Nu susinervinau juodai niekur Klaipedoje nerandu pirkti Orijen maisto. Klaipedietes pasufleruokite kur galima rasti sio maistelio.
O nieko baisaus jei duosiu savo sterilizuotai katytei RC Queen? (susimorciavusioms)
QUOTE(jolax @ 2013 08 05, 19:07)
Nu susinervinau juodai niekur Klaipedoje nerandu pirkti Orijen maisto. Klaipedietes pasufleruokite kur galima rasti sio maistelio.
O nieko baisaus jei duosiu savo sterilizuotai katytei RC Queen? (susimorciavusioms)
Iprastai naudojamas: Maitinancioms, nescioms ir rujojancioms katems.
Jei kate ne baisiai sukritusi, tai ar verta maitinti ja padidinto maistingumo maistu?
Jei visgi labai - tai gal tada bandykite jau specialu "Royal Canin Recovery" naudojamu atsigauti katei po operaciju/ligu pvz. (pastetai po 100gr, tokios konsistencijos kad net svirkstu didesniu galima maitint).
O kas liecia kastruotu gyvunu - visa esme tame, kad tam naudojami maisteliai turi mazesnius, tam tikru, mineralu kiekius, kad nesikristalizuotu slapimtakuose.
Manau jei naudosite ne pastoviai, o tik "atsigauti" - tai dideles bedos nepadarys nespecializuoti maistai (ir "riebus"), jei aisku kate nera linkusi ir jau neturi padidintu drusku (daret slapimo tyrima?)
PS. As ne agituoju uz RC maista, tiesiog "turiu orientaciją ju produktu linijoje, nes manau gydomas Hill's ir tt - tikrai neprastesni.
QUOTE(adca @ 2013 08 05, 19:39)
Iprastai naudojamas: Maitinancioms, nescioms ir rujojancioms katems.
Jei kate ne baisiai sukritusi, tai ar verta maitinti ja padidinto maistingumo maistu?
Jei visgi labai - tai gal tada bandykite jau specialu "Royal Canin Recovery" naudojamu atsigauti katei po operaciju/ligu pvz. (pastetai po 100gr, tokios konsistencijos kad net svirkstu didesniu galima maitint).
O kas liecia kastruotu gyvunu - visa esme tame, kad tam naudojami maisteliai turi mazesnius, tam tikru, mineralu kiekius, kad nesikristalizuotu slapimtakuose.
Manau jei naudosite ne pastoviai, o tik "atsigauti" - tai dideles bedos nepadarys nespecializuoti maistai (ir "riebus"), jei aisku kate nera linkusi ir jau neturi padidintu
Manau jei naudosite ne pastoviai, o tik "atsigauti" - tai dideles bedos nepadarys nespecializuoti maistai (ir "riebus"), jei aisku kate nera linkusi ir jau neturi padidintu
Dristu paprietarauti,nes gyvunai,kaip ir zmones,vieni toleruoja viena maisteli,kiti kita. Mano sese augina dabar jau pensininkes sterilizuotas dvi orientales ir siama kastruota,tai maitina ilgus metus Orijenu ir vargo nemato, viena maitinima gauna mesytes,o kita Orijeno,sveikos drutos,nenutukusios,labai grakscios.
Kakodel ir jos itakoje man svarbiau ne prisodrintas grudu maistas,renkuosi ta,kuriame daugiau mesytes, bet ir velgi...katinukas katinukui nelygus...
Tai tikrai mesingas maistas nera naudjamas tik specialiai,kip Jus sakot : Maitinancioms, nescioms ir rujojancioms katems.
Papildyta:
QUOTE(jolax @ 2013 08 05, 19:07)
O tai gal verta tada uzsisakyti internetu,arba ieskotis ,kas galetu patarpininkauti ir atsiusti,jeigu tokia "mirtina" beda
Tai tikrai mesingas maistas nera naudjamas tik specialiai,kip Jus sakot : Maitinancioms, nescioms ir rujojancioms katems
Oi ne. As ne apie holistikustus,o apie RC Queen (ir pns "vet maistus").QUOTE
O tai gal verta tada uzsisakyti internetu
Irgi apie tai pagalvojau. Bet pasiteiraukite ar yra, nes "gandai", kad keičiasi kazkas gamykloje (ar ivykis buvo), del to kazkiokiam laikui nutruko teikimas
QUOTE(adca @ 2013 08 05, 22:15)
Oi ne. As ne apie holistikustus,o apie RC Queen (ir pns "vet maistus").Irgi apie tai pagalvojau. Bet pasiteiraukite ar yra, nes "gandai", kad keičiasi kazkas gamykloje (ar ivykis buvo), del to kazkiokiam laikui nutruko teikimas
Gandai ir gali buti gandai Tokio gando negirdejau Cia skamba kaip-sake sake booba vienaake
QUOTE(Mahora @ 2013 08 05, 22:29)
Gandai ir gali buti gandai Tokio gando negirdejau Cia skamba kaip-sake sake booba vienaake
Oficialios informacijos lyg ir nera (del pertrauku), bet daug kur mineta, kad keiciasi formula/pakuote ir tt (del ko tas rebrandingas - neaisku), ir del to galimi sutrikimai.
Visur pilna klausimu "Kur dingo Orijen/Acana", ir speliojimai (gal ir bobos vienaakes ):
Has anyone tried the new orijen recipes? I noticed they are slowly out at the stores and the price has gone up, but potatoes have mostly been removed. <...>
Nuo kokio amžiaus būtų galima duoti kačiukams žalios mėsytės? Ar virtos žuvies?
