Sveikos forumietės, galvojau gal ir man patarsite Katinuką visuomet maitinau ACANA sausu maisteliu, dabar jis sterelizuotas, ieškojausi kito, specializuoto maistelio. Radau tokį BRIT PREMIUM, bet nustebino bemaž perpus mažesnė kaina! Gal kas bandėt, ar apie jo kokybę pakuomentuot galėtumėt? Ar čia premium, ar super premium klasė?
Sudėtis: vištiena, kukurūzai, ryžiai, bulvės, hidrolizuoti vištienos baltymai, kukurūzų glitimas, vištienos riebalai, lašišos riebalai, mielės, džiovinti obuoliai, mineralinės medžiagos, oligosacharidai, fruktooligosacharidai, DL-metioninas, L-lizinas, vitaminas A, vitaminas B1, vitaminas B2, vitaminas B6, vitaminas B12, vitaminas D3, vitaminas E, niacinas, kalcio pantotenatas, varis, cinkas, selenas, folio rūgštis, biotinas.
Sudėties analizė: baltymai 33%, riebalai 18%, drėgmė 10%, pelenai 6,5%, ląsteliena 2%, kalcis 1,6%, fosforas 1,2%.
Priedai: vitaminas A 30 000 TV, vitaminas D3 2 000 TV, vitaminas E 600 mg, varis 22 mg, cinkas 39,5 mg, magnis 0,8 mg, selenas 0,3 mg.
O gal BRIT CARE rinktis?
Sudėtis: vištienos mėsa ir jos produktai (min. 40%), ryžiai, kukurūzai, paukštienos riebalai, dehidratuoti paukštienos baltymai, dehidratuoti kukurūzai, ryžių sėlenos, alaus mielės, džiovinti runkelių griežiniai, lašišų aliejus, natūralūs aromatai, natūralios skaidulos, mineralinės medžiagos, DL metioninas, L-lizinas, manano-oligosacharidai, frukto-oligosacharidai, valerijonas, vario sulfato pentahidratas, nikotininė rūgštis, kalcio pantotenatas, folinė rūgštis, cholino chloridas, biotinas, vitaminas A, vitaminas D3, vitaminas E (alfa-tokoferolis), taurinas.
Sudėties analizė: baltymai 36%, riebalai 12%, ląsteliena 5%, pelenai 7,5%, drėgmė 10%, kalcis 0,8%, fosforas 0,7%, natris 0,88%, magnis 0,6%, vitaminas A 30 000 TV, vitaminas D3 2 000 TV, vitaminas E (alfa-tokoferolis) 600 mg, taurinas 1 500 mg, varis (Cu) 22 mg.
Priedai: biotinas 1,5 mg, cholino chloridas 320 mg, E1 geležis 36 mg, E2 jodas 0,38 mg, E4 varis 22 mg, E5 manganas 15 mg, E6 cinkas 40 mg, E8 selenas 0,15 mg, folio rūgštis 0,2 mg, kalcio pantotenatas 5 mg, taurinas 1 500 mg, vitaminas A 30 000 IU, vitaminas B1 2,5 IU, vitaminas B12 0,02 MJ , vitaminas B2 3 m.j. , vitaminas B6 2 m.j. , vitaminas D3 2 000 m.j. , vitaminas E (alfatocopherol) 600 m.j., vitaminas K3 1 m.j.
Lauksiu patarimų ar kitų produktų rekomendacijų, kad tik mano mažasis pasiutėlis būtų sveikas ir sotus
Sveiki
Norėčiau paprašyti visų pagalbos, kad išsakytumėte savo nuomonę. Ryt parsivežu katytę apie 6 savaičių. Gal galėtumėte patarti geriau sausą ar konservus, ar pamaišyti, ir kokius geriausiai naudoti? Norėčiau, kad būtų kuo maistingesnė sudėtis. Tai bus mano pirmas augintinis, todėl kreipiuosi i Jus, turinčius patirties ir žinių. Dėkui iš anksto
Norėčiau paprašyti visų pagalbos, kad išsakytumėte savo nuomonę. Ryt parsivežu katytę apie 6 savaičių. Gal galėtumėte patarti geriau sausą ar konservus, ar pamaišyti, ir kokius geriausiai naudoti? Norėčiau, kad būtų kuo maistingesnė sudėtis. Tai bus mano pirmas augintinis, todėl kreipiuosi i Jus, turinčius patirties ir žinių. Dėkui iš anksto
1) kodėl tokia mažytė jau atskiriama nuo mamos?
2) maitinti geriausia pradžioj tuom, kuo mito senoje šeimoje, ir pamažu pereiti prie pageidaujamo varianto
2) maitinti geriausia pradžioj tuom, kuo mito senoje šeimoje, ir pamažu pereiti prie pageidaujamo varianto
Aš klausiau ar lauks kol paaugs, bet man pasakė, kad pati jau savarankiškai valgo, todėl atiduoda. Maista dabar duoda parduotuvinį wiskas junior ir t.t. nenoriu tokiu maistu maitinti, todėl klausiu Jūsų nuomonės, kas geriausia būtų tokiai mažai katytei? Sakė neseniai išmoko pati valgyti.
