Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

applaws radau, kad sudaro miltai vištienos miltai (min. 47%), lašišų miltai (min. 19%), bulvės (min. 4%), paukštienos aliejus (min. 8%, omega 6), lašišų aliejus (mažiausiai 3%, Omega 3 šaltinis), runkelių minkštimas (min. 3%), kaiušiniai (min. gal kas galetu pakomentuoti nes skamba nelabai unsure.gif idomu tai, kad acana irgi isimta sudetis , kazin kodel
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2016 05 05, 08:34)
Alergiškai - tai jautriam virškinimui? RC - tai "Sensible", o geresni maistai, dažniau neskaldo kelių pagrindinių produktų į atskirus, juk tame ir yra holistinė koncepcija. Jums teks bandyti, kas tiks.
Super Premium ir Ultra - tai tas pats, tiesiog vienas gamintojas, priskirė savo produktus neegzistuojančiai kategorijai.

Jau uzsakiau du skirtingus pabandyt, Orijen ir Nutrivent Instinct, rinkausi kad butu begrudziai ir su kuo daugiau mesos/zuvies. Alergiska deja ne jautrus virskinimas, o kate linkusi i alergija, turi vadinamaja granulioma, kuomet kart nuo karto istinsta lupos, gerkleje randasi zaizdeles, kraujas rodo padidejusi alergenu kieki (kam alergiska iki siol deja neaisku)
Atsakyti
Sveiki!

sakykit ar nieks nemaitina savo pūkuočių Power of Nature maistu? Aš pirkdavau sausą, tačiau dabar man reikia koncervų. Ar kas nors Lietuvoje jais prekiauja. Gal kas siunčiatės kas nors iš kur nors?

Beje, ar nėra kam tekę ieškoti maisto su žemu fosforo lygiu? (kalbant ne apie gydomasias linijas).
Radau kelias išsamias sudarytas lenteles, tačiau visos firmos amerikietiškos.

Dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2016 05 25, 08:25)

sakykit ar nieks nemaitina savo pūkuočių Power of Nature maistu? Aš pirkdavau sausą, tačiau dabar man reikia koncervų. Ar kas nors Lietuvoje jais prekiauja. Gal kas siunčiatės kas nors iš kur nors?
Ankščiau prekiauvo merginos, bet dabar LT nemačiau šito maistelio, bandykite ieškoti užsienio e-parduotuvėse.

