Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža,

labas,

galbut nesamones paklausiu, bet noriu issiaiskint. ar galima buti registruotam DB ir verstis individualia veikla? esme ta, kad noreciau issiimti IV pazyma, bet realiai pradzioje darbo gali visiskai nebuti. o ir jeigu bus, tai nedaug, tad tuo paciu galvoju, gal ir DB ka pasiulytu g.gif
Atsakyti
As ir noriu paklausti, ar galima registruotis darbo birzoje jei pirmaeilese pareigose baigesi terminuota darbo sutartis, o antraeilese pareigose kitame darbe dirbu 0,25 etato. ar jau skaitose kad as dirbant ir pasalpos nemokes?
Atsakyti
QUOTE(Zviro @ 2013 11 05, 18:28)
As ir noriu paklausti, ar galima registruotis darbo birzoje jei pirmaeilese pareigose baigesi terminuota darbo sutartis, o antraeilese pareigose kitame darbe dirbu 0,25 etato. ar jau skaitose kad as dirbant ir pasalpos nemokes?

Stot galit,bet pasalpos nemokes,nes jus nebusit BEDARBE.
Atsakyti
QUOTE(Dinulkas @ 2013 11 05, 20:40)
Pasikartosiu ax.gif

Galit nunesti,gal nesiulis darbu.
Kai sueis metai po paskutinio mokejimo menesio,tada galima vel prasyti,kad moketu bedarbio ismoka,jeigu vis dar turesit 18 men. stazo.
Atsakyti
Laba diena,turiu toki klausyma,jai as issiregistruosiu is DB ir ta pacia diena prisiregistrosiu,kuriam laikui as neteksiu soc paramos?arba jai as nueisiu dirbt puse etato neissiregistruodama is DB pradirbsiu pora savaiciu ir iseisiu is daro ar irgi neteksiu soc paramos?Nes pas mus yra labai sunki seiminine padetis ir dirbt man tikrai ne i nauda.Mano vyras dirba ir gauna 832Lt as gaunu 195 lt uz vaika is VIF ir 104lt uz vaikus,dar gauname soc.Mum situ pinigu uztenka tik skolom uz buta sumazint ir kreditus pratest.Musu pajamos men. 1400lt Bet jai as iseisiu dirbt as irgi gausiu 832 ir musu pajamos bus apie 2000lt,bet mes neteksim soc ir tada mum reikes moketi pilna suma uz vaiku darzeli,neteksim kompensacijos uz syldyma ir karsta vandeni,mum teks atiduot visus sios 2000 tik uz buta,darzeli ir kreditus ir tai mes nepadengsim visu skolu.Pragyvenimui dabar mums lieka 150Lt menesiui,o jai neteksim soc tai isvis neliks nieko.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2013 11 06, 13:21)
Laba diena,turiu toki klausyma,jai as issiregistruosiu is DB ir ta pacia diena prisiregistrosiu,kuriam laikui as neteksiu soc paramos?arba jai as nueisiu dirbt puse etato neissiregistruodama is DB pradirbsiu pora savaiciu ir iseisiu is daro ar irgi neteksiu soc paramos?Nes pas mus yra labai sunki seiminine padetis ir dirbt man tikrai ne i nauda.Mano vyras dirba ir gauna 832Lt as gaunu 195 lt uz vaika is VIF ir 104lt uz vaikus,dar gauname soc.Mum situ pinigu uztenka tik skolom uz buta sumazint ir kreditus pratest.Musu pajamos men. 1400lt Bet jai as iseisiu dirbt as irgi gausiu 832 ir musu pajamos bus apie 2000lt,bet mes neteksim soc ir tada mum reikes moketi pilna suma uz vaiku darzeli,neteksim kompensacijos uz syldyma ir karsta vandeni,mum teks atiduot visus sios 2000 tik uz buta,darzeli ir kreditus ir tai mes nepadengsim visu skolu.Pragyvenimui dabar mums lieka 150Lt menesiui,o jai neteksim soc tai isvis neliks nieko.

Manau, kad pati sau atsakete. Jei 2 sav darbelis, tai gal tada geriau forminkite kita zmogu, o dirbkite jus. Kitaip bus, kaip pati parasete ... Na sunkiai, labai sunkiai pas jus g.gif Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2013 11 06, 13:21)

3-ms menesiams.
Jeigu isidarbinsit,paskui iseisit,tai iskart ir gaudinesit soc.pasalpa.
Kompensacija ir toliau priklausys,nes pajamos ziurimos 525 lt/zmogui,o ne 350 lt,kaip soc.pasalpai.
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas padėtų susigaudyti, bučiau labai dėkinga 4u.gif
Situacija tokia: šiuo metu esu motinystės atostogose, kita mėn. jos baigiasi. Į buvusią darbovietę grižt nenoriu, nes ji praktiškai ant bankroto slenksčio g.gif Planuoju registruotis į biržą. 18 mėn. stažą per paskutinius 36 mėn. turiu. rolleyes.gif
Ar turi reikšmės bedarbio išmokai kokį prašymą įteiksiu - ar, kad mane atleido, ar kad išėjau savo noru? rolleyes.gif
Ar galiu registruotis iš anksto, ar tik išėjus iš darbo? Kaip palankiau? doh.gif
Ir paskutinis klausimas: esu su aukštuoju išsilavinimu, bet svarstau apie savarankišką veiklą ax.gif Ar įmanoma, predenduot į kursus savarankiškai veiklai mano atveju?

Ačiu 4u.gif
Atsakyti
Mane sudomino kodėl išsiregistravus ir vėl tą pačią dieną prisiregistravus darbo biržoj,nutraukiamas 3 mėnesiams socparamos mokėjimas?
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 11 07, 14:04)
Mane sudomino kodėl išsiregistravus ir vėl tą pačią dieną prisiregistravus darbo biržoj,nutraukiamas 3 mėnesiams socparamos mokėjimas?

Todel,kad negalima gaunant soc.parama savo noru išeiti iš biržos,arba jei išbraukia del kokiu nors priežasčiu.Paskui reikia laukti 3 men ,kol gali vel kreiptis del soc.paramos.
Atsakyti
Po kurio laiko gali siūlyt bet kokį darbą,o ne pagal pageidavimą ar specialybę
Ir dar seniau du kartus galėjai atsisakyti siūlomo darbi,na su nukreipimu,o dabar kaip yra
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 11 07, 16:58)
Po kurio laiko gali siūlyt bet kokį darbą,o ne pagal pageidavimą ar specialybę
Ir dar seniau du kartus galėjai atsisakyti siūlomo darbi,na su nukreipimu,o dabar kaip yra

Po 6 menesiu.
Po pirmo atsisakymo braukia is birzos ir vel registruotis galesit tik po puses metu.
Atsakyti