Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(godive @ 2014 01 22, 20:36)
Po konsultacijos parduotuveje as smile.gif
Taigi kodel TAIP smirdi? doh.gif  Orijen labai kaloringas, tai ir "kvepia" kaip nuo mesos.

Labai įdomi mintis, kad "kvepia" kaip nuo mėsos. Mano katytė ėda tik mėsą, karts nuo karto užkerta svečiuose sausiako. Kvapas ir kiekis nepalyginamas. Kai ėda tik mėsa kvapo beveik nėra. Gėlytėm nekvepia, bet debesis iš paskos nesišlieja, nuo sausiako atvirkščiai ir valyt daug daugiau ir kvapas toks, kad atrodo jos tualeto nevalius būčiau mėnesį.

Todėl logiškai man atrodo, kad geras sausiakas tokio kvapo neturėtų sukelti 4u.gif
Atsakyti
Iškastravus savo katiną gavau rekomendaciją jį šerti [I]Sterilised sausu pašaru, nes jame yra kažkokių medžiagų, valančių šlapimtakius ar kažkas tokio. Bandžiau palyginti sudėtį ėdalų paprastų ir tų sterilised, bet nesuprantu, kuri komponentų dalis už tą "pravalymą" atsakinga? g.gif Pvz:
http://www.zoofanai....;category_id=16 ir
http://www.zoofanai....;category_id=16
arba pvz:
http://www.zoofanai....;category_id=43 ir
http://www.zoofanai....;category_id=43
Aš nematau skirtumo sudėtyse unsure.gif
Ar tas sterilized yra tik dėl pavadinimo? Ar toks maistas tikrai atlieka savo pravalymo funkciją? Gal iš viso neverta vargintis jį tokį pirkti, jei vis tiek katino šlapimtakiams jis nepadės?
Būtų įdomi nuomonė auginančių kastruotus/sterilizuotas katinus ir katytes, ar tokį maistą perkate, o gal ne, bet turite kitų išbandytų ir gerai veikiančių receptų, kurie saugo nuo šios problemos? 4u.gif
Atsakyti
Trumpai tariant, kiek pati išskaičiau, maiste sterilizuotiems yra maženis magnio, fosfoto ir kalcio kiekis. Kai kur rašo, kad baltymų kiekis irgi turėtų būti mažesnis, bet čia tik vienoje vietoje aptikau.

Kai kurie gamintojai neturi specializuotų maistų, tačiau tai nereiškia, kad jie netinka sterilizuotiems gyvūnams. Pati šeriu maistu sterilizuotiems. 3 metus 2 sterilizuoti jauni katinai gyveno be jokių problemų.

Tiesa, priglaustam suaugusiam katinui jau atsiradęs smėliukas šlapimtakiuose; šėrėm specialiu dietiniu maistu, kurio mano minėti parametrai nuo profilaktinio maisto mano akimis nelabai kuo skyrėsi, bet, akivaizdu, kas jame yra ypatingų priedų, be kitų funkcijų dar ir skatinančių didesnį šlapimo išsiskytrimą ir tuo pačiu smėliuko šalinimą. Tik jų sudėtis man baisi, nes mėsa ten kokioj trečio vietoj g.gif

Rinktis jums, bet bet kuriuos atveju tai turėtų bti kokybiškas, superpremium maistas 4u.gif
Atsakyti
Hmm, aš taip giliai neįskaičiau, kaip magnių, kalcių kiekiai biggrin.gif o ir žinių kas skatina šlapimo išsiskyrimą, smėliuko išvarymą neturiu ax.gif Naujokė katinų auginime, pasitaikė prieš tris mėn. paklydėlis, kurį priglaudėm su visiškai "žaliom" žiniom apie katinus blush2.gif Man atrodo, kad mano katinas daug geria, kasdien išlaka pilną pripiltą jo dubenėlį, dar lašančius kranus aptikęs visus visad nulaižo ir į savo dėžę po to taip čiurškia, kad kitam kambary girdžiu kaip varo biggrin.gif
Visad stengiuosi pirkti maistą, kur mėsa būtų pirmoje vietoje, aukščiausios klasės smile.gif O jau apetitas tai... blink.gif Nepigiai tas pamestinukas man kaštuoja irnesakyk.gif
Turbūt dėl šventos ramybės vis tik reikia tą sterilised pirkti g.gif Su tikėjimu, kad ten kažko gero prieš tuos tuos smėlius ir akmenis yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 01 24, 16:30)
Hmm, aš taip giliai neįskaičiau, kaip magnių, kalcių kiekiai biggrin.gif o ir žinių kas skatina šlapimo išsiskyrimą, smėliuko išvarymą neturiu  ax.gif Naujokė katinų auginime, pasitaikė prieš tris mėn. paklydėlis, kurį priglaudėm su visiškai "žaliom" žiniom apie katinus  blush2.gif Man atrodo, kad mano katinas daug geria, kasdien išlaka pilną pripiltą jo dubenėlį, dar lašančius kranus aptikęs visus visad nulaižo ir į savo dėžę po to taip čiurškia, kad kitam kambary girdžiu kaip varo  biggrin.gif
Visad stengiuosi pirkti maistą, kur mėsa būtų pirmoje vietoje, aukščiausios klasės smile.gif  O jau apetitas tai... blink.gif Nepigiai tas pamestinukas man kaštuoja irnesakyk.gif
Turbūt dėl šventos ramybės vis tik reikia tą sterilised pirkti g.gif  Su tikėjimu, kad ten kažko gero prieš tuos tuos smėlius ir akmenis yra  biggrin.gif

