Laba. Gal turite ziniu ar atnaujinti kursai Kauno darbo birzoje? Ir dar klausimas, buvau pries naujus metus pas konsultante, ja pavadavo kita, sake, kad man, kaip turinciau ilgalaikio bedarbio statusa gali atnaujinti/pratesti ismoka, si menesi mano konsultante jau sake, kad nepriklauso ir siule paciai iseiti is birzos ir perstoti is naujo. Tie ju mokami pinigai nera mano tikslas, tiesiog idomu kaip yra is tiesu, gal ji nori atsikratyti manes, kad nefiguruociau jos ataskaitose, kaip ji pati issireiske?
QUOTE(Kulke @ 2014 01 19, 20:07)
Laba. Gal turite ziniu ar atnaujinti kursai Kauno darbo birzoje? Ir dar klausimas, buvau pries naujus metus pas konsultante, ja pavadavo kita, sake, kad man, kaip turinciau ilgalaikio bedarbio statusa gali atnaujinti/pratesti ismoka, si menesi mano konsultante jau sake, kad nepriklauso ir siule paciai iseiti is birzos ir perstoti is naujo. Tie ju mokami pinigai nera mano tikslas, tiesiog idomu kaip yra is tiesu, gal ji nori atsikratyti manes, kad nefiguruociau jos ataskaitose, kaip ji pati issireiske?
Kiek laiko praejo nuo paskutines bedarbio ismokos?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 20, 08:16)
Kiek laiko praejo nuo paskutines bedarbio ismokos?
Apie 10menesiu, nepilni metai man rodos
QUOTE(Kulke @ 2014 01 20, 13:32)
Apie 10menesiu, nepilni metai man rodos
Tai dar nepriklauso jums bedarbio ismoka,ja skyria vel po 12 men. nuo paskutinio mokejimo menesio ir reikes issiregistruoti ir vel prisiregistruoti birzoj,kad ji per naujo jums priklausytu.
Oo jeigu reigstruotas biržoje 3 mėnesius, gauni išmoką. Susirandi darbą ir išsiregsitruoji iš biržos, tada tarkim dar po kelių mėnesių esi bedarbis. Ar vėl priklauso išmoka? Nuo paskutinės išmokos nebūna praėję metai? Bet praeitą kartą išmoką gauta tik 3 mėnesius?
sveikos, vel esu registruota DB (nuo 2013.08.28 dienos).
gal kuri galit paaiskinti citata is istatymo, eilute, kuria paryskinau: "Nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė priklauso nuo bedarbio nedarbo socialinio draudimo stažo, įgyto iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje bedarbiu dienos. Jei nedarbo socialinio draudimo stažas:
mažesnis negu 25 metai, nedarbo draudimo išmoka mokama 6 mėnesius;
nuo 25 iki 30 metų 7 mėnesius;
nuo 30 iki 35 metų 8 mėnesius;
35 metai ir daugiau 9 mėnesius."
nes man jau 40 metu, o kaip stoviu 6 men., taip jiems suejus, DB tarpininke liepia rasyti prasyma (savo noru) isstoti is DB. Tai, kam taikomas tas stovejimas 9 men.?
gal kuri galit paaiskinti citata is istatymo, eilute, kuria paryskinau: "Nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė priklauso nuo bedarbio nedarbo socialinio draudimo stažo, įgyto iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje bedarbiu dienos. Jei nedarbo socialinio draudimo stažas:
nes man jau 40 metu, o kaip stoviu 6 men., taip jiems suejus, DB tarpininke liepia rasyti prasyma (savo noru) isstoti is DB. Tai, kam taikomas tas stovejimas 9 men.?
QUOTE(Sim@ @ 2014 01 30, 10:16)
Ne nuo amžiaus priklauso, o nuo stažo. Juk nedirbot nuo pirmos gyvenimo dienos?
Ir tie laikotarpiai, ne ''stovėjimo'', o nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė
QUOTE(Sim@ @ 2014 01 30, 11:16)
sveikos, vel esu registruota DB (nuo 2013.08.28 dienos).
Stazas cia turimas omeny,o ne amzius
Jeigu dirbot 35 metus ir daugiau,tai bedarbio ismoka mokama 9 menesius,o ne stovima 9 menesius.
