Įkraunama...
Įkraunama...

Prekių grąžinimas - 3

QUOTE(Vi_ktorija @ 2015 07 04, 09:58)
Žinokite jokiomis knygutėmis nepasitikiu ir pardavėjų/gamintojų reikalavimais smile.gif . Vadovaujuosi teisės aktais, nes kartais jie būna skirtingi, nei teigia gamintojai/pardavėjai. tad reikėtų pasiknisti, kur parašyta teisės aktuose, kiek kartų gali taisyti ir kokie vėliau gali būti sprendimo būdai.

Tai pasikniskite....raskite tuos teisės aktus...kur parašyta kelis kartus vartotojas turi taisyti
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2015 07 04, 11:37)
Tai pasikniskite....raskite tuos teisės aktus...kur parašyta kelis kartus vartotojas turi taisyti

Jei turėsiu laiko ir noro, pasiknisiu, nes darbar asmeniškai tam poreikio neturiu. Reikalinga skaityti teisės aktus, o tai užtrunka.
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2015 07 04, 10:49)
Jei turėsiu laiko ir noro, pasiknisiu, nes darbar asmeniškai tam poreikio neturiu. Reikalinga skaityti teisės aktus, o tai užtrunka.

Na ką jau padarysi ...kai kils noras sužinoti ir rasite pasidalinkite 4u.gif Bus aktualu tiek pirkėjam tiek pardavėjams
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2015 07 04, 11:52)
Na ką jau padarysi ...kai kils noras sužinoti ir rasite pasidalinkite  4u.gif Bus aktualu tiek pirkėjam tiek pardavėjams

radau straipsnelį, senas tiesa sakant, greičiausiai gal ir bus pasikeitę kas nors, bet cituoju 2005 metų straipsnio ištrauką:
Pirkėjas turi teisę reikalauti, kad sugedusi elektros prekė, kuriai nepasibaigė garantinis laikotarpis, būtų arba sutaisyta, arba pakeista kita. „Tarybiniais laikais netikusią prekę pakeisti buvo galima tik tada, kai ji būdavo tris kartus remontuota. Dabar tokie reikalavimai netaikomi“, - Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus valstybinė inspektorė Virginija Žemaitienė.
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...ti.d?id=7245191

išsamesniam atsakymui, tinkančiam šiai dienai, reiktų, kaip minėjau, paskaitinėti teisės aktus ir teismų praktiką.
Atsakyti
Penktadienį Salamander parduotuvėje nusipirkau basutes, apsiaviau jas šeštadienį 2-3 valandoms, o sekmadienį pastebėjau, kad mano naujos basutės suplyšo doh.gif Žinant, kad pradinė jų kaina siekė 70 eurų, tai... doh.gif doh.gif doh.gif
Čekyje rašo, jog nekokybiška avalynė gali būti grąžinama per 90 dienų. Bet pirmiau noriu kreptis į Jus : čia kokybė kalta ar parduotuvėje mane apkalbins, kad aš netinkamai juos avėjau?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pringle @ 2015 07 07, 16:39)
Penktadienį Salamander parduotuvėje nusipirkau basutes, apsiaviau jas šeštadienį 2-3 valandoms, o sekmadienį pastebėjau, kad mano naujos basutės suplyšo  doh.gif Žinant, kad pradinė jų kaina siekė 70 eurų, tai... doh.gif  doh.gif  doh.gif
Čekyje rašo, jog nekokybiška avalynė gali būti grąžinama per 90 dienų. Bet pirmiau noriu kreptis į Jus : čia kokybė kalta ar parduotuvėje mane apkalbins, kad aš netinkamai juos avėjau?

pradėkime nuo to, kad batams kaip ir kitoms prekėms galioja 2 metų kokybės garantija. ne 14 dienų, ne 90 dienų, kaip dažnai klaidina pardavėjai, o 2 metų.
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2015 07 07, 16:31)
pradėkime nuo to, kad batams kaip ir kitoms prekėms galioja 2 metų kokybės garantija. ne 14 dienų, ne 90 dienų, kaip dažnai klaidina pardavėjai, o 2 metų.

Kiek pamenu 2 metų garantija odiniams batams g.gif ar aš klystu?
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2015 07 07, 17:46)

visiems 4u.gif
Pasikonsultavusi su vartotojų apsaugos tarnyba po nepilnų metų grąžinau nekokybiškas neodines basutes.
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2015 07 07, 17:46)

Nėra skirtumo, kokia avalynė: odinė ar neodinė. Yra bendras 2 metų nekokybiškų prekių grąžinimo terminas ir taip pat yra Vyriausybės patvirtints negrąžinamų prekių sąrašas, kuris pateiktas ir šios temos pirmame puslapyje, neodinės basutės nepatenka į negrąžinamų prekių sąrašą.
Atsakyti
Basutės odinės, problemą išsprendėm geranoriškai smile.gif
Aš nesuprantu kodėl ant čekio rašo, kad taikomas 90 dienų garantinis laikotarpis, nors pagal įstatymą yra 24 mėn g.gif
Atsakyti
QUOTE(pringle @ 2015 07 08, 17:46)
Aš nesuprantu kodėl ant čekio rašo, kad taikomas 90 dienų garantinis laikotarpis, nors pagal įstatymą yra 24 mėn  g.gif

”Viarslyninkai” galvoja, kad vis tiek atsiras klientų, kurie patikės jų pezalais ir neateis grąžinti nekokybiškų prekių. Kol nebus griežtų baudų ir normalaus šių baudų taikymo, tol prekybininkai toliau mulkins vartotojus.
Atsakyti
Nusipirkau kelnes is Mosaic, uzsidejus keleta kartu prie uzpakaliniu kiseniu atsirado skylutes ir akivaizdu kadyra medziagos brokas, nuo pirkimo praejo 7 dienos, ceki turiu, ar galiu grazinti?
Atsakyti