Atsakyti
http://www.alfa.lt/s...-pasarai-katems
niekada nepirkčiau savo gyvūnui iš tokio masinio gamintojo, tik iš mažesnių, plius pasitikrinčiau ar norimo gamintojo firma niekada anksčiau dėl nieko nepapuolė į pet food recall sąrašus. Pasitikrinkite ir jūs, jei rūpi gyvūnas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 25, 16:44)
http://www.alfa.lt/s...-pasarai-katems
niekada nepirkčiau savo gyvūnui iš tokio masinio gamintojo, tik iš mažesnių, plius pasitikrinčiau ar norimo gamintojo firma niekada anksčiau dėl nieko nepapuolė į pet food recall sąrašus. Pasitikrinkite ir jūs, jei rūpi gyvūnas ax.gif
O ir šiaip Hills neatskleidžia visos maisto kompozicijos, nors privalo, kas kelia įtarimų. Šis atvejis tai tik įrodo.
Čia puiki lentelė, moteriškė susisiekė su dauguma maistų europos gamintojų ir analizuoja kiekvienos kompanijos maisto sudėtis, jas vertina. Duomenys nėra nauji, tačiau nemanau, kad daugumos keista formulė. Verta pasinagrinėt:
https://docs.google....mRE0/edit?pli=1
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2016 05 25, 18:29)
Duomenys nėra nauji, tačiau nemanau, kad daugumos keista formulė. Verta pasinagrinėt:
https://docs.google....mRE0/edit?pli=1
Domiuosi maisto tema, gera suvestinė, bet painiota vietom pvz vištos mėsa ir višta. Taip pat keistai išdėlioti akcentai, kai maistas iš neaiškių ar nekokybiškų ingredientų, iš aprašymo atrodo, lyg geresnis negu maistai su 75% mėsos, bet mažiau kalcio ar riebalų. Ar ragai su kanopom, geriau negu 1% ryžių (na nebent alergija).
Taip pat geriausi pagal sudėtį maistai (Porta 21, Cosma Nature, Applaws) pažymėti raudonai, kaip nepilnaverčiai, tuo tarpu, kai nerekomenduojami, blogesni pažymėti kaip pilnaverčiai, del skirtumo kalcio ar riebalų kiekyje. Kalcis ir riebaliukai puikiai balansuojami sausu to paties gamintojo (pvz Applaws), bet neturi viso nekokybiško šlamšto būdingo pigiam ar nekokybiskam maistui.
Bent neblogos (nors blogesnės negu minėti aukščiau) sudėties Mac's ir Carny pažymėti atitinkamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 26 gegužės 2016 - 00:05
QUOTE(esarmy @ 2016 05 26, 01:59)
Domiuosi maisto tema, gera suvestinė, bet painiota vietom pvz vištos mėsa ir višta. Taip pat keistai išdėlioti akcentai, kai maistas iš neaiškių ar nekokybiškų ingredientų, iš aprašymo atrodo, lyg geresnis negu maistai su 75% mėsos, bet mažiau kalcio ar riebalų. Ar ragai su kanopom,  geriau negu 1% ryžių (na nebent alergija).
Taip pat geriausi pagal sudėtį maistai (Porta 21, Cosma Nature, Applaws) pažymėti raudonai,  kaip nepilnaverčiai, tuo tarpu, kai nerekomenduojami, blogesni pažymėti kaip pilnaverčiai,  del skirtumo kalcio ar riebalų kiekyje. Kalcis ir riebaliukai puikiai balansuojami sausu to paties gamintojo (pvz Applaws), bet neturi viso nekokybiško šlamšto būdingo pigiam ar nekokybiskam maistui.
Bent neblogos (nors blogesnės negu minėti aukščiau) sudėties Mac's ir Carny pažymėti atitinkamai.
Aš tai čia kažkaip manau, kad bent kiek išmanantis žmogus mokės pasinagrinėti, įvertinti ir pasirinkti. Visur yra pažymėta "Complementary food" ir "Complete food", vertinta pagal išsamią komponentų analizę, ne tik pagal kompoziciją.
Ir ką reiškia tas blogas neblogas, čia turbūt tyrimus reiktų atlikti kas yra blogiau, ar visą laik maitinti mėsiniais, geros sudėties koncervais bet neturinčiais visų katino organizmui reikalingų medžiagų, ar blogesnės sudėties, bet pilnais subalansuotais.

Aš elgiausi lygiai taip kaip jūs. Pagrinde maitinau Porta 21, Gimpet, Aplaws, Almo Nature, Schesir, Thrive ir vakarais šiek tiek pagrauždavo Power of Nature sauso. Kažkaip net nesigilinau, bet pasamonėj jaučiau, kad vis tik sauso reikia (jei ko pritrūktų organizmui). Ir tik neseniai atradusi šią lentelę supratau, kad visi visi mano koncervai gali būti duodami tik retkarčiais, nors jų sudėtis tarsi pagal katino poreikus ir puiki. Mano katinui nėra 3metų ir jis labai smarkiai pradėjo sirgti, kėliau daug klausimų ar taip negalėjo nutikti dėl maisto, nes rodos išsibalansavo visas organizmas, inkstai, žarnynas, oda, blogiausia kad atsirado neurologinės bėdos. Aš tikrai tikrai nenoriu teigti, kad taip nutiko dėl maisto, greičiausiai ne, greičiausiai tai autoimuninis sutrikimas. Tačiau tokios patirtys verčia dar atidžiau domėtis tuo ką duodi gyvūnui.

