Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(Mahora @ 2013 10 08, 22:18)
Na, juokas ilgina gyvenima :-)
O jei pasigilinti ir pakrapstyti, tai, kaip ir vaikams, mes patys ugdome maitinimosi iprocius , tai ar nebutu meskos paslauga virti mesa, o gal katinukas paragVes ir  nebevalgys zalios mesos, nes buvo pasiulyta virta. Jeigu butu katinui pasiula daug indeliu su maistu, jis galetu rinktis, o siap mes siulome tai, apie ka skaiteme, kas ka rekomendavome, ar rinkomes sudeti, gerai jei pataikeme, o jei ne, tai katinelio zarnynelis experimentuoja, taikosi ir taip pat maistauja- viduriavimas, vemimais ir dar visko...

Jeigu skaitete, tai mano patarimai buvo skirti katinui, kuris jau maitinamas yra sausiakais, konservais ir atpylineja maista. Jus destote kazkokias teorijas visiskai ne i tema, nes tas zmogus prase patarimo ka daryt, kad katinas neatpylinetu, o katino maitinimosi iprociai jau yra isugdyti. As abejoju, ar tas katinas apskritai valgys mesa. O jeigu jus ima juokas, tai matyt nezinote ka reiskia katinas su sugadintu virskinimu. Patarimus as duodu is savo praktikos, o ne is kazkokiu mistiniu teoriju apie kates gamtoje.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 10 09, 10:19)
Jeigu skaitete, tai mano patarimai buvo skirti katinui, kuris jau maitinamas yra sausiakais, konservais ir atpylineja maista. Jus destote kazkokias teorijas visiskai ne i tema, nes tas zmogus prase patarimo ka daryt, kad katinas neatpylinetu, o katino maitinimosi iprociai jau yra isugdyti. As abejoju, ar tas katinas apskritai valgys mesa. O jeigu jus ima juokas, tai matyt nezinote ka reiskia katinas su sugadintu virskinimu. Patarimus as duodu is savo praktikos, o ne is kazkokiu mistiniu teoriju apie kates gamtoje.

Pirma,tai ne Jūsų patarimai kelia man juoką,o Jums kėlė juoką mano pašmaikštavimai.
Antra,siūlyčiau pasiskaityti visą dialogą ir mano atžvilgiu laidomus komentarus,o tada jau ir moralus skaityti. Niekas ir nesikesina i Jųsū kompetensiją. Aš pasidalinau patirtimi,kurios manęs prašė ir pareplikavau.

Šaudymasis žinutemis baigtas iš mano pusės. Linkiu sėkmės ir prašau nepykti 4u.gif
O kadangi esu kaip ir prie mistikos priskirta,tai nebesivaidensiu biggrin.gif
Atsakyti
tema apie kačių mitybą, bet yra sunkiai susilaikančių nuo moralų cool.gif
Visi čia savo įžvalgom dalinasi - gyvenkim draugiškai 4u.gif

QUOTE(Mahora @ 2013 10 03, 16:16)
Sveiki,
mielai pasidalinsiu patirtimi. Dabar jau mums greitai bus pusmetis. Augam ir nestorėjam. Matinames tik Orijenu ir žalia mėsyte,noriai ėda kalakutieną (jos paragavęs nelabai nori ėsti vištienos smile.gif ),jautieną ir vištų širdeles,kitko neįsiūlau,žuvies nei iš tolo. Visokius konservus išbandėm,bet jų neėda,tik išlaižo želę,ar skystymėlį. Tai ir paliko tą istoriją su konservais smile.gif Orijeno pasisveriu normą,susipilu į graduotą stiklinę ir duodu porcijomis,niekada nepalieku pripilto kiek nori ir per daug,maitinu su pertraukomis,ypač po žalios mėsytės ir nakties metu neduodu ėsti. Kitoje temoje buvo geras pasakymas-naktyje reikia miegoti,o ne ėsti smile.gif Nevaikšto iš paskos rėkdamas,kad duok valgyti,aplamai jis nėra kalbus smile.gif Maitinimų išeina 4,kartais 5.Dar mėgsta varškę,jogurtą,kefyrą,kartais suplaku kokį putpelių kiaušinuką(vištu tai kažkaip baugoka duoti žalių).
Dar yra geras maistelis Felidae (begrūdis),dar neišbandžiau,nes džiaugiuosi ,kad nei vemia,nei viduriuoja,valgydamas Orijeną. Mano sesė augina dvi orientales,jau sterilizuotas ir siamą kastruota,tai pakaitomis šeria Orijenu ir Felidae,tai visi liekni ir nenutukę,jau ir amžiuje smile.gif
Pastebėjau,kad vandenuką maniškis mieliau geria iš stiklinių,tai ant kiekvieno stalo padėta šalia mūsų ir jam po stiklinę,laka net apsiputojęs smile.gif

Dar aš norėjau paklausti,ar atšalus orams,plikšiukai daugiau valgo? g.gif

4u.gif ačiū.

