Laba diena,turiu toki klausima,jai mane siuncia mokytys DB,man uz mokslus turi moketi pinigus,ar as galiu atsisakyti situ pinigu?Ir jai as atsisakisiu,tai ar man tai nekaip neatsileps ant soc pasalpos?
QUOTE(Irina 1984 @ 2014 02 03, 10:18)
Laba diena,turiu toki klausima,jai mane siuncia mokytys DB,man uz mokslus turi moketi pinigus,ar as galiu atsisakyti situ pinigu?Ir jai as atsisakisiu,tai ar man tai nekaip neatsileps ant soc pasalpos?
Tai ,kaip jus galite atsisakyti pinigu?Kaip suprantu mokintis eitumete,bet stipendijos nenorite?
QUOTE(Irina 1984 @ 2014 02 03, 11:18)
Kiek zinau atsisakyti negalit,nes tai stependija.
Papildyta:
QUOTE(VŽ @ 2014 01 31, 17:55)
Sveikos,
Iš darbo buvau atleista (šalių susitarimu) nėštumo metu. Į motinysrės atostogas išėjau be dardavio. Pasirinkau du metus ir du metus gavau išmokas iš Sodros. Ar dabar galiu gauti pašalą iš biržos kol nerandu darbo? Ar išėjus į vaiko auginimo atostogas be darbdavio irgi skaičiuosu stažas? Nes kitu atveju 18mėn neturėsiu...
Jaučiu, kad jei būčiau tada kažkur įsidarbinus kad ir trumpam, kad išleistų, tai būtų skaičiavesis....
Iš darbo buvau atleista (šalių susitarimu) nėštumo metu. Į motinysrės atostogas išėjau be dardavio. Pasirinkau du metus ir du metus gavau išmokas iš Sodros. Ar dabar galiu gauti pašalą iš biržos kol nerandu darbo? Ar išėjus į vaiko auginimo atostogas be darbdavio irgi skaičiuosu stažas? Nes kitu atveju 18mėn neturėsiu...
Jaučiu, kad jei būčiau tada kažkur įsidarbinus kad ir trumpam, kad išleistų, tai būtų skaičiavesis....
Bedarbio ismoka priklausys,nes nera svarbu ar buvai VPA ar ne,vaiko auginimas ieina staza.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 02 03, 10:31)
Kiek zinau atsisakyti negalit,nes tai stependija.
Nes atsimenu pries du metus,tai man DB sake kad galima atsisakyti stipendijos,o dbr tai net nezinau. O kiek yra ta stipendija?
QUOTE(Irina 1984 @ 2014 02 03, 11:33)
Nes atsimenu pries du metus,tai man DB sake kad galima atsisakyti stipendijos,o dbr tai net nezinau. O kiek yra ta stipendija?
Nezinau kiek,jau senai kursus pabaigiau,tai tada negalima buvo atsisakyti.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 02 03, 13:06)
Nezinau kiek,jau senai kursus pabaigiau,tai tada negalima buvo atsisakyti.
Dabar apie 700Lt, nezinau gal dar nuo ko kinta ta suma. Esu girdejus, kad galima pasirinktinai gauti tik viena, pvz jei jums priklauso soc. pasalpa, ir gaunate kursus tai galite pasirinkti tik viena is siu variantu.
QUOTE(Kategoriška @ 2014 02 03, 13:36)
Dabar apie 700Lt, nezinau gal dar nuo ko kinta ta suma. Esu girdejus, kad galima pasirinktinai gauti tik viena, pvz jei jums priklauso soc. pasalpa, ir gaunate kursus tai galite pasirinkti tik viena is siu variantu.
Tai as apie ta ir galvojau,tik negalejau issireikst.Na jai galima pasirinkti,tai tada viskas tvarkoj.
QUOTE(Kulke @ 2014 01 31, 12:49)
Ar pas jus toj knygeleje neirasyta kiek mokes ir po kiek? Nes 650 moka tik tris menesius, likusius tris moka o 537 ar kiek ten, neatsimenu tiksliai Bet tikrai nemoka visus 6 men po 650.
moka tikrai po 650 man dabar idomu o po 6 menesiu imanoma prasitesti kazkaip pasalpos gavima kad ir sumazinta, zinau asmenu ar bent esu girdejusi (nera jie mano draugai issiaiskint negaliu) kad moka jiems birza ir metus ir ilgiau. Kaip ir nuo ko cia priklauso ir kaip gauti ta pasalpa kazkokia (ir kokia ji) Aciu kas atsakys
QUOTE(lilget @ 2014 02 04, 16:47)
moka tikrai po 650 man dabar idomu o po 6 menesiu imanoma prasitesti kazkaip pasalpos gavima kad ir sumazinta, zinau asmenu ar bent esu girdejusi (nera jie mano draugai issiaiskint negaliu) kad moka jiems birza ir metus ir ilgiau. Kaip ir nuo ko cia priklauso ir kaip gauti ta pasalpa kazkokia (ir kokia ji) Aciu kas atsakys
Na cia jau tikrai ne bedarbio ismoka moka,nebent stazo turi virs 35 metu,tada 9 menesius moka bedarbio ismoka,o jeigu neturi tiek stazo,tai matomai gauna soc.pasalpa,kai zmogui nevirsija 350 lt is soc.centro.
Sveiki!
Noreciau jusu nuomone isgirsti,uzsiregistravau darbo birzoje kadangi darbo inspekcijos pagalba buvo nutraukta darbo sutartis (dingo darbdavys,nesumokejo atlyginimo ir taip likau be darbo,tai nuejus i darbo inspekcija man jie tik nutrauke sutarti su darbadviu),viso isdirbau 8 men sioje imoneje,pries tai niekur nedirbusi esu. Taigi galima sakyti darba praradau nesavo noru. Bet darbo birzoje ta moteris kur mane registravo uzgarantavo kad man nepriklauso jokia bedarbio pasalpa nes truksta stazo. Tai va man ir klausimas juk as atnesiau ta lapa kur darbo inspekcija parasius jog ne del mano kaltes nutraukta sutartis,tai vistiek nepriklauso ta pasalpa?
Noreciau jusu nuomone isgirsti,uzsiregistravau darbo birzoje kadangi darbo inspekcijos pagalba buvo nutraukta darbo sutartis (dingo darbdavys,nesumokejo atlyginimo ir taip likau be darbo,tai nuejus i darbo inspekcija man jie tik nutrauke sutarti su darbadviu),viso isdirbau 8 men sioje imoneje,pries tai niekur nedirbusi esu. Taigi galima sakyti darba praradau nesavo noru. Bet darbo birzoje ta moteris kur mane registravo uzgarantavo kad man nepriklauso jokia bedarbio pasalpa nes truksta stazo. Tai va man ir klausimas juk as atnesiau ta lapa kur darbo inspekcija parasius jog ne del mano kaltes nutraukta sutartis,tai vistiek nepriklauso ta pasalpa?
QUOTE(musurana @ 2014 02 08, 23:13)
Sveiki!
Na bedarbio ismokai reikia stazo 18 men. per paskutinius 3 metus,jeigu tiek neturit,tai ir nepriklauso.
Bet yra tokia informacija,pagal kuria lyg ir turi priklausyti jums.
"Neturintys nedarbo socialinio draudimo stažo bedarbiai turi teisę į nedarbo socialinio draudimo išmoką (toliau - nedarbo draudimo išmoka), jeigu jie atleisti iš darbo ar valstybės tarnautojų pareigų nesant darbuotojo ar valstybės tarnautojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo ar valstybės tarnautojo aplinkybių ir įsiregistravo teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius po atleidimo iš darbo ar valstybės tarnautojų pareigų."
Tai gal jums pas vyr.sppecialyste kokia nueiti birzoj
Dar patrukdysiu,o ta paskaita butina isklausyti? Nes man ryte parasyta nueiti o kita diena pas konsultante tada,bet vaikas serga ir ryte as niekaip negaliu. Ar nebus po to taip jog nepriims konsultante jei nebusiu isklausius tos paskaitos nes sake reik kad pasirasytu i ta knygute.