Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

labai noriu kad priprastų prie mėsytės, bet niekaip neėda...ir vištiena bandau ir jautiena....neėda.....kaip man pripratinti? gal tleisti gerai isalkti?
Papildyta:
ačiū už atsakymą. Bet perskaičiusi forumą taip ir nesusidariau nuomonės. Sausas supratau- tikras blogis, bet ji niekaip neėda nieko daugiau. NEŽINAU KOKĮ ir sausą pirkti ar dar kačiukams, ar sterilizuotoms, ar ilgo plauko katukams dėl sąvėlų?
Gal kuri auginat panašau amžiaus ilgaplaukę sterilizuotą katytę?

Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Atsakyti
Sveikos mamytes, perskaiciau jusu visa tema, taip ir nesusidariau nuomones kuris tas sausiakas butu pats optimaliausias, aisku kiekvienam katukui skirtingai, vieni valgo ta,kiti ana, bet gal kuri is ciau tikrai daugiau zinanciu merginu galietu parasyti gal kokia linuote pradedant nuo pirmos mazdaug vietos,nes palei sudieti labai daug zinote maisteliu ir gamintoju, koksmazdaug butu nuo virsaus iki apacios palei sudeti nuo geresnio iki kaip sakau blogesnio smile.gif Nu nors kadmazdaug susigaudyti,nesneku apie tinkamuma, toleravima ir t.t. O tiesiog palei sudeti,nes ziuriu labai daug vistiek jau isanalizavuot, nes jau pasiklidau tarp tu firmu, kokie priemium,kokie super priemiuim doh.gif
Atsakyti
Gal kas nors kitas patars. Man širdis neleidžia rekomenduoti sauso maisto, kaip pagrindinio raciono elemento. Yra sausų maistų, kuriuos iš bėdos duodu, kai prireikia išvykti, bet šerti kas dieną sausu - ne.
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2013 11 20, 13:54)
Gal kas nors kitas patars. Man širdis neleidžia rekomenduoti sauso maisto, kaip pagrindinio raciono elemento. Yra sausų maistų, kuriuos iš bėdos duodu, kai prireikia išvykti, bet šerti kas dieną sausu - ne.

O tai ta is bedos kuri duodat? lotuliukas.gif kokios cia butu firmos, nu as tiesiog pradedancioji, kol kas maitinu sausu edalu, bet skaitinieju apie raw,renku informacijos,nes nenoriu daryti skubotu isvadu,klaidu ir akilai duoti ne sauso maisto, pas mane draugulis 3 men., tai galvoju koki palei optimaliausia kad jam butu kuo geresnis maistas pasirinkti smile.gif nes valgem RC bet susividuriavo vaikis mano ir nenorejo jo paskui visiskai valgyti,tai duodu ta maista kuri valge pas veiseja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malaja357: 20 lapkričio 2013 - 15:09
Bet aš nieko Jums nesakiau biggrin.gif
Čia vienas iš "variantų", tarkim. KARTAIS iš bėdos duoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2013 11 20, 15:13)
Bet aš nieko Jums nesakiau  biggrin.gif
Čia vienas iš "variantų", tarkim. KARTAIS iš bėdos duoti  4u.gif

aciu, paskaitiniesiu smile.gif
As nieko negirdejau biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2013 11 20, 15:32)
As nieko negirdejau biggrin.gif  thumbup.gif

O aš girdėjau mirksiukas.gif ir jau paskaitinėjau...

