Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti kartu

QUOTE(pagieza2 @ 2014 08 22, 13:22)
Va, mano akimis būtų visai smagi nuotraukytė, bet man nėjo padaryti, kad visas augalas būtų ryškus...  g.gif

Ar gali surašyti foto nustatymus? Tada bus lengviau patarinėti ir pamokyti wink.gif

O dėl sunkumo, toks jau tas mokymosi procesas smile.gif Kartus, bet vaisiai bus saldūs wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muranta: 23 rugpjūčio 2014 - 11:25
QUOTE(Muranta @ 2014 08 22, 19:54)
Aš noriu pakomentuoti smile.gif
1. Visai nieko. Puokštės tikrai įdomios ir pirmą kartą tokias pamačiau. Trūksta erdvės, ypač dešiniajame krašte.
2. Labai žiauriai nukapoti dukrytės galva ir ranka. Labai labai trūksta erdvės. Kur fokusas? smile.gif Kadras išplaukęs, spalvos nelabai, dukrytės kūno oda melsvai pilkos spalvos. Akytės patamsyje.
3. Šita geriausia iš visų. Bet irgi norėtųsi daugiau erdvės. Jaunieji žiūri į skirtingas puses, atrodo kaip susipykę ir nieko bendro neturintys. Jaunojo veidas nudegintas saulės šviesos, plius jis per daug prisimerkęs. Jaunasis nepatogiai atsirėmęs, pradingęs kaklas, galva auga iš kūno tiesiogiai (venkite tokių pozų fotografuojant).

smile.gif Čia tik mano pastebėjimai ir tikrai nepikti. Svarbiausia yra noras, o tai svarbiausias varikliukas tobulėjant. Tikiuos įmesi dar darbų ir tikrai nesustosi wink.gif

Blogai, kai ima patarineti patys nemokantis:)As nepiktai.

2.Foto pasviesinus, dingtu negera odos spalva.Taip, erdves truksta, bet nepastebejot nuostabios emocijos.Su nedideliais pataisymais foto tikrai tiktu seimos albumui.
3.Sita nera geriausia, si yra blogiausia is visu.Nera sviesos, nera kokybes, nera tinkamo rakurso, nei emocijos, sedi dvi backos(ta padare, suplojo rakursas) ir susirauke ziuri i skirtingas puses ir masto, kada gi duos pavalgyt.
Atsakyti
QUOTE(Muranta @ 2014 08 23, 12:24)
Ar gali surašyti foto nustatymus? Tada bus lengviau patarinėti ir pamokyti wink.gif

O dėl sunkumo, toks jau tas mokymosi procesas smile.gif Kartus, bet vaisiai bus saldūs wink.gif

Islaikymas 1/20, diafragma f/5.6 iso 100, fotografavau A rezimu smile.gif

Dar norejau paklausti, kai lauke debesuota, kambaryje mazai sviesos, labai sunkiai fokusuoja,realiai padaryti fokusok ND niekaip neina, i kokius nustatymus atkreipti demesi? Ar tokiu apsvietimu net nebandyti?

Ir taip pat, gal yra turinciu knygu lt kalba apie fotografija pradziamoksliams? Pvz "skaitmenine fotografija" bet tiktu ir kitos, ir norit perparduoti? smile.gif jeigu is klp gal netsutiktumet "isnuomoti" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagieza2: 23 rugpjūčio 2014 - 16:20
QUOTE(pagieza2 @ 2014 08 23, 17:10)
*Islaikymas 1/20, diafragma f/5.6 iso 100, fotografavau A rezimu smile.gif

**Dar norejau paklausti, kai lauke debesuota, kambaryje mazai sviesos, labai sunkiai fokusuoja,realiai padaryti fokusok ND niekaip neina, i kokius nustatymus atkreipti demesi? Ar tokiu apsvietimu net nebandyti?

*Fotografavai su stovu? Nes fotoaparatą laikant rankose ir fotografuoti 1/20 išlaikymu išties sunku.

** Rinkis kambaryje pačią šviesiausią vietą arti lango. Aš siūlyčiau fotografuoti M režimu, maksimaliai atidaryk diafragmą, kelk ISO ir žiūrėk, kaip kas gaunasi. Jei išties labai tamsu, tada lauk šviesesnės dienos wink.gif Dar ir trikojis nepamaišytų, tada su mažesniu išlaikymu būtų galima fotografuoti nebijant sujudinti aparatą.
Atsakyti
QUOTE(Muranta @ 2014 08 24, 22:58)
*Fotografavai su stovu? Nes fotoaparatą laikant rankose ir fotografuoti 1/20 išlaikymu išties sunku.