Pusantro mėnesio kačiukai valgo mirkytus RC sausiukus (sausų deja nelabai), jogurtą, rūgpienį, grietinę, na ir konservus.... kurie man nelabai prie širdies, norėčiau pasiūlyt jiems mėsytės, bet virta paukštiena ir jautiena nelabai domisi, sultinį tik laka... Nesugalvoju ko jiems dar pasiūlyti
Pusantro mėnesio kačiukai valgo mirkytus RC sausiukus (sausų deja nelabai), jogurtą, rūgpienį, grietinę, na ir konservus.... kurie man nelabai prie širdies, norėčiau pasiūlyt jiems mėsytės, bet virta paukštiena ir jautiena nelabai domisi, sultinį tik laka... Nesugalvoju ko jiems dar pasiūlyti
Laba diena
Šiandieną gavau savo katinėliui siuntinį, užsisakiau ACANA Pacifica Cat, norėjau sutaupyti ir iš karto užsakiau 2 pakuotes po 7 kg. Manau kad uzsisakiau per didelį kiekį, nes galiojimas yra iki 2014 metų balandžio mėnesio. Galvoju katinėlį šerti ne vien šiuo maistu, o ir žalia mėsa. Tai mano pirmas katinas, galvoju kad neprotingai pasielgiau tiek maisto užsakius.
Norėčiau pasiūlyti gal kas norės pabandyti šio maisto savo augintiniui ir norėsite po nedidelį svorį nusipirkti.
Pirkau šiame puslapyje 7x2 kg.Acana pacifica
mokėjau 308,94 lt.
Tai atitinkamai kilogramas būtų 22 lt.
Gyvenu Elektrėnuose
rašykite į AŽ
Mano katinui jis patiko, tai manau 7 kg. tikrai sunaudosime iki 2014 m. 04 mėn.
Šiandieną gavau savo katinėliui siuntinį, užsisakiau ACANA Pacifica Cat, norėjau sutaupyti ir iš karto užsakiau 2 pakuotes po 7 kg. Manau kad uzsisakiau per didelį kiekį, nes galiojimas yra iki 2014 metų balandžio mėnesio. Galvoju katinėlį šerti ne vien šiuo maistu, o ir žalia mėsa. Tai mano pirmas katinas, galvoju kad neprotingai pasielgiau tiek maisto užsakius.
Norėčiau pasiūlyti gal kas norės pabandyti šio maisto savo augintiniui ir norėsite po nedidelį svorį nusipirkti.
Pirkau šiame puslapyje 7x2 kg.Acana pacifica
mokėjau 308,94 lt.
Tai atitinkamai kilogramas būtų 22 lt.
Gyvenu Elektrėnuose
rašykite į AŽ
Mano katinui jis patiko, tai manau 7 kg. tikrai sunaudosime iki 2014 m. 04 mėn.
QUOTE(zuikis5 @ 2013 08 06, 14:17)
Nuo kokio amžiaus būtų galima duoti kačiukams žalios mėsytės? Ar virtos žuvies?
Mano kačius žalią mesyte pradėjo ėsti,kai buvo virš 3 mėnesių
QUOTE(Mahora @ 2013 08 24, 11:55)
Mano kačius žalią mesyte pradėjo ėsti,kai buvo virš 3 mėnesių
ačiū už atsakymą
dabar mūsų globotiniams netoli trijų mėnesių - tai valgo viską praktiškai, tik kaulų ir žalios žuvies negauna, nors žuvies oi kaip norėtų... Bevalant pasičiumpa kokią mažą žuvelę ir urgzdami nešasi kol kas verdu jiems mažus grundaliukus prūde pagautus, karosų bijau duot dėl ašakų.
Na, o į savo klausimą pati sau galiu atsakyt, kad pradėjo valgyt kai tik sukramtydavo - faršą dviejų su trupučiu, o paskui ir mėsytę...
Gal galite pasidalinti patirtimi nuo kada kačiukus pradėjote maitinti tik 2 kartus per dieną?
QUOTE(jolax @ 2013 08 02, 10:36)
aš šiuo metu turiu problemėlę, po sterilizacijos mano katytė labai sukūdo. jau praėjo 2 mėn po operacijos, o ji neatsistato. jai dabar 1 metukai. Prieš tai duodavau Royal Canin Kitten, po sterilizacijos pradėjau duoti RC sterilizuotom, bet paskui man patarė duoti riebesnį-tai duodu RC jautrioms (ten daugiau riebalų). Kol kas nepastebėjau pokyčių. gal jūs galėtumėt rekomenduoti kokį maistelį riebesnis, kuris padėtų kiek svorio priaugti. Manoji neėda jokių konservų, jokios žalios mėsos. Va pienuko visada ryte "išsireikalauja". Žinau, kad pienas nėra gerai, bet tiesiog neturiu kuom ją pradžiuginti. Konservus ir šiek tiek žalios mėsytės bandžiau pratinti nuo mažumės deja,..... Jokie pagardai taip pat nedomina.Tai pienuką jai įpilu lašelį ir tai tik 1% riebumo.
Yra specialia katems skirtas pienas be laktozes-pabandykite,gal Jusu katei patiks. Toki pienuka galite rasti Prizmos parduotuvese, ar didesneje maximoje Whiskas firmos. Taip pat katems tinka ozku pienas.
RC firmos pasirode sausas maistas:Kitten sterilizuotiems .