Kadangi cia UK, tai nelabai gaudausi vietinej pasiuloj. "Spec." zooprekes pardavineja ta pati Felixa, tik brangiau negu supermarketas. Dar ir suni turiu, tai ir su tuo eksperimentai vyksta. Yra tokia marke "Hi-Life", ir sunim, ir katem -- irgi prie brangesniu. Prie pigesniu kaciu maisto buvau radus toki "Feline Fayre", kur rase kad 70% zuvies. Bet jau jo nebeliko.
Dar norejau paklaust. Cia dabar tokia mada uzejus -- vegetariskas maistas gyvunams. Suniui dar dar, nu bet katei?
QUOTE(Tapyras @ 2014 05 14, 12:42)
Dar norejau paklaust. Cia dabar tokia mada uzejus -- vegetariskas maistas gyvunams.
Gal jūs apie "holistic"? Ar su nedidelių % priemaišų daržovių/ryžių/t.t.Nes kaip tik atvirkščiai, dabar vieni akcentuoja "ko daugiau mėsos" (kiti - ko platesnis pasirinkimas)
Mano atradimas, kad katė labai mėgsta vištų kepenėles. Patarė VET vietoj konservų pabandyti. Tai Murkelai labai labai patiko. Pirmą kartą mačiau, kad net gartraukio burzgimas visiškai netrukdė, nors šiaip tik įjungus greit bėga iš virtuvės
Šalia sauso maisto ryte ir vakare duodavau po nedaug koncervų. Atradau su tunu geros sudėties ir nelabai brangius:
Chefy natura 86 proc tuno
Chefy natura su tunu 42proc ir elniena
Mano katytė su malonumu ėsdavo prieš tai, kol "ant kepenėlių neužsėdo" Dabar įdėjus šių konservų kažkaip nelabai priejų puola. Tiesa, kepenėlių gauna dar tik savaitę. Gal irgi nusibos?
Šalia sauso maisto ryte ir vakare duodavau po nedaug koncervų. Atradau su tunu geros sudėties ir nelabai brangius:
Chefy natura 86 proc tuno
Chefy natura su tunu 42proc ir elniena
Mano katytė su malonumu ėsdavo prieš tai, kol "ant kepenėlių neužsėdo" Dabar įdėjus šių konservų kažkaip nelabai priejų puola. Tiesa, kepenėlių gauna dar tik savaitę. Gal irgi nusibos?
musu katinukas serga akmenlige ,varkstam nuo rudens ,visa si laika praktiskai su gydomuoju maisteliu gyvena,ir toks isrankus pasidare gal kas zinote ar galima jam duoti konservu ar kepeneliu ,jas virti ar zalias duoti?kai nueinu pas veterinara tik jo gydimu uzsiimam,o apie maista vis pamirstu paklausti
Tapyras nu man tai skamba kaip gryniausia nesamonė... Yra gyvuliai, kurie auginami maistui, todėl nereikia daryt čia tragedijos. Jei kažkas nevalgo mėsos, tai tegu, bet kam savo ideaologijas kitiems brukti kaip gryną tiesą? O katės peles medžiodavo ne šiaip sau turbūt, o ne šieną ėdė...
QUOTE(sniguriuoja @ 2014 05 16, 07:09)
Kepenėlių dažnai duot negalima, kasdien tikrai negerai šerti...
QUOTE(grazina37 @ 2014 05 16, 07:45)
musu katinukas serga akmenlige ,varkstam nuo rudens ,visa si laika praktiskai su gydomuoju maisteliu gyvena,ir toks isrankus pasidare gal kas zinote ar galima jam duoti konservu ar kepeneliu ,jas virti ar zalias duoti?kai nueinu pas veterinara tik jo gydimu uzsiimam,o apie maista vis pamirstu paklausti
Mano a.a Pūkas 9 metus sėdėjo tik ant gydomo maistelio, paskutinius metus (įsimetė burnoj dar polipai) tai sausiuko nebeėdė, maitinom naturaliu maistu- vištiena, jautiena, širdelėm (kepenėlių- ne_ kartais žuvim, jokių paūėjimų per metus nebuvo
QUOTE(diinka @ 2014 05 16, 12:12)
Kepenėlių dažnai duot negalima, kasdien tikrai negerai šerti...
Ačiū už patarimą. Pastebėjau ir pasidomėjau jau, kad ko gero per dažnai.
Iki šiol ėdė sausiaką ir kepenėles 2 kart dienoj kaip desertui, bet to pasirodo per daug- išmatos pajuodavo. Tad išėmiau iš raciono kuriam laikui. Duosiu tik po truputį ir retai
Jei nešeriat RAW, kepenų nepatariu
QUOTE(Rodnega @ 2014 05 17, 00:46)
Jei nešeriat RAW, kepenų nepatariu
VET patarė duoti šalia sauso maisto. Katytė prieš savaitę sterilizuota ir pagal VET jai reikia priaugti svorio. Nors po sterilizavimo, manau, tai ir natūraliai gausis
Kepenys skistina vidurius. Kepenims ir sausam maistui reikia skirtingo virškinimo laiko ir skrandžio rūgštingumo, tai gi rizikuojant gauti skrandžio ligą. Kepenyse nėra nieko, nuo ko būtu galima priaugti svorio . Tai gi patarė absoliučiai neprofesionaliai . Norit, kad priaugtu svorio? Šerkit riebesniu ėdalu arba pereikit prie RAW
QUOTE(Exie @ 2014 05 16, 10:47)
Tapyras nu man tai skamba kaip gryniausia nesamonė... Yra gyvuliai, kurie auginami maistui, todėl nereikia daryt čia tragedijos. Jei kažkas nevalgo mėsos, tai tegu, bet kam savo ideaologijas kitiems brukti kaip gryną tiesą? O katės peles medžiodavo ne šiaip sau turbūt, o ne šieną ėdė...
Pritariu, tiesiog visko gi šiame pasaulyje yra, tai kiekvienas bando pasirodyti savaip/atkariauti savo rinkos gabalą, bet tai nereiškia, kad tai tūri prasmę.QUOTE(Rodnega @ 2014 05 17, 12:54)
Kepenims ir sausam maistui reikia skirtingo virškinimo laiko ir skrandžio rūgštingumo, tai gi rizikuojant gauti skrandžio ligą.
Pridursiu, kad jei duodate ir mėsą (bet kokią "natūrą"), ir sausą - darykite iki 4 val. pertrauką (minimum 2) prieš, ir po.