** Rinkis kambaryje pačią šviesiausią vietą arti lango. Aš siūlyčiau fotografuoti M režimu, maksimaliai atidaryk diafragmą, kelk ISO ir žiūrėk, kaip kas gaunasi. Jei išties labai tamsu, tada lauk šviesesnės dienos wink.gif Dar ir trikojis nepamaišytų, tada su mažesniu išlaikymu būtų galima fotografuoti nebijant sujudinti aparatą.

* na aš fotoaparate tos nuotraukos nebeturiu, bet įkelus į flickr.com rodo nuotraukos parametrus, kokie buvo nustatyti, tai jei nemeluoja, ten raso 1/20, fotografavau be stovo 4u.gif

** M rėžimui aš dar jaučiuos nepribrendus lotuliukas.gif atrodo daug skaičiau, domėjausi kas yra ta "trejybė", bet kai reikia ją pritaikyti konkrečiai nevisada gaunasi gerai (pvz viskas susilieja, isvis balta foto ir tt) aisku, reikia bandyti ir išeis 4u.gif Ačiū už pagalbą, bandysiu kambaryje pasinaudoti jūsų patarimais smile.gif
Papildyta:
Į ką labiausiai patartumėt atkreipti dėmesį fotografuojant judrius augintinius? labai sunku pagauti momentą, nes vis sujuda, nusisuka ir tt smile.gif ir...laukiu komentarų 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėja @ 2014 08 23, 10:24)
nu jo su tuo fokusu... sunkokai man... šiuo metu bandau atlikti namų darbus su fokusavimu pradžiamokslio temoje,bet... ne taip jau lengva kaip galvojau biggrin.gif

sunku ka patarti del fokusavimo kai nera konkreciu nuotrauku. Jei zvelgiant placiai: rinkis vienspalvi fono ir rankini fokusavima, tai turetu palengvinti darba wink.gif Merginos "pradziamokslyje" tikrai turi nemaza ziniu ir patirties, ju patarimai daug vertesni nei cia, musu megeju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -kitsune-: 25 rugpjūčio 2014 - 11:19
QUOTE(pagieza2 @ 2014 08 23, 17:10)
Islaikymas 1/20, diafragma f/5.6 iso 100, fotografavau A rezimu smile.gif

maniau kad F koks 2.8 ar net 1.4....bet tikriausiai toki vaizda susidariau del vaizdo sujudinimo smile.gif prie 1/20 "is rankos" praktiskai neimanoma padaryti geros/sufokusuotos nuotraukos, o dar fotografuojant lauke ir augalus (menkiausiam vejeliui esant augalas juda).
Jei dar baiminiesi visa trijule imti "i savo ranklas", pabandyk fotoaparate pasirinti diafragmos pirmuma ir nustatyti pvz F9, o jei apsvietimas puikus, tai ir didesni skaiciuka rinktis rolleyes.gif tik atkreip demesi kad islaikymas zemiau 1/60 nenukristu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -kitsune-: 25 rugpjūčio 2014 - 11:20
QUOTE(-kitsune- @ 2014 08 25, 12:18)
maniau kad F koks 2.8 ar net 1.4....bet tikriausiai toki vaizda susidariau del vaizdo sujudinimo smile.gif prie 1/20 "is rankos" praktiskai neimanoma padaryti geros/sufokusuotos nuotraukos, o dar fotografuojant lauke ir augalus (menkiausiam vejeliui esant augalas juda).
Jei dar baiminiesi visa trijule imti "i savo ranklas", pabandyk fotoaparate pasirinti diafragmos pirmuma ir nustatyti pvz F9, o jei apsvietimas puikus, tai ir didesni skaiciuka rinktis  rolleyes.gif tik atkreip demesi kad islaikymas zemiau 1/60 nenukristu.

na matyt reikės lipt per save ir bandyt M, nes tąkart išlaikymą tokį parinko pats fotoaparatas g.gif ačiū labai už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagieza2 @ 2014 08 25, 11:32)
Į ką labiausiai patartumėt atkreipti dėmesį fotografuojant judrius augintinius? labai sunku pagauti momentą, nes vis sujuda, nusisuka ir tt  smile.gif ir...laukiu komentarų  4u.gif