Todėl dabar pasirinkau Power of Nature koncervus, mėsos 95%, tai yra complete food ir nors vienas rodmuo raudonuoja (mažas fosforo kiekis) mano atveju tai skamba tobulai (dėl inkstų lengvo nepakankamumo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 26 gegužės 2016 - 09:35
QUOTE(Grethenn @ 2016 05 26, 09:34)
Aš elgiausi lygiai taip kaip jūs. Pagrinde maitinau Porta 21, Gimpet, Aplaws, Almo Nature, Schesir, Thrive ir vakarais šiek tiek pagrauždavo Power of Nature sauso
Mes maitinam visas kates mišria mityba. Sausas (Applaws, bandyta dar Orijen, Power of Nature) yra visada, o konservai arba mėsa/natūralūs produktai duodami 1-2 kartus į dieną.
Ir konservai yra keičiami, pvz. šiandien Applaws, rytoj Mac's, poryt Carny, paskui Grau, vėliau Feringa, o sekančią savaitę pradeda nuo GranataPet, Cosma ar kas dar.
Taip gyvūnai nepripranta prie vienos rūšies, nenusibosta, neišbalansuoju neidealia sudėtimi smile.gif
Ypač aktualu kačiukams, kadangi paskui nauji šeimininkai gali turėti problemų bandant pripranti ar pakeisti maistą. Ir ne visi turi galimybes pirkti kad ir holistinį sausą Applaws, todėl jei kačiukai yra rezervuoti, tai pasiteirauju kuo maitins, ir pagal poreikį duodu pvz. Royal Canin (na geriausias iš blogiausių ir plačiai pasiekiamas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 26 gegužės 2016 - 11:59
QUOTE(esarmy @ 2016 05 26, 13:59)
Mes maitinam visas kates mišria mityba. Sausas (Applaws, bandyta dar Orijen, Power of Nature) yra visada, o konservai arba mėsa/natūralūs produktai duodami 1-2 kartus į dieną.
Ir konservai yra keičiami, pvz. šiandien Applaws, rytoj Mac's, poryt Carny, paskui Grau, vėliau Feringa, o sekančią savaitę pradeda nuo GranataPet, Cosma ar kas dar.
Taip gyvūnai nepripranta prie vienos rūšies, nenusibosta, neišbalansuoju neidealia sudėtimi smile.gif
Ypač aktualu kačiukams, kadangi paskui nauji šeimininkai gali turėti problemų bandant pripranti ar pakeisti maistą. Ir ne visi turi galimybes pirkti kad ir holistinį sausą Applaws, todėl jei kačiukai yra rezervuoti, tai pasiteirauju kuo maitins, ir pagal poreikį duodu pvz. Royal Canin (na geriausias iš blogiausių ir plačiai pasiekiamas).
Na jūs vadovaujates visiškai ta pačia schema (aš taip pat šalia visko duodavau žalios mėsos ir subproduktų) smile.gif) Beje ir visi jūsų išvardinti koncervai visada lentynoje, išskyrus Mac's, Carny ir Feriga. Tik va gaila tuos permaltus sunkiai valgo, skaniausia cieli gabaliukai mėsos.

Aišku atsiradus ligoms tenka permąstyt, bet tas gydomasis inkstininkams ilgai vartojant tikrai ne į naudą..ten gi nieko doro nėra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 26 gegužės 2016 - 13:32
QUOTE(Grethenn @ 2016 05 26, 13:31)
Na jūs vadovaujates visiškai ta pačia schema (aš taip pat šalia visko duodavau žalios mėsos ir subproduktų) smile.gif)
Blogiausia mišrioje mityboje, kad reikia daryti pertrauka tarp pašarų ir natūralios, bent 2-4 valandas, todėl tenka slėpti net sausą. Kitaip geriau nemaišyti skirtingų mitybų.
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2016 05 26, 15:48)
Blogiausia mišrioje mityboje, kad reikia daryti pertrauka tarp pašarų ir natūralios, bent 2-4 valandas, todėl tenka slėpti net sausą. Kitaip geriau nemaišyti skirtingų mitybų.
Aha, aš vakare tik pildavau sauso dėl to. Bet kad ir pilnas būdavo dubenelis kartais, kam iš jo valgyt jei koncervų duoda smile.gif) Tai vakare prieš miegą jau grauždavo iš bėdos, kai nieko kiti dubenėliai tušti.

Tik turbūt klaidą dariau kad per mažas pertraukas tarp koncervų ir mėsos dariau, kažkaip galvodavau, kad čia vienas ir tas pats, bet turbūt virškinimo fermentia irgi kiti veikia virškindami žallią ir termiškai apdorotą maistą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 26 gegužės 2016 - 14:40