Sugrįžom ir mes po medučio
vos daugiau nei savaitė praėjo nuo mūsų dienos, bet viskas atrodo kaip sapnas!
Į LT grįžome likus mažiau nei savaitei iki vestuvių su ilgu sąrašu darbelių, kurių svarbiausias buvo - pataisyti mano suknelę
tiesa, vos grįžę nuėjome į bažnyčią, pasiaiškinti kaip dėl puošimo daryti ir pan., o ten mūsų laukė staigmena - paaiškėjo, jog ceremonija pusvalandžiu vėliau, nei mums buvo pasakyta!
visa savaitė lėkimas bėgimas reikaliukų tvarkymas
ketvirtadienį vis dar laukiu puokštės eskizo iš floristės, vakare jau skambinu mamai, prašau, kad iš bažnyčios puošimui pirktų gėlių surištų man puokštytę
o po valandos sulaukiu net dviejų puokščių eskizų iš floristės, išsirenku vos metusi žvilgsnį (neprašoviau!)
paskutinį vakarą viešbutyje iki dvylikos dar ruošiame svečiams dovanėles - mažas dėžutes su saldainiais
Vestuvių rytą atsibundu šiek tiek po šeštos ryto
suprantu, kas laukia, iš nervų ima žiauriai pykinti
(pykino iki pat bažnyčios
). Kirpėja turėjo ateiti devintą valandą, tačiau pusvalandį vėlavo. Dar už keliolikos minučių sulaukiu floristės su puokšte (pačia gražiausia puokšte, apie kokią galėjau pasvajoti)
dar už pusvalandžio atlekia vizažistė, greitai kambaryje įveda tvarką pagal save ir be žodžių ima mane dažyti
prisipažįstu - bijojau sulaukti rezultato, bet pamačiusi save veidrodyje netekau amo, turbūt niekad tokia graži nebuvau
atvažiuoja fotografas, pafotografuoja mane dažomą ir išeina pas jaunikį
grįžus fotografui, mama su broliene padeda apsivilkti suknelę, šiektiek pasifotografuojame ir... Sėdim, laukiam, kada išeiti reiks
Papildyta:Sutartu laiku atvyksta manęs paimti automobilis, bet dar gerokai per anksti, tad sukame kelis ratus apie senamiestį
į bažnyčią atvykstu minutę vėluodama, kaip patarta kunigo, lauke mane pasitinka visas švytintis būsimas vyras
drebančiom lūpom ištaria, jog atrodau nuostabiai ir susikibę įžengiam į bažnyčią
ir čia pribėga mano broliai ir pasako, jog kunigas liepė jaunikiui stovėti prie altoriaus, o mane turi atvesti tėtis
nors buvom sutarę, kad ateisim kartu prie altoriaus
Šiaip ne taip, drebančiom lūpom ir virpančia širdim perskaitome savo skaitinius, išklausom kunigo pamokymų, pasižadame vienas kitam ir štai - mudu vyras ir žmona
Po ceremonijos trumpai pasivaišinome, pasifotografavome su artimaisiais, einame į Katedros aikštę pasifotografuoti, tada vykstame į VU Botanikos sodą
į šventės vietą pavėlavome tik valandą
mažiausi svečiai vaišintis pradėjo nebesulaukę mūsų
pati šventė buvo kukli ir rami, o ir baigėsi labai anksti, pusę dvylikos jau buvome savo kambaryje
Oj, kaip išsiplėčiau
bet Summa summarum, viskas buvo nuostabu ir nieko nekeisčiau
Papildyta:Kol kas turime tik vieną vienintelę nuotraukytę, tai ją ir įmečiau į albumėlį