Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Darkas @ 2013 07 18, 12:32)

Darkai, tu matyt juokauji su šitiek saldainių? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 07 18, 11:32)
ND5 smile.gif

nesurašei, koks kur WB, o turėjai tongue.gif
Atsakyti
Oj saldainiai... vat ir gerai, kad negaliu vertint, nes vien už saldainius paTAIPinčiau. laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 18 liepos 2013 - 11:46
QUOTE(Iks @ 2013 07 18, 12:28)
Egipta, o 4 ND kartais ne apie "zoominimą"... KOJOMIS? Ar tu sukeitei vietomis atlikdama, neatsimenu tiksliai, koks buvo tavo 3ND smile.gif Kiek trūksta, manau, fono margumo, kad jo susiliejimas tiesiog akis badytų smile.gif Nors aš matau, man užtenka. Bet galvoju, kad ND prasmė maždaug tokia: kad mokinys suprastų, kaip keičiasi antrasis planas zoominant ir paskui neverktų, kad (pvz) fotografavau X šalia Egipto piramidžių - X yra, piramidžių tik ūkanotos liekanėlės smile.gif

As netycia sukeiciau ND eiliskuma vietomis blush2.gif Mano 3 ND buvo su avietemis ir keksiuku receptu fone ir dar visokiais rakandais keksiuku kepimui fone, kur is pradziu buvo daug paskui sumazinau biggrin.gif
As irgi matau skirtuma, specialiai pasirinkau raides, kad ziurint butu mazdaug taip, "aiskiai perskaitau", "vis dar perskaitau", "vos perskaitau"
Perdaryt?
Atsakyti
visi tie saldainiai jau seniai guli mano pilve biggrin.gif o dėl surašymo - dar kartą pasikartosiu - fotografuojant RAW formatu baltos šviesos balansą susivedu konvertuodamas nuotraukas į jpg smile.gif taigi čia tiesiog šiaip įmečiau, kad kažkas būtų biggrin.gif o fotografuoju dažniausiai nustatęs monochrome režimą, kad lengviau matytųsi fotografuojamo objekto/subjekto šešėliai bei pustonių perėjimai smile.gif

Netikintiems - prašom vienas failas ir daug variantų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 18 liepos 2013 - 11:58
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 07 18, 11:45)
Oj saldainiai... vat ir gerai, kad negaliu vertint, nes vien už saldainius paTAIPinčiau.  laugh.gif

O aš ne, nebent tai būtų konditerijos pradžiamokslis ir pats Darkas savo darbščiais piršteliais kiekvieną Miglę būtų į popierėlį įsukęs smile.gif Tikiu, kad Darkas apie fototechniką neblogai nusimano ir fotografuoti moka, bet vertinamas juk ne tikėjimas, o duotybė. Šiuo atveju ta duotybė nei šiokia, nei tokia, IMHO smile.gif

Egipta, dėl eiliškumo sukeitimo viskas ok. Skirtumą ir aš matau. Palauk kitų nuomonių smile.gif

TEMA BAIGIASI, ar bus kam atrakint naujus namus? g.gif

Darkai, ne tikėjime esmė, surašyt prašoma tam, kad žinotume, kas geriau tvarkosi su WB - fotiko parinktys ar moksleivis biggrin.gif
O kad tu vis rawais kelmais kaip skruzdelytė katunskytė - jau įsidėmėjau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 18 liepos 2013 - 12:10
164 tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 18 liepos 2013 - 12:35
QUOTE(Iks @ 2013 07 18, 11:58)

Matai, pas mane kaip tik vakar dar buvo "Miglės", o šiandien nebėr... Mano emocinė motyvacija didesnė. lotuliukas.gif
Atsakyti
Dekui uz tris taip! 4 ND vis dar ieskau ideju g.gif
Atsakyti
3 n.d :

33.0 mm

user posted image

42.0 mm

user posted image

51.0 mm

user posted image
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti