Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

Sveikos, kaip ten su tom išmokom už stažą susikaupusį vaiką auginant? ax.gif
Aš turiu 3 metų berniuką ir 5mėn berniuką, tai užsiregistravus darbo biržoje gaučiau kažkokią išmoką už tai,kad vyresnėlis jau vyresnis nei pusantrų metukų? g.gif
Atsakyti
Laba diena,
turiu klausimėlį smile.gif
Žinau,kad anksčiau buvo taip:stovi biržoj gauni pašalpa puse metų,po to po kurio laiko išsiregistruoji,ir vėl užsiregistruoji,ir vėl gauni pašalpą antra karta(jeigu išeina,kad per 3 metus yra išdirbta 18 mėn.),ar dar yra dabar taip?
Aš pvz,pinigėlius gavau 2013m. liepos-sausio mėn.,taigi jei dabar vėl užsiregistruočiau,tai ar gaučiau vėl?
Atsakyti
QUOTE(*Min* @ 2014 02 13, 11:33)
Laba diena,
turiu klausimėlį  smile.gif
Žinau,kad anksčiau buvo taip:stovi biržoj gauni pašalpa puse metų,po to po kurio laiko išsiregistruoji,ir vėl užsiregistruoji,ir vėl gauni pašalpą antra karta(jeigu išeina,kad per 3 metus yra išdirbta 18 mėn.),ar dar yra dabar taip?
Aš pvz,pinigėlius gavau 2013m. liepos-sausio mėn.,taigi jei dabar vėl užsiregistruočiau,tai ar gaučiau vėl?

Jei dar turesite reikiama staza ,gausite pasalpa lygiai po metu nuo paskutinio gavimo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
nžn kur klausti, pabandysiu šioje temoje.
Per DB įsidarbinau dirbti vienoje įmonėje, tačiau jie susitvarkė taip, kad gauna subsidijas už mane, ir kai pasirašinėjau kažkokį lapa darbo biržoj, mane įspėjo kad negalėsiu atsiskaityti savo noru iš darbo 6 mėn. nes negalėsiu stoti į biržą pusę metų. bet dirbti čia aš nebenoriu ir intensyviai ieškausi kt darbo. ar galiu taip daryti? kas manęs laukia? gal žinot kad daugiau šia tema?
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2014 02 13, 13:14)
Sveiki,
nžn kur klausti, pabandysiu šioje temoje.
Per DB įsidarbinau dirbti vienoje įmonėje, tačiau jie susitvarkė taip, kad gauna subsidijas už mane, ir kai pasirašinėjau kažkokį lapa darbo biržoj, mane įspėjo kad negalėsiu atsiskaityti savo noru iš darbo 6 mėn. nes negalėsiu stoti į biržą pusę metų. bet dirbti čia aš nebenoriu ir intensyviai ieškausi kt darbo. ar galiu taip daryti? kas manęs laukia? gal žinot kad daugiau šia tema?

Pagal programas,kai įsidarbini,tai turi atidirbt tą laiką,kol moka už tave subsidijas,man tai buvo 4 mėnesiai,o jei pati išeičiau tai tikrai pusę metų negalėsiu stot į biržą,bet jei tu susirasi pati darbą,tai prie ko ta birža,nebent nuo to priklauso kokios nors lengvatos
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 02 13, 14:27)
Pagal programas,kai įsidarbini,tai turi atidirbt tą laiką,kol moka už tave subsidijas,man tai buvo 4 mėnesiai,o jei pati išeičiau tai tikrai pusę metų negalėsiu stot į biržą,bet jei tu susirasi pati darbą,tai prie ko ta birža,nebent nuo to priklauso kokios nors lengvatos

ne, jokiu kompensacijų, tiesiog kažkur lyg skaičiau, kad jei pati išeisiu, tai reiks kažką biržai sumokėti?..
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2014 02 13, 14:30)
ne, jokiu kompensacijų, tiesiog kažkur lyg skaičiau, kad jei pati išeisiu, tai reiks kažką biržai sumokėti?..

