Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Fifux'e @ 2013 07 04, 19:56)
as ir taip noreciau,nu bet ner prie jokio lango vietos doh.gif kosmaras smile.gif  meginsiu atrkaustyti viena komoda g.gif bent laikinai kai ND darysiu g.gif diau nieko neismastau doh.gif

O jeigu balkone? Atsimenu kelios merginos ten gelbedavosi, kitos palanges isnaudodavo. Ar tarkim, kad ir lauke pavesyje (jeigu fotografuosi vidurdieni ir bus aitri saule) ant kedes det tvirta pagrinda ir susideliot objektus g.gif As pati daznai i kiemeli keliauju su daikteliais kai uzplaukia noras fotografuot smile.gif Jeigu kartosi su cesnakais, tai labai tiko tas tamsus fonas, jeigu iseis islaikyk toki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PBP @ 2013 07 04, 21:03)
O jeigu balkone? Atsimenu kelios merginos ten gelbedavosi, kitos palanges isnaudodavo. Ar tarkim, kad ir lauke pavesyje (jeigu fotografuosi vidurdieni ir bus aitri saule) ant kedes det tvirta pagrinda ir susideliot objektus  g.gif As pati daznai i kiemeli keliauju su daikteliais kai uzplaukia noras fotografuot  smile.gif  Jeigu kartosi su cesnakais, tai labai tiko tas tamsus fonas, jeigu iseis islaikyk toki  smile.gif

balkono neturiu doh.gif palange man per siaura g.gif
meginsiu gal tikrai lauke g.gif
o cesnakus kai sugalvosiu kur ir kaip,kad isliktu daugmaz panasiai,meginsiu pakartoti mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
Nežinau ką teks fotografuot, galva visai tuščią doh.gif . biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vetra127: 04 liepos 2013 - 21:10
Aš, stalą stūmiau prie lango biggrin.gif Kai dabar žiūriu, visai kitaip vertinami ND. Prieš gerą pusmetį beveik privalomas buvo baltas fonas, pirkom lapus specialius ir pan biggrin.gif ir būtinai gera šviesa. Nepraeidavo nei vienas ND, jei atliekamas būdavo, tarkim vakare tongue.gif (nebent tai paskutinis ND, kur reikalingas dirbtinis apšvietimas). Siūloma buvo sulaukt ryto, įdienojimo ir bandyti iš naujo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tyliai..: 04 liepos 2013 - 21:14
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 07 04, 21:10)
Aš, stalą stūmiau prie lango biggrin.gif  Kai dabar žiūriu, visai kitaip vertinami ND. Prieš gerą pusmetį beveik privalomas buvo baltas fonas, pirkom lapus specialius ir pan biggrin.gif  ir būtinai gera šviesa. Nepraeidavo nei vienas ND, jei atliekamas būdavo, tarkim vakare tongue.gif  Siūloma buvo sulaukt ryto, įdienojimo ir bandyti iš naujo biggrin.gif

paskaicius dar senesnes temas,daugmaz metai atgal,tai isvis juokingi atsiskaitymai buvo biggrin.gif su kiekviena diena ir mokytojos tobuleja,ir mokiniai ax.gif reikalavimai savaime kyla 4u.gif
ziurejau pirmus pradziamokslio darbus,tai isvis jokinga hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 04 liepos 2013 - 21:16
QUOTE(Vetra127 @ 2013 07 04, 20:09)
Nežinau ką teks fotografuot, galva visai tuščią  doh.gifbiggrin.gif

Na isivaizduokim, vasara ar ne? uogyciu metas. Baltas estetiskas fonas: pirma kruvele - zemuoges, antra kruvele - braskes, trecia kruvele - vysnios/tresnes. Uogytes aisku grazios, nesuglebusios, tokios, kad am ir noretum is karto suvalgyti. Dar jeigu puikus dekoravimo igudziai, gal kazkoki metos lapeli prideti, bet cia slidus reikalas, nes riba kai gali but 'too much' lengvai perzengiama mirksiukas.gif
Ir tai tik pavyzdys, galima imti tris skirtingus objektus, bet, kad jie sietusi kazkuom arba papildytu vienas kita.
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 07 04, 20:10)
Aš, stalą stūmiau prie lango biggrin.gif  Kai dabar žiūriu, visai kitaip vertinami ND. Prieš gerą pusmetį beveik privalomas buvo baltas fonas, pirkom lapus specialius ir pan biggrin.gif  ir būtinai gera šviesa. Nepraeidavo nei vienas ND, jei atliekamas būdavo, tarkim vakare tongue.gif  Siūloma buvo sulaukt ryto, įdienojimo ir bandyti iš naujo biggrin.gif

Aga as ta proga buvau isigijus pora dideliu lapu is vienos puses baltu is kitos juodu biggrin.gif

Uch atsiminiau, kad Vetra jau antram ND ruosiasi. Na bet velgi, objektas vasarariskas, gaivi stikline vandens su ledukais ir citrina/laimas (geriausia rinkis gazuota vandeni), o uz nagarytes margo fono ispildymui indas kupinas citrinu/laimu. Ir pans. Na cia kas staigiai sauna galvon, gert noriu tai va apie ta gaivia stiklinaite ir pamislyjau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PBP: 04 liepos 2013 - 21:25
QUOTE(PBP @ 2013 07 04, 22:19)
Na isivaizduokim, vasara ar ne? uogyciu metas. Baltas estetiskas fonas: pirma kruvele - zemuoges, antra kruvele - braskes, trecia kruvele - vysnios/tresnes. Uogytes aisku grazios, nesuglebusios, tokios, kad am ir noretum is karto suvalgyti. Dar jeigu puikus dekoravimo igudziai, gal kazkoki metos lapeli prideti, bet cia slidus reikalas, nes riba kai gali but 'too much' lengvai perzengiama  mirksiukas.gif 
Ir tai tik pavyzdys, galima imti tris skirtingus objektus, bet, kad jie sietusi kazkuom arba papildytu vienas kita.