As pvz. seriau savo katina Hill's pasaru jauniems sterilizuotiems katinams ir jam atsirado smelio verysad.gif Tai musu atveju jis tikrai nepadejo isvengt akmenliges, o netgi priesingai. Mano nuomone sausas maistas, kad ir koks jis bebutu, turinciam polinki i akmenlige katinui anksciau ar veliau sukels problemu. Aisku, yra stiprios sveikatos katinu, kurie seriami bet kuo nugyvena garbinga gyvenima be situ problemu. Is savo ir kitu pazistamu, auginanciu kastruotus katinus patirties galiu pasakyt, kad geriausia nesert kastruoto katino vien tik sausu maistu.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2014 01 24, 17:04)
As pvz. seriau savo katina Hill's pasaru jauniems sterilizuotiems katinams ir jam atsirado smelio verysad.gif Tai musu atveju jis tikrai nepadejo isvengt akmenliges, o netgi priesingai. Mano nuomone sausas maistas, kad ir koks jis bebutu, turinciam polinki i akmenlige katinui anksciau ar veliau sukels problemu. Aisku, yra stiprios sveikatos katinu, kurie seriami bet kuo nugyvena garbinga gyvenima be situ problemu. Is savo ir kitu pazistamu, auginanciu kastruotus katinus patirties galiu pasakyt, kad geriausia nesert kastruoto katino vien tik sausu maistu.

tai jam konservų katėms papildomai duoti? Ar galima kažką iš "žmogiško" maisto pridėt, pvz, kokių apvirtų organų ar žuvies, ar mėsos? Taip įsivaizduoju, kad kruopų košėm turbūt negalima?
Pamenu vaikystėje kai turėjom šunį tai net nebuvo dar sauso ėdalo ir tų konservų specialių, šerdavom kruopų košėm maišytom su kokiais nors mėsgaliais ir šuo buvo puikiu blizgančiu kailiu, yra net parodoj dalyvavęs, nugyveno ilgą gyvenimą, turėjo sveikus dantis ir t.t. Ir tais laikais visi taip šėrė ir gyveno katės ir šunys ilgus metus ir sveiki ir gražūs buvo. Gal mane akmenim užmėtys gyvūnų mylėtojai, bet kartais atrodo, kad dabartinė giežta rekomendacija tik specialiai gyvūnams skirtu maistu šerti yra daugiau komercija, tipo kailis neblizgės, akmenys susidarys, dantys išbyrės ir pan., jei duodama bus kruopynės su mėsgaliais doh.gif . Tas aukščiausios klasės maistas tikrai brangus, bet ar tikrai toks jau vienintelis tinkamas? Ar tikrai blogai tiems katinams su šeimininku košės kartu pakirstit? biggrin.gif Ar tikrai niekas taip nebešeria gyvūnų šiais laikais? blush2.gif O paskaičius kokią Whiskas sudėtį tai man atrodo kruopos su kokia mėsa ar žuvim tikrai geresnis variantas, o daugybė reklama tikinčių žmonių tais Whiskais šeria, bet žmogiško maisto neduoda, nes juk negalima blink.gif Nors šeria realiai grūdais ir krakmolu doh.gif
Aš kol kas laikausi nurodymų ir katinėlį brangiu Royal Caninu šeriu, kurį ryją tas be saiko, nes poką pradarius kvapai kvapeliai tokie, kad kaip gi nerys doh.gif Bet imu abejoti, ar ta kaina kokybę rodo, ar tai daugiau kaip Macdonaldo variantas vaikams g.gif
Atsakyti
Sveika Ruutta - į katino racioną kruopų tikrai nereikia įtraukti schmoll.gif Kas dėl mėsos - aš saviškiams perku turguje kalakutų arba vištų širdelių, skrandukų, nuperku kiaulių širdžių, visa tai yra raumuo ir puikiai tinka katinui maitinti. Kartais nuperku kalakutų arba vištų kepenėlių, nes kepenėlių per dažnai duoti nereikėtų. Be abejo taip pat nuperku ir vištos file, kad nebūtų vien tik širdys ir skrandžiai. Nusiperku visko po kilogramą, sudėlioju į maišelius ir užšaldau - užtenka gan ilgam ir atsieina tikrai pigiau nei konservai biggrin.gif sauso maistą maniškiai taip pat valgo - kuris daugiau kuris mažiau
Atsakyti
QUOTE(Magnuna @ 2014 01 24, 19:37)
Sveika Ruutta - į katino racioną kruopų tikrai nereikia įtraukti  schmoll.gif 

