Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 03, 12:55)
Dėl vėmimo, tai net nežinau ir ką pasakyti...matyt, kad persivalgo, bet aš siūlyčiau vis tiek duoti maisto neribojant (nebent yra priežastys), kad katė priprastu valgyti kiek jai reikia, o ne kiek telpa iki apsivėmimo.

aš tuos 200 gramų konservų dalinu į tris dalis ir duodu ryte, dieną, vakare, kad neprašinėtų ištisai, bet gal jai tos porcijos per didelės vienam valgymui, ir būna išalkusi iškarto viską suryja ir paskui atpila.
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 10 03, 19:03)
aš tuos 200 gramų konservų dalinu į tris dalis ir duodu ryte, dieną, vakare, kad neprašinėtų ištisai, bet gal jai tos porcijos per didelės vienam valgymui, ir būna išalkusi iškarto viską suryja ir paskui atpila.

Pabandykit pamazint tas porcijas ir paziuresit, jei ir tada atpils, tai vadinasi priezastis ne porcijos dydis.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 10 03, 17:27)
Apvirt tam, kad katino organizmui nebutu per didelis stresas, pereinant nuo sausiako, kuris yra ne tik apvirtas, bet virtas nezinia kiek ir dar nezinia kaip apdorotas. Tam, kad katinas prisirijes zalios mesos netriestu toliau negu mato. Bet jus darykit kaip norit, seimininkas geriausiai pazista savo gyvuna ir geriausiai zino kas jam geriau. Ne visi katinai vienodi ir ne visu organizmai vienodai reaguoja i tokius staigius pokycius.

Žalią mėsą,kaip ir mažam vaikui,viskas siūlyta po pusę šaukštelio,po šaukstelį. Jeigu su jumorėliu pažiūrėti,tai gamtoje katinai nei kepina,nei verda mėsytę smile.gif
Išeina,kad man pasisekė,kad nebuvo viduriavimo,kaip Jūs sakot "toliau negu mato" smile.gif

O su tuo,kad ne visi gyvūnai vienodi,sutinku,kaip ir žmonės...
Atsakyti
Sveiki wink.gif

Įsigijau 5 mėn katinėlį. Seniau jį maitindavo Hill sausiukais. Po truputį perėjau prie Nature Protect skirtą kačiukams. Galėčiau pasakyt, kad per dieną suėda kokias 2 saujas, bet labai jau nenoriai. Po kiek laiko galėčiau pereit prie kitos rūšies sausiukų? Galvoju apie Josera Kitten g.gif Papildomai per pietus duodu guliašiuko 100 g maišiuką.
Šiandien pabandymui nupirkau vištos kepenėlių, šaukštą smulkintų iškart suėdė thumbup.gif Ar galima kasdien (ar rečiau?) paįvairinimui duot kepenėlių? Tokiu atveju, jei ryte gauna sausiukų saują, pietums - guliašiuko, vakarienei - kepenėlių, reikėtų ribot sausiukus? Ar galima nakčiai pilną indėlį palikt? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki :4u

Iškilo nesusipratimas, nežinau kaip geriau elgtis, todėl paprašysiu profesionalų atsakymo blush2.gif

Nusipirkom kačiuką jam dabar 6 savaitės. Neapsižiūrėjom kad pardavė mums ne Virbaco kiteną bet virbac junior kastrate doh.gif Tik prakirpus maišą pamačiau klaidą. Kačiuko pardavėja mums įdavė joseros kiteno koki 0,5kg. Logiškai mastant lyg nieko baisau neturėtu nutikt kad šersiu sterilizuotiem kačiukam maistu pamaišant su josera kitenu, bet vistiek norėčiau užsitikrint kad viskas bus gerai arba kas gali būt nelabai gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2013 10 05, 23:02)
Sveiki :4u

Iškilo nesusipratimas, nežinau kaip geriau elgtis, todėl paprašysiu profesionalų atsakymo  blush2.gif

Nusipirkom kačiuką jam dabar 6 savaitės. Neapsižiūrėjom kad pardavė mums ne Virbaco kiteną bet virbac junior kastrate  doh.gif Tik prakirpus maišą pamačiau klaidą. Kačiuko pardavėja mums įdavė joseros kiteno koki 0,5kg. Logiškai mastant lyg nieko baisau neturėtu nutikt kad šersiu sterilizuotiem kačiukam maistu pamaišant su josera kitenu, bet vistiek norėčiau užsitikrint kad viskas bus gerai arba kas gali būt nelabai gerai  4u.gif

Kiek aš suprantu, tai kastruotiems maistas būna "skurdesnis", kad netuktų, tai nieko baisaus neturėtų tikrai nutikti, nieko ten tokio baisaus nėra, tik tokiam mažam augančiam katinėliui reiktų gero maisto, mažiems kaip tik ir būna pagerintas.... Tai jei tik sausu maistu šeriat - sakyčiau geriau nupirkit mažiems kačiukams, o tą poką gal užklijuokit ir pasilikit vėlėsniam laikui, kai baigsis intensyvus augimas katinėlio?
Mano maža katytė sugalvojo, kad išvis jau šuns sausas maistas pats geriausias... doh.gif ir eina vogti - tai tikiuos nepadės loti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 10 07, 11:08)
Mano maža katytė sugalvojo, kad išvis jau šuns sausas maistas pats geriausias...  doh.gif  ir eina vogti - tai tikiuos nepadės loti  tongue.gif

O mes šį savaitgalį buvome pas MB mamą ir ji turi katę, tokią brandžią jau 8 metų, kuri labai rimta ir visiškai su maže žaisti nenorėjo, bet užtat tą mažę po 2 valandas pralaikydavo ramybės būsenoje, turėjome žodžiu auklę.
Kas keisčiausia, kad ta mažė pamačiusi, kad jau katė ėda sausiaką irgi įsigeidė jo, ėsti drauge. Kas man buvo žiauriai keista, nes mes ją maitiname tik RAW ir kai porą kartų pritrūkus namie žalios mėsos, aš jai norėjau įkišti sausiako, tai ji net į jo pusę nežiūrėjo., maždaug pati ir ėsk...

