Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

Po triju menesiu pienas katems nerekomenduojamas, del daznos netolerancijos.
Jei mityba misri (sausas/konservai + naturali), tai naturalius produktus galima duoti tik atskiru maitinimu, del skirtingo virskinimo, kitaip tai negerai virskinimo traktui, nes naudojami skirtingi fermentai sausam ir naturaliam maistui.
Ilgai vartojant vieno tipo maisteli (pvz sausa/konservus), kaciu (kaip ir visu kitu) nustoja gamint fermentus kitam maisto tipui (pvz. po 6-12 men vien at sausiuku, kate negales valgyt jau zalios, todel ir nerekomenduojami eksperimentai su maistu, arba reikia maitinti viskuo nuo vaikystes)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adca: 13 liepos 2013 - 10:54
Auginu 13m. katę. Niekad nesirgus (TTT), bet labai jautraus skrandžio. Perdaug nežaidžiau su jos maistais. Ar pigesnis, ar brangesnis, dažniausiai išvemia. Prasčiau tinkančius išvis išvemia net nepavirškintus. Bet kai pati katė yra sveiko svorio, kailis gražus, aktyvi, nors ir sena, bet ir palaksto ir muses medžioja ir dar žaidžia su žaislais.
Bandau pakeisti maistą. Orijen dar niekad nebandėm. Jau antra diena, kolkas dar neišvemta (TTT). Negi baigsis mano vargai su tais valinėjimais doh.gif
Prieš tai valgė vientinio brando maistą. Gan kokybiška sudėtis, produktai be jokių "antibijotikų", bet jame buvo grūdų. Aplamai niekad ji nebandžius maisto be grūdų iki Orijen. Žiūrėsim ar pagerės situacija g.gif
Bandžiau pasiūlyti raw maistą. Pirkau jau pariuoštą, bet nepatiko jai.
Kai mb pjausto mėsą kokiam patiekalui , pripjausto jai šviežienos ir tiesa pasakius, per visą gyvenimą niekad neišvėmė šviežios mėsos. Net duodant labai retai, kai pagrindas yra sausiakas. Bet ne visados šviežios mėsos jai norisi. Neusprasi tos katės doh.gif
Atsakyti
Nu ir neskuba ant trečios dienos mano " ciocia" Orijen valgyti doh.gif Jau taip po mažai įdedu, visvien po pusę išmetu. Bet bent kolkas nevėmė (TTT)
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 07 16, 16:40)
Nu ir neskuba ant trečios dienos mano " ciocia" Orijen valgyti  doh.gif  Jau taip po mažai įdedu, visvien po pusę išmetu. Bet bent kolkas nevėmė (TTT)

Orijen "riebus", tai gal jai tiek ir užtenka
Atsakyti
Mano 3 menesiu kanados sfinksiukas (kastruotas pries savaite) iki atsivezimo ede RC, jokiu konservu,mesytes nei is tolo rolleyes.gif jau kelinta diena i RC imaisau Orijeno. Patinka ,kol kas, kefyras ir jogurtas. Toleruoja gerai, i WC-iuka 1-2 kartus,nevemia. Susipilu dienos norma ir duodu nedidelemis porcijomis. Ar turi buti visa laika pripilta tiek kiek nori,kol mazas?? Ar jau galima pratinti prie normu toki maza? Ar vertetu jau dairytis kokio maistuko tik kastruotiems ?

Dekoju is anksto uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KaterinaLy @ 2013 07 09, 13:17)
Mano katei metai. Ji eda sausa maista, kartais-konservus. Perku is Kikos. Bet visiskai needa jokios zalios mesos, taip pat needa pienisku produktu. Ar tai normalu?