Aga as ta proga buvau isigijus pora dideliu lapu is vienos puses baltu is kitos juodu  biggrin.gif

Kad aš jau antrą nd darau ax.gif , na bet jau turiu kelias idėjas,bet nesu tikra ar patiks, nes jos gan paprastos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 07 04, 22:15)
paskaicius dar senesnes temas,daugmaz metai atgal,tai isvis juokingi atsiskaitymai buvo biggrin.gif su kiekviena diena ir mokytojos tobuleja,ir mokiniai ax.gif reikalavimai savaime kyla 4u.gif
ziurejau pirmus pradziamokslio darbus,tai isvis jokinga hihihi.gif

Žinok, dabar atlaidžiau žiūri hihihi.gif pradžios temos tai neskaičiau, ten visos kartu mokėsi, kaip suprantu rolleyes.gif Bet va, buvo etapas, kai viskas turėjo būti nepriekaištinga, kai kurios net verkavo, kad iš kur tų lapų gaut baltų... kai kas naudojo apverstą dovanų vyniojimo popierių (irgi baltas) biggrin.gif O dabar žiūriu, bet kokios spalvos fonas praeina biggrin.gif
Muštras, etapais - tai sustiprėja, tai susilpnėja. biggrin.gif

Aga as ta proga buvau isigijus pora dideliu lapu is vienos puses baltu is kitos juodu  biggrin.gif

Ir tokių dar yra. Kam ta juoda pusė? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 07 04, 21:24)
Žinok, dabar atlaidžiau žiūri hihihi.gif pradžios temos tai neskaičiau, ten visos kartu mokėsi, kaip suprantu rolleyes.gif  Bet va, buvo etapas, kai viskas turėjo būti nepriekaištinga, kai kurios net verkavo, kad iš kur tų lapų gaut baltų... kai kas naudojo apverstą dovanų vyniojimo popierių (irgi baltas) biggrin.gif  O dabar žiūriu, bet kokios spalvos fonas praeina biggrin.gif
Muštras, etapais - tai sustiprėja, tai susilpnėja. biggrin.gif

na temas seku senai,bet tokio sipudzio nesusidariau g.gif
ir su kokaisi nd prasliauzdavo merginos,tai ... biggrin.gif
na del baltumo verkti gali daug doh.gif sunkus reikalas g.gif bet fonas ne esme cia.esme ko pradeta reikalauti tam fone mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetra127 @ 2013 07 04, 20:23)
Kad aš jau antrą nd darau  ax.gif  , na bet jau turiu kelias idėjas,bet nesu tikra ar patiks, nes jos gan paprastos  blush2.gif

Aha paskui parasius prisiminiau raketes biggrin.gif papildziau savo ana posta mirksiukas.gif
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 07 04, 20:24)

Ta juoda del saves turejau, nes tam tikri objektai butent tame tamsiame fone idomiau ziuredavosi. Tai eksperimentiniu laikotarpiu megdavau pazaisti su juodu fonu ir sviesa mirksiukas.gif
Atsakyti
Na isivaizduokim, vasara ar ne? uogyciu metas. Baltas estetiskas fonas: pirma kruvele - zemuoges, antra kruvele - braskes, trecia kruvele - vysnios/tresnes. Uogytes aisku grazios, nesuglebusios, tokios, kad am ir noretum is karto suvalgyti. Dar jeigu puikus dekoravimo igudziai, gal kazkoki metos lapeli prideti, bet cia slidus reikalas, nes riba kai gali but 'too much' lengvai perzengiama  mirksiukas.gif 

Uch atsiminiau, kad Vetra jau antram ND ruosiasi. Na bet velgi, objektas vasarariskas, gaivi stikline vandens su ledukais ir citrina/laimas (geriausia rinkis gazuota vandeni), o uz nagarytes margo fono ispildymui indas kupinas citrinu/laimu.  Ir pans. Na cia kas staigiai sauna galvon, gert noriu tai va apie ta gaivia stiklinaite ir pamislyjau  biggrin.gif

Rodos turim šokių tokių panašumų bigsmile.gif Būtent tokią mintį ir turėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetra127 @ 2013 07 04, 20:35)
Rodos turim šokių tokių panašumų  bigsmile.gif  Būtent tokią mintį ir turėjau  lotuliukas.gif

Na va tai ryt lauksiu man cia ja paserviruojant lotuliukas.gif Dar jeigu gali, tai i fona gali visa asoti uzmaisius imest, nes gal daugiau istroskusiu atsiras lotuliukas.gif
Atsakyti