Sveiki, norėčiau ir aš jungtis prie besimokinančių fotografuoti. Dažniausiai fotkinu savo šeimos narius, draugus. Iki gražių fotkių man taaaaip toli. Ale fotografuoti norisi...ir patinka...Jei priimsit ir žioplius čia, tai tada prisistatau, esu iš Vilniaus, fotografuoju su canon EOS 600D, 50mm f/1.8, ir tuo standartiniu, bet dažniausiai su 50, kol kas, kol išmoksiu naudotis su fotiku, vėliau tikiuosi nusipirkti ir kitokį objektyvą...
QUOTE(Sachis @ 2013 11 04, 16:12)
Sveiki, norėčiau ir aš jungtis prie besimokinančių fotografuoti. Dažniausiai fotkinu savo šeimos narius, draugus. Iki gražių fotkių man taaaaip toli. Ale fotografuoti norisi...ir patinka...Jei priimsit ir žioplius čia, tai tada prisistatau, esu iš Vilniaus, fotografuoju su canon EOS 600D, 50mm f/1.8, ir tuo standartiniu, bet dažniausiai su 50, kol kas, kol išmoksiu naudotis su fotiku, vėliau tikiuosi nusipirkti ir kitokį objektyvą...
Parodyk savo foto, please
QUOTE(Sachis @ 2013 11 20, 14:24)
Galvojau, kad manęs jau nepriimsite Įkeliu kelias:
Jei galima, pakomentuosiu Visose: trūksta erdvės. Labai labai trūksta. Bent jau man, nes nemoku gražiai apkarpyti foto išryškindama pagrindinius akcentus, tad dažniausiai nenukertinėju jų va taip. Galėjai įkelti didesnio formato foto, kad išžiūrinėti viską jose būtų galima. O dabar apie kiekvieną:
1. Įdomus judesys. Paukštis karštajame taške, tas labai gerai. Bet bendrai paėmus viskas neryškiai čiuožia. Norėtųsi fokuso ryškaus ant paukščio.
2. Geriausia foto. Emocija stipri. Vaiko žvilgsnis prikausto. Tuo pačiu ir meiliai nuteikia, nes juk vaikas Per tamsu ir per pilka. Kaip verti į JB? Gaila, kad rankutė uždengia daug veido. Bet akys labai gražios, atspindys juose nuostabus.
3. Trūksta erdvės. Aplink veidą erdvė dega. Rankutės uždengia veiduką. Nukarpyta labai labai skaudžiai.
4. Jai būtų iš toliau, būtų smagi foto. Nuostabi aplinka, keliukas išvis pasakiškas. Mašinos ratus reikėjo sutalpinti. Ir daugiau ardvės viršuje bei priekyje palikti, t.y. fotografuoti iš tolėliau.
Parodyk dar ką nors. Smagu akis paganyti
P.S. Tai yra tik mano žalia nuomonė
QUOTE(Jomato @ 2013 11 20, 13:40)
Jei galima, pakomentuosiu Visose: trūksta erdvės. Labai labai trūksta. Bent jau man, nes nemoku gražiai apkarpyti foto išryškindama pagrindinius akcentus, tad dažniausiai nenukertinėju jų va taip. Galėjai įkelti didesnio formato foto, kad išžiūrinėti viską jose būtų galima. O dabar apie kiekvieną:
1. Įdomus judesys. Paukštis karštajame taške, tas labai gerai. Bet bendrai paėmus viskas neryškiai čiuožia. Norėtųsi fokuso ryškaus ant paukščio.
2. Geriausia foto. Emocija stipri. Vaiko žvilgsnis prikausto. Tuo pačiu ir meiliai nuteikia, nes juk vaikas Per tamsu ir per pilka. Kaip verti į JB? Gaila, kad rankutė uždengia daug veido. Bet akys labai gražios, atspindys juose nuostabus.
3. Trūksta erdvės. Aplink veidą erdvė dega. Rankutės uždengia veiduką. Nukarpyta labai labai skaudžiai.
4. Jai būtų iš toliau, būtų smagi foto. Nuostabi aplinka, keliukas išvis pasakiškas. Mašinos ratus reikėjo sutalpinti. Ir daugiau ardvės viršuje bei priekyje palikti, t.y. fotografuoti iš tolėliau.
