska planuoju  thumbup.gif

Atrodo tokia svarbi gyvenimo svente, ir norisi kad viskas sklandziai planuotusi ir praeitu... Bet iki tu noru ir sklandumo siek tolokai nuo tiesaus kelio  doh.gif  biggrin.gif

Tikiu.. smile.gif O kokiame mieste/vietoveje planuojate svesti vestuves? apie koki data galvojate? Man pasidare ramiau, kai susitikom su fotografe, muzikantu ir dekoratore, nes tada supranti, kad viskas turi buti gerai, nes yra zmoniu, ismananciu, ka daro.. Aisku, dar ne tas laikas, kad pradeti jaudintis, bet to neisvengsiu biggrin.gif
Mano kitas zingsnis - pakvietimu gamyba ir tada ju siuntimas.. Ir tada visi suzinos apie vestuves thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Galbūt esate susidūrusios su tokia situacija,su draugu planuojame tuoktis bažnyčioje,bet abu iš Lietuvos esame išsiregistravę,ar dėl to kiltų kokių problemų? manau,prieš vestuves grįžus tektu prisiregistruoti bent trumpam g.gif
Atsakyti
Zydriuke,mes palnuojam rugpjucio vidury, Kaune arba Vilniuje. Nusiziurejom kelias vietas abejuose miestuose, ir kelias sodybas tarp Vilniaus ir Kauno, ziuresim kaip pasiseks. g.gif

Gal gali placiau papasakoti apie dekoratore, nes esu visokiu komentaru prisiskaicius apie dekoratorius, vieniems jie buvo visai nereikalingi, kitos neissivaizduoja kaip butu be ju issivertusios. Nes tarkim kai kurie viesbuciai ir sodybos siulo savo dekoravinmo paslaugas. Ar verta susigundyti ju paslaugomis, ar verciau kreitis i profesionala kuris tik tuo ir uzsiima? g.gif blush2.gif

PUPKIAU del prisiregistravimo tai reikia tikrai, mano ponaitis issiregistraves, tai pries paduodant ir uzpildant visus pareiskimus ir prasymus reikes prissiregistruoti trumpam vel lietuvoje. Jei neklystu ir internetu db galima tai padaryti ( dar labai nesidomejau tiksliai) nestuke.gif biggrin.gif

Ir dar viena dilema ax.gif kaip renkates sventine suknele/ kostiuma. Kiek ziurejau uzsienyje pigiau pirkti nauja vestuvine suknele ( aisku dar tik viena akim esu uzmetus kokie medeliukai ir kokios kainos) ar net siutis pagal uzsakyma. Bet su vyriskais kostiumais/frakais/eilute tai speju kainos kosmines visur perkant. O kaip su nuoma? doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2014 10 16, 06:08-->
QUOTE(pupkius smile.gif @ 2014 10 16, 06:08)
Sveikos merginos,

Galbūt esate susidūrusios su tokia situacija,su draugu planuojame tuoktis bažnyčioje,bet abu iš Lietuvos esame išsiregistravę,ar dėl to kiltų kokių problemų? manau,prieš vestuves grįžus tektu prisiregistruoti bent trumpam g.gif

Sveika 4u.gif
Nemanau, kad reikes, bet tiesiog reikes gauti leidima is jusu parapijos, kad galite tuoktis kitoje parapijoje. Tarkim, mes gyvename Londone, tai tiesiog leidima gaunam, tas pats kaip tuokiantis kitame mieste.
Ir baznycia netikrina gyvenamos vietos ax.gif
Prawa, bet mums baznycioje nieko nesake apie registracija.. ir pirma karta apie tai girdziu g.gif Nes issiregistruoji is Lietuvos del mokesciu...
Papildyta:
QUOTE(Prawa @ 2014 10 16, 09:00)
Zydriuke,mes palnuojam rugpjucio vidury, Kaune arba Vilniuje. Nusiziurejom kelias vietas abejuose miestuose, ir kelias sodybas tarp Vilniaus ir Kauno, ziuresim kaip pasiseks.  g.gif 

Gal gali placiau papasakoti apie dekoratore, nes esu visokiu komentaru prisiskaicius apie dekoratorius, vieniems jie buvo visai nereikalingi, kitos neissivaizduoja kaip butu be ju issivertusios. Nes tarkim kai kurie viesbuciai ir sodybos siulo savo dekoravinmo paslaugas. Ar verta susigundyti ju paslaugomis, ar verciau kreitis i profesionala kuris tik tuo ir uzsiima?  g.gif  blush2.gif

Ir dar viena dilema  ax.gif  kaip renkates sventine suknele/ kostiuma. Kiek ziurejau uzsienyje pigiau pirkti nauja vestuvine suknele ( aisku dar tik viena akim esu uzmetus kokie medeliukai ir kokios kainos) ar net siutis pagal uzsakyma. Bet su vyriskais kostiumais/frakais/eilute tai speju kainos kosmines visur perkant. O kaip su nuoma? doh.gif

Musu sodyba kategoriskai pasake, kad jie nepuosia.. O kur paciai pasipuost, kai grozio kedej teks sedet nuo 8 ryto, jei ne anksciau... O artimuju ar draugu nesinori irgi apkrauti. O dar.. pvz geguzes menesi gausu alyvu, mastome jas naudoti dekorui... Alyvos labai greitai vysta ir jas reiktu skinti ta pacia diena.. Tai neisivaizduoju, kaip tektu viska speti lotuliukas.gif Be to, dekoratore turi savo daiktu, kaip remeliai, vazos ir pn.

