Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

Jeigu katė numetė svorio dėl morčių, tai jis turėtų sugrįžti po truputį. Nebūtina keisti maistą būtent į RC. smile.gif Mano chebrai Brit Care nelabai patiko, tiksliau kurį laiką valgė, viskas buvo gerai, bet nežinau, ar kažkas maisto sudėtyje pasikeitė, bet nustojo valgyt. Galite pabandyti Acana. smile.gif Orijien man nelabai patiko, nes katėms nuėjus į dėžutę kvapas būdavo siaubingas. Bet kiekviena katė į maistą reaguoja individualiai. smile.gif
Atsakyti
Ačiū, moocho ir Colomba, pabandysiu Acana ir žiūrėsiu,kaip mano Murkelai tiks smile.gif
3 diena po sterilizacijos, Josera Minete nevalgo, konservus išvėmė ir net nežiūri, RC exigent įpyliau (mažą maišelį gavau iš VET)-katė kelis kartus nuėjo po truputį pavalgyti ir lyg nieko nesidaro blogo.
Atsakyti
Laba diena,

Šiuo metu savo katytei sausą duodu Nature's Protection kitten. Sudėty rašo: analitinės sudedamosios dalys: žali baltymai- 34%, neapdoroti riebalai ir aliejai - 22%, žali pelenai - 6.3%, žalia ląsteliena - 1,3%, kalcis - 1.5%, fosforas- 0.9%, kalis- 0.7%, natris - 0.3%, riebalų rūgštys DHA+EPA- 0.262%. Tai pagal sudėtį gal kas pasakysit ar čia geras maistas ar ne? Rašo ten ir vištienos miltus ir kukurūzus ir žuvies miltus. Ankščiau duodavau Arden grange begrūdį ten vištiena su bulve buvo, paskui galvojau pažiūrėsiu ar kokį kitokį valgys. Kuo Jūs maitinat ir pagal ką rinkotės maistą? ar kaitaliojat ar visad tą patį duodat? Ačiū iš anksto
Atsakyti
Exie, Nature Protection nėra nei geriausias, nei blogiausias maistas. Kalbant kitaip - tai jau ne Whiskas (economy), bet dar ne Royal Canin (super premium) ar holistikai.
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2014 05 11, 12:38)
Exie, Nature Protection nėra nei geriausias, nei blogiausias maistas. Kalbant kitaip - tai jau ne Whiskas (economy), bet dar ne Royal Canin (super premium) ar holistikai.

Aš jį pabandymui pasiemiau, nes buvau bandžius RC kačiukams iki 4 mėnesių, kai manajai buvo 3 mėnesiai, tai ji man viduriuot pradėjo, todėl pabijojau daugiau RC pirkt ir šitą pabandžiau. Gal parekomenduotumėt kažką? Kaina nėra labai svarbu, nu tik kad nebūtų visai kosmosas. Maistui neišranki.
Atsakyti
Exie, o kuo netiko Arden Grange?
Atsakyti
QUOTE(Erode @ 2014 05 11, 21:40)
Exie, o kuo netiko Arden Grange?

Mums tiko, tik tas kiekis parduotuvėj kurioj perku uz 400gr beveik 20lt, plius gan greit baigiasi, tai galvojau pasidairysiu kitokio pabandymui (plius man vis atrodo, kad jai nusibos tas pats maistas ir geriau paįvairinti, nu gal aš čia visai pievas galvoju) ir kikoj man pasiūlė tą Nature's protection pabandyt, nes nėra alergiška kviečiam, tai sako galit pabandyt. Tai aš pasimetusi, kokį tą maistą žiūrėt, nes skaičiau, kad su kviečiais ir daržovėm negerai, bet ar yra kur vien tik mėsa, ląsteliena ir t.t.? Kuo Jūs maitinat? Prie sauso ką kombinuojat?
Atsakyti
Arden Grange begrūdis, perku jį iš veterinaro - parasykit az, tai kg iseina 20 Lt. Dar dabar seriu saviske Royal Canin Light su vistiena, nes linkus tukti. Kombinuoju - 1 konservas perpus dienai ryte ir vakare ir 1/2 dozės sauso maisto, kurį ji dažniausia palieka ir aš jį sudedu į konservą - taip suėda.
Maisto nekeitinėju bent 3 mėnesius, tada puikiai matau, ar tinka, kaip kailis, ar nėr su juo sveikatos problemų. Ar nevemia. Konservai Royal Canin Ultra Light (2,2 proc riebalų) arba Felix Purina Senior Cat (3 proc. riebalų) po pusę ryte ir vakare.

