Tiesiog paskaitykite bent JŪSŲ pačios nuorodas
Atidariau VetVila nuorodą, nes visgi vetai nerašys visiškų pievų teigdami, kad nereikia užšaldyti ir buvau teisi
QUOTE
Jei šuo šeriamas laukiniais medžiojamaisiais gyvūnais, geriau jų mėsą patikrinti (ar nėra parazitų) ir užšaldyti bent 24 valandoms (po tiek laiko šaltyje zarazos turėtų neišgyventi). Jei žinote mėsos šaltinį ir jis tikrai patikimas, šaldymas nebūtinas.
Ramiojo vandenyno lašišos gali turėti parazitų, galinčių labai susargdinti šunis. Jei lašišinių žuvų (lašišos, upėtakio) šaltinis pasirodo įtartinas, mėsą užšaldykite 24 val. iki šuns šėrimo. Jei žuvis turi kokių aštrių dalių (nugaros peleką), jas reikia pašalinti. Venkite šunį pernelyg dažnai ar nuolat šerti karpiais, stintomis, strimelėmis ir šamais, nes šios žuvys turi fermentą, besijungiantį su tiaminu (vitaminas B1).
Jei norite maitinti šunį laukiniais graužikais (žiurkės, pelės) ar kiškiniais gyvūnais (triušiai, kiškiai), užšaldykite juos mėnesis iki šėrimo. Taip pat graužikų galite gauti iš tiekėjų (pasiklausinėkite tarp roplių augintojų), o triušių iš ūkininkų, šiuo atveju mėsos nereikia užšaldyti visam mėnesiui.
Iš parduotuvės nėra patikimas šaltinis, kad nešaldyti, nebent pats augini ir tai vis vien apsisaugočiau.
Toliau
QUOTE
It seems the biggest problem most people have with a raw meat diet revolves around parasites.
Parasites roundworms, hookworms, tapeworms are passed up the food chain and wind up in the guts of animals.
We don't feed guts to our pets! If you buy a commercially available raw food diet, you will not find guts in the formula because guts contain parasites.
If you prepare a homemade raw diet for your dog or cat, you don't include guts. Do not feed the stomach and small and large intestines. Those are the parts of the prey we get rid of, because those are the parts that harbor parasites.
Muscle meat the part of the prey used to prepare raw food diets is sterile except in rare instances when parasites escape the GI tract (guts) and travel there.
Certain parasites, like toxoplasmosis, that get into muscle meat can make your pet sick, which is why you should freeze raw meats for three days before feeding them to your dog or cat.
By freezing meats three days before serving (a lot like how sushi is handled), and by removing the guts of prey species, you can successfully avoid exposing your raw fed pet to parasites.
Malonios diskusijos!