Kaip atpratint nuo Friskies guliasu?
Turim tokia bedele: isvaziave atostogu palikom mamai katinuka, palikom ir maisto, kuri iprastai musu kaciukas valgo. Bet... Grizus randam kaciuka virtusi katinu (per dvi savaites! priaugo gal puse kilo) ir edanti tik Friskies guliasus du kartus per diena (gal reklama padare savo).
Dabar namie sauso edalo nebeeda, zalio irgi (anksciau duodavom vakarais mesytes zalios arba virtos nuo musu vakarienes) ir reikalauja tu guliasu. Zodziu mociute islepino anuka...
QUOTE(Mahora @ 2013 07 20, 15:19)
Mano 3 menesiu kanados sfinksiukas (kastruotas pries savaite) iki atsivezimo ede RC, jokiu konservu,mesytes nei is tolo jau kelinta diena i RC imaisau Orijeno.
Ar vertetu jau dairytis kokio maistuko tik kastruotiems ?
Ar vertetu jau dairytis kokio maistuko tik kastruotiems ?
man kilo panašios abejonės, tai pasidalinkite patirtimi - kaip išsprendėte klausimą dėl maisto rūšies? Ar duodate metų neturinčiam kačiukui spec maistą sterilizuotiems?
Aš kol kas abu katinus (katė 8 mėn, katinas 4 mėn, abu neutralizuoti) šeriu Orijen, kuris tinka tiek suaugusioms katėms tiek kačiukams.
Po kelių mėnesių pastebėjau, kad vyresnioji katė linkus tukti - jau ir pilvelis kabo.. Orijen nėra pritaikytas sterilizuotiems. Iš vis kilo klausimas- ar yra begrūdžio maisto sterilizuotiems?
Kadangi begrūdžio neradau, mąstau abu pradėti šerti RC young neutered male/female? Taip tikiuosi išvengti katės nutukimo..
dar į tą pačią sterilizuotų kačiukų iki 12 mėn amžiaus temą - RC turi spec maistą sterilizuotiems kačiukams, tačiau Lietuvoje Royalis neveža jo.. Latvijoje yra po 400 gr pakuotėmis, o Lenkijoje įvairaus dydžio pakuotėmis Nemyli Royalis Lietuvos sterilizuotų kačiukų
Labas.
Aš pastebiu, kad katė visiškai negeria vandens. Kasdien po kelis kartus keičiu jai dubenelį ir ji jo negeria. Net nebando lanki iš čiaupo. Atrodo vaikšto sau rami be to vandens. gėrė seniau, kai šėriau tik sausu, o dabar šeriu tik konservais (sausas šalia padėtas kad kartais pakramtytų). Kokie galėtų būti sprendimo būdai?
Papildyta:
P.S. jeigu katė visą maisto dozę (šeriama tris kartus dienoje) išvemia tik suvalgius, tai - ar jai reikia pas gydytoją, ar jos jautrus skrandis, ar reikia duoti mažesnėmis porcijomis bet dažniau? Ir ne visada ji išvemia tik kartais bet ne plaukais vemia o tuo nesuvirškintu maistu ir tie kartai padažnėjo įvedus šiokį tokį režimą, t.y. anksčiau jeigu vemdavo tai tik nuo plaukų.
Aš pastebiu, kad katė visiškai negeria vandens. Kasdien po kelis kartus keičiu jai dubenelį ir ji jo negeria. Net nebando lanki iš čiaupo. Atrodo vaikšto sau rami be to vandens. gėrė seniau, kai šėriau tik sausu, o dabar šeriu tik konservais (sausas šalia padėtas kad kartais pakramtytų). Kokie galėtų būti sprendimo būdai?
Papildyta:
P.S. jeigu katė visą maisto dozę (šeriama tris kartus dienoje) išvemia tik suvalgius, tai - ar jai reikia pas gydytoją, ar jos jautrus skrandis, ar reikia duoti mažesnėmis porcijomis bet dažniau? Ir ne visada ji išvemia tik kartais bet ne plaukais vemia o tuo nesuvirškintu maistu ir tie kartai padažnėjo įvedus šiokį tokį režimą, t.y. anksčiau jeigu vemdavo tai tik nuo plaukų.
QUOTE(devuška @ 2013 10 03, 11:56)
Labas.
