Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

Sveika 4u.gif Aš kaitaliodavau ir niekada nieko neigiamo nepastebėjau, bet maniškiai paprastieji lietuviškiniai valgo viską ir visaip ir niekada, tpfu tpfu tpfu, jiems nieko blogo neatsitiko. Jeigu katukas turi jautresnį skrandį, tai nžn kaip ten galėtų būti g.gif
Atsakyti
o aš duodu saviškiams praktiškai tuos pačius guliašus, jie juos dievina, kiekviena ryta terorizuoja smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
prašau pagalbos...
Kuo maitinti Siamo katytę 3 mėn? Nes kuo daugiau skaitau - tuo giliau į mišką...
Norėtųsi sveiko, kokybiško maisto. Tarkim kokybiško sauso + raw. Bet ką būtent ir kiek?
Turiu mintį iškvosti veterinarą, bet peršasi mintis, kad siūlys pirkti tai, kas madingiausia, bet nebūtinai sveikiausia pačiai katytei? O gal klystu?
Hellp.
Atsakyti
As irgi turiu 3men siamo katyte wub.gif maitinu sausu edalu veterinariniu labai geru BRIT CARE (beje turguj jis beveik dviubai pigesnis) ir duodu zalios mesos. Dbar prisiminiau, kad girdejau, jog gali nuo zalios mesos agesyvus gyvunelis tapti - ar tiesa? negi tinka tik konservai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorotele @ 2014 01 14, 12:01)
As irgi turiu 3men siamo katyte wub.gif maitinu sausu edalu veterinariniu labai geru BRIT CARE (beje turguj jis beveik dviubai pigesnis) ir duodu zalios mesos. Dbar prisiminiau, kad girdejau, jog gali nuo zalios mesos agesyvus gyvunelis tapti - ar tiesa? negi tinka tik konservai? g.gif

Pasakos.
Atsakyti
QUOTE(ashantik @ 2014 01 09, 18:32)
Labas vakaras,
prašau pagalbos...
Kuo maitinti Siamo katytę 3 mėn? Nes kuo daugiau skaitau - tuo giliau į mišką...
Norėtųsi sveiko, kokybiško maisto. Tarkim kokybiško sauso + raw. Bet ką būtent ir kiek?
Turiu mintį iškvosti veterinarą, bet peršasi mintis, kad siūlys pirkti tai, kas madingiausia, bet nebūtinai sveikiausia pačiai katytei? O gal klystu?
Hellp.

Sveiki, jau ne kartą minėjau, kad mano nuomone, kuri susiformavo studijuojant nemažai objektyvios literatūros, "sveiko" sauso maisto nebūna. Pamėginkite konservai + RAW, pavyzdžiui.
Sėkmės,
Atsakyti
Sveiki,

gal turite atisliepimu apie dantims skirtus maistelius? Neteke susidurti? meginu rinktis tarp Royal ir Hills g.gif Gal dar kokiu yra.
Papildyta:
QUOTE(Snobė @ 2014 01 14, 17:12)
Pamėginkite konservai + RAW, pavyzdžiui.
Snobe, o ar Jums nera teke susidurti su katinu virskinimo problemomis? Mano vienam katui periodiskai uzkieteja viduriai, rekomendacijos maitinti maistu turinciu daugiau lastelienos. Vet. sake jog pradejus RAW maitinima neabejotinai viduriai dar labiau kietetu. Kokia Jusu nuomone?

Taip pat noreciau pasiteirauti kokia sudetis Jusu pacios katinu raciono , kaip apdorojate mesa nuo visokiu chlamidiju ir kitu biesu. 2 savaites saldiklyje? Maitinate tik pasarus valganciu gyvunu mesa ar duodate laukinienos? Tinka stirniena, serniena, o aviena? Kokiu dar galima duoti kaulu apart vistu kakliuku?

dekui smile.gif
Atsakyti
Grethenn, laba diena,

Mano abu kastruoti patinai neturi jokių virškinimo problemų. Jie - idealaus svorio, žvalūs ir sveiki katinai, kurie griauna namus. Vienintelė jų problema - gyvenimo prasmės paieškos, nes dar yra jauni lotuliukas.gif
Viduriai kietėja ne nuo RAW paties savaime. Jie kietėja nuo su RAW duodamų kaulų, kas yra visai nebūtina. Čia yra visa reikalinga informacija su iliustracijomis, kaip pačiai pasigaminti visaverčio ėdalo: Lisa A. Pierson, veterinarijos mokslų daktarė Atleiskite, kad anglų kalba. Lietuvių kalba, deja, nieko panašaus nerasite.
Jeigu "terliotis" nenorite, galite šerti visaverčiu konservuotu ėdalu. Nurodytame tinklalapyje rasite visą reikalingą informaciją.
Aš konservus perku ne LT, nes LT kokybiško kačių maisto beveik nėra.