Be galo dėkinga dėlkritikos. Apkarpyti tikrai nemoku gražiai, kažkaip vis nelabai gaunasi. Paukštį taip bandžiau pagauti, mokiausi su išlaikymu žaisti, bet va ryškumo taip ir nepavyko išgauti.
Kur juodai balta aš jau fotkinau juodai baltai, labai norėjau išmokti kontūrą tik vaiko veiduko padaryti, visą savaitę bandžiau(juokingai gal skamba) kol pavyko, tik irgi ryškumo nepavyko labai išgauti, nes jei tamsesnė, tai tada jau nebe baltas veidas gaunasi. Nežinau kaip paryškint juos. O bandau koreguot foto su PS, bet ...fotkinu su RAW funkcija taip lengvėliau ten pakoreguot, bet kol kas tik tiek ir temoku....Labai daug fotkių neturiu nes tik nesenai pagaliau įsigyjai fotiką kurio norėjau.įmetu dar kelias:
Šitos buvo mano užduotis dinamika:
čia mokiausi su apšvietimu, bet deja lempa sugedo, tai kiek užteko dienos šviesos tiek pažaidėm:
QUOTE(Sachis @ 2013 11 20, 15:21)
Be galo dėkinga dėlkritikos.
Neblogai. Išskirčiau antrą ir šeštą foto. Jos įdomiausios ir labiausiai traukiančios Bei, mano manymu, taisyklingiausios. Tu gal studijuoji fotografiją? Ar pas ką nors mokaisi asmeniškai? Klausiu, nes paminėjai užduotis.
QUOTE(Jomato @ 2013 11 20, 16:15)
Neblogai. Išskirčiau antrą ir šeštą foto. Jos įdomiausios ir labiausiai traukiančios Bei, mano manymu, taisyklingiausios. Tu gal studijuoji fotografiją? Ar pas ką nors mokaisi asmeniškai? Klausiu, nes paminėjai užduotis.
Pas Vėtrę. du mėn palankiau, o dabar sakė fotkinti fotkinti ir dar sykį fotkinti, ir dirbti dėl kiekvienos foto. Norisi man dar pas ją varyt, labai patiko, tik dabar jau kursas pas ją baigėsi. O ir šiaip užsiimu vėlimu tai prieš šventes turiu begales užsakymų, prižadėjau pafotkinti 5 mergaitėm. Tad man bus labai gerai dėl praktikos, mokausi iš savo klaidų, bendrus principus žinau, bet iš šalies reikia kritikos, nes kai pats fotkini ,žiauriai veikia emocijos, tai nevisada adekvačiai vertinu ką pridarau. Kur fotkinau tą mergaitę, tai buvo be galo smagu, nes ir ji stengėsi dėl šių foto, nes man reikėjo ND paradyti. O nuo to žiauriai kaip pamačiau daug priklauso. Nes esu fotkinusi nepasiruošusią, tiesiog ant d....tai ir atrodė ant d....Na man tik pradžia, tad būsiu dėkinga už pastabas, kritikas ir t.t...ir be abejo apsidžiaugsiu jei kas patiks
Dovanoju fotografijos knygas, albumus. Vilnius. Nesiunčiu.
Stasys Krasauskas 1988
Dali robert deschares
Revue fotografie 86
Pavlovsk Le Palais et lr Parc 1976
Vitaly Butyrin Fotomontage Fotografik 1987
Dieter Demme, Wolfgang Schneider ERFURT 1987
M. Baranauskas dainavos kraštas 1979
R. Požerskis, R. Rakauskas "Žalgirio vyrai" 1987
Almanax Foto'89
Draugystės vainikas 1978
Fotos in der Werbung 1972
Tarybų Lietuva 1976
A. Kunčius, Susitikimai 1984
Urania Tierreich, 1966
A. Kunčius Senojo Vilniuas vaizdai 1969
Lietuvos fotografija 1978
Dar keturios rusiškos, bet neturiu rusiško šrifto smile.gif
(tik kelių trūksta iš šio sąrašo).
