Registruojantis į darbo biržą, ar reikia dokumentų iš buvusios darbovietės? Skaičiau http://www.ldb.lt/In...ojantis_db.aspx, tai taip iki galo ir nesupratau "... privalo pateikti tik asmenys, atleisti iš darbo iki 2009 m. gruodžio 1 d" Tai jei mano darbo sutartis baigiasi 2014 metais, tai man nereikia pažymos?
Ir dar klausimas - jeigu turiu individualios veiklos pažymą, bet deja nevykdau veiklos, nes nerandu užsakovų - gal man reikia užsidaryti tą veiklą, tam, kad gaučiau bedarbio statusą bei išmoką?
QUOTE(Tynka @ 2014 01 06, 12:14)
Registruojantis į darbo biržą, ar reikia dokumentų iš buvusios darbovietės? Skaičiau http://www.ldb.lt/In...ojantis_db.aspx, tai taip iki galo ir nesupratau "... privalo pateikti tik asmenys, atleisti iš darbo iki 2009 m. gruodžio 1 d" Tai jei mano darbo sutartis baigiasi 2014 metais, tai man nereikia pažymos?
Ir dar klausimas - jeigu turiu individualios veiklos pažymą, bet deja nevykdau veiklos, nes nerandu užsakovų - gal man reikia užsidaryti tą veiklą, tam, kad gaučiau bedarbio statusą bei išmoką?
Nereikia.
Taip,veikla reikia nutraukti.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 06, 09:57)
ačiū už atsakymą
o tai kaip pildyti tada :
Prašau suteikti man bedarbio statusą.
Nustatytosios formos pažymos apie darbą paskutinėje darbovietėje _______________ ___________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
pateikti negaliu dėl to, kad _____________________________________________________
(nurodyti priežastį)
___________________________________________________________________________.
Laba diena , norėčiau jūsų konsultacijos, dabar aprašysiu savo situaciją:)2011 06 01 pradėjau dirbti pagal autorinį atlyginimą, 2012 01 06 gimė vaikelis, išėjau vaiko priežiūros atostogų 2 metams.Praėjo 2 metai, kai esu vaiko priežiūros atostogose, su manim sutarties nebesudaro, stosiu į darbo biržą, ir dabar galvoju, aš gausiu kokią išmoką ar ne? Gal galit padėti, bus labai ačiū
QUOTE(Tynka @ 2014 01 06, 13:15)
ačiū už atsakymą
Nustatytosios formos pažymos apie darbą paskutinėje darbovietėje _______________ ___________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
pateikti negaliu dėl to, kad _____________________________________________________
(nurodyti priežastį)
(įmonės pavadinimas)
(nurodyti priežastį)
O kur jus cia pildot?
Papildyta:
QUOTE(kumiko @ 2014 01 07, 15:17)
norejau paklausti o darbo birzos ismokos ieina i draudziamasias pajamas ar ne? Aciu
Taip.
"Asmens draudžiamosios pajamos visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, apdraustajam priskaičiuotos ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpos, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokos."
Papildyta:
QUOTE(Oksiukas @ 2014 01 07, 15:03)
Laba diena , norėčiau jūsų konsultacijos, dabar aprašysiu savo situaciją:)2011 06 01 pradėjau dirbti pagal autorinį atlyginimą, 2012 01 06 gimė vaikelis, išėjau vaiko priežiūros atostogų 2 metams.Praėjo 2 metai, kai esu vaiko priežiūros atostogose, su manim sutarties nebesudaro, stosiu į darbo biržą, ir dabar galvoju, aš gausiu kokią išmoką ar ne? Gal galit padėti, bus labai ačiū
Gausit.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 01 07, 12:24)
O kur jus cia pildot?
...
...
radau tokią formą DB Kauno puslapyje, šiaip žiūrinėjuosi, ką ten reiks pildyti, kad jau kai nueisiu netikėtumų nebūtų..
QUOTE(Tynka @ 2014 01 07, 15:46)
radau tokią formą DB Kauno puslapyje, šiaip žiūrinėjuosi, ką ten reiks pildyti, kad jau kai nueisiu netikėtumų nebūtų..
Jums viska pasakys,kur ka pildyt
QUOTE(kumiko @ 2014 01 07, 15:51)
o dar butu kl,jei man ligos pasalpa paskaiciavo pagal liepa-rugpjuti-rugseji,tai tesiant biuleteni visada ir skaiciuos pagal siuos menesius,tai yra,ismoka bus ta pati?
Taip.
QUOTE(Silvukas.B. @ 2014 01 08, 16:27)
Sveikos,
iskilo ir man klausimas. Zmogus nera dirbes ne vienos dienos.Turi 3 m vaika. I db istojo max pries 3 men. Ar jai priklauso kokia nors is kur nors ismoka? Sako, kad ji is db gaus apie 600 lt. Ar gali taip buti? Gal ji cia kazko nesuprato.
iskilo ir man klausimas. Zmogus nera dirbes ne vienos dienos.Turi 3 m vaika. I db istojo max pries 3 men. Ar jai priklauso kokia nors is kur nors ismoka? Sako, kad ji is db gaus apie 600 lt. Ar gali taip buti? Gal ji cia kazko nesuprato.
Jeigu istojo pries 3 men.,tai ji jau gauna.