o man geriau bulves ar ryziai sudetyje, nei kukuruzai, mieziai, kvieciai,... ir t.t. Nematau cia nieko toooooookio jau labai blogo. Ryziai, bulves bent alergijos taip nesukelia, kaip kukuruzai.
Beje mano kate ir siaip ryzius valgo (pvz. kai kurie labai aukstos kokybes konservai turi siek tiek ryziu sudetyje), be to ji ir taip valgo zalias bulves (kiekviena karta kai skutu bulves ) bei visokias kitokias darzoves (bet virtas - pvz. morkas, zirnelius, kalafiorus...) taip kad man darzoves kaciu maisto sudetyje baimes nekelia, kol mesos daugiau nei ju
esarmy, beje "holistic" tai nereiskia, kad maistas be grudu tik kad "sveikas, gerai subalansuotas", kazkas tokio.. http://www.feedyourp...-holistic-mean/
mochoo, tai nėra sinonimai, teorijoje. Praktikoje gi holistikai ir būna dažniausiai be grūdų (vieno iš komponentų nelabai tinkančio "holistiniam konceptui").
Kitaip tai neturėtų prasmės, daryti sveikesnį maistą ir nepadaryti jį be grūdų, ir manau čia dar galima būtų surengti didelę diskusiją "Holistic vs Grain Free"
http://www.articlesb...ood-657760.html
Teoriškai - man priimtiniau būtų "sveikas maistas su grūdais" nei tas pats "Royal Canin Grain Free" (be grūdų).
Bet deje tenka naudoti, ir RC, ir holistikus. Aišku nepamirštant ir apie peršaldytą jautieną (bet kaip pagrindinį maistą, kompensuojant kalcio nepriteklių/fosforo ir kalcio santykį, jau ją nenaudojame)
Vienam vienas netinka ar nepatinka, kitam kitkas, skrandis, kailis, spalva (burokėliai ir varis gali prisidėti prie atspalvio).
Kai pradedi gilintis ir nagrinėti - čia viskas žymiai sudėtingiau, negu atrodo.
O ryžiai - jie yra daug kur, ir mano mėgstamose Feline Porta Chicken with Rice ir pvz holistike Power of Nature (bet be kukurūzų, kviečių, bulvių, grūdų ir sojų)
Ir sutikdavau receptuose prie natūralios mitybos, kaip ir pvz. aliejų (bet aišku šaukštą, o ne butelį )
Kitaip tai neturėtų prasmės, daryti sveikesnį maistą ir nepadaryti jį be grūdų, ir manau čia dar galima būtų surengti didelę diskusiją "Holistic vs Grain Free"
The companies that manufacture these foods generally offer grain-free options for both dogs and cats.
http://www.articlesb...ood-657760.html
Teoriškai - man priimtiniau būtų "sveikas maistas su grūdais" nei tas pats "Royal Canin Grain Free" (be grūdų).
Bet deje tenka naudoti, ir RC, ir holistikus. Aišku nepamirštant ir apie peršaldytą jautieną (bet kaip pagrindinį maistą, kompensuojant kalcio nepriteklių/fosforo ir kalcio santykį, jau ją nenaudojame)
Vienam vienas netinka ar nepatinka, kitam kitkas, skrandis, kailis, spalva (burokėliai ir varis gali prisidėti prie atspalvio).
Kai pradedi gilintis ir nagrinėti - čia viskas žymiai sudėtingiau, negu atrodo.
O ryžiai - jie yra daug kur, ir mano mėgstamose Feline Porta Chicken with Rice ir pvz holistike Power of Nature (bet be kukurūzų, kviečių, bulvių, grūdų ir sojų)
Ir sutikdavau receptuose prie natūralios mitybos, kaip ir pvz. aliejų (bet aišku šaukštą, o ne butelį )
tai as tada Jus per siaurai supratau
netiket, ir vaziuot kitakart pas kita veterinare
Vienas katinas - kastruotas kategoriškai atsisakydavo sauso maisto, bet kokio - kad ir ultra mega premium, išbandėm kone visus, konservus irgi ėsdavo tik guliašus, mėgstamiausi buvo Whiskas ir tik dviejų rūšių, nors bandėm įpiršt jam visokiausių. Pamesdavo galvą dėl šviežios mėsos, jogurto ir Whiskas sausiukų tokioje katės formos dėžutėje. Tai ir šerdavom iš esmės šviežia jautiena, kiauliena ir ekologišku jogurtu.