Atsakyti
QUOTE(Erode @ 2014 05 11, 23:19)
Felix Purina Senior Cat (3 proc. riebalų) po pusę ryte ir vakare.
Bet juk Felix - tai "analogas" Whiskas. Aš geriau visai konservų neduočiau, nei prastesnius.
Geri konservai kurie yra prekyboje (čia ne visas sąrašas, bet ką perku) -
50-90% mėsos: Carny/Animonda , Leonardo, Applaws, Feline Porta, Cosmo.
29-35%: Royal Canin, Hills.
Mano dabartinė kolekcija ax.gif user posted image
QUOTE(Exie @ 201405 11, 21:16)
Gal parekomenduotumėt kažką? Kaina nėra labai svarbu, nu tik kad nebūtų visai kosmosas. Maistui neišranki.
Aš pasirinkinėjau iš Royal Canin, Power of Nature, Applaws, Orijen.
Royal Canin - dėl toleravimo ir paplitimo, o tie 3 paskutiniai - tai holistikai (be grūdų).
Orijen riebiausias ir brangiausias, todėl prieš perkant jį (ir kitus irgi, nes nėra visur kaip RC/Proplan), apsižiūrėkite ar turėsite iš kur užsakinėti / kur pirkti su minimaliu antkainiu (būna nefirminės parduotuvės kur galima nusipirkti gana nebrangiai ir dar gali pasverti pabandymui, nes firminėse - antkainis kosminis).
Aš Applaws ir Orijen perku Vilniuje Kalvarijų turguje, Power of Nature platina atstovės-veisėjos, jo nėra prekyboje.

Kaina yra dažniausiai orientyras (apytiksliai, grubiai), nes viskas kas pigiau nei Royal Canin / Proplan / Hills - jau ne Super Premium (bet ne reiškia, kad viskas kas brangiau, yra geriau wink.gif )

Britukuose apie maistelį kalbėjome - čia ir čia

Sausą - geriau nekaitalioti, katėms nereikia įvairumo, jiems maistas (ir palikuoniai blush2.gif ) - tai instinktas, be malonumo.
Šlapią - svarbiausiai neišlepinti, ir jei tai nėra pagrindinis maistas, tai kaitalioti galima, bet jei surandi ką valgo ir nėra jokių pašalinių "efektų", ir nenusibosta, tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 12 gegužės 2014 - 09:02
Kad Royal ne pats geriausias maistas . Tie patys skonio stiprikliai, dėl kurių jį ir ėdą, tik kad ne spalvotas . Na ir neaiški sudėtis . Anksčiau buvau ją netyčia aptikusi, tai tilpo vos ne visa Mendelejevo lentele o dabar iš visur išėmė . Verčia susimastyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 05 12, 10:50)
Kad Royal ne pats geriausias maistas . Tie patys skonio stiprikliai, dėl kurių jį ir ėdą, tik kad ne spalvotas . Na ir neaiški sudėtis . Anksčiau buvau ją netyčia aptikusi, tai tilpo vos ne visa Mendelejevo lentele o dabar iš  visur išėmė . Verčia susimastyti  mirksiukas.gif
Tikrai ne pats geriausias, tai faktas. Ir mėsos % ten ne iki galo aišku. Bet prieinamas ir perkant daugiau - visai geras kokybės ir kainos santykis, jei palyginti su truputį pigesniais produktais, kurių pilna supermarketuose, ar su Nature Protection kurį minėjome..
Visur yra stiprikliai, taip ar anaip, o produktai kur mažiau jų - nelabai ir valgo, vat kaip ilgai ne be noro valgė gerus konservus su (85-90%) mėsos ir jie nėra skanūs, o vat pigus Gourmet, kuris jau ne Super Premium, visai skanus ir man ir augintiniams. Kodėl? mirksiukas.gif
Taip ir ieškomas kompromisas, tarp kainos, prieinamumo, sudėties ir kačių būklės/sveikatos ir entuziazmo valgant tą maistą.
Juk ir mes nelabai puolam valgyti kasdien brokolius ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erode @ 2014 05 11, 22:19)
Arden Grange begrūdis

Taip, žinoma, begrūdis. Tam, kad gamintojas galėtų visa gerkle rėkti, kad maistas begrūdis, grūdus pakeitė bulvėm doh.gif doh.gif doh.gif
Penktadalį to maisto svorio sudaro paprasčiausios solanum tuberosum - valgomosios bulvės, kurių paprastai katės racione neturi būti. Tačiau mes juk suprantame, kodėl ta bulvė sudėtyje yra, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 12 gegužės 2014 - 13:35