QUOTE(devuška @ 2013 07 12, 21:36)
na aš jūsų vietoj neistikėčiau, kad katė valgys ir sausą, ir žalią maistą vienu metu..kai katalioji maistą gyvūnui gali būti sunku virškinti, o pienas nebūtinas joms kiek žinau, ir gali kai kurioms net trydą paleist, ne visos mėgsta vienodus produktus, čia toks stereotipas vyrauja, kad katė pieną vietoj vandens laka

Katėms pienas ne "nebūtinas" o tiesiog NEGALIMAS. Katė neturi tokio fermento, kuris virškintų laktozę. Todėl jeigu katė nevalgo pieniškų produktų, tai viskas PUIKU. Žinoma seni žmonės pasakytų, kas per išmislas čia dabar, juk visi katinai pieną laka, bet tos močiutės ir nemato, kaip jų katinai viduriuoja išėję į kiemą.
Labai atsiprašau devuška, tačiau jeigu nežinote, geriau tokių nesamonių nekalbėti, nes paskui prisiskaito žmonės ir kankina gyvūnus galvodami, jog jiems daro gero girdydami pienu.
Atsakyti
Laba,norėjau paklausti ar kuri bandėt šitą kačių maistą savo augintiniams?,ir kokie atsiliepimai būtų...
http://www.pet24.lt/...ood-cat-indoor/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandra29: 21 liepos 2013 - 12:03
QUOTE(<...Neringa...> @ 2013 07 20, 19:33)

Labai atsiprašau devuška, tačiau jeigu nežinote, geriau tokių nesamonių nekalbėti, nes paskui prisiskaito žmonės ir kankina gyvūnus galvodami, jog jiems daro gero girdydami pienu.

Atsiprašau ir aš, kad ne viską žinau, bet aš ir sakau kad su tuo pienu daug kas klaidingai mano, jog jį būtina katėms duot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 07 16, 19:40)
Nu ir neskuba ant trečios dienos mano " ciocia" Orijen valgyti  doh.gif  Jau taip po mažai įdedu, visvien po pusę išmetu. Bet bent kolkas nevėmė (TTT)

Mano katukas buvo maitintas iki pasiimant RC kaciukams,primaisau Orijeno,pradzioje tai isrankiodavo tik RC,dabar jau eda,bet vis viena turiu imaisyti nors siek tiek RC smile.gif
Taip,sueda maziau,nes tikriausiai uztenka. Sudomino dar vienas begrudis ir su daug mesytes maistukas FELIDAE,dabar juo prekiauja su akcija zoopasarai_lt
http://zoopasarai_lt...rch.html?search[fraza]=felid&x=0&y=0

Ka manote apie si maisteli ? Kas vartojo gal ?

Atsakyti
QUOTE(Mahora @ 2013 07 24, 19:33)
Sudomino dar vienas begrudis ir su daug mesytes maistukas FELIDAE,dabar juo prekiauja su akcija zoopasarai_lt

sudėtis gera, bet mūsų kastruotas bičiulis priaugo svorio, kol suėdė visą maišą. pargrįžom prie light'o Arden Grange.
Atsakyti
QUOTE(Mahora @ 2013 07 24, 19:33)
Mano katukas buvo maitintas iki pasiimant RC kaciukams,primaisau Orijeno,pradzioje tai isrankiodavo tik RC,dabar jau eda,bet vis viena turiu imaisyti nors siek tiek RC  smile.gif
Taip,sueda maziau,nes tikriausiai uztenka. Sudomino dar vienas begrudis ir su daug mesytes maistukas FELIDAE,dabar juo prekiauja su akcija zoopasarai_lt

baiginejam jau antra dideli maisa,abu kastruoti,maisto nenormuoju,svorio nepriaugo,valgo noriai,saikingai.jokiu minusu nepastebejau
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2013 07 16, 14:12)
Orijen "riebus", tai gal jai tiek ir užtenka

Gali būti. O aš tikėjausi, kad priaugs bent truputį svorio. Ji kūda kaip dratas, smulki. Ne anoreksiškai atrodo, bet kūda, nors ir sterilizuota po pirmo morčiaus.
Reiks įdomumo dėlei suskaičiuoti kiek "žirniukų" sausiako įdedu, paskui perskaičiuoti po to kai pavalgo.
Kolkas nevemia.

Žinau ir aš dėl pieno. Gaudavo pieno tik kol buvo leliukas. Ji aplamai stalo maisto jokio nevalgo, tik kartais šviežios mėsytės gauna jei pjaustom savo patiekalams kažkokią mėsą, bet ne visados valgo. Užtai plombyrą užuodžia iš antro aukšto. Tik atsidaryk ledų, jau stovi ir žiūri graudžiom graudžiom akim doh.gif Duodam lyžtelti truputį.
Atsakyti