Stasys Krasauskas 1988
Dali robert deschares
Revue fotografie 86
Pavlovsk Le Palais et lr Parc 1976
Vitaly Butyrin Fotomontage Fotografik 1987
Dieter Demme, Wolfgang Schneider ERFURT 1987
M. Baranauskas dainavos kraštas 1979
R. Požerskis, R. Rakauskas "Žalgirio vyrai" 1987
Almanax Foto'89
Draugystės vainikas 1978
Fotos in der Werbung 1972
Tarybų Lietuva 1976
A. Kunčius, Susitikimai 1984
Urania Tierreich, 1966
A. Kunčius Senojo Vilniuas vaizdai 1969
Lietuvos fotografija 1978
Dar keturios rusiškos, bet neturiu rusiško šrifto smile.gif
(tik kelių trūksta iš šio sąrašo).
Labas vakaras. Ar dar yra besimokančių?
Norėčiau stot į gretas. Kitoj pradžiamokslio temoj baugu, nes ten pradžiamoksliu nelabai kvepia su tokiais kadrais
Kol kas turiu paprastą "pagerintą muilinę", bet planuoju taupyt geresniam aparatui, kad išgaut geresnias nuotraukas, bet kol sutaupysiu reikia ir su šituo išmokt didžiąją esmę, anią?
Kadangi, kaip sakiau aparatas mano ne kaži koks, tai ne kaži ką ir išspaudžiu iš jo. (Fujifilm FinePix S 2950)
Parodau šiandienos "išspaudas". Nu ne super grožiai, bet...
Fotografavau su "gėlytės" funkcija ir zoomindama, nes be zoomo nesulieja fono man
Norėčiau stot į gretas. Kitoj pradžiamokslio temoj baugu, nes ten pradžiamoksliu nelabai kvepia su tokiais kadrais
Kol kas turiu paprastą "pagerintą muilinę", bet planuoju taupyt geresniam aparatui, kad išgaut geresnias nuotraukas, bet kol sutaupysiu reikia ir su šituo išmokt didžiąją esmę, anią?
Kadangi, kaip sakiau aparatas mano ne kaži koks, tai ne kaži ką ir išspaudžiu iš jo. (Fujifilm FinePix S 2950)
Parodau šiandienos "išspaudas". Nu ne super grožiai, bet...
Fotografavau su "gėlytės" funkcija ir zoomindama, nes be zoomo nesulieja fono man
QUOTE(Rakelė @ 2014 02 28, 21:12)
Labas vakaras. Ar dar yra besimokančių?
Nenoriu išgązdinti, bet... nekažką Jei leisi, pakomentuosiu. Pirmojo foto daug įdomesnė. Šiek tiek pasidarbavus fotošopu, foto būtų geresnė. Turiu omeny pašviesinus ir pakontrastinus. Gal net norėtųsi vertikalaus varianto Centruoji. Geriau pasiskaityk apie trečdalių taisykles ir bandyk jomis vadovautis fotografuodama. Tiek šįkart. Nesustok. Bandyk dar kartą. Atnešk foto čia. Nepyk už kritiką Drąsiau. Mokinimosi kelias nėra lengvas, bet vertas siekiamo tikslo
QUOTE(Jomato @ 2014 03 04, 15:26)
Nenoriu išgązdinti, bet... nekažką Jei leisi, pakomentuosiu. Pirmojo foto daug įdomesnė. Šiek tiek pasidarbavus fotošopu, foto būtų geresnė. Turiu omeny pašviesinus ir pakontrastinus. Gal net norėtųsi vertikalaus varianto Centruoji. Geriau pasiskaityk apie trečdalių taisykles ir bandyk jomis vadovautis fotografuodama. Tiek šįkart. Nesustok. Bandyk dar kartą. Atnešk foto čia. Nepyk už kritiką Drąsiau. Mokinimosi kelias nėra lengvas, bet vertas siekiamo tikslo
Labai ačiū, visai nebaisi kritika, tikėjaus daug baisiau
Apie trečdalius skaičiau, bet turbūt dar ne taip supratau. O su PS nedraugauju, noriu kad nuotraukos ir be jo būtų pakankamai gražios
Čia dar viena tos pačiot erškėtrožės, kitu kampu
Bet turbūt irgi ne geriau
QUOTE(Rakelė @ 2014 03 04, 19:54)
O tos erketrozes tau paciai grazios? Nebijok, eik i pradziamoksli, yra daranciu namu darbus, nebusi viena. Padariusi ND visai kitaip paziuresi i sias savo nuotraukas. Pradziamokslyje reikalavimai gal ir auksti, bet kiek ismoksi!