Del kostiumo.. MB yra placiapetis, tai perkant kostiuma, reikia laaaaabai daug siaurinti nugaroje, tai greiciausiai siusimes.. Yra angliska komanija, kuri siuva pagal uzsakyma internetu, gali pasirinkt tokias smulkias detales, kaip sagu kilpu spalva, sagu skaicius ir t.t. ir kaina 100 ar 119 svaru... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zydriuke: 16 spalio 2014 - 17:06
Tokiantis CMB prisiregistravus reikia buti Lietuvoje mirksiukas.gif kaip del baznycios nezinau. Beto, dabar juk nereikia issirengistruoti is Lietuvos del jokiu mokesciu jei pajamu Lietuvoje nera ir darbas uzsienyje legalus wink.gif

Del sukneliu, tai manau nuo salies priklauso, internetu taip - zymiai pigiau, bet reikia nepamirsti, kad sukneles dazniausiai ateina is kinieciu ir ne paciu kokybiskiausiu medziagu, bet cia kaip pataikysi, zinau, kad yra nuotaku kurios pirko ir liko labai patenkintos. Pati apturejau nemaza dilema del sukneles, masciau siutis Lietuvoje, bet gryzineti keleta kartu matuotis tiesiog nepavykstu, tad susiradau siuveja cia vietoj kur gyvenu ir pasius man ta svajoniu suknele uz ta pacia kaina ka kainuotu Lietuvoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukšt @ 2014 10 17, 20:10)
Tokiantis CMB prisiregistravus reikia buti Lietuvoje mirksiukas.gif kaip del baznycios nezinau. Beto, dabar juk nereikia issirengistruoti is Lietuvos del jokiu mokesciu jei pajamu Lietuvoje nera ir darbas uzsienyje legalus wink.gif

Del sukneliu, tai manau nuo salies priklauso, internetu taip - zymiai pigiau, bet reikia nepamirsti, kad sukneles dazniausiai ateina is kinieciu ir ne paciu kokybiskiausiu medziagu, bet cia kaip pataikysi, zinau, kad yra nuotaku kurios pirko ir liko labai patenkintos. Pati apturejau nemaza dilema del sukneles, masciau siutis Lietuvoje, bet gryzineti keleta kartu matuotis tiesiog nepavykstu, tad susiradau siuveja cia vietoj kur gyvenu ir pasius man ta svajoniu suknele uz ta pacia kaina ka kainuotu Lietuvoje smile.gif

Pirma karta girdziu, kad nebereikia issiregistruot, nes gi skaiciuoja sveikatos draudima, jeigu esi registruotas Lietuvoje..
O kokioje salyje siusies suknele?
Atsakyti
QUOTE(Zydriuke @ 2014 10 19, 11:14)
Pirma karta girdziu, kad nebereikia issiregistruot, nes gi skaiciuoja sveikatos draudima, jeigu esi registruotas Lietuvoje..
O kokioje salyje siusies suknele?

Nezinau nuo kada, bet Birzelio menesi buvay Mokesciu Inspekcijoj, ir man ten pasake, kad jei jokiu pajamu Lietuvoje nera jie negali jokiu mokesciu skaiciuoti, nes gyvename Europos Sajungoj ir mokam sveikatos draudima salyje kurioje gyvenam smile.gif

Airijoj ax.gif
Atsakyti
Del Privalomojo Sveikatos Draudimo Mokescio as ir pasidomejau, tai pasirodo tikrai nereikia issiregistruoti, kad to mokscio isvengti. Del viso pikto yra forma P60 ar kazkas panasaus, pristatai i VMI ir ramu. O nelaimes atveju jei reikia pirmos pagalbos paslaugu, uz jas nereikia moketi, jei susitvarkai europine sveikatos kortele. Ji galioja visoje europos sajungoje, ir yra nemokama (bent jau UK).

Mano kolege uzsisakius vestuvine suknele is kinietukiu (pasiuna pagal tavo ismatavimus,norima modeli ir jei kas netaip gali pataisyti ) tik viskas vyksta ilgokai su siuntimais. Zodziu i toki reikala labai skeptiskai ziurejau, nes esu prisiskaicius tikrai baisiu komentaru. Ir neslepsiu - mintyse ja kvaila laikiau. doh.gif g.gif blush2.gif Atsiunte Jai ta suknele, ir buvau labai nustebus, negalejau prikibti prie jokiu smulkmenu. Medziagu kokybe tikrai gera, ir pacio darbo kokybe buvo kruopsti, ir kaina buvo sakyciau laaaabai maza thumbup.gif

Dabar pati mastau antrai dienai uzsisakysti suknele is ju,pabandymui (vis dar....skeptiskumo liko mirksiukas.gif ), bet kaina nesikandzioja tai galima pasibandyti.
Atsakyti