Sunku kažką patarti, nes fotografuoti judančius objektus yra sunkus ir daug patirties reikalaujantis darbas. Tavo foto gražios man asmeniškai, nes aš mėgstu šunis smile.gif Gal tik trūksta erdvės, kad būtų nenukapotos kojytės, antroje foto šuniuko nugara remiasi į foto viršų. Geriau fotografuok iš toliau, apkirpti bet kada galėsi. Ir aišku fotografuok šviesoje, tada išlaikymas bus tinkamesnis, kad foto nebūtų išplaukusi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Muranta @ 2014 08 28, 09:12)
Sunku kažką patarti, nes fotografuoti judančius objektus yra sunkus ir daug patirties reikalaujantis darbas. Tavo foto gražios man asmeniškai, nes aš mėgstu šunis smile.gif Gal tik trūksta erdvės, kad būtų nenukapotos kojytės, antroje foto šuniuko nugara remiasi į foto viršų. Geriau fotografuok iš toliau, apkirpti bet kada galėsi. Ir aišku fotografuok šviesoje, tada išlaikymas bus tinkamesnis, kad foto nebūtų išplaukusi wink.gif

ačiū už patarimus, bandysiu taip nepritraukt 4u.gif

Na ką, ėmiau į savo rankas M rėžimą, rodau bandymus, laukiu komentarų ax.gif

1 user posted image

2 user posted image

3 user posted image

4 user posted image

5 user posted image

6 user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagieza2 @ 2014 08 28, 15:59)
Na ką, ėmiau į savo rankas M rėžimą, rodau bandymus, laukiu komentarų  ax.gif

Butu idomu dar ir "trijule" jei prie nuotrauku surasytumet smile.gif
Aki rezia skirtingi nuotrauku formatai. Kodel apkarpete nuotraukas?
Nuotraukos nieko neissiskiriancios, nieko nesakancios: kompoziciskai gal ir neblogas kadras, bet....man jos tokios desktopines smile.gif Tai nera blogai, tik mano manymu, nuotrauka turetu kalbeti pati uz save wink.gif
1 ir 6 nuotraukos kiek idomesnes smile.gif ...tik... pirmoje man truksta aiskaus fokuso i pagrindini objekta, o 6-oje - medzio virsunes (noretusi nutesti zvilgsni iki paskutinio lapo, o cia imama ir "skaudziai" nutrukstama).
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2014 08 28, 21:37)
Butu idomu dar ir "trijule" jei prie nuotrauku surasytumet smile.gif
Aki rezia skirtingi nuotrauku formatai. Kodel apkarpete nuotraukas?
Nuotraukos nieko neissiskiriancios, nieko nesakancios: kompoziciskai gal ir neblogas kadras, bet....man jos tokios desktopines smile.gif Tai nera blogai, tik mano manymu, nuotrauka turetu kalbeti pati uz save wink.gif
1 ir 6 nuotraukos kiek idomesnes smile.gif ...tik... pirmoje man truksta aiskaus fokuso i pagrindini objekta, o 6-oje - medzio virsunes (noretusi nutesti zvilgsni iki paskutinio lapo, o cia imama ir "skaudziai" nutrukstama).

* 1 f/4.2; ISO 200; išl. 1/250
2 f/5,6; ISO 100; išl. 1/500
3 f/8,0; ISO 100; išl. 1/60
4 f/7,1; ISO 100; išl. 1/320
5 f/7,1; ISO 100; išl. 1/80
6 f/5,6; ISO 100; išl. 1/100

** Na gavau patarimų, kad geriau fotografuoti iš toliau, kad "nenupjauti" ko nereikia, o apkirpti visada galėsiu, tai ir apkirpau, man taip gėlė žiūrisi gražiau, nei tiesiog pilnas jos žiedas verysad.gif kaip suprantu, geriau nekirpti lotuliukas.gif
*** dabar mano tikslas buvo susidraugauti su nustatymais, tiesiog vaikščiojau aplink ir bandžiau fotografuoti skirtingus objektus (vieni šešėlyje, kiti saulėje, giedra, debesuota ir tt) tai tos nuotraukos nieko ir "nekalba" blush2.gif
**** dėl 6 foto, taip, kai pasakėt, dabar ir man rėžia akį kad nukirsta schmoll.gif
labai ačiū už komentarus, man jų tikrai labai reikia 4u.gif
Atsakyti