QUOTE(Pujolis @ 2014 01 24, 17:04)
As pvz. seriau savo katina Hill's pasaru jauniems sterilizuotiems katinams ir jam atsirado smelio
Tai musu atveju jis tikrai nepadejo isvengt akmenliges, o netgi priesingai. Mano nuomone sausas maistas, kad ir koks jis bebutu, turinciam polinki i akmenlige katinui anksciau ar veliau sukels problemu. Aisku, yra stiprios sveikatos katinu, kurie seriami bet kuo nugyvena garbinga gyvenima be situ problemu. Is savo ir kitu pazistamu, auginanciu kastruotus katinus patirties galiu pasakyt, kad geriausia nesert kastruoto katino vien tik sausu maistu.
tai jam konservų katėms papildomai duoti? Ar galima kažką iš "žmogiško" maisto pridėt, pvz, kokių apvirtų organų ar žuvies, ar mėsos? Taip įsivaizduoju, kad kruopų košėm turbūt negalima?
Pamenu vaikystėje kai turėjom šunį tai net nebuvo dar sauso ėdalo ir tų konservų specialių, šerdavom kruopų košėm maišytom su kokiais nors mėsgaliais ir šuo buvo puikiu blizgančiu kailiu, yra net parodoj dalyvavęs, nugyveno ilgą gyvenimą, turėjo sveikus dantis ir t.t. Ir tais laikais visi taip šėrė ir gyveno katės ir šunys ilgus metus ir sveiki ir gražūs buvo. Gal mane akmenim užmėtys gyvūnų mylėtojai, bet kartais atrodo, kad dabartinė giežta rekomendacija tik specialiai gyvūnams skirtu maistu šerti yra daugiau komercija, tipo kailis neblizgės, akmenys susidarys, dantys išbyrės ir pan., jei duodama bus kruopynės su mėsgaliais
. Tas aukščiausios klasės maistas tikrai brangus, bet ar tikrai toks jau vienintelis tinkamas? Ar tikrai blogai tiems katinams su šeimininku košės kartu pakirstit?
Ar tikrai niekas taip nebešeria gyvūnų šiais laikais?
O paskaičius kokią Whiskas sudėtį tai man atrodo kruopos su kokia mėsa ar žuvim tikrai geresnis variantas, o daugybė reklama tikinčių žmonių tais Whiskais šeria, bet žmogiško maisto neduoda, nes juk negalima
Nors šeria realiai grūdais ir krakmolu
Aš kol kas laikausi nurodymų ir katinėlį brangiu Royal Caninu šeriu, kurį ryją tas be saiko, nes poką pradarius kvapai kvapeliai tokie, kad kaip gi nerys
Bet imu abejoti, ar ta kaina kokybę rodo, ar tai daugiau kaip Macdonaldo variantas vaikams