Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti kartu

QUOTE(-kitsune- @ 2013 09 01, 12:32)
gal nieko pries jei prisijungsiu su kiek kitokiais komentarais Sunflowers "ritinems"? ax.gif

Gal gali įdėti savo foto? Komentarams mirksiukas.gif Temai pagyvinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2013 09 01, 12:32)
gal nieko pries jei prisijungsiu su kiek kitokiais komentarais Sunflowers "ritinems"? ax.gif truksta ryskumo, aiskumo, sviesumo ir "susidorojimo' su spalvomis. Nesuprantamas perejimas is vandens i dangu. O dar horizontas siaubingai ciuzia i desine puse. Sunflowers pirmiausiai reiktu atsakyti ka siomis nuotraukomis norejai isgauti ir ka pavaizduoti. Nuotrauka turi kalbeti uz save - ji turi sukelti emocijas ar informacija  ax.gif  o dabar pavadinciau jas "eziukas ruke" tik kad eziuko nematyt  schmoll.gif

p.s. butinai issaugot sias foto, kad po metu temoje "fotografijos pradziamokslis" - vienu akimirskniu pati galetumei issakyti savo klaidas...

Ačiū už nuomonę ax.gif Tiesiog man pasirodė gražu rūkas jį ir norėjau nufotografuoti mirksiukas.gif
Laukiu komentarų blush2.gif
user posted image
user posted image
Paspaudus pasididina blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunflowers: 01 rugsėjo 2013 - 13:08
QUOTE(Sunflowers @ 2013 09 01, 14:03)
Ačiū už nuomonę ax.gif Tiesiog man pasirodė gražu rūkas jį ir norėjau nufotografuoti  mirksiukas.gif
Laukiu komentarų  blush2.gif

Primink koks tavo fotikas ir objektyvas? Kelintą valandą fotografuota? Ir kur čia tokių nuostabių vaizdų pagaudei? Beje, foto redaguotos kokia nors programa?

1 foto: čiuožia į kairę. Rūkas pasakiškas. Gražus tolimesnio vaizdo įrėminimas medžio šakele ir smilgomis apačioje.

2 foto: labai žiauriai trūksta ryškumo ir kažko konkretaus fokuse. Matosi nuostabus voratinklis, galėjai į jį sufokusuoti. Patinka, kad 2/3 pievos paimta ir vos vos dangaus.
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2013 09 01, 14:43)
Primink koks tavo fotikas ir objektyvas? Kelintą valandą fotografuota? Ir kur čia tokių nuostabių vaizdų pagaudei? Beje, foto redaguotos kokia nors programa?

1 foto: čiuožia į kairę. Rūkas pasakiškas. Gražus tolimesnio vaizdo įrėminimas medžio šakele ir smilgomis apačioje.

2 foto: labai žiauriai trūksta ryškumo ir kažko konkretaus fokuse. Matosi nuostabus voratinklis, galėjai į jį sufokusuoti. Patinka, kad 2/3 pievos paimta ir vos vos dangaus.

Canon EOS 1000D o objektyvas Sigma DC 18-200 mm 1:3.5-6.3 mirksiukas.gif Fotografuota apie 05-06 val ryto mirksiukas.gif Čia prie Nemuno ties Vilkija mirksiukas.gif Foto neredagavu, tik esu apkarpiusi mirksiukas.gif
Ačiū labai už nuomonę blush2.gif Voratinklių nufotografuotu aš labai nemažai turiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2013 09 01, 13:16)
Gal gali įdėti savo foto? Komentarams  mirksiukas.gif Temai pagyvinti smile.gif

nelabai tokio stiliaus foto turiu ka parodytii. Daugiausiai fotografuoju savo ir kaimyniu mergytes...tokios labaiu seimos albumui tinka....ir dar savo rankdarbius fotografuoju smile.gif zinau savo klaidas, bet niekaip is ju "neislipu" ....todel ... ... ...
QUOTE(Sunflowers @ 2013 09 01, 14:03)
Ačiū už nuomonę ax.gif Tiesiog man pasirodė gražu rūkas jį ir norėjau nufotografuoti  mirksiukas.gif

