Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 02 26, 10:51)
O kokius pageidavimus raset,kai stojot i birza,kokias profesijas?

Rašiau, kad noriu personalo vadybininko, administratorės darbo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 02 26, 11:46)

Tuomet atleidziu DB, man jos paslaugu nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Buvau snd pirmąkart pas savo tarpininkę,ir esu parašiusi,kad noriu dirbti pagal specialybe,bet ji man sakė,kad tokių darbų nelabai yra,tai ji man siūlo cv siųsti į pardavimo vadybininko vietą.Esu dirbusi pc daug metų.Nebegalioja jau tai,kad pusė metų turi siūlyti tik darbą pagal specialybę?
Atsakyti
QUOTE(*Min* @ 2014 02 26, 16:05)
Buvau snd pirmąkart pas savo tarpininkę,ir esu parašiusi,kad noriu dirbti pagal specialybe,bet ji man sakė,kad tokių darbų nelabai yra,tai ji man siūlo cv siųsti į pardavimo vadybininko vietą.Esu dirbusi pc daug metų.Nebegalioja jau tai,kad pusė metų turi siūlyti tik darbą pagal specialybę?

Tai pasakykit, kad siunčiat savo cv į visus patrauklius jums pasiūlymus. Jos neturi teisės jums siūlyti darbo, jei ten reikia kandidatuoti per elektroninį paštą. Svarbiausia nesigynčyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 26, 12:57)
Aš paklausiau savo konsultantės apie kursus. Ji man pasakė kad ieškočiau darbo biržos puslapy -->profesinis mokymas. Na aš pasiskaičiau, radau dvi rūšis - neformaliojo ir formaliojo mokymų programos. Kuom jos skiriasi? Be to, ten tik programų sąrašai, ten surašytos ir kainos. Tai kaip suprasti, jei birža siųs, tai bus nemokamai? Bet aš noriu platesnės informacijos, kur būtų galima ją rasti? Nes kai kuriems kursams reikia trišalės sutarties, o sakė yra tokių, kur reikia po kursų per pusmetį įsidarbinti pagal specialybę.

Ne per pusmeti,o pusmeti po kursu reikia dirbti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 02 26, 15:24)
Ne per pusmeti,o pusmeti po kursu reikia dirbti.

Tai reiškia visi kursai tik su trišale sutartim doh.gif
Bet taip ir nesupratau, aš jos klausiau, ar kursus galima gauti tik sudarius trišalę sutartį, jin man pasakė, kad dažniausiai taip, bet ne visada. Tai vis dėlto kur man rasti daugiau informacijos?
Atsakyti
QUOTE(*Min* @ 2014 02 26, 16:05)

Man tas pats.. doh.gif Normalaus darbo paieškos užtrunka, tai ką jei tik valytojos vietos bus laisvos, tai tik tas ir siūlys..
Atsakyti
Sveikos, norėjau pasiteirauti, gal žinot ar man kažką birža mokėtų? 2010. liepą pradėjau dirbti, o gruodžio gale išėjau į dekretines atostogas. iki 2013 spalio buvau vaiko priežiūros atostoguose, tada spalio viduryje pradėjau dirbti ir dirbu iki dabar (bet kitoje darbovietėjė,nes senoji darbovietė pasiulė netinkamas salygas).
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 26, 17:22)
Tai reiškia visi kursai tik su trišale sutartim  doh.gif
Bet taip ir nesupratau, aš jos klausiau, ar kursus galima gauti tik sudarius trišalę sutartį, jin man pasakė, kad dažniausiai taip, bet ne visada. Tai vis dėlto kur man rasti daugiau informacijos?

Kai lankiausi DB, tai dėl kursų ir kas su jais susiję, konsultavo jau ne man priskirta konsultantė, palydėjo pas kitą ir su ja jau bendravau.
Kiek man aiškino, tai arba trišalė sutartis arba reikės po kursų baigimo imti verslo liudijimą nors pusei metų.
Atsakyti
QUOTE(burnickiene @ 2014 02 26, 18:26)
Sveikos, norėjau pasiteirauti, gal žinot ar man kažką birža mokėtų? 2010. liepą pradėjau dirbti, o gruodžio gale išėjau į dekretines atostogas. iki 2013 spalio buvau vaiko priežiūros atostoguose, tada spalio viduryje pradėjau dirbti  ir dirbu iki dabar (bet kitoje darbovietėjė,nes senoji darbovietė pasiulė netinkamas salygas).

Mokėtų,štai oficialus sodros atsakymas

Nuo 2005 m. sausio 1 d. asmens nedarbo draudimo stažą
sudaro laikotarpiai, per kuriuos buvo mokamos arba turėjo būti
mokamos Įstatymo nustatytos privalomojo nedarbo draudimo įmokos,
taip pat laikotarpiai, per kuriuos apdraustasis gavo nedarbo
draudimo išmokų, mokamų pagal Įstatymą, ligos (įskaitant
darbdavio mokamas ligos dienomis), motinystės, motinystės
(tėvystės) pašalpų, mokamų pagal Lietuvos Respublikos ligos ir
motinystės socialinio draudimo įstatymąhttp://192.168.133.235/Litlex/LLR120.GIF, ligos dėl nelaimingo
atsitikimo darbe arba profesinės ligos pašalpų, mokamų pagal
Lietuvos Respublikos nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių
ligų socialinio draudimo įstatymąhttp://192.168.133.235/Litlex/LLR120.GIF. Nuo 2006 m. liepos 1 d. asmens
nedarbo draudimo stažą papildomai sudaro laikotarpiai, per
kuriuos apdraustasis gavo profesinės reabilitacijos ir tėvystės
pašalpas.
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 26, 18:22)
Tai reiškia visi kursai tik su trišale sutartim  doh.gif

Yra dar dvisale,kad po kursu baigimo puse metu turit dirbti pagal VL.
Papildyta:
QUOTE(burnickiene @ 2014 02 26, 19:26)
Sveikos, norėjau pasiteirauti, gal žinot ar man kažką birža mokėtų? 2010. liepą pradėjau dirbti, o gruodžio gale išėjau į dekretines atostogas. iki 2013 spalio buvau vaiko priežiūros atostoguose, tada spalio viduryje pradėjau dirbti  ir dirbu iki dabar (bet kitoje darbovietėjė,nes senoji darbovietė pasiulė netinkamas salygas).

Bedarbio ismoka moketu,jeigu iseitumete is darbo.
Atsakyti
Nu aišku, gaila jiems tų kursų. Žmonės nori mokytis, o jų taisyklės viską apsunkina. Net neįsivaizduoju, kaip reikėtų rasti darbdavį, kuris įsipareigotų po kursų įdarbinti doh.gif Net į darbą nepriima, o ką jau kalbėti kad dar pasirašytų po kursų priimti verysad.gif
Atsakyti