Yra įvairių subsidijų rūšių. Jeigu pasirašėte dvišalią/trišalią sutartį, kurioje įsipareigojote atidirbti 6 mėn, kitu atveju turėsite grąžinti jūsų apmokymui skirtas lėšas (tokiu atveju, regis, ir kažkokie kursai turėjo vykti jei tarpininkavo ir DB?) - teks grąžinti. Bet geriau pasiklauskite DB, maža ko mes čia galim priinterpretuoti smile.gif
Atsakyti
Aš buvau darbinama pagal amžiaus ir darbo vietos programą,mokymų jokių nebuvo,pasirašiau trišalę sutartį ir biržoj pasakė kiek privalėsiu būtinai dirbti,jei vėl norėčiau išėjus iš darbo stoti į darbo biržą
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 02 13, 14:42)
Aš buvau darbinama pagal amžiaus ir darbo vietos programą,mokymų jokių nebuvo,pasirašiau trišalę sutartį ir biržoj pasakė kiek privalėsiu būtinai dirbti,jei vėl norėčiau išėjus iš darbo stoti į darbo biržą

Tai vat, visokių tų subsidijų būna. Vienos sąlygos jei darbina, kaip asmenį iki 29 m/turintį neįgalumą/ar pan. Tuomet valstybė subsidijuoja dalį naujojo darbuotojo atlyginimo. Kitos sąlygos- jei valstybė subsidijuoja darbuotojo mokymą. Čia ir galioja ta sąlyga, kad pusmetį privalai išdirbti.

QUOTE(Juxt @ 2014 02 13, 15:02)
dėkui Jums, reiks klausti pas buvusią savo kuratorę DB...
Baisu, kad kogero būsiu pakliuvus 6 mėn. į pragarą...  cray.gif

Paklauskite. Man siūlė ieškotis darbo pagal šias subsidijas, bet po info dienos noras pradingo. Klausiau, o reikalavimas išdirbti galioja jei darbdavys pvz. kelis mėn. atlyginimo neišmoka? Atsakymas - galioja. (Ne šiaip klausiau, naujienų portalas vieną tokią situaciją buvo aprašęs). Klausiau, ar reikalavimas galios, jei darbdavys naujos psichologinį smurtą ar pan. norėdamas atsikratyti darbuotojo (darbdavys savo pyrago dalį jau bus gavęs ir jam tolimesnis darbuotojo likimas mažai rūpės). Atsakymas - galios. Taip sakant, vos ne į vergovę parsiduodi. Tikiuosi, jums ne šita programa pasitaikė, parašykite, kai sužinosite 4u.gif
Atsakyti
Gal kuriai yra teke susidurti su situacija, kai zmogus atleidziamas pagal etatu mazinima, bet kompensacijos neismoka? Cia neatostoginius neisnaudotus turiu minty, o tikraja kompensacija uz tam tikra men. skaiciu, priklausomai nuo isdirbto imonej laiko. Kazin, kokius popierius darbdavys turi pateikti SOdrai ir pagal ka Sodra su Darbo Birza mato, skirti pasalpa ar ne (jei gaunama kompensacija, tai nedarbo ismoka skiriama tik po tiek men., uz kiek ji buvo gauta) g.gif .
Papildyta:
QUOTE(Juxt @ 2014 02 13, 15:38)
ryt per pietus bandysiu pasukti jai... darbo val. negaliu per daug ausų girdi smile.gif

Labai idomu, kaip jums pavyks issprest sita situacija.
As, kiek pries kelis metus supratau, tai nenaudingiausia budavo darbdaviui, jei darbuotojas nutraukdavo su juo sutarti, nes nebegaudavo subsidiju ir lyg negaledavo gauti kito subsidijuojamo darbuotojo. Cia to paprasto subsidijavimo atveju. Man teko susidurti su tokia situacija, kai per nezinojima, darbuotojas isidarbino papildomai. NOrs sutarties su imone nenutrauke, bet DB vistiek nutrauke subsidijas, nes ten buvo tokia salyga, kad darbuotojas negali isidarbint kitur doh.gif . Ir jeigu subsidijuojamas darbuotojas pasiskundzia DB , kad pvz. jam laiku nemoka atlyginimo (lyg daugiau nei 15 darbo dienu veluoja moket), tai DB gali imone tikrint ir nutraukt subsidijas, nes nesilaiko sutarties.
Bet gali buti, kad per kelis metus daug kas keitesi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 13 vasario 2014 - 19:59
Sveiki,
norėjau paklausti po kiek laiko išsiregistravus iš darbo biržos galima vėl stoti?
ir ar gausiu bedarbio išmoką jei išėjau iš darbo prieš 2metus? ačiū
Atsakyti
QUOTE(juste0527 @ 2014 02 14, 09:22)
Sveiki,
norėjau paklausti po kiek laiko išsiregistravus iš darbo biržos galima vėl stoti?
ir ar gausiu bedarbio išmoką jei išėjau iš darbo prieš 2metus? ačiū

Galite vel stoti už keliu dienu,už savaites...
Gausite bedarbio pašalpa ,jei turesite per paskutinius 3 metus 18 men darbo stažo.
Atsakyti