Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sbo @ 2013 07 18, 09:07)
Korete, Taip  4u.gif

O mano saulutės gaudymas nilabai, kad niekas nieko?  ax.gif  rolleyes.gif

Man tai labai ta pirmoji wub.gif Bet mano nuomone gali neatitikt realybes, nes pati dar tik ties 4 ND uzstrigus
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 07 17, 20:38)
Mangute, tu tikra pokštininkė biggrin.gif Įdedi foto su prierašu "bala nematė, dedu".

čia gal tas variantas, kai pats nesusivoki ar patinka Tau, ar ne.. žiūriu žiūriu, nu gi įdomu, o gal kas įžvelgs dar KAŽKĄ!:)

SBO, šviesos gaudymas pagirtinas 4u.gif bet patys objektai man so so.. erdvės trūksta, o tada jau norisi kabinėtis prie tokių dalykų kaip fokusas, aštrumas ir pan.

Seagirl, kaip visad malonu žiūrėt 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, kaip pasiklojote?, kaip išsimiegojote? biggrin.gif

QUOTE(Mangute @ 2013 07 18, 06:13)
Pati vairavau ir fotografavau, ir atrodo tiesiai, krūmų nelaužiau  biggrin.gif tai vat baisiai įdomu paliko kodėl čia viskas taip gavos  g.gif

Nevairuoju, gal todėl tokia barbė devyndarbė už vairo man atrodo ginkluota ir labai pavojinga rolleyes.gif

QUOTE(sbo @ 2013 07 18, 08:07)
O mano saulutės gaudymas nilabai, kad niekas nieko?  ax.gif  rolleyes.gif

Pritarsiu Rittulei, saulutę gaudyti visad apsimoka, o pagavimo rezultatai treniruojantis turėtų imti gerėti. Šįkart - so so smile.gif Iš pažiūros - apie kompoziciją galvota mažiausia, tikėtasi, kad saulutė motutė pati viską išveš ant savo gležnų pečių smile.gif Augalėliai vos išsitenka kadre, tad blanksta įspūdis, kad jie mėgaujasi saulės glamonėmis ir vargo nemato. Pirmoji įdomesnė, didžiąja dalimi dėl paties objekto, nes neapmąstyta, kaip tą objektą pateikti, kad jo įdomumas būtų ne tik numanomas, bet ir akivaizdus, neginčijamas, gal net 100 kartų įspūdingesnis nei tikrovėje. To pritrūko, kaip ir fokuso aštriais dantukais biggrin.gif

Fazano plunksna, neužskaitau. Šaunu, kad į talką pasitelki šviesą. Negerai, kad čiūžt į dešinę, objektai (net nesuprantu, kas ten per marsiečiai su antenomis smile.gif ) visiškai nedera su aplinka - plynu stalo paviršiumi, per daug bereikalingos, neinformatyvios erdvės aplinkui. Siūlau bandyti dar kartą smile.gif

Sea Girl, to žėrėjimo man dar keliomis pakopomis daugiau norėtųsi, jisai stačiai stebuklingas smile.gif
Atsakyti
"Fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami"

Ar galiu kelt ND neispildzius visu sio ND salygu? Pas mane zoomina tik kitinis objektyvas, bet keiciant zidinio nuotoli keiciasi ir diafragmos reiksme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 18 liepos 2013 - 10:10
Ačiū labai visiems už komentarus, pastabas dėl mano foto-saulučių biggrin.gif

Pastebėjau, kad mėgstu objektus labai pritraukti arti, reikės bandyt tolinti juos.
Ir su fokusu žiūriu kažkas "ne togo" g.gif na tobulėjimui dar N kilometrų man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2013 07 18, 09:55)
"Fotografuojame objektą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami"

Ar galiu kelt ND neispildzius visu sio ND salygu? Pas mane zoomina tik kitinis objertyvas, bet keiciant zidinio nuotoli keiciasi ir diafragmos reiksme.

Man regis, toks objektyvas zoominant neleidžia pasilikti tik prie didžiausių įmanomų diafragmos verčių (mažiausių f skaičių). Tarkim, manasis f3.5-5.6 nuo 5.6 nustoja "savivaliavęs". Paprastai tariant, moksliškai pagrįsti negaliu, su technika vienoj vonelėj nesimaudau biggrin.gif Pabandyk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 18 liepos 2013 - 10:23
QUOTE(Iks @ 2013 07 18, 11:13)
Man regis, toks objektyvas zoominant neleidžia pasilikti tik prie didžiausių įmanomų diafragmos verčių (mažiausių f skaičių). Tarkim, manasis f3.5-5.6 nuo 5.6 nustoja "savivaliavęs". Paprastai tariant, moksliškai pasvaičioti negaliu, su technika vienoj vonelėj nesimaudau biggrin.gif Pabandyk.

Ogi yra visiskai taip, kaip jus sakote. Einu pakartosiu. Aciu uz patrarima 4u.gif
Atsakyti
Kepiau, kepiau ir iskepiau savo 4ND zoominau objektyvu

18 mm
user posted image
46 mm
user posted image
55 mm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 07 18, 09:55)
net nesuprantu, kas ten per marsiečiai su antenomis smile.gif )

Antenos - linai biggrin.gif, o visuma - joks konkretus daiktas. Tiesiog susidėliota ir tiek...
Bandysiu kada toliau, atkapsčius konkretaus laiko, nes kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad greito rezultato norėjimas savo laiku man asmeniškai tik kažkur pagrinduos (kad ir skonio lavinime) klaidų paliko ir kaip tik tas dabar ir strigdo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 18 liepos 2013 - 11:16
QUOTE(Egipta @ 2013 07 18, 10:41)
Kepiau, kepiau ir iskepiau savo 4ND zoominau objektyvu

Egipta, o 4 ND kartais ne apie "zoominimą"... KOJOMIS? Ar tu sukeitei vietomis atlikdama, neatsimenu tiksliai, koks buvo tavo 3ND smile.gif Kiek trūksta, manau, fono margumo, kad jo susiliejimas tiesiog akis badytų smile.gif Nors aš matau, man užtenka. Bet galvoju, kad ND prasmė maždaug tokia: kad mokinys suprastų, kaip keičiasi antrasis planas zoominant ir paskui neverktų, kad (pvz) fotografavau X šalia Egipto piramidžių - X yra, piramidžių tik ūkanotos liekanėlės smile.gif
Atsakyti
Hey, mergyyyčkos, vakar buvo awesome, kiek dar daug temų liko nepaliestų!!! biggrin.gif

Kada vėl meet'as? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 18 liepos 2013 - 11:33
ND5 smile.gif
user posted image
Atsakyti