.... ... ... pirmiausiai Sunflowers noreciau "nusitempti" i "Fotografijos pradziamokslis" ND daryti - kartu bus drasiau (nes as irgi nesu dariusi) Esu tyli sios temos skaitytoja - ten merginos tikrai ismano ka raso tongue.gif o juos atlikus darbai 100 kartu arciau kokybes prisliauzia smile.gif

Beje, ruka labai sunku fotografuoti (dauguma fotografu naudoja filtrus kad ruka pasalinti), o ir laikas laaaaabai svarbus smile.gif Siose nuotraukose gerokai su juo pavelavai - reikejo atsikelti dar anksciau. Auksciau minetoje temoje kazkuri forumiete buvo idejusi tokis stiliaus (su voratinkliu nuotrauka)..... vat ten tai vaizdas - tikrai isimintinas......... Tavosiose matau netvarka - zole neturi spalvos, voratinkliu pilnas "kiemas", nematau kad butumei kuri viena pati paciausia issirinkusi ir ji "isdidinusi". Tokios nuotraukos reikalauja paslapties, kuri pasakotu apie "kelia i samanota pili"....o i sia nuotrauka nesinori zengti zingsnio. Manau diafragros pilnas atverimas butu geresni vaizda padares.
Gaila, kad senbuves cia neuzsuks, nes ir is manes ne kokia vertintoja...as tik virsune nugriebiau, o giliau kapstytis moketu butent jos ...

Koki objektyva turi ir kokiais nustaymais fotografavai rolleyes.gif ar naudojai trikoji? Tokioms nuotraukoms jis butinas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -kitsune-: 01 rugsėjo 2013 - 14:40
QUOTE(-kitsune- @ 2013 09 01, 15:37)
nelabai tokio stiliaus foto turiu ka parodytii. Daugiausiai fotografuoju savo ir kaimyniu mergytes...tokios labaiu seimos albumui tinka....ir dar savo rankdarbius fotografuoju smile.gif zinau savo klaidas, bet niekaip is ju "neislipu" ....todel ... ... ...

.... ... ... pirmiausiai Sunflowers noreciau "nusitempti" i "Fotografijos pradziamokslis" ND daryti - kartu bus drasiau (nes as irgi nesu dariusi) Esu tyli sios temos skaitytoja - ten merginos tikrai ismano ka raso tongue.gif o juos atlikus darbai 100 kartu arciau kokybes prisliauzia smile.gif

Beje, ruka labai sunku fotografuoti (dauguma fotografu naudoja filtrus kad ruka pasalinti), o ir laikas laaaaabai svarbus  smile.gif Siose nuotraukose gerokai su juo pavelavai - reikejo atsikelti dar anksciau. Auksciau minetoje temoje kazkuri forumiete buvo idejusi tokis stiliaus (su voratinkliu nuotrauka)..... vat ten tai vaizdas - tikrai isimintinas......... Tavosiose matau netvarka - zole neturi spalvos, voratinkliu pilnas "kiemas", nematau kad butumei kuri viena pati paciausia issirinkusi ir ji "isdidinusi". Tokios nuotraukos reikalauja paslapties, kuri pasakotu apie "kelia i samanota pili"....o i sia nuotrauka nesinori zengti zingsnio. Manau diafragros pilnas atverimas butu geresni vaizda padares.
Gaila, kad senbuves cia neuzsuks, nes ir is manes ne kokia vertintoja...as tik virsune nugriebiau, o giliau kapstytis moketu butent jos ...

Koki objektyva turi ir kokiais nustaymais fotografavai  rolleyes.gif ar naudojai trikoji? Tokioms nuotraukoms jis butinas wink.gif

Apie savo objektyvą ir fotoaparata jau rašiau, ankstesnėje žinutėje. ND daromi kasdien, tik va nepavyksta todėl nekeliu į forumą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2013 09 01, 15:57)
Apie savo objektyvą ir fotoaparata jau rašiau, ankstesnėje žinutėje. ND daromi kasdien, tik va nepavyksta todėl nekeliu į forumą  mirksiukas.gif

Ko tiksliai nepavyksta? Galiu pagelbėti mirksiukas.gif

Tavosios rytinės na man nelabai. Fokusas bėgioja, tamsoka, kontrasto daugiau reikia. Siūlau pasižiūrėti Saighos, Gizzy darbus, tikrai pamatysi skirtumus, o dabar kaip ir nėra ką komentuot smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *briedis*: 01 rugsėjo 2013 - 15:13
QUOTE(Sunflowers @ 2013 09 01, 15:57)
Apie savo objektyvą ir fotoaparata jau rašiau, ankstesnėje žinutėje. ND daromi kasdien, tik va nepavyksta todėl nekeliu į forumą  mirksiukas.gif

kokiais nustatymais fotografavai sias nuotraukytes? jei pamirsai, galima paziureti uzejus ant foto ir paspaudus desini peles klavisa.
Vat man irgi fantazijos truksta su ND, o jos ten ypac reikalauja ne tik tikslumo bet ir vaizdo tongue.gif

... cia ikeliau kelias savo nuotraukas. Nieko mandro, bet komentarai aisku laukiami. Vat ir kaupiuosi su ND, nes noriu mandresniu nuotrauku, o ne tiesiog tvarkingu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -kitsune-: 01 rugsėjo 2013 - 15:15
QUOTE(*briedis* @ 2013 09 01, 16:08)
Ko tiksliai nepavyksta? Galiu pagelbėti  mirksiukas.gif

Tavosios rytinės na man nelabai. Fokusas bėgioja, tamsoka, kontrasto daugiau reikia. Siūlau pasižiūrėti Saighos, Gizzy darbus, tikrai pamatysi skirtumus, o dabar kaip ir nėra ką komentuot smile.gif

Nesimato man skirtumų tarp trijų daiktų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2013 09 01, 16:12)
kokiais nustatymais fotografavai sias nuotraukytes? jei pamirsai, galima paziureti uzejus ant foto ir paspaudus desini peles klavisa.
Vat man irgi fantazijos truksta su ND, o jos ten ypac reikalauja ne tik tikslumo bet ir vaizdo tongue.gif

... cia ikeliau kelias savo nuotraukas. Nieko mandro, bet komentarai aisku laukiami. Vat ir kaupiuosi su ND, nes noriu mandresniu nuotrauku, o ne tiesiog tvarkingu blush2.gif

Skaudžiai nukirstos galunės, horizontai kai kuriose netiesūs, nepatogios pozos, fonas erzinantis vienoje foto. Na ir minties nėra, kad būtų galima ilgai žiūrėti ir gerėtis foto smile.gif

Sunflowers - Fotkink iš žemiau gal net padėjus fotoaparatą, išsidėliok daiktus kompoziciškai kaip priklauso ant popieriaus gabalo ar ant tapeto rulono smile.gif Turėtų pavykti, tik nepamiršk sužiūrėti šviesos. Fotkink šviesiausiam kambaryje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *briedis*: 01 rugsėjo 2013 - 15:27
QUOTE(*briedis* @ 2013 09 01, 16:08)
Ko tiksliai nepavyksta? Galiu pagelbėti  mirksiukas.gif

ne manes klausi, bet ... blush2.gif ...man su fantazija susidraugauti nepavyksta...atrodo kad pacios graziausios ND idejau jau igyvendintos doh.gif o kartotis nesinori rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2013 09 01, 16:12)

Aš visad fotografuoju arba savo šunis arba gamtą, daugiau nėr ką man fotografuoti blush2.gif
Atsakyti