Sveiki,
stoviu darbo biržoje, planuoju kreiptis į teismą, kad paskirtų mane senyvos moters globėja ar rūpintoja (ji protiškai sveika). Ar turiu išstoti iš darbo biržos iki teismo sprendimo? ar paskyrus globėja automatiškai būsiu išbraukta. Planuoju poto kreiptis ir į sodrą dėl darbo stažo.
Ar globai pasibaigus galėsiu registruotis vėl į darbo biržą? sodra užskaito kaip darbo stažą.
QUOTE(juste0527 @ 2013 11 11, 17:39)
Sveiki,
stoviu darbo biržoje, planuoju kreiptis į teismą, kad paskirtų mane senyvos moters globėja ar rūpintoja (ji protiškai sveika). Ar turiu išstoti iš darbo biržos iki teismo sprendimo? ar paskyrus globėja automatiškai būsiu išbraukta. Planuoju poto kreiptis ir į sodrą dėl darbo stažo.
Ar globai pasibaigus galėsiu registruotis vėl į darbo biržą? sodra užskaito kaip darbo stažą.
bet Jūs gi nežinot, koks bus sprendimas , tad nėr ko bėgti prieš traukinį.
DB informuoti nedelsiant (nebėra termino per 3 dienas) reikia tik įvykus, atsitikus tam tikroms aplinkybėms
Sveiki,
Turiu du vaikus, vienam 3metai, kitai 1metai, prieš tai nedirbau. Kazkur skaiciau, kad priklauso bedarbio pasalpa, ar tai tiesa?
Gal kas zino tiksliai?
Turiu du vaikus, vienam 3metai, kitai 1metai, prieš tai nedirbau. Kazkur skaiciau, kad priklauso bedarbio pasalpa, ar tai tiesa?
Gal kas zino tiksliai?
QUOTE(Unruuly @ 2013 11 12, 18:14)
Sveiki,
Gal kas zino tiksliai?
Gal kas zino tiksliai?
Jei stosit i DB tai jums siulys darbus, ar turesite kur vaikucius palikti? Ismoka priklauso.
Sveiki, nuo 2012 m spalio menesio nedirbu, taciau turiu du mazamecius vaikus, vienisa mama , tad LT draustuma turiu (susitvarkius ligoniu kasose). Jei gruodzio menesi atsistosiu i darbo birza, ar gausiu kokia ismoka ? kiek man mokes ar isviso nemokes ? Pries iseidama is darbo pradirbau 10 metu ( iskaitant abu dekretus).
Sveikos,bunant dekrete imone bankrutavo,po vaiko prieziuros atostogu buvau db bet siule ne tai ka baigusi po baigimo buvo praeje tik metai o ten kur turejau praktikos.Dabar jau praejo 3m.po baigimo studiju,taip ir nedirbau pagal specialybe,jei istociau i Db ar galiu buti siunciama i kokius tobulejimo kursus?ar net specialybe keisti?
QUOTE(kristyyynyte @ 2013 11 12, 21:38)
Sveiki, nuo 2012 m spalio menesio nedirbu, taciau turiu du mazamecius vaikus, vienisa mama , tad LT draustuma turiu (susitvarkius ligoniu kasose). Jei gruodzio menesi atsistosiu i darbo birza, ar gausiu kokia ismoka ? kiek man mokes ar isviso nemokes ? Pries iseidama is darbo pradirbau 10 metu ( iskaitant abu dekretus).
Draustumas reikšmės neturi,o bedarbio pašalpą gausi,nes per paskutinius 36 mėnesius tikrai turėsi 18 privalomą stažą,pačią išmoką apaskaičiuos sodra
sveikos kur galima pasiziureti pasalpa is birzos kiek turi moketi. Ziurejau per EGAS apie mokamas ismokas tai nieko nerodo.
QUOTE(Lady Dy @ 2013 11 16, 18:15)
Draustumas reikšmės neturi,o bedarbio pašalpą gausi,nes per paskutinius 36 mėnesius tikrai turėsi 18 privalomą stažą,pačią išmoką apaskaičiuos sodra
aš prieš dekretą dirbau nuo 2-o nėštumo mėnesio, tai skaitėsi, kad stažas ėjo ir per motinystės atostogas, todėl prisiregistravus LDB gavau bedarbio pašalpą. O turint šeimoj vaiką, kuris metukų ir nelanko darželio, jei šeimos pajamos neviršija 350 lt/žmogui į rankas tai dar galim paskaičiuoti kaip geriau daryti: ar socialinę pašalpą imti (čia yra šalia tema apie tai) ar LDB registuotis.
Papildyta:
QUOTE(gyvaciute @ 2013 11 16, 18:05)
Sveikos,bunant dekrete imone bankrutavo,po vaiko prieziuros atostogu buvau db bet siule ne tai ka baigusi po baigimo buvo praeje tik metai o ten kur turejau praktikos.Dabar jau praejo 3m.po baigimo studiju,taip ir nedirbau pagal specialybe,jei istociau i Db ar galiu buti siunciama i kokius tobulejimo kursus?ar net specialybe keisti?
manau priklauso nuo to kokias lėšos kokiems kursams turės LDB tuo metu.
QUOTE(saulyte525 @ 2013 11 18, 10:02)
aš prieš dekretą dirbau nuo 2-o nėštumo mėnesio, tai skaitėsi, kad stažas ėjo ir per motinystės atostogas, todėl prisiregistravus LDB gavau bedarbio pašalpą.
Tai juk jūs gavot ir pašalpą vaiko auginti,o tai jau pinigai,vienas draustumas nieko nekeičia
Ar yra tikimybe isiregistravus DB,gauti pasalpa, kai treji menesiai jau be darbo?
(Yra registruota galiojanti individualios veiklos pazyma. Ankstesniam darbe buvo moketas minimalus DU + kazkiek didesnis honoraras. O iseinant sumoketa kompensacija, prilyginta 9iems minimaliems DU.)
QUOTE(easter @ 2013 11 19, 11:06)
Ar yra tikimybe isiregistravus DB,gauti pasalpa, kai treji menesiai jau be darbo?
(Yra registruota galiojanti individualios veiklos pazyma. Ankstesniam darbe buvo moketas minimalus DU + kazkiek didesnis honoraras. O iseinant sumoketa kompensacija, prilyginta 9iems minimaliems DU.)
Jums ismoketa buvo iseitine,tad bedarbio ismoka galesit gaudineti tik po tu 9 menesiu.