Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

Registruojantis į darbo biržą, ar reikia dokumentų iš buvusios darbovietės? Skaičiau http://www.ldb.lt/In...ojantis_db.aspx, tai taip iki galo ir nesupratau "... privalo pateikti tik asmenys, atleisti iš darbo iki 2009 m. gruodžio 1 d" Tai jei mano darbo sutartis baigiasi 2014 metais, tai man nereikia pažymos?
Ir dar klausimas - jeigu turiu individualios veiklos pažymą, bet deja nevykdau veiklos, nes nerandu užsakovų - gal man reikia užsidaryti tą veiklą, tam, kad gaučiau bedarbio statusą bei išmoką?
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2014 01 06, 12:14)
Registruojantis į darbo biržą, ar reikia dokumentų iš buvusios darbovietės? Skaičiau http://www.ldb.lt/In...ojantis_db.aspx, tai taip iki galo ir nesupratau "... privalo pateikti tik asmenys, atleisti iš darbo iki 2009 m. gruodžio 1 d" Tai jei mano darbo sutartis baigiasi 2014 metais, tai man nereikia  pažymos?
Ir dar klausimas - jeigu turiu individualios veiklos pažymą, bet deja nevykdau veiklos, nes nerandu užsakovų - gal man reikia užsidaryti tą veiklą, tam,  kad gaučiau bedarbio statusą bei išmoką?

Nereikia.
Taip,veikla reikia nutraukti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 06, 09:57)
Nereikia.
Taip,veikla reikia nutraukti.

ačiū už atsakymą 4u.gif

o tai kaip pildyti tada :
Prašau suteikti man bedarbio statusą.
Nustatytosios formos pažymos apie darbą paskutinėje darbovietėje _______________ ___________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
pateikti negaliu dėl to, kad _____________________________________________________
(nurodyti priežastį)
___________________________________________________________________________.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tynka: 06 sausio 2014 - 12:19
Laba diena , norėčiau jūsų konsultacijos, dabar aprašysiu savo situaciją:)2011 06 01 pradėjau dirbti pagal autorinį atlyginimą, 2012 01 06 gimė vaikelis, išėjau vaiko priežiūros atostogų 2 metams.Praėjo 2 metai, kai esu vaiko priežiūros atostogose, su manim sutarties nebesudaro, stosiu į darbo biržą, ir dabar galvoju, aš gausiu kokią išmoką ar ne? Gal galit padėti, bus labai ačiū
Atsakyti
norejau paklausti o darbo birzos ismokos ieina i draudziamasias pajamas ar ne? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2014 01 06, 13:15)
ačiū už atsakymą  4u.gif

o tai kaip pildyti tada :
Prašau suteikti man bedarbio statusą.
Nustatytosios formos pažymos apie darbą paskutinėje darbovietėje _______________ ___________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
pateikti negaliu dėl to, kad _____________________________________________________
(nurodyti priežastį)
___________________________________________________________________________.

O kur jus cia pildot?
Papildyta:
QUOTE(kumiko @ 2014 01 07, 15:17)
norejau paklausti o darbo birzos ismokos ieina i draudziamasias pajamas ar ne? Aciu 4u.gif

Taip.

"Asmens draudžiamosios pajamos – visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, apdraustajam priskaičiuotos ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpos, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokos."
Papildyta:
QUOTE(Oksiukas @ 2014 01 07, 15:03)
Laba diena , norėčiau jūsų konsultacijos, dabar aprašysiu savo situaciją:)2011 06 01 pradėjau dirbti pagal autorinį atlyginimą, 2012 01 06 gimė vaikelis, išėjau vaiko priežiūros atostogų 2 metams.Praėjo 2 metai, kai esu vaiko priežiūros atostogose, su manim sutarties nebesudaro, stosiu į darbo biržą, ir dabar galvoju, aš gausiu kokią išmoką ar ne?  Gal galit padėti, bus labai ačiū

Gausit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 07 sausio 2014 - 14:22
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 07, 12:24)
O kur jus cia pildot?
...

radau tokią formą DB Kauno puslapyje, šiaip žiūrinėjuosi, ką ten reiks pildyti, kad jau kai nueisiu netikėtumų nebūtų..
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2014 01 07, 15:46)
radau tokią formą DB Kauno puslapyje, šiaip žiūrinėjuosi, ką ten reiks pildyti, kad jau kai nueisiu netikėtumų nebūtų..

Jums viska pasakys,kur ka pildyt smile.gif
Atsakyti
o dar butu kl,jei man ligos pasalpa paskaiciavo pagal liepa-rugpjuti-rugseji,tai tesiant biuleteni visada ir skaiciuos pagal siuos menesius,tai yra,ismoka bus ta pati?
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2014 01 07, 15:51)
o dar butu kl,jei man ligos pasalpa paskaiciavo pagal liepa-rugpjuti-rugseji,tai tesiant biuleteni visada ir skaiciuos pagal siuos menesius,tai yra,ismoka bus ta pati?

Taip.
Atsakyti
Sveikos,

iskilo ir man klausimas. Zmogus nera dirbes ne vienos dienos.Turi 3 m vaika. I db istojo max pries 3 men. Ar jai priklauso kokia nors is kur nors ismoka? Sako, kad ji is db gaus apie 600 lt. Ar gali taip buti? Gal ji cia kazko nesuprato.
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2014 01 08, 16:27)
Sveikos,

iskilo ir man klausimas. Zmogus nera dirbes ne vienos dienos.Turi 3 m vaika. I db istojo max pries 3 men. Ar jai priklauso kokia nors is kur nors ismoka? Sako, kad ji is db gaus apie 600 lt. Ar gali taip buti? Gal ji cia kazko nesuprato.

Jeigu istojo pries 3 men.,tai ji jau gauna.
Atsakyti