Atsakyti
Labas vakaras smile.gif auginu 4 men. rusu melynaja katyte serem royal canin,taste of the wild bet nei vienas netiko,katyte viduriavo.Dabar duodam Hills nuo sio neviduriuoja , bet labai gadina ora.jau nebezinau ka ir duoti. doh.gif

Manau greitu laiku maitinsimes tik zalia mesyte ir zuvyte.
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2013 11 20, 14:29)
perskaiciau jusu visa tema, taip ir nesusidariau nuomones kuris tas sausiakas butu pats optimaliausias, aisku kiekvienam katukui skirtingai,

Malaja357, daug kas priklauso nuo kačiuko veislės - pvz., persams (ilgakailiams) tinkantis maistas gali visai netikti sfinksui ar kornišui (plikučiams). Iš dabar ant bangos esančių maistų galite bandyti Orijen, Felidae, Acana, Arden Grange, Go, Natures Select, Virbac, Specific ar pan. (išvardinau kas šovė į galvą šiuo momentu).
Papildyta:
QUOTE(Snobė @ 2013 11 20, 14:54)

Šyptelėjau smile.gif Geras drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2013 11 20, 16:08)
O tai ta is bedos kuri duodat? lotuliukas.gif  kokios cia butu firmos, nu as tiesiog pradedancioji, kol kas maitinu sausu edalu, bet skaitinieju apie raw,renku informacijos,nes nenoriu daryti skubotu isvadu,klaidu ir akilai duoti ne sauso maisto, pas mane draugulis 3 men., tai galvoju koki palei optimaliausia kad jam butu kuo geresnis maistas pasirinkti smile.gif nes valgem RC bet susividuriavo vaikis mano ir nenorejo jo paskui visiskai valgyti,tai duodu ta maista kuri valge pas veiseja smile.gif

Įkišiu ir aš trigrašį... lotuliukas.gif
Mūsų katytei buvo 2,5 mėn kai ji pas mus atkeliavo ir nuo tos dienos iš karto maitinome RAW, tikrai nemanau, kad su mėsyte galima padaryti didelių klaidų. Nesame dideli ekspertai, bandom maitinti kuo įvairiau, bet išeina kaip išeina kartais, o pas veterinorių buvom - sveikata puiki, svoris irgi. Manau po kone 2 mėnesių būdų pasimatę klaidos baisinės.

Užtat dabar jau įkišti sausiako labai sunku, beveik neįmanoma, išskyrus jeigu esam svečiuose pas vyresnę katę, kuri ėda sausiaką, tada ir jai reikia, nes gi autoritetas, o namie ji geriau badaus, nei juos valgys smile.gif
Atsakyti
Lilė supynėse,

labai smagu girdėti, kad maitinate katę RAW. Už tai skiriu Jums balioną 4u.gif
Iš kitos pusės, aš drįstu nesutikti, kad šeriant RAW negalima padaryti didelių klaidų. Kad ir koks netinkamas ir, žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, kenkiantis sveikatai yra sausas maistas, tačiau kai kuriuose sausuose maistuose, taip pat konservuose yra pakankamai neblogai subalansuoti vitaminai ir mineralai. Tai padaryti nėra sudėtinga, reikia tik šiek tiek pasidomėti, tačiau vien tik žalia mėsa katinas sveikas nebus, bet sotus - taip biggrin.gif
Tam tikrų vitaminų, mineralinių medžiagų trūkumas pasireiškia ne iš karto, turėkite tai omenyje.
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2013 11 26, 15:30)
Lilė supynėse,

labai smagu girdėti, kad maitinate katę RAW. Už tai skiriu Jums balioną  4u.gif
Iš kitos pusės, aš drįstu nesutikti, kad šeriant RAW negalima padaryti didelių klaidų. Kad ir koks netinkamas ir, žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, kenkiantis sveikatai yra sausas maistas, tačiau kai kuriuose sausuose maistuose, taip pat konservuose yra pakankamai neblogai subalansuoti vitaminai ir mineralai. Tai padaryti nėra sudėtinga, reikia tik šiek tiek pasidomėti, tačiau vien tik žalia mėsa katinas sveikas nebus, bet sotus - taip  biggrin.gif
Tam tikrų vitaminų, mineralinių medžiagų trūkumas pasireiškia ne iš karto, turėkite tai omenyje.

Kokių vitaminų negauna su mėsa?
Atsakyti