Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

Sveikutės 4u.gif
Auginu 3 katinukus įvairaus amžiaus. Kai buvo maži stengiausi duoti maistą kokį rekomendavo veterinarė. Kai paaugo tiesiog patys diktavo ką jiems duoti, ragaudavo ką aš valgydavau, taip ir priprato galima sakyti nuo mažens prie ruošiamo maisto. Kaip ir visiems trims nereikia duoti skirtingo maisto.
Taigi su maistu problemų neturiu, mano Arčiukas (1 m. 8 mėm.) valgo beveik viską ką aš valgau, taigi racionas įvairus. Duodu konservus: Cento, Optima su jautiena, vištiena, žuvim. Perku ir brangernius: Darling, Kitekat, Whiskas, Friskies. Taip pat sausą maistą - sausainiukus duodu. Perku žalią mėsą, valgo keptą, virtą, žalią; keptą vištieną, kepenis žalias ir keptas, žuvį keptą - žalios nepripažįsta maniškiai schmoll.gif. Arčiukas dar smaguriauja naminį virtą sūrį, arbūzą, melioną, avokadą smile.gif
Atsakyti
o dabar, situ savo mylimu katnukui labui, paskaitykite senos temos pirma zinute... http://www.supermama...howtopic=817979 (gaila, kad i sia tema visa informacija nebebuvo perdetea.. ) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2014 01 27, 22:42)
o dabar, situ savo mylimu katnukui labui, paskaitykite senos temos pirma zinute... http://www.supermama...howtopic=817979 (gaila, kad i sia tema visa informacija nebebuvo perdetea.. )  4u.gif

Jau pirmoje žinutėje 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, auginu dvi jaunas katytes, viena apie 9 mėn., kita apie 5 mėn. amžiaus, vyresnioji sterilizuota, jaunesnioji dar ne. Šiuo metu šeriu Josera Minette ir Husse mišiniu, Husse buvo pirktas vyresniajai, nes juo buvo šerta kol pas mane negyveno, bet pas mane šio ėdalo nei viena neėdė kol nemaišiau su Josera, o išmesti gaila blush2.gif Taip pat ryte ir vakare gauna mėsos arba žuvies. Abi katės labai aktyvios, nenutukę (kol kas).
Ar geras Josera Minette ar geriau paieškoti geresnio, o gal iš vis jau nešerti kačiukams skirtu maistu, bijau kad nenutuktų jaunesnioji, nes suėda daugiau už vyresniąja. Ar galima tą pačią dieną duot ir sauso ir mėsios(žuvies) arba konservų? Ar galima katėms duoti kiaulienos? Ar mėsą reikia iš pradžių užšaldyti ir palaikyti, o tik tada atšildžius duoti ar galima duot ir iš karto, šviežią? Žuvies, kiek domėjausi, šviežios duot negalima dėl parazitų. Klausimų gavosi nemažai, kai kurie gal juokingi, bet gal kas nors nepatingės atsakyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja_vakarė: 28 sausio 2014 - 16:47
Klausimas tiems, kas seria savo katinus mesa: ka darot, kai paliekat katina porai dienu? Duodat sausa?
Noriu pereiti prie serimo RAW, taciau apie kaciu mityba labai mazai info, palyginti kiek yra apie sunu RAW maitinima....
Atsakyti
[quote=Vėja_vakarė,2014 01 28, 17:45]
Sveiki, auginu dvi jaunas katytes, viena apie 9 mėn., kita apie 5 mėn. amžiaus, ...

