Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 30, 18:07)
Isiskaiciuoja.Tiesiog gal mazesne bus tada bedarbio pasalpa

Labai aciu uz konsultacija smile.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Slanka @ 2014 01 30, 11:36)
Ne nuo amžiaus priklauso, o nuo stažo. Juk nedirbot nuo pirmos gyvenimo dienos? smile.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 30, 12:10)
Stazas cia turimas omeny,o ne amzius smile.gif
Jeigu dirbot 35 metus ir daugiau,tai bedarbio ismoka mokama 9 menesius,o ne stovima 9 menesius. smile.gif

dekui uz info 4u.gif

labas rytas, pernai (2013 m.), kai stovejau DB, tai kai vienas kuris is vaiku susirgdavo, imdavau vaiko slaugos biuleteni ir kiek man zinoma, uz pastaraji biuleteni DB mokejo pilnus 100%.
O sakykite, gal kuri susidure, siemet - 2014 metais DB aiskina, kad vaiko slaugos biuletenio imti neverta, nes sodra nebemokes uz ji.
vakar skambinaus i Sodra, tai pasake, jog telefonu - nemokama linija - tokios info suteikti jie negali, nes uz vaiko slaugos biuleteni niekada ir nebuvo mokama 100% blink.gif blink.gif Sako, jus pati stovite DB, tai jus sau galite imtis tik biuleteni, uz kuri jums mokes sodra...
GAL KURI ZINOTE, KAIP YRA IS TIESU? g.gif
Atsakyti
Nei už vaikus nemoka,nei pats ,kai susergi NIEKAS nemoka. schmoll.gif
Tik jei pats sergi,prasitesia pašalpos mokejimo laikas ,tiek laiko ,kiek sirgai.
Jei klystu ,pataisys kas nors. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 01 31, 08:39)
Nei už vaikus nemoka,nei pats ,kai susergi NIEKAS nemoka.  schmoll.gif
Tik jei pats sergi,prasitesia pašalpos mokejimo laikas ,tiek laiko ,kiek sirgai.

Ne tiek laiko kiek sirgai,o tik daugiausia vienu mėnesiu prasitęsia pašalpos mokėjimo laikas
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 31, 09:30)
Ne tiek laiko kiek sirgai,o tik daugiausia vienu mėnesiu prasitęsia pašalpos mokėjimo laikas

Vat šito,tai tikrai nežinojau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 01 31, 09:35)
dekui uz info 4u.gif
labas rytas, pernai (2013 m.), kai stovejau DB, tai kai vienas kuris is vaiku susirgdavo, imdavau vaiko slaugos biuleteni ir kiek man zinoma, uz pastaraji biuleteni DB mokejo pilnus 100%.
O sakykite, gal kuri susidure, siemet - 2014 metais DB aiskina, kad vaiko slaugos biuletenio imti neverta, nes sodra nebemokes uz ji.
vakar skambinaus i Sodra, tai pasake, jog telefonu - nemokama linija - tokios info suteikti jie negali, nes uz vaiko slaugos biuleteni niekada ir nebuvo mokama 100% blink.gif  blink.gif Sako, jus pati stovite DB, tai jus sau galite imtis tik biuleteni, uz kuri jums mokes sodra...
GAL KURI ZINOTE, KAIP YRA IS TIESU? g.gif

"Nedarbo draudimo išmokos mokėjimas pratęsiamas
•bedarbiams, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo metu tapusiems laikinai nedarbingais dėl ligos arba traumos, mokama jiems paskirta nedarbo draudimo išmoka, o jos mokėjimo trukmei pasibaigus, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė dar pratęsiama tiek kalendorinių dienų, kiek asmuo sirgo, bet ne ilgiau kaip 30 kalendorinių dienų (išskyrus atvejus, kai atitinkamos institucijos nustato, kad asmuo tapo laikinai nedarbingas dėl traumos, kurią gavo darydamas nusikalstamą veiką, sužalojo savo sveikatą arba apsimetė sergąs ar tapo laikinai nedarbingas dėl neblaivumo (girtumo) ar dėl piktnaudžiavimo psichiką veikiančiomis medžiagomis);"
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 01 31, 09:39)
Nei už vaikus nemoka,nei pats ,kai susergi NIEKAS nemoka.  schmoll.gif

QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 31, 10:30)

tai sitai man sodros nemokamu telefonu pasake 4u.gif bet vistiek aciu uz papildoma info 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 31, 10:52)
"Nedarbo draudimo išmokos mokėjimas pratęsiamas
•bedarbiams, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo metu tapusiems laikinai nedarbingais dėl ligos arba traumos, mokama jiems paskirta nedarbo draudimo išmoka, o jos mokėjimo trukmei pasibaigus, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė dar pratęsiama tiek kalendorinių dienų, kiek asmuo sirgo, bet ne ilgiau kaip 30 kalendorinių dienų (išskyrus atvejus, kai atitinkamos institucijos nustato, kad asmuo tapo laikinai nedarbingas dėl traumos, kurią gavo darydamas nusikalstamą veiką, sužalojo savo sveikatą arba apsimetė sergąs ar tapo laikinai nedarbingas dėl neblaivumo (girtumo) ar dėl piktnaudžiavimo psichiką veikiančiomis medžiagomis);"

sito nezinojau. aciu uz naudinga info 4u.gif

bet tada jus man pasakykite, jei valstybes nustatyta men.pasalpa - 650 lt. As DB stoviu nuo 2013.08 men.galo, tai uz 2013 metu rugsejo ir spalio men. gavau po 650 lt, paskui 2013 metu gruodzio men.gavau tik 634 lt uz 11 men. , 2014 metu sausio men.gavau - 533 lt uz 12 men.
zinoma, lapkricio ir gruodzio men.turejau 2 biuletenius vaiku slaugai, nes sirgo vejaraupiais.
todel ir klausiu, kodel man sumokejo ne po 650 lt, o nuskaiciavo?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 01 31, 11:42)
zinoma, lapkricio ir gruodzio men.turejau 2 biuletenius vaiku slaugai, nes sirgo vejaraupiais.
todel ir klausiu, kodel man sumokejo ne po 650 lt, o nuskaiciavo?

Ar pas jus toj knygeleje neirasyta kiek mokes ir po kiek? Nes 650 moka tik tris menesius, likusius tris moka o 537 ar kiek ten, neatsimenu tiksliai smile.gif Bet tikrai nemoka visus 6 men po 650. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2014 01 31, 12:49)
Ar pas jus toj knygeleje neirasyta kiek mokes ir po kiek?

neparasyta ax.gif
Papildyta:
Nes 650 moka tik tris menesius,

netiesa. nes tiems, kurie neturi 15 metu darbo stazo, tai man DB tarpininke aiskino, kad pirma, antra, trecia moka po 650 lt, o ketvirta, penkta ir sesta men.moka maziau.
O tie, kas turi 15 ir dg darbo staza, tiems mokami 650 lt visus 6 men.
Nebent per metus laiko pasikeite istatymas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 01 31, 13:41)
neparasyta ax.gif
Papildyta:

netiesa. nes tiems, kurie neturi 15 metu darbo stazo, tai man DB tarpininke aiskino, kad pirma, antra, trecia moka po 650 lt, o ketvirta, penkta ir sesta men.moka maziau.
O tie, kas turi 15 ir dg darbo staza, tiems mokami 650 lt visus 6 men.
Nebent per metus laiko pasikeite istatymas? blink.gif

Pas mano vyra irgi niekas knyguteje neužrašyta.

Prieš 2 metus vyras visus 6 men gavo po 650 Lt.Stažas ,gal kokie 20 metu.
Atsakyti
Bet tikrai nemoka visus 6 men po 650.  smile.gif

moka, jei turi darbo staza 15 ir dg metu. As pernai stovedama nuo 02 iki 06 men,visus 6 men,gavau po 650 lt

QUOTE(uoga 3 @ 2014 01 31, 14:59)
Pas mano vyra irgi niekas knyguteje neužrašyta.

tai, kad toj bedarbio knygelej rasoma tik, kada ateit ir viskas cool.gif
Atsakyti
Sveikos,
Iš darbo buvau atleista (šalių susitarimu) nėštumo metu. Į motinysrės atostogas išėjau be dardavio. Pasirinkau du metus ir du metus gavau išmokas iš Sodros. Ar dabar galiu gauti pašalą iš biržos kol nerandu darbo? Ar išėjus į vaiko auginimo atostogas be darbdavio irgi skaičiuosu stažas? Nes kitu atveju 18mėn neturėsiu...
Jaučiu, kad jei būčiau tada kažkur įsidarbinus kad ir trumpam, kad išleistų, tai būtų skaičiavesis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo : 31 sausio 2014 - 16:59