Kita katė ėda tik sausiaką. Kadangi turi problemų su inkstais, tai duodam Hills k/d, dar, kartą per dieną pavyksta įsiūlyt šaukštą jogurto sumaišyto su Ipakitinu, nes paštetų, guliašų ir konservų - nepripažįsta. Kartą vyras valgė vištos kulšį, nesuvalgė ir padėjo ant katės "bliūdo", ir į darbą išėjo, tai ta vargšė ir tupėjo alkana, nes jos sausiakai po kulšimi buvo, o jai protelio neužteko kulšį valgyt arba bent jau nustumt
Kita katė ėda tik sausiaką. Kadangi turi problemų su inkstais, tai duodam Hills k/d, dar, kartą per dieną pavyksta įsiūlyt šaukštą jogurto sumaišyto su Ipakitinu, nes paštetų, guliašų ir konservų - nepripažįsta. Kartą vyras valgė vištos kulšį, nesuvalgė ir padėjo ant katės "bliūdo", ir į darbą išėjo, tai ta vargšė ir tupėjo alkana, nes jos sausiakai po kulšimi buvo, o jai protelio neužteko kulšį valgyt arba bent jau nustumt
Tapyras skirtumas yra standartų reikalavimuose (ar jų nebuvimo)... Na dar ir atsparume veislinių kačių, dėl selekcionierių darbo.
O subalansuota mityba yra reikalinga visiems, ir mėlyno kraujo, ir paprastiems mirtingiems Mamos "Kiemo Trumpaplaukis" katinas priemiestyje valgo tą patį RC Sterilized, kaip ir mano sterilizuotas veislinis ilgaplaukis dokumentuotas katinas.
Sheba, Perle (Gourmet) - nėra optimalus maistai, jie priklauso pigesniam / prastesniam segmentui, nei taip vadinamas "Super Premium", kuris, pvz. man, yra minimumas, kurį aš duočiau savo katėms, veislinėms ar kiemo Murkoms
Ciccio pasitaiko, kad vieni "nesupranta/nepriima" vieno maisto, kiti kito. Dažniausiai nieko ir nepadarysi, tenka prisitaikyti
O subalansuota mityba yra reikalinga visiems, ir mėlyno kraujo, ir paprastiems mirtingiems Mamos "Kiemo Trumpaplaukis" katinas priemiestyje valgo tą patį RC Sterilized, kaip ir mano sterilizuotas veislinis ilgaplaukis dokumentuotas katinas.
Sheba, Perle (Gourmet) - nėra optimalus maistai, jie priklauso pigesniam / prastesniam segmentui, nei taip vadinamas "Super Premium", kuris, pvz. man, yra minimumas, kurį aš duočiau savo katėms, veislinėms ar kiemo Murkoms
Ciccio pasitaiko, kad vieni "nesupranta/nepriima" vieno maisto, kiti kito. Dažniausiai nieko ir nepadarysi, tenka prisitaikyti
Sakykit, ar geri sitie konservai http://www.pet24.lt/...a-tuna-chicken/ http://www.pet24.lt/...natura-tuna-86/?
Ta musu veterinare buvo is labdaringos istaigos, t.y. kurie skirtingai nuo privaciu veterinoriu, patys jokiais maistais neprekiauja. Tai del to niek konkreciai nepareklamavo. Sake, tie high-end pasarai yra specializuotos dietos poreikiams, kai katems neinka iprastinis maistas.
O parduotuvese ziurint, tai Sheba ir Gourmet jau kaip ir i brangesne puse
(Lietuvoj mano turetos kates ede tik zalia mesa ir zuvi)
Beje, tiek piguji Felix, tiek branguji Pro Plan gamina ta pati Purina
QUOTE(Tapyras @ 2014 05 13, 19:47)
Ta musu veterinare buvo is labdaringos istaigos, t.y. kurie skirtingai nuo privaciu veterinoriu, patys jokiais maistais neprekiauja. Tai del to niek konkreciai nepareklamavo. Sake, tie high-end pasarai yra specializuotos dietos poreikiams, kai katems neinka iprastinis maistas.
Kai savo veterinarės klausiau dėl maisto, tai jinai rekomendavo kokybiškesnį, bet nesiūlė pirkti būtent pas save.
Nepaisant to, katė veislinė ar mišrūnas, manau, kad kokybiškas maistas žymiai geriau. Ypač kai kokiam Whiskas mėsos tėra 4 procentai, o super premium gal 40 procentų ar daugiau.
Savo gatvės PSP benamius katinus maitinu Josera ir galiu pasakyti, kad nuo tada kai pradėjau juos maitinti, jie žymiai geriau atrodo.
Kiemo katinas, naminis rainius ar veislinis, išvaizda skiriasi, bet skrandžiai ir poreikiai tai tie patys... Ta veterinarė matyt jokių žinių neturi...
QUOTE(Tapyras @ 2014 05 13, 20:47)
Taip, taip. Koncernams, tokiems kaip Mars, Procter&Gamble - jiems priklauso ir Whiskas, ir Royal Canin gamyklos, kad apimti visą rinką Taip ir su RC, ir ProPlanu, ir Eukanuba atrodo, ir t.t.
Sheba/Gourmet yra jau ne Whiskas, bet dar ne RC/Proplan/Hills, kurie turi bent apie 30% mėsos jau.
QUOTE(Exie @ 2014 05 13, 22:12)
Kiemo katinas, naminis rainius ar veislinis, išvaizda skiriasi, bet skrandžiai ir poreikiai tai tie patys... Ta veterinarė matyt jokių žinių neturi...