Nepatingėk paskaityk visą temą (o jau ypač pirmą žinutę). Tikrai aiškiau pasidarys. Užjaučiu, kad reik paskaitinėt, bet čia viso labo 17 psl., o daug atsakymų tikrai surasi. Tingiu kritikuot, bet daugelis kačių ir šunų maistų tiesiog šlamštas. Tai tas pats kas žmogus, norintis gauti pilnavertį maistą klaustų: kuo geriau maitintis: hamburgeriais, pica, čeburėkais ar bulvytėm free? Atsakymas koks būtų?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dėl mėsos - kiaulienos neduodu, iš kiaulienos produktų perku tik širdis, nes tai grynas raumuo be jokių riebalų. Dar perku viškų, kalakutų mėsą, širdeles, skrandukus. VIską šaldau, atšildytą mėsą dar nuplikau užvirintu vandeniu. Maniškiai mėsos gauna ryte ir vakare, sauso maisto irgi yra padėta, kadangi vienas katinukas pagrinde valgo žalią mėsą ir truputį sauso tarpe tarp maitinimų, kiti du labiau valgo sausą maistelį. Sausą maistą stenguosi pirkti begrūdį. Šeriant sausu maistu ir mėsa rekomenduojama daryti pertraukas tarp maitinimų. Anksčiau vakare padavus mėsos, sausą maistą nuimdavau ir padėdavau po kelių valandų, bet vėliau pastebėjau, kad pavalgę mėsos katinėliai ir taip sauso maistelio nebeima, taigi dabar nebenuimu - jei ir taip po mėsos jaučiasi sotūs ir sauso nevalgo. Dėl palikimo vienus, tai manau šeriant RAW reiktų kad kas nors kas dieną ateitų ir pamaitintų katinėlius, iš kitos pusės tokiu ekstra atveju nieko nenutiks jeigu keletą dienų katinėliai pavalgys ir sausą maistą g.gif
Atsakyti
Magnuna , labai ačiū už atsakymą. Aš kaip tik ir pirkdavau kiaulės širdis, pigu ir mano katės mėgsta, taip pat šiek tiek duodu kiaulės kepenų ir plaučių, bet kaip priedą prie kitos mėsos. Dar galvoju pabandyt duot kiaulės inkstų ir ausų.
Iš vištienos duodu beveik viską, išskyrus stambesnius kaulus ir kakliukus, bijau kad dantų neišsilaužtų.... blush2.gif Jautieną ir kalakutieną gauna tik be kaulų ir tik retkarčiais.
Šiuo metu turiu užsipirkus šaldytų šprotų, labai geras dalykas, žuvytės mažos, sušaldytos su viskuo.
Mėsos niekada neplikydavau, tik pamirkydavau ir nuplaudavau, o kai parsinešdavau šviežios, gaudavo jos ir nešaldytos ax.gif Bet vieną rytą kažkuri privėmė kirmėlėm blink.gif (greičiausiai askaridės, beveik baltos, ilgos ir plonos) blink.gif Nežinau ar tai gali būt nuo mėsos ar mes patys ant batų kokią zarazą parnešėm, nes abi katės tikrai gavę vaistų nuo kirminų, tai dabar visą mėsą šaldysiu ir plikysiu. 4u.gif
Sausas maistas visada padėtas (vanduo taip pat), niekada nenuiminėju, vyresnioji katė jo beveik neėda, jaunesnioji visada paėda tarp maitinimų. Paėdusios mėsos, katės niekada neėda sauso, tik mažoji kartais paėda prieš, nes ji amžinai alkana ir kartais nesulaukia rytinės arba vakarinės mėsytės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2014 01 29, 13:23)
Magnuna , labai ačiū už atsakymą. Aš kaip tik ir pirkdavau kiaulės širdis, pigu ir mano katės mėgsta, taip pat šiek tiek duodu kiaulės kepenų ir plaučių, bet kaip priedą prie kitos mėsos. Dar galvoju pabandyt duot kiaulės inkstų ir ausų.
Iš vištienos duodu beveik viską, išskyrus stambesnius kaulus ir kakliukus, bijau kad dantų neišsilaužtų.... blush2.gif  Jautieną ir kalakutieną gauna tik be kaulų ir tik retkarčiais.
Šiuo metu turiu užsipirkus šaldytų šprotų, labai geras dalykas, žuvytės mažos, sušaldytos su viskuo.
Mėsos niekada neplikydavau, tik pamirkydavau ir nuplaudavau, o kai parsinešdavau šviežios, gaudavo jos ir nešaldytos  ax.gif Bet vieną rytą kažkuri privėmė kirmėlėm  blink.gif  (greičiausiai askaridės, beveik baltos, ilgos ir plonos)  blink.gif Nežinau ar tai gali būt nuo mėsos ar mes patys ant batų kokią zarazą parnešėm, nes abi katės tikrai gavę vaistų nuo kirminų, tai dabar visą mėsą šaldysiu ir plikysiu.  4u.gif
Sausas maistas visada padėtas (vanduo taip pat), niekada nenuiminėju, vyresnioji katė jo beveik neėda, jaunesnioji visada paėda tarp maitinimų. Paėdusios mėsos, katės niekada neėda sauso, tik mažoji kartais paėda prieš, nes ji amžinai alkana ir kartais nesulaukia rytinės arba vakarinės mėsytės  ax.gif