Papildyta:
Papildyta:
Dėl vėmimo, tai net nežinau ir ką pasakyti...matyt, kad persivalgo, bet aš siūlyčiau vis tiek duoti maisto neribojant (nebent yra priežastys), kad katė priprastu valgyti kiek jai reikia, o ne kiek telpa iki apsivėmimo. Čia kaip kažkas rašė, reikia leist valgyt-vemt-valgyt-vemt...nors ir nelabai simpatiškai skamba. O pasikonsultuoti su veterinaru visada yra naudinga. Aišku, reikia dar atkreipti dėmesį į elgesį ar žvali, ar žaidžia, ar nevangi, na taip sakant ar viskas atrodo tvarkoj, išskyrus vėmimą. Čia tokia mano nuomonė.
O dėl vandens. Tai jeigu pakeitėt į konservus, tai čia labai normalu, kad nebegeria tiek. Sausiake juk ten vandens nieko nėra, dėl to jai ir norėdavo gerti papildomai, o konservas juk pats toks šlapias yra, tad matyt užtenka jai, neužtektu atsigertu. Ir šiaip katės to vandens nėra didelės mėgėjos (kaip kad šuo).
QUOTE(devuška @ 2013 10 03, 12:56)
Labas.
Papildyta:
Papildyta:
Kaip supratau, kate nevemia, bet atpylineja maista. Vienas maniskis irgi taip daro. Mano patarimai is patirties butu tokie. Pabandykit sausiaka jautriam skrandziui. Galit pabandyt sausiaka pamirkyt ir duot mazesnem porcijom, sekanti maisto davini duot tik tada, kai bus visiskai suvirskintas pries tai valgytas maistas, tai mazdaug trunka apie 6 valandas. Mums tas padejo. Gali dar but variantas, kad katei netinka sausiakas, galit bandyt pakeist i kito gamintojo.
Na, ir jei sitie metodai nepades, tai vienintele iseitis pereit prie zalios mesos. Sitas variantas garantuotas, baigiasi visi vemaliojimai.Pradet geriausia nuo vistienos, is pradziu reikia duot apvirta, po to virt vis maziau, kol pereinama prie zalios. Jautraus skrandzio katinam mesa geriau susmulkint kasnio dydzio gabaliukais.
QUOTE(Pujolis @ 2013 10 03, 13:47)
Kaip supratau, kate nevemia, bet atpylineja maista. Vienas maniskis irgi taip daro. Mano patarimai is patirties butu tokie. Pabandykit sausiaka jautriam skrandziui. Galit pabandyt sausiaka pamirkyt ir duot mazesnem porcijom, sekanti maisto davini duot tik tada, kai bus visiskai suvirskintas pries tai valgytas maistas, tai mazdaug trunka apie 6 valandas. Mums tas padejo. Gali dar but variantas, kad katei netinka sausiakas, galit bandyt pakeist i kito gamintojo.
Na, ir jei sitie metodai nepades, tai vienintele iseitis pereit prie zalios mesos. Sitas variantas garantuotas, baigiasi visi vemaliojimai.Pradet geriausia nuo vistienos, is pradziu reikia duot apvirta, po to virt vis maziau, kol pereinama prie zalios. Jautraus skrandzio katinam mesa geriau susmulkint kasnio dydzio gabaliukais.
Aš tikrai nerekomenduoju apvirinėti mėsos, nes tada iš jos naudos nelabai lieka. Čia juk katinas, jie plėšrūnai, žalia mėsa yra jų natūralus maistas, o gabaliukus pradžiai galima smulkiau pjaustyt, kol katė pripranta prie mėsos.
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 03, 15:01)
Aš tikrai nerekomenduoju apvirinėti mėsos, nes tada iš jos naudos nelabai lieka. Čia juk katinas, jie plėšrūnai, žalia mėsa yra jų natūralus maistas, o gabaliukus pradžiai galima smulkiau pjaustyt, kol katė pripranta prie mėsos.
Apvirt mesa siulau tik pereinamuoju laikotarpiu, jeigu katinas visa laika buvo maitinamas tik gamykliniu maistu ir niekada nera net ragaves zalios mesos. Jeigu katinas salia sausiako gaudavo ir zalios mesos, tai tada nereikia apvirt.
QUOTE(azi @ 2013 10 01, 13:44)
man kilo panašios abejonės, tai pasidalinkite patirtimi - kaip išsprendėte klausimą dėl maisto rūšies? Ar duodate metų neturinčiam kačiukui spec maistą sterilizuotiems?
Aš kol kas abu katinus (katė 8 mėn, katinas 4 mėn, abu neutralizuoti) šeriu Orijen, kuris tinka tiek suaugusioms katėms tiek kačiukams.