Tai aš įsivaizduoju, kad tom jaunom katytėm kiti gyvūnai kaip kokie autoritetai, jos nori daryti viską kaip ir jie. Bet man tai taip miela ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mahora @ 2013 10 04, 22:10)
Žalią mėsą,kaip ir mažam vaikui,viskas siūlyta po pusę šaukštelio,po šaukstelį. Jeigu su jumorėliu pažiūrėti,tai gamtoje katinai nei kepina,nei verda mėsytę smile.gif
Išeina,kad man pasisekė,kad nebuvo viduriavimo,kaip Jūs sakot "toliau negu mato" smile.gif

O su tuo,kad ne visi gyvūnai vienodi,sutinku,kaip ir žmonės...

Visu pirma, katinai jau seniai naturaliai gamtoje negyvena. Manau, kad valkataujanciu katinu, kurie minta atliekomis, tikrai nera pagrindo laikyti laukiniais gyvunais biggrin.gif O tikri laukiniai gyvunai gamtoje eda visai kitokia mesa ir kitokioj komplektacijoj, negu mes duodam savo katinam. Todel man juoka kelia tas nuolatinis lyginimas musu tapkiniu katinu su laukiniais gyvunais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 10 07, 11:21)
Visu pirma, katinai jau seniai naturaliai gamtoje negyvena. Manau, kad valkataujanciu katinu, kurie minta atliekomis, tikrai nera pagrindo laikyti laukiniais gyvunais biggrin.gif O tikri laukiniai gyvunai gamtoje eda visai kitokia mesa ir kitokioj komplektacijoj, negu mes duodam savo katinam. Todel man juoka kelia tas nuolatinis lyginimas musu tapkiniu katinu su laukiniais gyvunais lotuliukas.gif

Bet virškinimo sistema juk nepasikeitė nuo to kad pradėjo namuose gyventi. Todėl ir bandoma priartint mitybą iki kaip galima artimesnės gaunamos gamtoje.

O norint, kad neviduriuotu gal geriau neapvirti, o duoti kaulingą mėsą.
Papildyta:

QUOTE(Ambro @ 2013 10 05, 17:57)
Sveiki wink.gif

Šiandien pabandymui nupirkau vištos kepenėlių, šaukštą smulkintų iškart suėdė thumbup.gif Ar galima kasdien (ar rečiau?) paįvairinimui duot kepenėlių? Tokiu atveju, jei ryte gauna sausiukų saują, pietums - guliašiuko, vakarienei - kepenėlių, reikėtų ribot sausiukus? Ar galima nakčiai pilną indėlį palikt?  rolleyes.gif

Kepenėlės gali skystinti vidurius. O ir taip "makaluoti" viską nelabai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kar: 07 spalio 2013 - 12:20
QUOTE(kar @ 2013 10 07, 14:16)
Bet virškinimo sistema juk nepasikeitė nuo to kad pradėjo namuose gyventi. Todėl ir bandoma priartint mitybą iki kaip galima artimesnės gaunamos gamtoje.

O norint, kad neviduriuotu gal geriau neapvirti, o duoti  kaulingą mėsą.
Papildyta:
Kepenėlės gali skystinti vidurius. O ir taip "makaluoti" viską nelabai gerai.

Virskinimo sistema is principo tai nepasikeite, bet seriant katina kokius 3 metus vien tik sausiakais, ta virskinimo sistema tapo gerokai nustekenta, tai tokiem katinam staigus maisto pakeitimas gali sukelt dideliu problemu.Paskaitykit sunu RAW tema. Pamatysit, kaip seimininkai skundziasi, kiek suniuku triedzia ir vemia, kai staigiai pradedami sert RAW.
As ne pries naturalu maitinima ir ne uz mesos virima, bet uz katinui tinkamiausia perejimo prie naturalaus maitinimo buda, kuris nesusargdintu katino. Pvz. vienas mano katinas atpildavo sviezia mesa, o saldyta mesa ejo puikiai.O kai sumedziojo siksnosparni, tai ji suvalges apsiveme:verysad: Bet pagal RAW teorija taip neturetu buti.
Atsakyti
AR vertas demesio PICART Select Menu Cat Adult? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 10 07, 11:21)

Na, juokas ilgina gyvenima :-)
O jei pasigilinti ir pakrapstyti, tai, kaip ir vaikams, mes patys ugdome maitinimosi iprocius , tai ar nebutu meskos paslauga virti mesa, o gal katinukas paragVes ir nebevalgys zalios mesos, nes buvo pasiulyta virta. Jeigu butu katinui pasiula daug indeliu su maistu, jis galetu rinktis, o siap mes siulome tai, apie ka skaiteme, kas ka rekomendavome, ar rinkomes sudeti, gerai jei pataikeme, o jei ne, tai katinelio zarnynelis experimentuoja, taikosi ir taip pat maistauja- viduriavimas, vemimais ir dar visko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mahora: 08 spalio 2013 - 20:26