Papildyta:
QUOTE(Tynka @ 2014 01 20, 15:24)
Oo jeigu reigstruotas biržoje 3 mėnesius, gauni išmoką. Susirandi darbą ir išsiregsitruoji iš biržos, tada tarkim dar po kelių mėnesių esi bedarbis. Ar vėl priklauso išmoka? Nuo paskutinės išmokos nebūna praėję metai? Bet praeitą kartą išmoką gauta tik 3 mėnesius?
Kiek zinau anksciau damokedavo tuos 3 menesius,o dabar nezinau,rasoma,kad "Nedarbo draudimo išmokos mokėjimas sustabdomas, kai bedarbis:
dalyvauja aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse ir gauna darbo užmokestį ar pagal Užimtumo rėmimo įstatymą mokamą mokymo stipendiją;
nustatyta tvarka informavęs teritorinę darbo biržą, įsidarbina pagal terminuotą darbo sutartį ne ilgesniam kaip 6 mėnesių laikotarpiui;
gauna verslo liudijimą ne ilgesniam kaip 6 mėnesių laikotarpiui.
Nutrauktos nedarbo draudimo išmokos mokėjimo atnaujinimas gali būti taikomas tik vieną kartą. Atnaujinus sustabdytos arba nutrauktos nedarbo draudimo išmokos mokėjimą, toliau mokama iki sustabdymo (nutraukimo) nustatyto dydžio nedarbo draudimo išmoka (tęsiamas paskirtojo dydžio išmokos mokėjimas)."
Tai kaip suprantu,jeigu dirbi pagal terminuota sutarti maziau nei 6 menesius,tai ismoka nedamoketa paskui atnaujina.
Sveikos,
Gal galetumet pakonsultuoti:) Jei is darbo iseini savo noru, tai ar tikrai gauni darbo birzoje pasalpa ir jei atlyginimas buvo minimalaus dydzio, tai kokia pasalpa galiu tiketis gauti ir kiek laiko?
Kazkaip nerandu informacijos ir del prisiregistravimo darbo birzoje terminu Tarkim, jei nuo atleidimo is darbo praejo jau daugiau nei 5 menesiai, tai ar galiu vis su tokiom pat salygom stoti i darbo birza ir pretenduoti i pasalpa?
Labai aciu uz pagalba
Gal galetumet pakonsultuoti:) Jei is darbo iseini savo noru, tai ar tikrai gauni darbo birzoje pasalpa ir jei atlyginimas buvo minimalaus dydzio, tai kokia pasalpa galiu tiketis gauti ir kiek laiko?
Kazkaip nerandu informacijos ir del prisiregistravimo darbo birzoje terminu Tarkim, jei nuo atleidimo is darbo praejo jau daugiau nei 5 menesiai, tai ar galiu vis su tokiom pat salygom stoti i darbo birza ir pretenduoti i pasalpa?
Labai aciu uz pagalba
QUOTE(Inrra @ 2014 01 30, 17:05)
Sveikos,
Labai aciu uz pagalba
Labai aciu uz pagalba
Taip,tikrai,6 menesiai,manau maximalia 650 lt.
Galit,bet ar vis dar turesit 18 men. stazo per paskutinius 3 metus.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 30, 17:31)
Taip,tikrai,6 menesiai,manau maximalia 650 lt.
Pas mane situacija tokia, kad auginau leliu ir buvau 3 metus vaiko auginimo atostogose, o paskui iskart grizau i darba ir isdirbau darbe 14 menesiu. Tai gali buti, kad vaiko auginimo atostogos neisiskaiciuos i staza ir negausiu pasalpos?
QUOTE(Inrra @ 2014 01 30, 18:01)
Pas mane situacija tokia, kad auginau leliu ir buvau 3 metus vaiko auginimo atostogose, o paskui iskart grizau i darba ir isdirbau darbe 14 menesiu. Tai gali buti, kad vaiko auginimo atostogos neisiskaiciuos i staza ir negausiu pasalpos?
Isiskaiciuoja.Tiesiog gal mazesne bus tada bedarbio pasalpa