O jusu kates namines?Gal po lauka vaiksto?Maniskis tai veme gyvom askaridem, bet jis buvo laukinukas ir kai paemem turejo labai daug kirmeliu, viena tablete nepadejo. Bet veliau niekada kirmelem neveme, nors visa laika gaudavo zalios mesos. Dabartiniai abu katinai irgi zalia mesa eda, kartais buna, kad pavemia, bet kirmeliu nesimato, tik plaukus atvemia...Mesos niekada specialiai nesaldau ir neplikau. Duodu visokia mesa, isskyrus kiauliena.Is subproduktu tai plauciu neduodu.Kazin, ar tikrai nuo zalios mesos gali atsirast askaridziu?
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2014 01 29, 14:23)
O jusu kates namines?Gal po lauka vaiksto?

Katytės naminės, į lauką neina, mėsą perku iš parduotuvės, kad nuo mėsos maža tikimybė, bet vis tiek geriau pašaldysiu ir nuplikysiu. Vyresnioji buvo pavogus gyvą žuvį, gal nuo jos kartais arba mes patys buvom parnešę ant batų, o katės apie batus labai mėgsta pasitrinti.
Dar yra tikimybė, kad prieš patekdamos į prieglaudą turėjo labai daug kirminų ir visi galo negavo nuo vaistų, abi mano katės pas mane dar labai neseniai tik nuo gruodžio mėn. gyvena, abi iš prieglaudų.
Tiesa, dar kartais duodu plakto vištos kiaušinio, jei kažką gaminu, tai ir katės gauna ax.gif Vieną kartą daviau pieno, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, apsitriedė, su kitais pieno produktais neeksperimentuoju.
Atsakyti
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2014 01 29, 17:20)
Katytės naminės, į lauką neina, mėsą perku iš parduotuvės, kad nuo mėsos maža tikimybė, bet vis tiek geriau pašaldysiu ir nuplikysiu.  Vyresnioji buvo pavogus gyvą žuvį, gal nuo jos kartais arba mes patys buvom parnešę ant batų, o katės apie batus labai mėgsta pasitrinti.
Dar yra tikimybė, kad prieš patekdamos į prieglaudą turėjo labai daug kirminų ir visi galo negavo nuo vaistų, abi mano katės pas mane dar labai neseniai tik nuo gruodžio mėn. gyvena, abi iš prieglaudų.
Tiesa, dar kartais duodu plakto vištos kiaušinio, jei kažką gaminu, tai ir katės gauna  ax.gif Vieną kartą daviau pieno, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, apsitriedė, su kitais pieno produktais neeksperimentuoju.

Tai tada didesne tikimybe, kad ne nuo mesos, o tiesiog dar po prieglaudos galutinai neisnyko. As ilgai vargau su tom askaridem, kokius 3 menesius. Paskutini karta atveme viena negyva ir daugiau ta problema per likusius 6 metus nesikartojo. Girdejau, kad nuo ezero zuvies galima parazitais apsikrest...
As pati kartais zalios jautienos ir lasisos pavalgau, tai kazkaip keista butu katinam plikyt g.gif Kiausinio trynio irgi kartais tenka suvalgyt zalio...
Atsakyti
Natūraliai mitybai merginos yra sukūrę atskirą temą, gal ten rasite patarimų:

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)
Atsakyti