Exie - buvau priglaudus katiniuką panašaus amžiaus, ką prieš tai valgė nežinojau, tiesiog tada pirkau sausą maistelį mažiems kažiukams, nes tokių maistelių granulės yra mažesnės ir tokiam mažulėliui lengviau jas suvalgyti. Iš pradžių sausą maistelį užpildavau šiltu vandeniu kad pabrinktų ir mažyliui būtų lengviau suvalgyti. Ką konkrečiai pirkau jau nebepamenu nes seniai tas buvo - dabar tam mano mažulėliui tuoj bus 8 metai Taigi mano patarimas būtų nupirkti kokybiško maisto mažiems kačiukams ir duoti porcijomis pabrinkintą vandenyje. Nesuvalgytą maistelį nuimkite, nes pastevėjęs gali pradėti rūgti. Jeigu katytė per dieną bus namie viena, tai palikite ir sauso maistelio neužpilto vandeniu, kad per dieną mažylė turėkų ką valgyti Ir vandens nepamirškite padėti.
Ačiū labai Mažylė jau namuose, labai smalsi, viską nori apžiūrėti, visur nueiti, tik vos apsidairiusi, kad šalia nieko nėra ima kniaukti, bet iš akių jos nepaleidžiu, vis bijau, kad kur neužlįstų Dar norėčiau paklausti ar iškart man pas veterinatą vesti ar palaukti dar bent pora savaičių? Skiepai kai bus 3 mėnesiai, o ar galima jau duot vaistų nuo kirminiukų?
Su vaistai nuo kirminų yra maždaug taip: suduodat vaistukus ir stebit kaip ten reikalai tuoleto dėžutėje, jeigu iškakos kirminukų - reikia dar kartą suduoti vaistukus ir vėl stebėti - jeigu viskas gerai, galit skiepyti po savaitės. Jeigu katytė guvi, akytės švarios ir neparaudusios, tai veterinarui pasirodysit kai eisit skiepytis. Galit užeiti į vet gydyklą dėl vaistukų tiksliau pasitarti, tik reikėtų žinoti katytės svorį, nors ko gero tokio amžiaus kačiukai visi maždaug teik pat sveria
Nu jo maža visai, klausiau kiek maistuko duoti, tai pagal jos amžių sakė 4 kart po arbat. šaukštelį tai suvilgau vandeniu, bet ji visko nesuvalgo, tai biški neramu. Dar didelių reikalų dėžutėj neatlikinėjo, ar normalu čia kad nedaug valgo tiek? šiaip labai aktyva, siunta ir žaidžia gerai, paskui staigiai krenta miegot Ačiū už patarimus
Iš mano patirties tokio amžiaus katiniukai didelio reikalo bent du kartus dienoje eina Ar pilvukas nėra išpūstas ir kietas - tai būtų požymis kad kažkas negerai. Nors jeigu žaidžia tai gal viskas ir gerai. O nevalgo išvis, t. y. nesidomi ar bando nosimi baksnoti ir nesupranta kaip valgyti? Taip pat stebėkite, kad mažylė getų vandenuko - tokie mažyčiai greitai netenka svorio. O konservų nebendėte pasiūlyti - juos taip pat galime praskeisti vandeniu, kad mažylė galtėtų sulakti arba kaip košelę sulaižyti
Nu pilvukas nėr lygtais kietas, bando valgyt tą maistuką, užpilu aš jį vandeniu, bet jis iš išorės tik pabrinksta, o vidus lieka kietas ir ji bando laižyti jį, bet atrodo, kad jai tiesiog į burna tas gabaliukas netelpa arba nežino kaip jį paimti. O žaidžia labai aktyviai, visur lipa, karstosi, bėgioja, daug prausia kailį. Nusipirksiu šiandien konservų ir bandysiu suduot kaip košytę, gal tada išeis jai pavalgyt. Vandens palaka karts nuo karto, jei pati neprieina atvedu prie vandenuko, tada truputį laka, ir vėl bėga žaisti. Bet tuo pačiu ir miega daug, matyt išsidūksta ir tada jau krenta kaip lapas. Tai apart nėjimo į tualetą ir sauso maistuko nevalgymo ar viskas gerai su ja atrodo? Bijau pražiopsiot kokius ženklus
QUOTE(Exie @ 2014 02 12, 09:35)
Nu pilvukas nėr lygtais kietas, bando valgyt tą maistuką, užpilu aš jį vandeniu, bet jis iš išorės tik pabrinksta, o vidus lieka kietas ir ji bando laižyti jį, bet atrodo, kad jai tiesiog į burna tas gabaliukas netelpa arba nežino kaip jį paimti.
Tuomet galima užpilti užvirintu vandeniu - tada greitai permirks visa sauso maisto granulė ir kai atvės paduosit katytei Svarbu kad pradėtų pilnavertiškai valgyti ir tuoletan eiti. Sėkmės ir parašykit kaip toliau seksis
Viskas susitvarkė šiandien ir reikalus atliko ir sausą maistuką pašteto konsistencijos valgė Reik gerai išmirkyt virintam vandeny, nes kitaip nevalgo kolkas Ačiū už visus patarimus ir pagalbą Dabar belliko nuo kirminiukų sugirdyt vaistų ir laukt kol bus pakankamai didelė skiepams