dėl mėsytės tai irgi galvoju panašiai daryti bigsmile.gif
O kodėl negalima kruopų? To paties sauso maisto sudėty mačiau ir ryžių ir kukurūzų ir avižų miltų būna g.gif
Atsakyti
Kruopos - tai tik bereikalingas balastas katinui ir jokios naudos. Į daugelio sausų maistų sudėtį grūdai įeina ir tokiu būdu padidinama sauso maisto apimtis tačiau katinams iš to jokios naudos. Katinas - tai visiškai mėsėėdis gyvūnas ir jo skrandis ir virškinimo sistema pritaikyti mėsytei virškinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnuna @ 2014 01 25, 00:38)
Kruopos - tai tik bereikalingas balastas katinui ir jokios naudos. Į daugelio sausų maistų sudėtį grūdai įeina ir tokiu būdu padidinama sauso maisto apimtis tačiau katinams iš to jokios naudos. Katinas - tai visiškai mėsėėdis gyvūnas ir jo skrandis ir virškinimo sistema pritaikyti mėsytei virškinti  smile.gif

taip gaunas, kad šerti sausu maistu tai nauda tokia pati, kas kruopom su mėsyte (mėsa nauda, o kruopos tas bereikalingas balastas (na gal mažesnė, nes gal į sausą vitaminų dar prideda kokių... aišku kas be ko sintetinių kvapų, kas tuos vitaminus matyt atsveria doh.gif ) o geriausias variantas šerti tik mėsyte biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Famili @ 2014 01 22, 11:12)
nežinau, mano katinas ėdė Orijen pašarą ir tikrai kažkokio intensyvesnio kvapo neužuodžiau, nors ir WC nėra uždaras. Padaro reikalą, nueinu ir nuleidžiu į tualetą. Aišku viena, braškėm bet koks kakutis nekvepės biggrin.gif o kas liečia sudėtį, tai aš pvz. už Orijen. Nes Hill's į savo pašarus deda kukurūzų glitimą, tai yra pigus užpildas, sukeliantis katėms alergiją, vietoje vištienos riebalų deda pigesnį sojos pupelių aliejų, kur gan nedidelis kiekis linolo rūgšties, reikalingos gyvūnų odai ir .t.t Kas skaito rusiškai, palyginkit pašarus čia http://www.companion...?...50&f1id=233
Papildyta:
O Jūs nežiūrėjot Acana firmos pašaro? 4u.gif

Kazkaip nesidomejau net Akana maisto. Kiek tirinejau,skaiciau,tai masupratau,kad Orijen maistas geriausios sudetes. Nupirkau 1kg Orijeno,maitinsiu,ziuresim kaip bus
Atsakyti
Musu katinui 3 metai, kastruotas. Iki metu serem Royal Canin sausu maistu, veliau belekokiu, ko pasekoje katinelis susirgo slapimo taku uzdegimu unsure.gif. Siuo metu katina gydom ir maitinam Specific FSD katėms struvitų akmenų tirpinimui skirtu maistu, bet gal turit patarimu kuo toliau maitinti, koki konkretu maista patartumet suaugusiems kastruotiems katinams? Norisi rasti optimaliausia variant tarp kokybes ir kainos blush2.gif .
Atsakyti