Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

Gode - manyčiau, kad iki metų tai gal nereikia sterilizuotiems maistelio duoti, katytė vistik dar mažylė ir auganti g.gif Dėl Joseros tai nieko nežinau, maniškiai šito maisto nebandę smile.gif
Atsakyti
Na,nejaugi niekas nieko nezino apie "ARION" premium maista katems? 4u.gif
Atsakyti
AČIŪ.....Na o kas bandėte JOSERĄ?
Atsakyti
Bandėm, tik išrankiam mano katukui nelabai patiko. Pirkau sterilizuotiems, tada jam buvo 8-9mėn., Šiaip taip sumaitinau tuos 200g., o paskui grįžom prie Royal.
O draugės katinai jau 1,5m. Joserą ėda ir patenkinti. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(godė @ 2013 11 08, 20:57)
AČIŪ.....Na o kas bandėte JOSERĄ?

Mes perkame JOSERĄ
Kaimo katinėliai valgo JOSERA CLASIC, tai premium klasės, na o maniškiai superpremium klasės tai
JOSERA Culinesse JOSERA Leger JOSERA Catelux
Patenkinti visi trys, nesiskundžia biggrin.gif
Atsakyti
Maniškės visą gyvenimą buvo maitinamos Royal Canin, vyresnė (9,5 metu) paskutiniu metu vis pavemdavo. Kykute pakonsultavo, kad tokie pavėmaliojimai būdingi dėl netinkamo maisto. Pradėjau duoti Josera SensiCat (jautriam skrandžiui) joseroj grūdai pakeisti ryžiais, ir jau antras mėnuo nei karto nevėmė. Iš pradžių labai ėdė, dabar jau nelabai nori tai įmaišau Royal. Iš vis maniškė labai išranki, kiek išbandžiau visokio, tai nei į burną, o va Josera tiko smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 11 lapkričio 2013 - 14:18
Laba diena,

Jūs man paaiškinkite, kam katės racione grūdinės kultūros? Nėra nei vieno sauso maisto, kuris yra tinkamas nuolat šerti katę. Jeigu Jūsų patogumas Jums yra svarbiau už katės sveikatą, tai rinkitės bent jau tokį sausą maistą, kuriame nėra augalinės kilmės ingredientų ir galimų alergenų. Katė - absoliutus mėsėdis.
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2013 11 11, 14:28)
Laba diena,

Jūs man paaiškinkite, kam katės racione grūdinės kultūros? Nėra nei vieno sauso maisto, kuris yra tinkamas nuolat šerti katę. Jeigu Jūsų patogumas Jums yra svarbiau už katės sveikatą, tai rinkitės bent jau tokį sausą maistą, kuriame nėra augalinės kilmės ingredientų ir galimų alergenų. Katė - absoliutus mėsėdis.

Ir įdomu kiek toks kainuoja? Deja bet viskas atsiremia į finansus, kai reikia tris katinus išmaitinti.
Mano katinas iš pat pradžių, gal kokius 10 metų, valgė tik visokius maksiminius sausiukus, nes tuo metu kitokių ir nebuvo. Na dar papildomai kaip skanumynus gaudavo RC, nes jau KIKA buvo. Ir tik neperseniausiai pradėjom valgyti kitokį maistelį, o jam dabar 14 metų
Atsakyti
QUOTE(rariukas @ 2013 11 11, 15:42)
Ir įdomu kiek toks kainuoja? Deja bet viskas atsiremia į finansus, kai reikia tris katinus išmaitinti.
Mano katinas iš pat pradžių, gal kokius 10 metų, valgė tik visokius maksiminius sausiukus, nes tuo metu kitokių ir nebuvo. Na dar papildomai kaip skanumynus gaudavo RC, nes jau KIKA buvo. Ir tik neperseniausiai pradėjom valgyti kitokį maistelį, o jam dabar 14 metų