Katė - ne karvė, jai nereikia ląstelienos, patikėkit.
Mano katinai suvalgo po puskilogramį jautienos kumpio (žalio) ir visą laiką turi konservų. Taip pat papildomai duodu vitaminų (priklausomai nuo suvalgyto RAW kiekio), lašišų aliejaus, putplelių kiaušinių. Taip, mėsą laikau šaldiklyje apie 4-5 dienas. Šeriu tik jautiena, kalakutiena. Nematau bėdų ir dėl kitos rūšies mėsos, tiesiog taip man patogiau, nes nesu medžiotoja smile.gif
Vištų kakliukus ir subproduktus siūlau pamiršti. Arba duoti kartais, ne daugiau 10-20 proc. raciono.
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 01 14, 17:09)
Grethenn, laba diena,

Mano abu kastruoti patinai neturi jokių virškinimo problemų. Jie - idealaus svorio, žvalūs ir sveiki katinai, kurie griauna namus. Vienintelė jų problema - gyvenimo prasmės paieškos, nes dar yra jauni  lotuliukas.gif
Viduriai kietėja ne nuo RAW paties savaime. Jie kietėja nuo su RAW duodamų kaulų, kas yra visai nebūtina. Čia yra visa reikalinga informacija su iliustracijomis, kaip pačiai pasigaminti visaverčio ėdalo: Lisa A. Pierson, veterinarijos mokslų daktarė Atleiskite, kad anglų kalba. Lietuvių kalba, deja, nieko panašaus nerasite.
Jeigu "terliotis" nenorite, galite šerti visaverčiu konservuotu ėdalu. Nurodytame tinklalapyje rasite visą reikalingą informaciją.

Mano katinai suvalgo po puskilogramį jautienos kumpio (žalio) ir visą laiką turi konservų. Taip pat papildomai duodu vitaminų (priklausomai nuo suvalgyto RAW kiekio), lašišų aliejaus, putplelių kiaušinių. Taip, mėsą laikau šaldiklyje apie 4-5 dienas. Šeriu tik jautiena, kalakutiena. Nematau bėdų ir dėl kitos rūšies mėsos, tiesiog taip man patogiau, nes nesu medžiotoja smile.gif
Vištų kakliukus ir subproduktus siūlau pamiršti. Arba duoti kartais, ne daugiau 10-20 proc. raciono.

Kaulai ir subproduktai yra būtini šeriant RAW. Iš kaulų gaunamas kalcis, iš subproduktu (ypač naudingos kepenys) vitaminai. Jei kietėja viduriai vadinasi per daug kaulingos mėsos, tada galima bandyti padidinti subroduktų kiekį.
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 01 14, 18:09)
Grethenn, laba diena,

Mano abu kastruoti patinai neturi jokių virškinimo problemų. Jie - idealaus svorio, žvalūs ir sveiki katinai, kurie griauna namus. Vienintelė jų problema - gyvenimo prasmės paieškos, nes dar yra jauni  lotuliukas.gif

Aciu uz atsakyma ir nuomone smile.gif

Matot mano du katinai valge ta pati, vienas iki siol puikiai tustinas, o kitam pradejo reguliariai kieteti viduriai ir jau gana seniai. Panasu, kad ne tiek del maisto kiek del persistaltikos, kas gali buti genetiskai paveldeta. Pritaikius gydomuosius maistus, kietejimai prareteja. Toks ir laukinis katinas gal ne visada sekmingai suvalgyta zvirbli iskakotu blink.gif Bet nezinau, oj nezinau, reikia eksperimentuoti g.gif

O galite isduoti ka siunciates is uzsienio? Ka manote apie Animondos, Applaws ar Portos koncervus? Sudetis neatrodo prasta.

Dar cia toki kazkoki super sausiaka radau: ZiwiPeak
Bet tai tokia kaina, kad net neapsimoka jiem didesniais kiekiais nei po 400g pakuot doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kar @ 2014 01 14, 18:34)
Kaulai ir subproduktai yra būtini šeriant RAW. Iš kaulų gaunamas kalcis, iš subproduktu (ypač naudingos kepenys) vitaminai. Jei kietėja viduriai vadinasi per daug kaulingos mėsos, tada galima bandyti  padidinti subroduktų kiekį.
Kol kas maniskiau sausa valgo. Zinau aisku, kad uzkietejusiam viduriam tas sausiakas tikrai nepadeda.
Dar gi zinau, kad zalios kepenys minkstina vidurius. Bet ar apskritai mesa ju nekietintu g.gif
Atsakyti
Animonda - Carny - ok. Kartais pati duodu. Ten subproduktų daugiau negu reikia, bet jokio blogio nėra.
Porta - nevisaverčiai konservai.
Pasiieškokite temoje, kažkur buvau įkėlusi nuorodą, kur išanalizuoti populiariausi konservai. Rasite visus atsakymus į savo klausimus, pažadu smile.gif
Atsiprašau, kad taip neišsamiai atrašiau - skubu. Perverskite temą, paieškokite mano sukeltų nuorodų. Gero vakaro,
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 01 14, 18:50)
Pasiieškokite temoje, kažkur buvau įkėlusi nuorodą, kur išanalizuoti populiariausi konservai. Rasite visus atsakymus į savo klausimus, pažadu  smile.gif

Taip taip, as jau kelias dienas turiu tuos kelis skirtukus atsidariusi, tik niekaip neprisiruosiu skaityti smile.gif Reiks sest ir analizuot. Aciu!
Atsakyti