Atsakyti
Manau tiesos čia yra...
Dar visai neseniai kates rekomendavo maitinti sausu ėdalu (Lietuvoje ir iki šiol daug kas taip rekomenduoja, net reikalauja). Tačiau  paskutiniai tyrimai parodė, kad tai ne visai teisinga. Įprastame sausame kačių ėdale pakankamai didelė dalis angliavandenių (dažniausiai 45% ar daugiau), ir gydytojai mano, kad tai gali išprovokuoti kai kuriems gyvūnams nutukimą, o vyresniems gyvūnams ir cukralygę. Gamtoje įprasta kačių (kurios paprastai maitinasi pelėmis ir kitais smulkiais graužikais) dieta turi apytikriai 45% baltymų, 45% riebalų ir tik 4-5% angliavandenių. Didelė dalis angliavandenių sausame ėdale būtina granulių sukibimui. Konservuose gi daug mažesnė dalis angliavandenių (apie 10%). Kai kurie veterinariniai dietologai rekomenduoja, kad katės, ypač turinčios viršsvorio, maitintusi tik konservuotu ėdalu, kuris turėtų artimiausią gamtinei procentinę baltymų, riebalų ir angliavandenių sudėtį. Kai kuriais duomenimis, konservai neišvysto kariesą katėms. Tačiau tai pilnai patvirtinti būtini papildomi tyrimai.

Šaltinis - Zooclub.ru
Atsakyti
Sveikos. Labai domintu atsiliepimai,gal kas zinote ka apie "ARION" premium maista katems? aciu labai.
Atsakyti
QUOTE(Mahora @ 2013 10 03, 15:16)
Sveiki,
mielai pasidalinsiu patirtimi. Dabar jau mums greitai bus pusmetis. Augam ir nestorėjam. Matinames tik Orijenu ir žalia mėsyte,noriai ėda kalakutieną (jos paragavęs nelabai nori ėsti vištienos smile.gif ),jautieną ir vištų širdeles,kitko neįsiūlau,žuvies nei iš tolo. Visokius konservus išbandėm,bet jų neėda,tik išlaižo želę,ar skystymėlį. smile.gif

Mahora, tai maitinat sausu ėdalu ir žalia mėsyte?
Aš tai dar konservų duodu,maniškis nebrokyja. Kaip čia gudriau sugalvojus.
Dabar tai mes maitinamės maždaug taip - suberiu sausiako pusę dienos normos, parėjus iš darbo duodu konservuką. Paskui supilu likusią dalį sauso maisto.
Maniškis patriauškia ir naktį blush2.gif .
Vakar pabandžiau duot triušio kepenėlių, daviau praėjus porai val po konservo, daviau labai nedaug. Mano katinui labai patiko.
Kaži ar gerai padariau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 25 spalio 2013 - 11:50
patarkit, kuris sausas ėdalas atitinka Arden grange kokybę? Labai jau jie pasibrangino, todėl ieškau kito begrūdžio, pageidautina ne baisiai riebaus, su žuvimi.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2013 11 06, 20:54)
patarkit, kuris sausas ėdalas atitinka Arden grange kokybę? Labai jau jie pasibrangino, todėl ieškau kito begrūdžio, pageidautina ne baisiai riebaus, su žuvimi.
Iš holistikų - yra Orijen su žuvimi. Bet jis atrodo riebokas.

O maisto atpylinėjimo problemą, tai konkretaus gyvūno netoleravimas to ar ano, arba per greitas valgymas, ar susikaupė plaukų skrandyje.
Dažniausiai pavyksta išvengti problemas jei pakeisti maisto rūšį į "Delicate", "Sensible" (ir kitus jautriam skrandžiui) ar kitų gamintojų.
Taip pat labai svarbu dozuoti maistą mažomis porcijomis.

Jei maitinti gyvūnus ir vaikus, kaip jie nori, tai vieni valgytų šokoladą,o pvz. mūsų katytė - virtą vištą (kuri ir nevirta, jau yra nepilnavertis, dietinis maistas, o po virimo - tai išlieka visai nedaug medžiagų)
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2013 11 07, 11:43)
Iš holistikų - yra Orijen su žuvimi. Bet jis atrodo riebokas.

taip, Orijenas iš riebesnių. dar galvoju apie Felidae g.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2013 11 08, 11:15)
taip, Orijenas iš riebesnių. dar galvoju apie Felidae  g.gif

jeigu kaitnėlis linkęs viduriuoti - tai gal atsargiau reikėtų arba daugiau nuomonių susirinkti iš bandžiusių g.gif Maniškiai valgo Felidae platinum, tai pradžioj biškį paminkštėjo viduriai, ypač jaunesnei katytei (1,5 m.) Dabar jau mėnesį Felidae valgom - tai viskas thumbup.gif Mano tėvų katinukai valgo Felidae su vištiena - tai niekuom nesiskundė. Dėl to begrūdžio tai nieko nežinau, dar nebandėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnuna @ 2013 11 08, 13:18)
jeigu kaitnėlis linkęs viduriuoti - tai gal atsargiau reikėtų arba daugiau nuomonių susirinkti iš bandžiusių g.gif  Maniškiai valgo Felidae platinum, tai pradžioj biškį paminkštėjo viduriai, ypač jaunesnei katytei (1,5 m.) Dabar jau mėnesį Felidae valgom - tai viskas  thumbup.gif  Mano tėvų katinukai valgo Felidae su vištiena - tai niekuom nesiskundė. Dėl to begrūdžio tai nieko nežinau, dar nebandėm  smile.gif

ne, mūsiškis nelinkęs, nebent nuo konservų, tada jau šakės.
Atsakyti
sveikos, kokia JŪSŲ nuomonė apie Joserą? Po sterilizacijos ar man toliau maitinti JOSERA KITTEN,ar JOSERA kastruotoms?Mano katytei 6 mėn. svoris normalus? Iš karto ačiū už atsakymus.
Atsakyti