Jeigu skaitote angliškai, tai čia yra visiškai viskas, ką reikėtų žinoti apie kačių mitybą: Amerikos veterinarės, mokslų daktarės, tinklaraštis

Katės racione angliavandenių turi būti minimaliai, ne daugiau kaip 10 proc., tačiau ir tai yra per daug. Sausame maiste jų kimšte prikimšta. Tikriausiai nereikia daug išmanyti, kodėl taip yra daroma.
Sauso gyvūnų maisto rinka yra komercinis projektas. Daugeliui mūsų skanu valgyti mėsainius, keptas bulvytes. Taip maitindamiesi galime sulaukti ir gilios senatvės, tačiau nebūtinai.
Galėčiau plėsti be galo, tik nežinau, kam tai įdomu.

Dėl kainos, tai mano nuomonė taip pat griežta: prieš įsigyjant augintinį reikia įvertinti, ar galėsime jį auginti tinkamai. Iš kitos pusės, žinoma, labai gražu kai žmonės priglaudžia ir augina benamius gyvūnus. Jiems tikrai geriau augti vidutines pajamas turinčiose šeimose ir misti kitekatais nei būti užmigdytais kokioje nors gridoje. Vieno atsakymo niekada nėra.

Mano du katinai valgo konservus ir žalią mėsą. Konservų būna įvairių, ir pigesnių, ir brangesnių. Svarbiausia, kad juose būtų tik mėsa, mineralai ir vitaminai. Daugiau sudėtyje matyti nieko nenoriu. Dėl mėsos: pasirinkimas taip pat platus: nuo subproduktų iki kumpio, file. Maniškiai valgo jautienos kumpį ir kalakutienos file. Jeigu leisčiau, tai vienu prisėdimu sudorotų pusę kilogramo jautienos kumpio, kurio vienas kilogramas kainuoja 20-30 litų. Aš abiems vaikinams duodu apie 300-400 gr per dieną plius konservai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 11 lapkričio 2013 - 15:00
Taip prieš įsigyjant reikia pagalvoti, bet deja kartais, kai iškyla klausimas ar palikti likimo valiai arba pasiimti, tai be abejo pasiimi. Be to ne visada žmogus, gali viską numatyti į priekį,ar turėsi darbą ir pakankamai pajamų, kad jį išlaikyti.
Taip ir kartais vėl atsiduri ties pasirinkimu ar maitinti taip kaip išgali ar .......
Atsakyti
rariukas, aš suprantu Jus.
Nesuprantu tokių, kurie gali maitinti tinkamai, tačiau nesivargina net pasidomėti. Patogiausia: nuėjai, nupirkai maišą "sausiako" ir "ramu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 11 lapkričio 2013 - 15:41
QUOTE(Snobė @ 2013 11 11, 14:59)
Dėl kainos, tai mano nuomonė taip pat griežta: prieš įsigyjant augintinį reikia įvertinti, ar galėsime jį auginti tinkamai.
Maniškiai valgo jautienos kumpį ir kalakutienos file.... apie 300-400 gr per dieną plius konservai.

Ohoho kaip griežtai mirksiukas.gif aš pati negaliu sau leisti taip kasdien maitintis, jau nekalbant apie kates schmoll.gif
Tai ką , jei esi biednas žmogelis, tai jau negali sau leisti laikyti gyvūnėlio g.gif Nesutiksiu nei už ką...dabar tokie laikai, kad mes valgome chemiją, tai ir augintiniai jos gauna. O kad ta mėsa jau labai sveika irgi negalit teigti, jei ne pati užauginot. Matot, kai patikrina kiek visko randa joje...
Dar priklauso ir nuo gyvūno, mano mažajai jau virš septynių metų ir nebuvo jokių problemų dėl virškinimo, o kita jau jautresnė. O savo katytes laaabai myliu wub.gif ir manau jos pas mane laimingos.
O lauko katės suėda pelę, kuri prisiėdusi grūdų ...va ir katė gauna grūdų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 11 lapkričio 2013 - 18:44