Po kelių mėnesių pastebėjau, kad vyresnioji katė linkus tukti - jau ir pilvelis kabo.. Orijen nėra pritaikytas sterilizuotiems. Iš vis kilo klausimas- ar yra begrūdžio maisto sterilizuotiems?
Kadangi begrūdžio neradau, mąstau abu pradėti šerti RC young neutered male/female? Taip tikiuosi išvengti katės nutukimo..
Sveiki,
mielai pasidalinsiu patirtimi. Dabar jau mums greitai bus pusmetis. Augam ir nestorėjam. Matinames tik Orijenu ir žalia mėsyte,noriai ėda kalakutieną (jos paragavęs nelabai nori ėsti vištienos ),jautieną ir vištų širdeles,kitko neįsiūlau,žuvies nei iš tolo. Visokius konservus išbandėm,bet jų neėda,tik išlaižo želę,ar skystymėlį. Tai ir paliko tą istoriją su konservais Orijeno pasisveriu normą,susipilu į graduotą stiklinę ir duodu porcijomis,niekada nepalieku pripilto kiek nori ir per daug,maitinu su pertraukomis,ypač po žalios mėsytės ir nakties metu neduodu ėsti. Kitoje temoje buvo geras pasakymas-naktyje reikia miegoti,o ne ėsti Nevaikšto iš paskos rėkdamas,kad duok valgyti,aplamai jis nėra kalbus Maitinimų išeina 4,kartais 5.Dar mėgsta varškę,jogurtą,kefyrą,kartais suplaku kokį putpelių kiaušinuką(vištu tai kažkaip baugoka duoti žalių).
Dar yra geras maistelis Felidae (begrūdis),dar neišbandžiau,nes džiaugiuosi ,kad nei vemia,nei viduriuoja,valgydamas Orijeną. Mano sesė augina dvi orientales,jau sterilizuotas ir siamą kastruota,tai pakaitomis šeria Orijenu ir Felidae,tai visi liekni ir nenutukę,jau ir amžiuje
Pastebėjau,kad vandenuką maniškis mieliau geria iš stiklinių,tai ant kiekvieno stalo padėta šalia mūsų ir jam po stiklinę,laka net apsiputojęs
Dar aš norėjau paklausti,ar atšalus orams,plikšiukai daugiau valgo?
QUOTE(Pujolis @ 2013 10 03, 14:37)
Apvirt mesa siulau tik pereinamuoju laikotarpiu, jeigu katinas visa laika buvo maitinamas tik gamykliniu maistu ir niekada nera net ragaves zalios mesos. Jeigu katinas salia sausiako gaudavo ir zalios mesos, tai tada nereikia apvirt.
Aš vis tiek nematau reikalo apvirinėti mėsos. Kiek mano žinios išneša RAW mitybą, tai ir pereinamąjį laikotarpį maitinama žalia mėsa. Man apskritai virtas maistas katinui, tai labai nekatiniškai skamba, o ir nieko gero katinui iš jo, be to tokia vištiena pasidaro sausesnė ir ją daug sunkiau kramtyti...tai kame čia gėris?
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 03, 16:28)
Aš vis tiek nematau reikalo apvirinėti mėsos. Kiek mano žinios išneša RAW mitybą, tai ir pereinamąjį laikotarpį maitinama žalia mėsa. Man apskritai virtas maistas katinui, tai labai nekatiniškai skamba, o ir nieko gero katinui iš jo, be to tokia vištiena pasidaro sausesnė ir ją daug sunkiau kramtyti...tai kame čia gėris?
Pilnai sutinku,kam virti tą mėsą
Pradžioje tik ją pjausčiau labai smulkiai,po to vis stambiau ir stambiau.
Bandžiau duoti ir virto,bet pauosto ir ny ny.
QUOTE(Mahora @ 2013 10 03, 17:32)
Pilnai sutinku,kam virti tą mėsą
Apvirt tam, kad katino organizmui nebutu per didelis stresas, pereinant nuo sausiako, kuris yra ne tik apvirtas, bet virtas nezinia kiek ir dar nezinia kaip apdorotas. Tam, kad katinas prisirijes zalios mesos netriestu toliau negu mato. Bet jus darykit kaip norit, seimininkas geriausiai pazista savo gyvuna ir geriausiai zino kas jam geriau. Ne visi katinai vienodi ir ne visu organizmai vienodai reaguoja i tokius staigius pokycius.